Jump to content

Bean

New Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Neutral

About Bean

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 07/10/1982

Profile Information

 • Country
  Greece
 1. Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς αν θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις Editor's Choice φέτος;
 2. Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό video! Περιμένουμε με χαρά και τα επόμενα!
 3. Η κύρια ιστορία θυμίζει αυτήν εδώ: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+1285-BP
 4. Εξαρτάται κατά πόσο θα θέλουν να το τραβήξουν ή όχι. Με τον Μπαρκς το έκαναν επειδή όλες οι ιστορίες είχαν χριστουγεννιάτικη θεματολογία. Έτσι όπως το βλέπω, μάλλον θα επιστρέψουν σε μία ιστορία του Ρόσα ανά τεύχος, όπως ήταν και πριν αρχίσει ο βίος και η πολιτεία. Όσο για τα εξώφυλλα, αυτό δεν είναι απαραίτητα δεσμευτικό. Αν θέλουν μπορούν να βάλουν ένα άσχετο εξώφυλλο και η κύρια ιστορία να είναι του Ρόσα. Οι μεγάλες που έχουν μείνει είναι 6 (ή 7 αν βάλουν και το Μουργόλυκοι εναντίον θησυροφυλακίου). Αυτές είναι οι: - Το όνειρο μιας ζωής - Το στέμμα των σταυροφόρων - Γράμμα από το σπίτι - Αφιερωμένο εξαιρετικά - Οι τρεις καμπαλέρος επιστρέφουν - Και οι τέσσερις (μείον ένας) ήταν υπέροχοι
 5. Λογικά σε αυτό το τεύχος θα μπει μια δεκασέλιδη (μια που το ενδέκατο επεισόδιο είναι μεγάλο) και πιθανότατα μαζί με το τελευταίο επεισόδιο θα μπει το Στέμμα των Σταυροφόρων. Απο κει και πέρα φαντάζομαι θα μπουν οι ιστορίες Γράμμα από το Σπίτι, Το Όνειρο μιας Ζωής, Αφιερωμένο Εξαιρετικά και ίσως το Μουργόλυκοι εναντίον Θησαυροφυλακίου. Επίσης εκκρεμούν και οι 2 ιστορίες με τους Τρεις Καμπαλέρος. Επομένως με τη νέα χρονιά οι κύριες ιστορίες θα είναι άλλων σχεδιαστών (ίσως Μπαρκς από την αρχή) και από τον Ρόσα θα μπαίνουν οι υπόλοιπες μικρές ιστορίες μέχρι να ολοκληρωθούν..
 6. Bean

  ΚΟΜΙΞ

  Στη σελίδα της Καθημερινής ανακοινώθηκαν οι κυκλοφορίες του Δεκεμβρίου και, όπως παρατηρούμε, δεν αναφέρεται ούτε το Κόμιξ, ούτε το Σούπερ Μίκυ, ενώ στο Μίκυ Μάους δεν υπάρχει ανάρτηση για τις 29/12. Γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος;
 7. Μήπως ο λόγος που δημοσιεύονται τόσο μέτριες ιστορίες είναι το κόστος; Με άλλα λόγια, ίσως για να μπορέσει ένα περιοδικό να δημοσιεύσει μια ιστορία πρέπει να πληρώσει ένα αντίτιμο στη Disney, ανάλογα με τη δημοτικότητά της. Οπότε αν μπει ένας Ρόσα που είναι ακριβός, θα πρέπει όλες οι υπόλοιπες να είναι όσο το δυνατόν φτηνότερες (άρα και χειρότερες), για να κρατηθεί η τιμή χαμηλή.
 8. Εγώ πιστεύω πως για να εκδοθεί μια βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει ολοκληρωμένη στο εξωτερικό. Δεν πιστεύω στην Ελλάδα να υπάρχουν άνθρωποι που να στήσουν από το μηδέν μια βιβλιοθήκη, με κείμενα, αφιερώματα, φωτογραφίες κλπ. Η βιβλιοθήκη του Γκότφρεντσον θα ήταν μια πολύ καλή κυκλοφορία, με την προϋπόθεση ότι γίνει μετάφραση της αμερικάνικης που ξεκίνησε επί Τερζόπουλου. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτές οι ιστορίες μπορούν να συγκινήσουν το ευρύ κοινό, δεδομένου ότι είναι πολύ παλιές και ασπρόμαυρες. Επίσης, το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο ακόμη. Ακόμη και να κυκλοφορούσαν τη βιβλιοθήκη εδώ, θα έμενε ελλιπής και θα έπρεπε κάθε χρόνο να συμπληρώνουν με έκτακτους νέους τόμους. Από την άλλη, δεν ξέρω αν μπορούν να συμπεριλάβουν ως ένθετο σε εφημερίδα βιβλία που στην Αμερική πωλούνται με 25 δολλάρια. Από την άλλη, μια βιβλιοθήκη Ρόσα θα είχε νόημα μόνο αν γινόταν σωστά, με αφιερώματα, συνεντεύξεις, φωτογραφίες κλπ και όχι όπως επί Τερζόπουλου (που εκτός των άλλων έλλειπε και μια ιστορία). Δεδομένου όμως ότι ο Ρόσα μπαίνει πλέον στο Κόμιξ, θεωρώ απίθανο να βγει άμεσα και σε βιβλιοθήκη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ξαναβγούν πρώτα όλες οι ιστορίες στο Κόμιξ και μετά βλέπουμε. Από κει και πέρα, ο Σκάρπα έχει ήδη έτοιμη ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη στην Ιταλία και είναι σαφέστατα ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές, με αρκετούς δικούς του χαρακτήρες και άπειρες ιστορίες. Μπορεί να μην είναι το ίδιο καλές με του Μπαρκς, αλλά είναι αξιοπρεπέστατες και πάρα πολλές είναι αδημοσίευτες στην Ελλάδα. Μου κάνει εντύπωση ας πούμε που ιστορίες σαν αυτή: https://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL++206-AP δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε μία φορά στην Ελλάδα, σε κανένα περιοδικό! Πιστεύω πως ο Σκάρπα είναι αρκετά οικείος στο ελληνικό κοινό και θα πουλήσει πολύ, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν πολυασχολείται πλέον με κόμικς, αλλά τα διάβαζαν στο παρελθόν. Άλλες επιλογές θα ήταν να κυκλοφορήσουν στριπ του Αλ Ταλιαφέρρο ή θεματικές ιστορίες όπως πχ. όλες οι κλασσικές ιστορίες του Φάντομ Ντακ, πράγμα που μάλλον είναι απίθανο.
 9. Εγώ θα πρότεινα τη μετάφραση της ιταλικής βιβλιοθήκης με τα άπαντα του Ρομάνο Σκάρπα. https://coa.inducks.org/publication.php?c=it/GSD Είναι ολοκληρωμένη έκδοση, περιέχει πολλές καλές και αρκετές αδημοσίευτες ιστορίες και μπορεί να χωριστεί σε τρεις 17άδες, μία για κάθε χρονιά.
 10. Γνωρίζει κανείς πότε θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του SUPER ΜΙΚΥ;
 11. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι απλώς μια συλλογή των καλύτερων ιστοριών των τευχών του Μίκυ Μάους που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις της Καθημερινής τους τελευταίους 3 μήνες.
 12. Τα περιοδικά όμως απευθύνονται και σε παιδιά που μπορεί να ξεκινάνε τώρα τη συλλογή τους και να μην έχουν διαβάσει τις ιστορίες. Αν δηλαδή δεν πάρει τις βιβλιοθήκες που στο εμπόριο θα κάνουν 10 ευρώ, θα χάσει όλες τις κλασσικές ιστορίες με τις οποίες μεγάλωσαν οι παλιότερες γενιές. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία παλιών και νέων ιστοριών. Προφανώς πρέπει να μπαίνουν οι καινούργιες, όμως θα πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος για Μπαρκς και Ρόσα, καθώς και για άλλες παλιές και καλές ιστορίες όπως του Massimo De Vita.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.