Μετάβαση στο περιεχόμενο

ProfPhillipMortimer

Members
  • Περιεχόμενο

    750
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από ProfPhillipMortimer

  1. ProfPhillipMortimer

    ΑΛΙΞ

    μετά από τις εξαιρετικές αναλύσεις και πληροφορίες των φίλων αποφάσισα να αξιοποιήσω τα Αλιξ μου ως εξής: Θα σκανάρω και θα εκτυπώσω τα τεύχη και θα γράψω στα μπαλονάκια ένα δικό μου σενάριο που θα με ικανοποιεί για να απολαύσω το όμορφο BD σχέδιο του κόμικ Έτσι win win, θα απολαμβάνω το σχέδιο χωρίς να εξοργίζομαι από το σενάριο !!!
  2. ProfPhillipMortimer

    V FOR VENDETTA

    Διάβασα τους πρώτους 3 τόμους (περιπου 500 σελίδες) πόσο πρέπει για να καταλάβω το βάθος του σεναρίου ; όπως λες μάλλον είναι θέμα γούστου και σίγουρα δεν θεωρείται τυχαία από τα καλύτερα manga ! Σκέψου το εξίσου αργό Blade of the Immortal μου άρεσε περισσότερο ...
  3. ProfPhillipMortimer

    ΝΤΥΛΑΝ ΝΤΟΓΚ

    Πολύ ωραίες και οι δύο ιστορίες. Όμως όχι από τον Δημιουργό του ήρωα και όχι απαραίτητες στο continuity του χαρακτήρα αλλά δεν πειράζει όλα καλά. Το crossover με τον Μπατμαν είναι καταπληκτικό !!! Διάβασα το πρώτο μέρος στα Αγγλικά και μου έπεσε το σαγόνι . Μπατμαν, Τζόκερ, Ξαμπάρας . Ντυλαν, Κατγούμαν με απίστευτο σχέδιο !!!
  4. ProfPhillipMortimer

    V FOR VENDETTA

    Το χρώμα είναι πρόσφατη προσθήκη. Καλή δουλειά όμως έχει γίνει. Εγώ έχω μια ασπρόμαυρη έκδοση με πολλά έξτρα, πολύ ωραία. Είναι θέμα γούστου τι σου αρέσει, εγώ όταν διαβάζω για ώρα προτιμώ το έγχρωμο (πιο εύκολο στο μάτι ), όταν όμως θαυμάζεις και χαζεύεις τη δουλειά του καλλιτέχνη στο ασπρόμαυρο φαίνεται καλύτερα,
  5. ProfPhillipMortimer

    V FOR VENDETTA

    Παιδιά 30 χρόνια δεν έχει βγει το From Hell στα ελληνικά γιατί να βγει τώρα ; Δεν βγήκε ούτε καν σαν προμόσιον της κάκιστης μεταφοράς του στο σινεμά με Τζόνι Ντεπ. Το Berserk μου είχε φανεί ενδιαφέρον αλλά το σενάριο ήταν λίγο ρηχό και κοινότυπο (όπως δυστυχώς στο 90%) των μανγκα και το σχέδιο όμορφο αλλά ασύμμετρο σαν να έλλειπαν από τον καλλιτέχνη βασικές γνώσεις ανατομίας, συμμετρίας και προοπτικής. Μπορεί απλά να είμαι εγώ παράξενος. Από μάνγκα λατρεύω τα Lone Wolf & Cub, 20th Century Boys, Monster, Kurosawa Corpse Delivery και γενικά τα άπαντα του Naoki Urasawa (ο θεός των μάνγκα για εμένα) και του Otjuka (από τους λίγους πραγματικούς συγγραφείς στα μάνγκα)
  6. ProfPhillipMortimer

    ΑΛΙΞ

    έχω προσπαθήσει πολλές φορές γιατί: 1. μου αρέσει το σκίτσο και είμαι φαν της καθαρής γραμμής 2. με ενδιαφέρει η θεματολογία και η ιστορική περίοδος που εξελίσσεται η σειρά Το σενάριο που για μένα είναι το 80% του αν θα απολαύσω ένα κόμικ, το θεωρώ γελοίο, όχι απλά παλαιού στυλ, γεμάτο ευκολίες τεμπέλικες επιλογές και άθλιο character development και ανόητη και βαρετή πλοκή. Όταν έχω χρόνο θα δώσω μία τελευταία ευκαιρία στον Τελευταίο Σπαρτιάτη. Ευχαριστώ για το tip φίλε Λαζ !!!
  7. ProfPhillipMortimer

    V FOR VENDETTA

    Νομίζω φίλε Manitou πως η καλύτερη Moorιαδα είναι το From Hell, ανατριχιαστικό και εκπληκτικό σε σύνθεση και εκτέλεση σύγγραμμα.
  8. ProfPhillipMortimer

    ΑΛΙΞ

    Φίλε Κουρντι, μπράβο για την προσπάθεια σου και το θάρρος σου να διαβάσεις ΑΛΙΞ. έχω όλα τα άλμπουμ της Μαμούθ και μπορώ να σου πω, πως αν και έχω προσπαθήσει πάνω από 5 φορές δεν έχω καταφέρει να τα διαβάσω. Απαράδεκτες ιστορίες δυστυχώς ... διάβασα και ψιλοευχαριστήθηκα όμως το σύγχονο Alix Senator ... κάτι είναι και αυτό χαχαχαχα
  9. Φίλε Mandrake μη γίνεσαι θύμα των εταιρειών. Τα crossover γίνονται τα τελευταία χρόνια 20 χρόνια στο Marvel Universe για να σε αναγκάσουν να αγοράσεις παραπάνω τίτλους από τους κανονικούς σου. Πριν το 1980 όταν το Marvel Universe είχε κάποιο νόημα και οι ιστορίες είχαν συνέχεια και βαρύτητα δεν χρειαζόντουσαν crossover - events, κάθε τεύχος ήταν σημαντικό και μετρούσε στην ιστορία του κόσμου της Μαρβελ. Τώρα πια ... άσε μόνο μεμονωμένα runs έχουν κάποια αξία για τον φανατικό και για χρόνια αναγνώστη. Άρα λοιπόν τα crossover είναι για τους νέους στην Marvel και τα άμυαλα φανμποις. Όσο για το αστείο επιχείρημα πως τα events προχωρούν την ιστορία του σύμπαντος της Μάρβελ, δεν υπάρχει πια κίνηση μπροστά, από το 1980 και μετά κάνουμε κύκλους χωρίς νόημα, για αυτό και το μόνο που μένει είναι κάποιοι κορυφαίοι δημιουργοί και η δική τους εκδοχή κάποιων ηρώων.
  10. το Civil War όπως και όλα τα crossover είναι μόνο για να παίρνουν τα λεφτά από το φανμποις αν θες να διαβάσεις ποιοτικές ιστορίες πήγαινε σε runs γαμάτων δημιουργών σου προτείνω Brubaker σε Captain America Bendis Maleev σε Daredevil Dan Slott σε Spiderman Warren Ellis σε Moon Knight και Secret Avengers Millar Hitch σε Ultimates Al Ewing σε immortal Hulk Whedon σε X-Men κλπ
  11. το ταρακούνημα τους αν τους ρωτούσαν 100 άτομα για Μπλεικ και Μορτιμερ θα ήταν να πούνε πως "Πως κάνετε έτσι, υπάρχουν στα Αγγλικά από τη Cinebook." Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να αφήσουν τη σειρά αυτή και το Μπλουμπέρυ και το Θόργκαλ να τα πάρει ο Μικρός Ήρως μπας και δούμε άσπρη μέρα. Ας βγάζουν μόνο Λουκυ Λουκ και Αστερίξ και ότι άλλο προλαβαίνουν μην κρατάνε τέτοιες γαμάτες σειρές όμηρους. Ας δοθεί λύση - λύτρωση όπως έγινε με Κορτο .
  12. ProfPhillipMortimer

    DYLAN DOG + DAMPYR

    Φίλε Lelis προσπάθησε να διαβάσεις και τις ιστορίες που δημοσίευσε η Μαμούθ από Ντύλαν Ντόγκ, είναι απαραίτητες για την κατανόηση του ήρωα, καθώς είναι από τις πρώτες και όλες είναι από τον δημιουργό του χαρακτήρ,α τον τεράστιο Τιτσιάνο Σκλάβι.
  13. Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες που μόλις έμαθα, η Μαμούθ περιμένει έτοιμη για όλα, τις κριτικές για την ταινία για να αποφασίσει πως θα κινηθεί. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
  14. Μπράβο φίλε Captain Cooper για την προσπάθεια σου να εκλογικέψεις και να βάλεις σε σειρά το άλογο σύμπαν της Μαρβελ και του ανθρώπου Αράχνη. Η λίστα σου ξεχειλίζει από πάθος και αγάπη για τα κόμικς. Μου έφτιαξες το κέφι. Make mine Marvel .
  15. ProfPhillipMortimer

    ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

    Η Σειρά Σουπερήρωες ξεκίνησε σαν 4 αυτόνομα διμηνιαία περιοδικά το 1986 . Ιντιανα Τζοουνς Χ-Μεν Σπαιντεργούμαν 4 Φανταστικοί το 1987 ο Ίντυ αντικαταστάθηκε από το Θορ Μετά ξεκίνησαν οι τόμοι της σειράς οι οποίου είχαν ενιαία αρίθμηση αλλά από την αρχή η σειρά ήταν μία. Η προσπάθεια της Μαμούθ να εκδώσει Μαρβελ.
  16. ProfPhillipMortimer

    ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

    έχουν περάσει και 40 σχεδόν χρόνια, νομίζω στα έδιναν αν αγόραζες Μαμούθ
  17. ProfPhillipMortimer

    ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

    Τα αυτοκόλλητα αυτά που αναφέρεις φίλε Mandrake δεν ήταν μέσα σε κανένα τεύχος της σειράς Σουπερήρωες καθώς τα τεύχη τα είχα αγοράσει όλα από τα περίπτερα όταν κυκλοφορούσαν και ποτέ δεν είχαν τέτοια προσφορά. Τα είχα δει θυμάμαι αργότερα το 1987 σε κομιξάδικο δε μπορώ να θυμηθώ σε ποιό Σολάρις ή Umagnuma νομίζω ; Όντως οι σειρές ξεκίνησαν καλοκαίρι του 1986 και το 1983 είναι ακόμα πιο περίεργο. Ίσως ήταν κάποιο προμοσιον της Μαμουθ και μετά κατέληξε σε κομιξάδικα ; Πάντως σίγουρα δεν βγήκαν το 1983 μάλλον το 1986 ή το 1987 πιστεύω
  18. Βρε φίλε μαναλικ σταμάτα τον αρνητισμό αφού το ξέρεις στο τέλος θα την αγοράσεις τη συλλογή !!! Το πάθος το ζηλεύουμε αυτό που κοροϊδεύουμε λέει και το τραγούδι. Είναι δεδομένο πως η Ραντνετ είναι η μεγάλη σου καψούρα !!!
  19. φίλε lelis έπεσες έξω 200 τεύχη περίπου μιλάς για κάποιο από το amazing spider-man 353-355 μάλλον που είχε δημοσιεύσει η μοντερν ταιμς στα τεύχη 6 ή 7 της σειράς του 1997.
  20. Ευχαριστώ φίλε αλλά σκέψου πως διάβαζα συστηματικά Μάρβελ από 1984 έως το 2011. Κάθε μέρα τουλάχιστον ένα τεύχος και πάνω από 25-30 τεύχη την εβδομάδα. Τώρα διαβάζω λιγότερο, 1-2 φορες την εβδομάδα 4-6 τεύχη.
  21. Φυσικά και μαζεύω την συλλογή Σπάιντυ φίλε, απλά έχω ήδη σχεδόν όλες τις ιστορίες και δεν έχω μιλήσει μην περιορίσω το κέφι της παρέας. Ο πρώτος τόμος είναι το πρώτο μέρος ενός μετριου run 12 τευχών του Mark Millar που ήθελε να δώσει έναν πιο σκοτεινό άνθρωπο αράχνη. Η δεύτερη ιστορία του Μακ Φαρλαν είναι πιο ρηχή και από το μακρύ γιαλό στην Κρήτη αλλά έχει απίθανο σχέδιο. Η τρίτη που έρχεται είναι υπερκλασσική με Conway και Andru σε τρομερή φόρμα αλλά ήταν η αιτία για το πιο εμετικό κροσόβερ των 90ς. Γενικά η συλλογή αξίζει για τους κάζουαλ φανς αλλά για εμένα που έχω διαβάσει όλη τη Μάρβελ από τα 60ς έωσ τα 00ς δεν μου δημιουργεί ενθουσιασμό. Φυσικά υποστηρίζω ότι βγαίνει στα Ελληνικά και ελπίζω να πάει καλά ...
  22. αυτή τη στιγμή η αγορά χρειάζεται μια συλλογή με τις καλύτερες ιστορίες του Batman. έχει βγει πολύ μαρβελ την τελευταία 5ετια και ο Νυχτερίδας είναι ο δημοφιλέστερος ήρως του Ανταγωνισμού, οπότε φαίνεται σαν ιδανική επιλογή.
  23. Πάντως παιδιά για τους λάτρεις των προσφορών και στην αναζήτηση της βέλτιστης τιμής ένανς είναι ο δρόμος βήμα 1ο Συνδρομή προεγραφής για τους τόμους 2-21 (20 τόμου) 134 βήμα 2ο αγορά μεμονωμένου του 1 2€ βήμα 3 Συνδρομή προεγραφής για τους τόμους 21-60 (40 τόμοι) 233€ Σύνομο συλλογή κομπλέ με 369€ (σέξι νούμερο 69) αντί για 533€ κέρδος 164€ δίνουμε σε έναν φίλο το διπλό νο 21 να κολλήσει ... Και πάμε δυνατά στην καλύτερη τιμή.
  24. Μετά την εξαιρετική κριτική από τους φίλους πάνω θα προσθέσω και εγώ λίγα σχόλια. Είναι Κορτο μόνο στην ουσία. Έχει πάρει τα όλα τα απαραίτητα στοιχεία της συνταγής του Πρατ για τον Κόρτο, την επαναστατική διάθεση, τον τυχοδιωκτισμό, την αναζήτηση θησαυρών, τους έρωτες, την ποίηση και έχει προσπαθήσει να τα δώσει σε ένα σύγχρονο φόντο της εποχής του 2000 και με ένα άλλο φορμάτ (σε μάνγκα εκδοχή αντί για BD). Αυτό που περιγράφουν οι φίλοι σαν γρήγορο είναι αυτό ακριβώς, η αλλαγή της φόρμας της ιστορία από το συμπυκνωμένο BD σε απλωμένο σε καρέ και ατμόσφαιρα μανγκα. Από τις 20 συμπυκνωμένες σελίδες των κλασσικών ιστοριών του Πρατ (μετά την Μπαλάντα και πριν το Κόρτο στη Σιβηρία) στις 160 σελίδες ενός τόμου Μανγκα. Γενικά μου άρεσε σαν προσπάθεια και το αγοράζω με χαρά. Εξάλλου δεν αντικαθιστά τον κλασσικό Κόρτο που συνεχίζετε με πολύ πιστές στον μύθο ιστορίες σε κλασσικό BD φορμάτ. Αυτό είναι μια προσπάθεια προσέγγισης νέων αναγνωστών, νεότερων, φίλων των μανγκα που βλέποντας το θα το νοιώσουν οικείο θα το πάρουν και αν τους αρέσει μπορεί να δοκιμάσουν και το κλασσικό.
  25. ProfPhillipMortimer

    ΖΑΓΚΟΡ

    To 18 είναι μια καλή ιστορία αλλά συμφωνώ τίποτα το ιδιαίτερο. Πιστεύω πως υπάρχουν χιλιάδες καλύτερες ιστορίες Ζαγκορ. Το ιντριγκαδόρικο ήταν η αναφορά στον Μαρκ και το teaser - crossover και για αυτό την επέλεξε ο Μικρός Ηρως να την δημοσιεύσει.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.