Μετάβαση στο περιεχόμενο

koskinas

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    12
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος koskinas

  • Γενέθλια 02/17/1975

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Website URL
    https://www.facebook.com/dikoskinas

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Athens
  • Χώρα
    Greece
  • Επάγγελμα
    Κομιξ, Εικονογραφηση και Γραφιστική
  • Ενδιαφέροντα
    Ζωγραφική, Κομιξ, Σινεμά

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

769 προβολές προφίλ

koskinas's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

135

Συνολική φήμη στο GC

  1. Comic και original art. Δυο διαφορετικά πράγματα με διαφορετικό κοινο σε γενικές γραμμές, και για διαφορετικους λόγους. Στην εποχή μας: Η αγορά original art είναι μια επένδυση που είναι πάρα πολύ στα πάνω της. Δεν μιλάω για το να αγοράσεις ένα Buscema Conan cover του 80 με 5000-10000 ευρω (Κοναν art μάζευα εγω προ κρίσης). Αυτά έχουν φτάσει στο μέγιστο της αξίας τους, και η αγορά είναι καθαρά για την αγάπη προς στην τέχνη και τον δημιουργό. Πιο πάνω δεν πάει (αν έχει πεθάνει ο δημιουργός). Οι συλλέκτες original art στις μέρες μας προσπαθούν σε μεγάλο βαθμό να βρουν νέα ταλέντα, να τα προλάβουν στο ξεκίνημα και να αγοράσουν την δουλειά τους γιατί η αξία αυξάνετε σημαντικά όταν έρθει η μεγάλη καταξίωση. Ειναι συχνό φαινομενο οι συλλέκτες αυτοι να επικοινωνούν και με το δημιουργό πριν από μια αγορα για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την καριέρα του και τα μελλοντικά του σχέδια. Περα απο το επενδυτικό κομμάτι, υπάρχει και το κομμάτι που με τραβάει εμένα στην συλλογή original art προσωπικά. Η αγάπη προς την τέχνη και ο θαυμασμός προς τον δημιουργό. Από την εμπειρία μου αυτό είναι μικρότερο ποσοστό από το 50% των συλλεκτών. Μιλώντας για έμενα. Λόγο του οτι κάνω παρόμοιο επάγγελμα, τι μεγαλύτερη έμπνευση απο το να εχει κάποιος το studio στο οποίο σχεδιάζει, δημιουργίες σχεδιαστών που τον εχουν επηρεάσει, όπως Buscema, Chan κ.τ.λ. για έμπνευση! Βοηθάει πολύ στις δύσκολες ώρες. Εκτος αυτού σίγουρα βοηθάει αν εισαι σχεδιαστής να δεις ένα original σαν μελέτη, μιας και το τυπωμένο art έχει συχνά διαφορές. Επειδή ειμαι ειδική περίπτωση, δεν περιμένω οτι θα ταυτιστούν απαραίτητα πολλοί με τα παραπάνω. Ας μείνω στο : Αγάπη για την Τεχνη. Η αγορά τευχών απο την άλλη στην εποχή μας σπανιότατα έχει επενδυτικό χαρακτήρα που θα αποφέρει μεγάλο κέρδος (κατά την γνώμη μου). Η εποχή των μικρών τιραζ (αρ. εκτυπώσεων τευχων) και του χαρτιου που κιτρινίζει είναι παρελθόν. Για να είναι κάτι συλλεκτικό, πρέπει να γίνει σπάνιο. Και μετά τα 90'ς, δύσκολα κάτι θα σπανίσει. Οπότε, εκτός αν κάποιος έχει την τύχη να είναι κάτοχος του Walking Dead 1, CGC graded 9.8, του New Mutants 98, η καποιου άλλου τιτλου που δεν βγήκε σε άπειρα αντίτυπα, δεν πιστεύω οτι θα βάλει ενα τεύχος στην ναφθαλίνη και θα σπουδάσει τα εγγονια του με τα κέρδη μετα απο 60 χρόνια. Ο χαρακτήρας της συλλογής κόμικ 80'ς- 90'ς στην εποχή μας είναι καθαρά για λόγους Νοσταλγίας. Γιατί lets face it, δύσκολα διαβάζονται αν δεν έχει κάποιος ήδη Νοσταλγικές εικόνες από τα παιδικά του χρόνια. Στην εποχή μας το artwork έχει απογειωθεί, και τα σχέδια της τότε εποχής φαντάζουν "καρικατούρες" (αν εξαιρέσουμε το αξεπέραστο Savage Sword of Conan - που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ ποτέ ποτέ). Στο Original VS Τεύχος, εγώ είμαι σίγουρα στο Original.
  2. Καλή τύχη σε όλους και Καλα Cromούγεννα !
  3. Καλησπερα. Πολυ ωραίο ποστ και μόλις έβγαλα μερικες φωτογραφίες για να συνεισφέρω με το μερος της συλλογής μου που είναι "προσβάσιμη". Έχω αδυναμια στον Conan και Dredd, και η σειρα που έχω διαβάσει περισσότερες φορες ειναι το Bone. Πανω πανω εχω Ελληνικά Marvel και Μίκη Μαους σε κούτες. Παρακάτω εχω TPB Conan, Dredd, Northlanders, Bone και Graphic Novels. Μεσα στα ντουλάπια εχω τα Savage Sword of Conan, τα μηνιαία Conan, Συλλεκτικές Εκδόσεις, Star Wars και τις τρέχουσες σειρές. Απο κατω σε ειδικά κουτιά ειναι τα ΚΟΜΙΞ, ντοσιέ με αμερικανικά Marvel του 90, Ελληνικά Marvel Kabanas, Ελληνικα Ενχρωμα Conan, Ελληνικα Asterix, Star Wars Micro Collection του 82, και οι καρτες Star Wars μου. Στο Ξύλινο κουτί ειναι τα 2000AD μου, και στα χάρτινα κουτιά ειναι διάφορα Ελληνικά κομιξ. Στους τοίχους εχω συνήθως διάφορα κομιξ που αγαπάω, original comic art, και πόστερ που "μάζευα" οταν ήμουν μικρός από τα σινεμά... Original Art Πανω Σειρα: Michael Maikowsky. Ένας φιλος απο γερμάνια (σχήμα οξύμωρων στης μέρες μας) που ειδικεύεται σε recreations του Bushema Μεσαία Σειρα: Rough για Savage Sword of Conan του Buscema, Red Sonja της Dynamite του Geovani, Αλλο ενα rough του Buscema, Giorello, Σελιδα του Bart Sears gia ενα LS του Conan, Commission του McLeod Bottom Row: Τα σχεδια μου τα εκανε ο Ernie Chan ενα χρονο πριν πεθανει, Το μεσαίο ειναι μελανι Chan σε μολύβι Buscema. Τελος μερικές σελίδες του αγαπητού μου pen-pal Tom Giorello απο το Conan της DH. Ο απέναντι τοίχος Αριστερα: Αγαπημένο Θωρ 1 του Kabanas Λατρεμένο Σπαιντερ-μαν 1 σε Mint κατασταση. Διπλα σκιτσο Conan του Tim Vigil Κάτω, το πρώτο μου Conan... Δεξια: Παλια τευχη Marvel, Red Sonja σκιτσο του πολυ καλού μου φίλου Ηλια Χατζουδη, αυτογραφο Steward Freeborn, σκίτσο Dredd απο Rufus, αυτόγραφο Don Rosa, και 2 limited edition prints απο Simone Bianchi. Πανω κρέμεται το B-wing του 1983. p.s. Τα Conan tpb ειναι τοποθετημένα με σειρά προτίμησης έως προς την ανάγνωση... Όπως θα παρατηρήσετε υπάρχει μια σχετική στενότητα χώρου και για αυτό προσπαθώ να διώξω λιγα πράγματα.
  4. Είναι στα σχέδια μου για το 2014 να κάνω μια νεα καταμέτρηση γιατι πάνε πολλα χρόνια απο την τελευταία ! Λογικά εκτιμώ οτι στα ελληνικά παίζω κατηγορία 100-500, και Αμερικάνικα πρέπει να ειμαι στην τελευταία χιλιάδα του 2000-5000. Μέσα στα σχεδία του 2014 ειναι να διώξω και κάμποσα γιατι η συλλογή καταλαμβάνει πολύ χώρο και η κοπελια δεν θα αντέξει να μετακομίσουμε σε σπιτι που μοιάζει με παιδικό δωμάτιο !
  5. Καλησπερα. Αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει στο Conan The Phenomenon του P. Sammon οτι ενας σημαντικός λόγος που ο Κόναν γνώρισε τρομερή επιτυχία στην περίοδο της Αμερικανικής κρίσης του 30, ήταν επειδή ένας απλός άνθρωπος χωρίς υπέρ-δυναμεις μπορούσε και υπερνικά τα όσα έριχνε μπροστά του η μοίρα. Αυτο τράβηξε αμέσως τους ταλαιπωρημένους βιοπαλαιστές που θελανε να "ταυτιστούν" με τον macho-man που δεν άφηνε θηλυκό για θηλυκό και τσάκιζε τους εχθρούς του...Θα συμφωνήσω μαζί του και θα πω και εγω πως οχι δεν πιστεύω οτι ειναι σούπερ ήρωας. Καλη Χρονιά !
  6. Το 1983/4 με αφορμή την "Επιστροφή του Τζεντάι" για να πολεμήσει τον Ντάρθ Φάντερ βγήκαν διάφορα ωραία πράγμα στην Ελληνική αγορά. Ακολουθούν μερικά που εχω μπροστά μου με αφορμή ένα συγύρισμα της συλλογής. 1) Βιβλία και Κασέτα "Οι Πόλεμοι των Άστρων" (1984) απο τις εκδώσεις Χελώνα. Δυστυχώς το βιβλίο του Ep. V δεν το βρίσκω αλλά να το IV και VI. 2) Κάρτες και Τετράδιο Ντογιάκος (1983). H Ντογιάκος A.B.E. ηταν υπεύθυνη για πολλές σειρές με κάρτες το '80, οπως π.χ. την σειρά Ποδόσφαιρο 85 ! Δυστυχώς δεν εχω βρει πληροφορίες για το τι απέγινε και τι ακριβός σειρες έβγαλε ( Αν γνωρίζει κάποιος ελπίζω να με ενημερώσει και εμένα). Αυτες οι κάρτες Return of the Jedi ήταν μεσα σε συσκευασία ενός τεραστίου μπισκότου της εταιρίας Ντογιάκος. Μέγεθος 10cm x 16cm. Το τετράδιο είναι ενα απλό σχολικό τετράδιο που ουδέποτε χρησιμοποίησα, αλλά απλά φύλαξα... 3) Εκδόσεις Χελώνα 1983 / Το βιβλίο της ταινίας https://www.facebook.com/media/set/?set=a.241621439335301.1073741849.163181240512655&type=1&l=ace7046a7e
  7. Εγώ μπήκα να διαβάσω ένα φόρουμ για κομιξ, και σας είπα μια καλησπέρα. Μέχρι εκεί. Καλή συνέχεια.
  8. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα σήμερα στο απλο καλησπέρα που σας είπα. Καταρχάς δεν απευθύνθηκα πριν στον "The Grandpa" αλλα στον Θειο Σκρουτζ, και εχω ερθει και στην λεσχη και ειμαι και μαλιστα σε καποιες φωτογραφιες σας. Για το θέμα της τιμής, το οποίο προέκυψε απο το πουθενά...δηλαδή αν εγω θελω κατι που έχει ενας απο εσας βρε παιδιά και το δίνετε 10, ειναι λογικό να το διεκδικήσω με 1 επειδή τοσο θεωρώ οτι αξίζει ? Μα τι λεμε τώρα ? Γίνεται να υποχρεώσεις κάποιον να πουλήσει στην τιμή που θες με το ζόρι ? Τοτε εφαρμόστε αυτή την τακτική στο Μοναστηράκι, γιατι την Κυριακή που ηθελα να παρω κανα τευχακι Κομιξ, μου τα δίνανε 15 ευρο το ενα, και ηταν και κατουρημένα, σκισμένα, τσαλακωμένα, κτλ...2-3 ευρο κάνανε στο περίπτερο όμως ! Για το Χρυσο Αγορι, ειχα μια πολυ καλη προσφορά, κοντα στην τιμη που ζητούσα αρχικά, αλλα διαπίστωσα οτι δεν ήθελα να το αποχωριστώ. Το γουστάρω και δεν πεθαίνω να το δώσω. Και αν το δωσω να το δώσω και να μην το μετανιώσω μετα, γιατι αυτο το τεύχος δεν θα το ξαναδώ ποτε σε αυτη την ποιότητα. Αμα θεωρείτε οτι ειναι κριτήριο για να εισαι συλλέκτης κόμικ και comic fan το να πουλάς φτηνά τα κόμικ σου θα διαφωνήσω. Εγω προσωπικά δεν μπορώ πια να περάσω απο το γραφειο στην κρεβατοκάμαρα χωρις να πηδάω κούτες και σκεφτικά να διώξω καποια πράγματα. Αλλα οχι εδω στο forum, και οχι με τους όρους του καθε ενός που δεν γνωρίζω... Τελος παντον, δεν νομιζω εχει νοημα αυτη η συζήτηση και λυπάμαι πολυ για την εχθρική σταση σας. Καλη συνεχεια.
  9. Η αλήθεια ειναι ούτε εγω εχω πουλήσει κομιξ, και βασικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας αν θα τα πουλήσω γιατι δεν σκοπεύω να ζήσω απο τα 60-70 ευρο που θα βγάλω για ολη μου την ζωή. Δεδομένου φυσικά οτι ουδέποτε ανέβασα link δημοπρασίας, και εγω μια καλησπέρα σας είπα, δεν ενδιαφέρομαι να δικαιολογήσω το γιατι μετα απο 26 χρόνια μπορεί να θέλω ενα Χ ποσο για ενα περιοδικό που ειναι σε τέλεια κατάσταση. Άμα κάποιος το θέλει, εδώ ειναι, δεν το εχω για πέταμα η για χάρισμα, ειναι σε τέλεια κατάσταση και ειναι μοναδικό. Άμα δεν το θελει, ας μην το θέλει...δεν κατάλαβα γιατι πρεπει να το δώσω φτηνά και τι νόημα εχει μια τέτοια συζήτηση....εγω δηλαδή που μαζεύω Star Wars Micro Collection tou 1984 γιατι να μου ζητάνε 150 ευρο για ενα Xwing ενώ η τιμή ηταν 15 το 84 ?!!! Τεσπα, αμα σου φαίνεται ακριβό το Χρυσο Αγορι φιλε μου Θείο, πόνταρε εδω τοτε... http://www.ebay.com/itm/251395293819?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649
  10. Αυτα τα πράγματα ειναι καθαρά υποκειμενικά. Αν βρεθώ σε ανάγκη και πεινάω, και χρειαστώ 5 ευρο να παρω ενα burger, ok θα το σκεφτώ...απο την στιγμή όμως που το φιλάω εδω και 20 χρονια σε ενα φακελάκι ξαπλα σαν μωρό, με 5 ουτε για ανάγνωση δεν το δινω Τεσπα, εγω μια καλησπέρα ήθελα να πω, και Καλή Εβδομάδα φυσικα !
  11. koskinas

    Καλησπερα !

    Γεια σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.