Jump to content

aprositos

Members
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by aprositos

 1. Η ιστορία με το ερωτηματικό και τίτλο "Τα Βαμπίρ" είναι η "By the Dawn's Early Light του Jack Kamen σε σενάριο Al Feldstein που μπήκε στο "TALES FROM THE CRYPT #26 της Gemstone, 1994
 2. Ο Fujitani γεννήθηκε το 1921, σπούδασε τέχνη στη Νέα Υόρκη, και σχεδίασε κόμικς για αρκετούς μικρούς εκδότες της πόλης του στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Μερικοί από τους εκδότες του περιλαμβάνουν τους Avon, Dell Comics, Harvey Comics, Lev Gleason Publications και άλλους. Επίσης εικονογράφησε άρθρα περιοδικών και ήταν αφανής συγγραφέας σε πολλές σειρές κόμικς, συμπεριλαμβανομένου του Flash Gordon. Στη δεκαετία του 1960, βοήθησε στη δημιουργία των κόμικ-στριπ Doctor Solar και Man of the Atom.Στη δεκαετία του 1990, σχεδίαζε τον Rip Kirby.Το 2005, έλαβε το βραβείο Inkpot στο San Diego Comic-Con. Το Eerie ήταν το πρώτο κόμικς τρόμου με πρωτότυπο περιεχόμενο και κυκλοφόρησε το 1947 από την Avon Periodicals. Η δημιουργική του ομάδα περιελάμβανε (μεταξύ άλλων) τον Joe Kubert τον Fred Kida και τον Bob Fujitani. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 έφυγε κι ο τελευταίος από αυτή την ομάδα που δημιούργησε το είδος. Το ιστορικό εξώφυλλο που επισυνάπτω καθώς και η πρώτη ιστορία του τεύχους πιστώνεται στον ίδιο τον Bob Fujitani, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αλληλογραφία που είχε με τον Michael T. Gilbert στις 19 Μαΐου 2016.
 3. Μήπως γνωρίζει κάποιος τον πρωτότυπο τίτλο της συγκεκριμένης ιστορίας;
 4. Σπάνιο μονοσέλιδο στριπ του Mordillo με διαλόγους!
 5. Το είδα σήμερα σε αγγελία στα 10 ευρώ σε καλή κατάσταση.
 6. Δεν ήταν τυχαία η πρόσθεση νέων σκύλων στο προηγούμενο ποστ μιας και χτες ήταν η National Dog Day! ''Ενα αστείο μονοσέλιδο λοιπόν και σήμερα με την Lassie από το 1952:
 7. Κάποιες νέες προσθήκες από κάποια παλιά κόμικς που συνάντησα σήμερα:: Rang-a-Tang-Edd Ashe (1939) Measles-Bill MacLean (1953) K-9 Helen King or Allan Ullmer (1941/1944)
 8. Παιδια η panini μας πήρε χαμπάρι.Πριν συμπληρώσουμε τον Mickey, θα έρθει μάλλον καπάκι κι ο Donald!
 9. aprositos

  PUBLIC

  Νομίζω ότι το πρόλαβα. Ευχαριστώ φίλε kotle. Τώρα έχω να το περιμένω μαζί με το Judgment Day And Other Stories που πρόλαβα τελευταία στιγμή!
 10. Για όποιον θέλει να διαβάσει την ιστορία στα ελληνικά μόλις την ανέβασα εδώ:
 11. Το ΤΥΦΛΟ ΚΟΠΑΔΙ υπάρχει εδώ:
 12. Είχα φτιάξει ένα αρχείο παλιότερα με τα ελληνικά κείμενα που πρόσθεσα σε γαλλικό σκαν και το έχω ανεβάσει εδώ
 13. Να σημειώσω εδώ ότι και ο μεγάλος Segar δυο χρόνια αργότερα από την έκδοση του Tintin au Congo βάζει τον Wimpy να ζητάει από τον Popeye εργαλεία από την κουζίνα ώστε να σφάξει ολόκληρη αγαθή αγελάδα και να την φάει μόνος του στον τόπο της σφαγής. Η χειτοκίνητη μηχανή του κιμά άφησε άκοπη μόνο την ουρά! Τα ποδαράκια τα ακούμπησε δίπλα ίσως για να τα κάνει σε δεύτερο χρόνο πατσά. Το κεφάλι με την γλωσσίτσα 'εξω το άφησε δεμένο στον στύλο.
 14. Καλησπέρα, Στο greekcomics.gr έρχομαι σχεδόν κάθε μέρα και προσπαθώ να διαβάζω όσο γίνεται περισσότερα. Το "ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ" αν το θέλεις στο ανεβάζω κάπου αλλά νομίζω πως αν κατεβάσεις την αρχειάρα του The_Sandman με ότι έχει κυκλοφορήσει ο Andrea Pazienza στα ελληνικά δεν θα θέλεις τίποτα άλλο! https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/35851-andrea-pazienza/&tab=comments#comment-469450
 15. aprositos

  PUBLIC

  Τα Μπάρνυ έχουν γίνει δυσεύρετα στα PUBLIC παιδιά. Άντε να επιστρέψετε μερικά εσείς που τα μαζέψατε σπίτια σας! Δηλαδή αν είναι όπως τα λέει η ειδοποίηση, μπορώ να ακυρώσω τα Μπάρνυ και να παραλάβω δωρεάν τους Ήρωες! :lol:
 16. Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι το 1989 o Magnus (Roberto Raviola) (1939 – 1996), ξεκίνησε το τελευταίο του έργο, μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ήρωα Tex Willer σε σενάριο του Claudio Nizzi και τίτλο "La Vall Del Terrore". Για αυτή την δουλειά ο σπουδαίος ιταλός κομίστας, ολοκλήρωσε 223 εξαιρετικά λεπτομερείς σελίδες, έπειτα από 7 χρόνια δουλειάς! Χρησιμοποίησε κάθε ιστορική πηγή και μελέτησε αρκετά ώστε να είναι ακριβής στις αναπαραστάσεις των χώρων και των αντικειμένων της εποχής. (π.χ στο φως, τα φύλλα, τα δέντρα...) Από τον Αύγουστο του 1991 ο Magnus είχε μετακομισει στο Castel del Rio, κοντά στην Μπολόνια, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Πέθανε από καρκίνο λίγες ημέρες μετά, αφού πρώτα ολοκλήρωσε την ιστορία του. Αν και δεν έχω παρακολουθήσει τις ιστορίες του ΤΕΧ που έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική επικράτεια θα αποτελούσε έκπληξη αν αυτό έχει γίνει και δεν έχει μαθευτεί ακόμα! Παραθέτω τις 3 αρχικές σελίδες που δείχνουν την σχεδιαστική δεινότητα του μεγάλου Magnus από το Tex Willer Special #9: La Valle del Terrore (1996). Σεναριακά βέβαια δεν μπορώ να έχω άποψη διότι δεν έχω ακόμα τελειοποιήσει τα ιταλικά μου!
 17. Tο μόνο γκραφικ νόβελ που είχα αφήσει από ΚΨΜ ήταν το Box Office Poison του Alex Robinson. Για την Κραυγή του Λαού που την πήρα με 20% έκπτωση από το παλιό βιβλιοπωλείο τους στην Ζωοδόχου Πηγής, δεν το μετάνιωσα ποτέ μιας και αποτελεί ακόμα εκδοτικό θαύμα και δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή. ......πόσο μάλλον όταν την δίνουν μέχρι μεθαύριο 19 ευρώ! Από τότε ο τύπος που έβρισκες στο μαγαζί σου έκανε καλή εντύπωση και όχι μόνο γιατί σου έκανε δώρο με κάθε αγορά ένα ακόμα κόμικ ή βιβλίο Κοντολογίς....αύριο περνάω για το Poison και μερικά δώρα προς φίλους. Εύχομαι μακροημέρευση στις εκδόσεις μιας και τα εκδοτικά της εγχειρήματα (από πλευράς κόμικς τουλάχιστον) είναι αρκετές φορές υπερβολικά ποιοτικά και αξίζουν την θετική ανταπόκρισή μας!
 18. Μια ονειρική συλλογή. ΄ Τι πρέπει να κάνει κάποιος που εκτιμάει τόσο τον κόπο και την αγάπη σου για τα κόμικς, ώστε να γίνει κληρονόμος της;
 19. Tο κόστος απόκτησης ;όλων των τόμων της Fantagraphics ξεπερνάει τα 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση! Αποφάσισα λοιπόν να φτιάχνω μόνος μου τα άλμπουμ του μεγάλου δημιουργού που μου λείπουν. 2,5 ευρώ λοιπόν με θερμοκόλληση και μεταλική ράχη. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο σε χρωματιστό χοντρό χαρτί. Είναι σε μέγεθος Α4 βέβαια αλλά διαβάζεται πολύ πιο εύκολα (κρεβάτι, τουαλέτα, μέσα συγκοινωνίας) από τα μαρκούτσια της φάντα. Ά, ξέχασα να σας πω πως οι 140 σελίδες του, εκτυπώθηκαν ταχύτατα σε Α/Μ laser printer με αυτόματο γύρισμα της σελίδας. Δυστυχώς οι φωτογραφίες είναι χαμηλής ανάλυσης αλλά αυτό τον καιρό δεν έχω ούτε σμαρτφοουν.
 20. Όταν είδα την φωτό του totally_wired δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην επιθυμία να του δείξω πόσο μοιάζουν τα κομμάτια της βιβλιοθήκης μας που φιλοξενούν τις ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΘΕΡ ΑΡΚΡΑΙΤ! Απλά έπρεπε να το βάλω κάτω από τα βιβλία του E.C Segar. Επικροτώ τις απόψεις του germanicus επι του θέματος και παρουσιάζω την δική μου εναλλακτική πρόταση. Στα δυο μέτρα ψηλά αποτελεί την στέρεα βάση ενός εκτεταμένου πυργίσκου για μετέπειτα αγορές! Επίσης μαζί με άλλα ακόμα παρόμοιου μεγέθους στιβαρά βιβλία,συνεισφέρει στην ηχομόνωση και θερμομόνωση της οικίας σας!
 21. Ο γηραιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί στον τρισδιάστατο κόσμο μας είναι ο Otto που απεβίωσε είκοσι ετών. Ο Άργος του Οδυσσέα κι αυτός πέθανε στην ίδια ηλικία περίπου. Ο γηραιότερος και μακροβιότερος δισδιάστατος κομικ σκύλος είναι ο αιωνόβιος πλέον Offissa Pupp από το ιθρυλικό Krazy Kat που ξεκίνησε το 1913; Διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω λάθος.
 22. Ανανεώθηκε το πρώτο ποστ και επι τη ευκαιρία προσθέτω μερικά σκυλιά ακόμα:
 23. Kαλησπέρα. Το άσχημο με το πρώτο ποστ είναι ότι έβαλα απευθείας λινκ στις εικόνες χωρίς να τις έχω κατεβάσει στο πισι μου αντιστοίχως. Φαντάζομαι στο διαδίκτυο μετά από τόσο καιρό θα έχουν ανέβει περισσότερες και καλύτερες εικόνες από αυτές που με τους δεσμούς που έβαλα σας παρέπεμψα. Αφού όμως το θέλετε θα φρεσκάρω το θέμα σύντομα, στερώντας σας όμως συγχρόνως την χαρά να αναρτήσετε τις δικές σας επιλογές.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.