Μετάβαση στο περιεχόμενο

deadneighbours

Members
  • Περιεχόμενο

    1286
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από deadneighbours

  1. Σε αυτο το θεμα βασικα πρεπει να ειμαστε υποψιασμενοι γιατι πως να το κανουμε η ΤΝ εχει μπει για τα καλα στην ζωη μας. Τωρα για τα νομικα πλαισια και για το χαρακτηριστικο στυλ καθε καλλιτεχνη και οτι πρεπει να ειμαστε καχυποπτοι με τα ιδια μας τα σχεδια, αυτο πιστευω οτι ειναι μια αυταπατη, αν ειναι ετσι πρεπει να ειμαστε καχυποπτοι και με την φωτοτυπια που βγαζουμε. Μην γελιομαστε οταν ξεκιναει κατι και μπαινει στην μεση η νομοθεσια τοτε θα γινει μονιμο. Ισως ολο αυτο με την ΤΝ ειναι μια σταχτη στα ματια, εγω ετσι το βλεπω.:cool:

  2. 1 ώρα πριν, ramirez είπε:

    Δεν ξέρω τι μπορεί να σκεφτόταν η μάνα μου όταν σε ηλικία 7 χρόνων, το καλοκαίρι του 1976, με πήρε μαζί της να δούμε τα «Σαγόνια του Καρχαρία» και μάλιστα σε θερινό σινεμά κατά τη διάρκεια των μηνιαίων (τι εποχές…) διακοπών μας, έχοντας την απαίτηση την επόμενη μέρα να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα του Ωρωπού σαν να μην τρέχει τίποτα. Όχι μπάνιο δεν έκανα, ούτε να κατέβω στην παραλία δεν τολμούσα για εβδομάδες. Δεν ξέρω αν η ταινία του Σπίλμπεργκ ήταν τόσο τρομακτική για όλους, αλλά για έναν επτάχρονο της εποχής ήταν σοκαριστική. Σε αυτό συνέτεινε η νευρώδης σκηνοθεσία, η αγχωτική μουσική, το ρεαλιστικό «τέρας», το αίμα που απλωνόταν στα νερά σε κάθε επίθεση, αλλά πάνω απ’ όλα η αφίσα της ταινίας με τον πελώριο καρχαρία να εφορμά κατακόρυφα προς μια ανύποπτη λουόμενη.

     

    Και αυτή η καταραμένη διαφημιστική αφίσα υπήρχε σε διάφορα σημεία του θέρετρου από τα οποία όσο παιζόταν η ταινία έβρισκα κάθε δικαιολογία για να μην περάσω ούτε από απέναντι. Δημιουργός της ήταν ο Roger Kastel, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 92 ετών έχοντας μια σπουδαία καριέρα ως εικονογράφος και σχεδιαστής αφισών, εξωφύλλων και διαφημίσεων. Την πρώτη εκδοχή με τον θηριώδη καρχαρία και την άτυχη κοπέλα είχε σχεδιάσει το 1974 για το εξώφυλλο του μυθιστορήματος «Jaws» του Peter Benchley που γρήγορα έγινε μπεστ σέλερ και στο οποίο βασίστηκε η ταινία του Spielberg έναν χρόνο αργότερα. Σε κατάμαυρα νερά και χωρίς τα κοφτερά του δόντια όμως, ο καρχαρίας του βιβλίου δεν φαινόταν και τόσο απειλητικός.

     

     

    kare.thumb.jpg.6a47dc6b77785b1f0a153c01dd690167.jpg

    Πριν και μετά

     

     

    Ο εκδότης ζήτησε από τον Kastel για τις επόμενες εκδόσεις να ξανασχεδιάσει τον καρχαρία αποδίδοντάς τον πιο τρομακτικό. Μετά από επισκέψεις σε μουσεία φυσικής ιστορίας και προσθέτοντας επιπλέον οδοντοστοιχίες στο πεινασμένο σαρκοβόρο, ο Kastel φιλοτέχνησε το εμβληματικό εξώφυλλο που λίγο αργότερα έγινε η αφίσα της ταινίας (και το αντικείμενο του τρόμου μου). Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Kastel σχεδίασε πολλές ακόμα επιτυχημένες αφίσες όπως αυτές για τις ταινίες «Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου» και «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», ενώ αντιμετώπιζε πάντα με έκπληξη τις αμέτρητες παρωδίες για το «Jaws». Παρωδίες που ξορκίζουν τα παιδικά τραύματα αλλά τα υπενθυμίζουν κιόλας…

     

     

     

     

    Και το σχετικό link...

     

    Μπραβο πολυ ωραιο, δεν ηξερα οτι ηταν βιβλιο...θα πεσει ψαξιμο!!!:cool::clap2:

  3. On 14/11/2023 στο 2:32 ΠΜ, nikolas12 είπε:

    Παραγωγικός και ο Οκτώβρης και πάμε να δούμε τι διάβασα:

     

    508429.jpg  521437.jpg  521450.jpg

     

    Τα επόμενα βιβλία του MJ Arlidge μετά από τα τέσσερα πρώτα που παρουσίασα συνεχίζουν την ιστορία της Έλεν Γκρέις με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο. Τα πρώτα δύο (Στο Στόμα του Λύκου - Φτου και Βγαίνω) είναι η πρώτη ιστορία σε δύο μέρη όπου στο πρώτο η επιθεωρήτρια Γκρέις εξερευνά μια σειρά φόνων άρρηκτα συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο μυστικό της και τελικά στο τέλος βγαίνει η ίδια ένοχη μετά από παγίδα του δολοφόνου. Στο Φτου και Βγαίνω έχουμε από τη μία την επίλυση μιας υπόθεσης μέσα στη φυλακή και από την άλλη την προσπάθεια συναδέλφων της να την αθωώσουν.

     

    Στο Μ' Αγαπά Δε Μ' Αγαπά έχουμε μία ακόμα τρομερά ενδιαφέρουσα ιστορία όπου ο Arlidge δε γράφει για μια σειρά φόνων που συμβαίνουν σε βάθος χρόνου, αλλά ένα ανθρωποκυνηγητό γεμάτο φόνους που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια περίπου 24 ωρών. Μιλάμε για πραγματικά φοβερό βιβλίο, από τα πολύ αγαπημένα μου της σειράς έως τώρα με δραματικές εξελίξεις.

     

    562807.jpg

     

    Αν ακολουθείτε το γκρουπ Η Γεωγραφία είναι Πολύ Κουλ στο Facebook τότε αυτό είναι το βιβλίο σας. Ένα πολύ όμορφο βιβλιαράκι απλά γραμμένο, με εικόνες και σχέδια για θάλασσες, βουνά, ηφαίστεια, χώρες και fun facts από κάθε πιθανό σημείο πάνω στη Γη. Μου άρεσε πραγματικά πολύ γιατί θαυμάζω και τη δουλειά στη σελίδα και έστω ένα μέρος αυτής αποτυπώθηκε στο χαρτί.

     

    684610D0CA5F326667FB34A5DF09F28D.jpg

     

    Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι το βιβλίο αυτό βγήκε στα 50s ωστόσο διαβάζοντας το κατάλαβα γιατί. Η ιστορία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα κόσμο γεμάτο βρικόλακες μένοντας σιγά σιγά πίσω ως ο μόνος άνθρωπος και εξελισσόμενος ο ίδιος σε θρύλο. Αν και ανά σημεία στην αρχή και τη μέση είναι κάπως βαρετό, προς το τέλος παίρνει φόρα και η γραφή του Matheson γίνεται καλύτερη. Μην περιμένετε σκηνές με βρικόλακες ή πολύ τρόμο, γιατί η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως στον πρωταγωνιστή.

    Δες και την ταινια με τον Βινσεντ Πραις του 1964!!!:cool:

    • Like 4
  4. Απο τα λιγα καρε που βλεπω μου αρεσει αυτος ο Σουπερμαν οπως τον εχει παρουσιασει, βγαζει εναν προβληματισμο και το δειχνει καλα αυτο!και το σχεδιο ειναι πολυ καλο και βγαζει μια ωραια ροη, βεβαια παταω πανω σε αυτον τον προβληματισμο του και λεω οτι θα τον ηθελα ακομα ποιο ρεαλιστη...ισως πια αυτος ο κοσμος δεν χωραει καποιον σαν τον Σουπερμαν!!:cool:

    • Like 3
    • Ευχαριστώ 1
  5. Καλημερα παιδια, πραγματικα δεν μπορω να πιστεψω κατι τετοιες τιμες, βασικα 25 ευρω ειναι 25 ευρω δεν τα λες και τρελο ποσο, αλλα με εικοσιπεντε ευρω μπορεις να παρεις αλλα διαμαντακια που κανουν ποιο φθηνα, Λουκυ Λουκ, Αστεριξ και δεν συμμαζευεται και να σου πω και το αλλο, ψαξε βρες το Ινκαλ στην Βαβελ, νομιζω οτι εχει εκδοθει και εκει σε συνεχειες, μην τρελαθουμε τωρα!!αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα για ενα κομικς ποσα πρεπει να δωσεις για τα αλλα που πρεπει να το ακολουθουν σε ενα φεστιβαλ!!βεβαια ειναι και καποιοι που τρελαινονται για το Ινκαλ, δεκτο, αλλα για μενα τα κομικς πρεπει να ειναι ενα προσιτο χομπι, οχι κατι ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ!!!αυτες οι λιγες σκεψεις!!!:cool:

    • Like 6
    • Respect 1
  6. 7 ώρες πριν, ramirez είπε:

    Μια αστυνομική δολοφονία νεαρού Ρομ και μια κάθαρση τσιγγάνικης έμπνευσης στο επίκεντρο του εικονογραφημένου διηγήματος «Πάσα θανάτου» (εκδ. Καστανιώτη), σε διασκευή/σενάριο Ιερώνυμου Λύκαρη και σχέδια Παναγιώτη Τσαούση.

     

     

    11.thumb.jpg.4c81a281ea996dd138c6509921eb626f.jpg

    «Καταραμένος από τον Θεό να μη δει άσπρη μέρα»

     

     

    «Η εκδίκηση είναι ένα είδος πρωτόγονης δικαιοσύνης, προς την οποία έλκεται η ανθρώπινη φύση. Το χρέος του νόμου είναι να προσπαθεί να την ξεριζώσει», έγραφε πριν από περίπου 400 χρόνια ο Άγγλος φιλόσοφος Φράνσις Μπέικον. Τι γίνεται όμως όταν εκείνοι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την ευθύνη τήρησης και εφαρμογής των νόμων, επιδεικνύουν μια σκανδαλώδη μεροληψία όταν οι νόμοι παραβιάζονται από τα «δικά τους παιδιά», όταν δηλαδή οι θύτες είναι τα εκπαιδευμένα όργανα της τάξης; Είναι ή δεν είναι ηθικός αυτουργός σε πράξεις «λυτρωτικής» αντεκδίκησης μια Δικαιοσύνη, η οποία όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά επιλέγει να λοξοκοιτάζει και ενίοτε να… γλυκοκοιτάζει προς την πλευρά των εκάστοτε ένστολων κρατικών δολοφόνων;

     

     

    12.thumb.jpg.91502d8a46426d93b2ed7562ff1d7846.jpg

     

     

    Τέτοιου είδους ερωτήματα πραγματεύεται η «Πάσα θανάτου», το διήγημα του Ιερώνυμου Λύκαρη που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μορφή κόμικς διά χειρός Παναγιώτη Τσαούση («Απόβαση στη Φλάνδρα», «Λήσταρχοι» κ.ά.). Το εν λόγω διήγημα γράφτηκε το 2007 και δημοσιεύτηκε στον πρώτο τόμο της σειράς αστυνομικών διηγημάτων «Ελληνικά εγκλήματα» των εκδόσεων Καστανιώτη – ενώ διανεμήθηκε πριν από δύο χρόνια από την «Εφ.Συν.». Η αφορμή είχε δοθεί από τη δημοσίευση πραγματικών περιστατικών που αναφέρονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι το 2002. Στην έκθεση αυτή, με τον εύγλωττο τίτλο «Ελλάδα: στη σκιά της ατιμωρησίας», τεκμηριώνονταν 66 περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αρκετές από τις οποίες με θανατηφόρα κατάληξη, και με τα περισσότερα θύματα να είναι Ρομά, Αλβανοί – κυρίως – μετανάστες και πρόσφυγες αιτούντες άσυλο.

     

     

    13.thumb.jpg.c34ee196bacc5be9aaea7b09ba83afdc.jpg

     

     

    Στο εικονογραφημένο διήγημα-πιλότο (καθώς είναι το πρώτο της αναγγελλόμενης σειράς κόμικς «Ελληνικά εγκλήματα εικονογραφημένα»), ένας διεφθαρμένος μπάτσος, διαπλεκόμενος με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και το οργανωμένο έγκλημα στα δυτικά προάστια της Αθήνας, δολοφονεί έναν νεαρό Ρομ στο Ζεφύρι. Ο φόνος (τι περίεργο!) πνίγεται στον βούρκο της σιωπής και της συγκάλυψης κράτους, Δικαιοσύνης και ΜΜΕ. Μέχρι που, μια τσιγγάνικης έμπνευσης εκδικητική πράξη «κάθαρσης» αποδίδει τη δική της δικαιοσύνη – εκεί όπου η θεσμική επέλεξε να είναι απούσα – κατά το του Μωυσέως «οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος» («Έξοδος», 21:24).

     

     

    14.thumb.jpg.c946b4afabdd37c869fcf25370b62027.jpg

     

     

    Η «Πάσα θανάτου» διαρθρώνεται σε δώδεκα κεφάλαια και διαδραματίζεται σε γνώριμα αθηναϊκά αστικά τοπία, καθώς και σε περιοχές με τσιγγάνικη ανθρωπογεωγραφία που εκτείνονται στο βορειοδυτικό κυρίως τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Μενίδι). Αναμένουμε τη συνέχεια της πολλά υποσχόμενης αυτής σειράς, μιας σειράς που επιδιώκει να μιλήσει για τον δικό μας κόσμο και τη δική μας εποχή: για τη νεοελληνική πραγματικότητα χωρίς φτιασιδώματα και εξωραϊσμούς.

     

     

     

     

    Και το σχετικό link...

     

    Το εχω διαβασει και μπορω να πω οτι σαν πακετο ειναι πολυ ολοκληρωμενο, εξωφυλλο, πλοκη, σχεδιο!!!θα ηταν ωραιο τα παιδια να ξαναπαρουσιασουν καποια παρομια ιστορια!!!:cool:

    • Like 2
  7. 9 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

    To πήρα και σαν ιστορία Ντιαμπολίκ το διάβασα γρήγορα με συνοπτικές διαδικασίες. Η ιστορία επικεντρώνεται στα κάπως πιο πρώιμα χρόνια του Ντιαμπολίκ και τον ήρωα μας να μιμείται έναν άνθρωπο στον οποίο μοιάζει απόλυτα, ώσπου η πρώην συνεργάτιδα αυτού του ατόμου αποφασίζει να τον μπλέξει στις βρώμικες δουλειές της. Η ιστορία διαβάζεται αρκετά σύντομακαι ευχάριστα, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν φτάνει κοντά στα ποιοτικά λέβελ των πολύ δυνατών ιστοριών Ντιαμπολίκ και πέραν της συμβολής της στο χτίσιμο της μυθολογίας του ήρωα. Το σχέδιο είναι φανταστικό, τα πρόσωπα είναι σαν να έχουν βγει από πίνακα και η δράση όπου υπάρχει, έχει γίνει με αρκετά καρέ προσδίδοντας μια παραπάνω ζωντάνια στο τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά όλο το σχέδιο είναι ασπρόμαυρο που προσδίδει αυτή τη μυστήρια αύρα που χρειάζεται ο ήρωας.

     

    Το παράπονό μου είναι με την κάκιστη ποιότητα χαρτιού της Jemma στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει. Ούτε σε Ντιαμπολίκ ούτε σε άλλες εκδόσεις θυμάμαι τόσο κακό, κιτρινισμένο χαρτί που δεν ταίριαζε τόσο με το σχέδιο ούτε με μια ιστορία εκείνης της εποχής. Ελπίζω η Jemma να πήρε το μάθημα της και να προσέχει από εδώ και πέρα την ποιότητα του χαρτιού στις εκδόσεις της, γιατί αν και καλή ιστορία, το μεγάλο της θέμα αφορά τεχνικά ζητήματα όπως αυτό με το χαρτί. Μακάρι να δούμε κι άλλο Ντιαμπολίκ από την εκδοτική στη χώρα μας.

    Την ταινια την εχεις δει?:cool:

    • Like 2
  8. Καλησπερα σε ολους. Εφτιαξα ενα σχεδιακι με τον ανθρωπο αραχνη αλλα καπως εναλλακτικο γιατι πιστευω οτι ο ανθρωπος αραχνη εμφανιστηκε σε μια εποχη οπου η γενικη αισθητικη ηταν καπως αντιθετη με την στολη του, εννοω ο απλος κοσμος ντυνοταν καπως αλλιως, ετσι τον προσαρμοσα σε μια ποιο ανθρωπινη εικονα γιατι πιστευω οτι πρεπει πια να γινει ενας ηρωας του πεζοδρομιου χωρις μυστικες δυναμεις αλλα και με περισσοτερες αντιθεσεις και ελλατωματα. Αυτα, ελπιζω να σας αρεσει!!!:cool:

    Σάρωση_20230916 (3).jpg

    • Like 6
    • Respect 1
    • Ευχαριστώ 1
  9. 2 ώρες πριν, Indian είπε:

    Τα εξώφυλλα και τα οπισθόφυλλα των τευχών #104 και #114 σκαναρίστηκαν κι ανέβηκαν στην βάση μας. :) 

     

    SEXKAICOMICS_0104.jpg  SEXKAICOMICS_0114.jpg

     

    Επίσης καταχωρήθηκαν και οι ιστορίες. :) 

     

     

    :beer:

    ΑΑΑΑΧΧΧΧΧ!!!!σκανδαλο το σεξ με τα κομικς!!!ΑΑΑΧΧΧΧ!!!

    • Αστείο 1
  10. 17 ώρες πριν, Mandrake είπε:

    Ας κάνω κι εγώ την ποζεριά μου μια φορά... Από "Public" πριν λίγες μέρες πήρα τα εξής:

     

    IMG_20230830_180919.thumb.jpg.f5dabadb2dd1ca4c8c304eafe687afa7.jpg  IMG_20230830_181501.thumb.jpg.e331e4203f6267da1e3385aec7751168.jpg 

     

    IMG_20230830_181122.thumb.jpg.fecac6b7a7a31acb8635259dbc86490f.jpg  IMG_20230830_181021.thumb.jpg.f482dad7a03d52a502977bea517e1b2d.jpg  

     

    IMG_20230830_181031.thumb.jpg.99693c6af703a14165831b26179919e1.jpg  IMG_20230830_180956.thumb.jpg.7cf7ab44653fa1746331f87057e2a753.jpg 

     

    IMG_20230830_180935.thumb.jpg.03b37589e716fe8368d833e46b169f0e.jpg  IMG_20230830_180944.thumb.jpg.0b9b72598362237d97af7533f2a6f0e3.jpg  

     

    IMG_20230830_181203.thumb.jpg.4cc843e9021fbbaf7b2297f3264d114b.jpg

     

     

    Και φεύγοντας, από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο το "Φωτόδεντρο" μπήκα και πήρα τα εξής (τα 2 πρώτα τα είχε το "Public" σε άθλια κατάσταση...):

     

    IMG_20230830_185150.thumb.jpg.55bad303e83cc6bc5753baa47a27b893.jpg  IMG_20230830_191922.thumb.jpg.fb303ce16f99323d8de39ee93b442878.jpg

     

    Το "Νέο Επίπεδο" είναι σαν φυλλάδιο που ξεδιπλώνει και το έδιναν δωρεάν. Τον Ιούλιο μου έφερε ένα δώρο ο αδερφός μου για τα γενέθλιά μου (το είχαμε κουβεντιάσει πρωτύτερα ότι ήθελα να το πάρω κάποια στιγμή και απ' ότι φάνηκε τελικά με "ψάρευε" να δει αν το έχω):

     

    IMG_20230830_185229.thumb.jpg.612499166e4d3de99414aa7d7bc3b2b1.jpg

     

    Εδώ η σακούλα του δισκοπωλείου (ναι, δεν το πήρε από βιβλιοπωλείο. Προφανώς επειδή ο δημιουργός είναι στο μουσικό συγκρότημα "Χαΐνηδες" και το graphic novel σχετίζεται σίγουρα με το άλμπουμ που είχαν βγάλει το 2005 "Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι", το οποίο αν θυμάμαι καλά όταν το 'χα ακούσει, είναι concept album.) απ' όπου το αγόρασε και ένα promo που είχε βγάλει το συγκρότημα και του το έδωσε στο έτσι, μπρος και πίσω:

     

    IMG_20230830_191836.thumb.jpg.1ec46e8f7a644319870b3e29d32448e3.jpg  IMG_20230830_191848.thumb.jpg.180574e803f96d020a8d87dcbefbc044.jpg

     

     

    Στα μέσα Ιουνίου αγόρασα απ' την "Πολιτεία" τα εξής:

     

    IMG_20230830_191827.thumb.jpg.dc5234bbc3a32a4570b6532744bb6121.jpg  IMG_20230830_192505.thumb.jpg.b1850697b013b3d94f42a8b7fd1ee54d.jpg 

     

    IMG_20230830_192039.thumb.jpg.9971be8686ab3ee92621ee348077fd97.jpg

     

     

    Και επιπλέον το "Η Ιστορία της Κρήτης σε Κόμιξ" άλλη μία φορά για έναν ανιψιό που μας επισκέφτηκε τότε και άλλες 2 φορές το "The Illustrated History of Crete" για άλλα 2 ανιψάκια που δε μιλούν Ελληνικά (γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις Η.Π.Α.), άλλες 2 φορές το Αγγλόφωνο "Erotocritos" για άλλα 2 ανιψάκια και άλλη μια φορά το "Του Αρκαδίου το Ολοκαύτωμα" για τον ξάδερφο ο οποίος είχε βαφτιστεί στη Μονή Αρκαδίου. Τα 2 "Το Πάθος Ενός Ανθρώπου" & "Η Πόλη" είναι ουσιαστικά 2 ιστορίες κόμικς αλλά σε ξυλογραφίες απ' τον Frans Masereel ο οποίος διαβάζω ότι θεωρείται ο "πατέρας των graphic novels", ειδικά με το ογκωδέστερο "Η Πόλη" που είχε φτιάξει. Πήγα λίγο στα τυφλά μιας και δεν τον γνώριζα, αξίζει όμως! Μάλιστα ο αδερφός μου ασχολείται με ξυλογραφία τα τελευταία 5 χρόνια και έχει κάνει κάποια δικά του εργάκια εκεί που βρίσκεται και μάλιστα τα πήγε σε έκθεση, οπότε το φτηνότερο (σιγά μην του αγόραζα το ακριβότερο! :lefta:) του το πήρα κι εκείνου να δω αν του αρέσει και του χρόνου με το καλό θα του πάρω και το 2ο. Δίπλα απ' τον Μουνιόζ είναι 3 βιβλιαράκια τα οποία έρχονται μαζί σε μια σακούλα και τα αγόρασα βέβαια κυρίως για το "Ο Κόκκινος Ποντικός" το οποίο είναι κόμικ του Raket, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο του 1980 στο Άμστερνταμ, στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1998 και αργότερα σε επανέκδοση την Άνοιξη του 2010 σε περιορισμένα αντίτυπα. Αυτό εδώ υποθέτω ότι είναι μια 3η έκδοση, μιας και στην "Πολιτεία" αναφέρει πως όλο το πακέτο των τριών εντύπων κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011. Το "Η Ελλάδα Μετά τα Μεσάνυχτα" είναι ένα απ' τα βιβλία του Δημήτρη Κολιοδήμου που ήθελα εδώ και χρόνια ν' αγοράσω, δεν το έπαιρνα απόφαση και 1-2 έχουν ήδη εξαντληθεί από καιρό. Η αρχή είχε γίνει με την εγκυκλοπαίδεια Ελληνικού Κινηματογράφου που είχε βγάλει και είχα αγοράσει πριν 8 χρόνια περίπου, τώρα με αυτό και σιγά σιγά θα κυνηγήσω και τα υπόλοιπα. Θα επανέλθω με τις αγορές απ' τον Ιούνιο, διότι είναι κάποια πραγματάκια ακόμη...

     

    :beer:

    Για πες...το JUDGE DREDD το δινεις? μπα τρελος εισαι να το δινεις?

    • Like 4
  11. Κοιτα να δεις, ειναι και οι δυο τεραστιοι και αυτο που λες για τον Γκοσινυ το βρισκω σωστο, ενας σεναριογραφος παντα βγαζει τον καλυτερο η τον χειροτερο εαυτο του σχεδιαστη. Αλλα ο σχεδιαστης ειναι αυτος που θα βαλει την τελευταια πινελια στην ιστορια, αν δεις το σχεδιο του Morris σε διαφορα καρε, ο Λουκι οπως τρεχει η οπως στριβει το τσιγαρο του οπως και οι αλλοι χαρακτηρες σε διαφορες σκηνες, δεν θα το πω οτι ειναι στατικοι γιατι δεν μου αρεσει η λεξη , ειναι ταιριαστοι και δεμενοι με την σκηνη, δηλαδη ο Morris σχεδιαζει ρεαλιστικους χαρακτηρες με ποιο απλες γραμμες και να πατανε καλα στο εδαφος συν οτι κατα την γνωμη μου σχεδιαζει καλυτερα μπακγκραουντ απο τον Uderzo, με ποιο ταιριαστα χρωματα. Το σχεδιο του Morris ειναι ποιο απλο, ο Uderzo σχεδιαζει και αυτος ωραια μπακγκραουντ αλλα σε καποιος φασεις κλωτσανε, ο Uderzo επεισις σχεδιαζει πολυ καλα τα χερια και τις εκφρασεις των χαρακτηρων του αναλογα με αυτα που λενε, ενω ο Morris σχεδιαζει ποιο απλα τα χερια και θα σας πω ενα ωραιο παραδειγμα εξωφυλλου του Λουκι...ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ!Δεν ξερω, τελικα ηταν και οι δυο τελειως διαφορετικα συμπαντα στο σχεδιο που εβαλαν το δικο τους στιγμα, αλλα για εμενα ο Morris σαν σχεδιαστης εχει ενα ποιο ολοκληρωμενο αποτελεσμα χωρις βεβαια να απορριπτω την σχεδιαστικη δεινοτητα του Uderzo!αυτα!!!ακουω και αλλες αποψεις!!!:cool:

    • Like 6
  12. Το μπλακ μεταλ μπηκε στα σαλονια, η τραπ αν και ειναι ακραια απο αποψη γλωσσας αρχιζει να ξεπερνιεται, και γενικα το ακραιο στην σημερινη πραγματικοτητα ειναι ποια συνηθισμενο, τι ειναι underground  σημερα? το σχεδιο? το θεμα? το σεναριο? μπορει ενα κομικς να ειναι underground χωρις να ανηκει στο ειδος? Ο Φρανκεσταιν που εβγαινε σε συνεχιες ειναι undreground, γιατι οχι, πρεπει αυτο το ειδος να ειναι ακριβο? θελω να πω...παιζουν φραγκα? Ο RANXEROX τι?παει, και γενικα αυτη η γενια, ξεπεραστικε, παμε για αλλα, πρεπει το ειδος να σχολειτε με την πολιτικη? την θρησκεια? για πειτε κανενα συγχρονο underground κομικς. Πρεπει να ειναι φθηνο? ολα παιζουν?απο τους Ελληνες τι?αυτο το ειδος των κομικς μπηκε στα σαλονια? και μετα τι?ακουω αποψεις, αντιφασεις, κραξηματα, θαψιματα και γενικα καθε ειδους αντιληψεις γιατι τελικα ολα αρχιζουν να κουραζουν!!!!!αυτα!!!:thinking::cool:

    • Like 6
  13. Μπραβο παιδια!!!ολες οι αποψεις καλοδεχουμενες, κατα την αποψη μου ο Morris εχει ποιο ελευθερο σχεδιο, οι χαρακτηρες του μπορει να ειναι απλοικοι αλλα ειναι ποιο ελευθεροι και κινητικοι και επεισις φτιαχνει πολυ καλα μπαγκραουντ, επισης εχουν μια γραφικοτητα πχ οταν φτιαχνει ινδιανους και τοπια και χρησιμοποιει ποιο γηινα χρωματα!βεβαια και ο UDERZO  ειναι φοβερος αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη διαλλεγω MORRIS!!!γραψτε και αλλα, να το αναλυσουμε το θεμα!!!!:cool:

    • Like 8
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.