Jump to content

germanicus

Root Admin
 • Content Count

  27,343
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  735

Blog Comments posted by germanicus

 1. Σαφέστατα :) Το κυρίαρχο ερώτημα μέσα μου δεν ήταν ποιος έγραψε "έπος" (που μάλλον είναι η Φρουτοπία συνολικά που είναι της τάξης των 1900 σελίδων). Το κυρίαρχο ερώτημα μου ήταν το άμα περπατάει εμπορικά μια πολυσέλιδη έκδοση. Απαντάει η ξερή καταγραφή σε αυτό? Όχι :) Αλλά βλέπω κάποια πράγματα. Όπως λχ το ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι επανεκδόσεις. Βέβαια, και οι Ληστές θα είναι εν μέρει επανέκδοση. Λέω εν μέρει, διότι δεν είχε δημοσιευτεί αυτόνομα, αλλά μέσα σε άλλο έντυπο. Βλέπω ότι το Αϊβαλί ήταν τεράστιο στοίχημα ως έκδοση και άθλος ως όγκος δημιουργίας. Ξέρω τώρα για ποιους τίτλους να αναρωτηθώ εάν πούλησαν, για να δω εάν περπατάει κάτι πολυσέλιδο. Βλέπω πόσες φορές πήρε ο κάθε εκδότης το ρίσκο. Και καμπόσα ακόμα :) 

   

  :cheers5: 

  • Like 4
 2. Ίσως, αφού οι Άγγλοι έχουν αρκετές έντονες τοπικές προφορές. Ποσώς με Σκωτσέζους :) Εκεί κι άμα χρειάζομαι υπότιτλους.

   

  Αυτό είναι θέμα διαλέκτων και προφορών :) Είχα ένα πρώτο ξάδερφο του παππού μου στη Φθιώτιδα, όπου κάποιες φορές χρειαζόντουσαν μεταφραστή οι μπαρμπάδες μου :) φαντάσου τώρα εγώ :) Οι Ελληνόφωνοι βέβαια είμαστε μόλις ~15Μ. Οπότε τα ζόρια είναι σε λίγες αριθμητικά περιπτώσεις :) 

   

  Στον γραπτό όμως λόγο, υπάρχουν κάποιοι τοπικοί ιδιωματισμοί, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των κειμένων, είτε το έγραψε βλάχος από το Κεντάκι, είτε το έγραψε Αυστραλός αβορίγινας, δεν θα υπάρχει κάποια τραγική διαφορά :) 

  Θα υπάρχει βέβαια διαφορά μέσα στο χρόνο :) Όπως συμβαίνει και στα Ελληνικά εξ'άλλου :) 

   

  96372987_1510098755830536_6420171299368206336_n.jpg

   

  Το συγκεκριμένο απόσπασμα δε, είναι τόσο γνωστό σε τόσο κόσμο λόγω των Pink Floyd, που καταλαβαίνουμε Αγγλικά 4 αιώνων :D 

   

  :cheers5: 

  • Like 7
 3. όχι ακριβώς :) Οι διαφορές δεν είναι υποχρεωτικά πράγματα που άλλαξαν οι Αμερικάνοι από το αρχικό των Εγγλέζων :) Για παράδειγμα, στα γραπτά του Σέξπηρ γράφει και με την κατάληξη -or και με την κατάληξη -our. Απλώς στην πορεία οι Αμερικάνοι κατέληξαν να κρατήσουν το -or (που συμβαδίζει με την αρχική λατινική ρίζα) ενώ οι Άγγλοι κατέληξαν να κρατήσουν το -our (που συμβαδίζει με τη γαλλική ρίζα, διότι τα λατινικά ήρθαν στην Αγγλία μέσω των Νορμανδών που μιλούσαν γαλλικά :) ). Αυτές οι "τυποποιήσεις" πηγάζουν για τους μεν Άγγλους από ένα λεξικό του 1755, για τους δε Αμερικάνους από ένα λεξικό του 1828. Διάφορα λοιπόν είναι αποτέλεσμα διαφορετικών τελικών επιλογών μέσα από κοινές αρχικές επιλογές :) 

   

  Γενικώς η ορθογραφία στα Αγγλικά είναι μια άκρως μπερδεμένη υπόθεση. Όταν ξεκινήσαν να τυποποιούν το πως θα γράφεται η κάθε λέξη, άλλες φορές το πήγαν με το "πως προφέρεται", άλλες με το "ποια είναι η ιστορική ορθογραφία". Οπότε καταλήγουμε να έχουμε το "Pacific ocean" όπου το κάθε c προφέρεται διαφορετικά :D 

  ή με την τεχνητή λέξη ghoti. Όπου άμα πεις ότι το gh θα πάει όπως στο tough, το ο θα πάει όπως το women και το ti θα πάει όπως το nation, τότε ghoti=fish. Ή εναλλακτικά μπορείς να πεις ότι είναι μια άηχη λέξη. Διότι το gh δεν προφέρεται στο though, το ο δεν προφέρεται στο people, το t δεν προφέρεται στο ballet και το i δεν προφέρεται στο business :D 

   

  :cheers5: 

  • Like 7
 4. :) Δεν το βρήκες διότι δεν ήταν κόμικ. Ήταν περιοδικάκια με ως επί το πλείστον αυτοτελείς ιστορίες. Οι περιπέτειες ενός Ελληνόπουλου στην Άγρια Δύση που είχε γίνει σερίφης. Τζιμ Άνταμς το ονοματάκι του. Και υπήρχαν 3 σειρές. Μικρός Σερίφης, Μικρός Αρχηγός και Μικρός Καουμπόης. 

  Για να τις βρεις στο φόρουμ (πέραν από το να ψάξεις πάνω δεξιά) υπάρχουν 2 τρόποι. 

   

  α) Από το tab index να πας στο covers
  image.png

   

  και από εκεί να κατέβεις στο Μ :) 
  image.png
   

   

   

  β) Αυτά τα 3 δεν ήταν τα μοναδικά τέτοια περιοδικά. Άλλα παρόμοια περιοδικά ήταν ο θρυλικός Μικρός Ήρωας, ο Γκαούρ Ταρζάν, η Μάσκα (που είχε αστυνομικά). Όλα αυτά υπάγονται στην κατηγορία Λαϊκά Αναγνώσματα :) 
  image.png
   

   

   

  ===

  πάαααρα πολλοί αυτοί που αγαπήσαν τον Τζιμ Άνταμς και την παρέα του :) Υπάρχει Club Φίλων του Μικρού Σερίφη (site) οι οποίοι και βγάζουν ένα  φανζινάκι αλλά και φροντίζουν να βγαίνουν μια στο τόσο καινούργιες ιστορίες από κάποιους από τους παλιούς συντελεστές :) 

   

  :cheers5: 

  • Like 6
  • Thanks 2
 5. (α) Ioan Gruffudd. O τυπάς που έπαιζε τον Horatio Hornblower στις τηλεοπτικές ταινίες. Who cares? You will care! Όταν θα θελήσεις να δεις κάτι με ιστιοφόρα από τη Ναπολεόντεια περίοδο :) Πότε θα συμβεί αυτό? Δεν ξέρω :lol: 

   

  (β) Μπάρμπι Invisible Woman? :) Πότε θα το χωνέψεις? Όταν αποφασίσεις να εντρυφήσεις στη δουλειά του θεούλη Greg Land και διαβάσεις τα Ultimate Power (όπου μπλέκει μια ομάδα τύπου Justice League με το Ultimate σύμπαν της Μαρβελ και τους F4). Γιατί θα το κάνεις αυτό? Γιατί είσαι γνώστης, μύστης, connaisseur και εκτιμάς την 9η τέχνη ειδικά όταν γίνεται με tracing από porn :D best of both worlds δλδ! :D 

  RCO003_1467177744.jpgRCO004_1467177744.jpg

   

  (γ) Μιας και μίλησες για Silver Surfer και origins. ΙΜΗΟ οτιδήποτε εκεί έξω ή δεν είναι καλό ή είναι παρωχημένο. Και έχω γενικώς κουραστεί με τα παραδοσιακά υπερηρωικά, οπότε.... :) Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει ένα εξαιρετικό retelling που έγινε για τους σκοπούς του Ultimate universe της Marvel. Δεν θα μάθεις το παραδοσιακό origin του Silver Surfer, δεν θα μάθεις ούτε ποιος είναι ο παραδοσιακός Galactus. Θα διαβάσεις όμως μια πάρα πολύ κομψή ιστορία και σε επίπεδο σεναρίου και σε επίπεδο σχεδίου. Ultimate Galactus Trilogy. wiki. Έχε την στα υπόψιν :) 

   

  :cheers5: 

  • Like 3
 6. Πιθανολογώ ότι φχαριστήθηκες το 3ο αποκλειστικά και μόνο διότι το είδες με το γιο σου και το φχαριστήθηκε εκείνος :) Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς :) Ούτε καν με ένα "μόλις είχε διαβάσει 10 φορές απανωτά το τελευταίο Αστερίξ του Uderzo, οπότε θα χαιρόταν με οτιδήποτε άλλο" :D 

   

  :cheers5: 

  • Like 2
  • Funny 2
 7. πεεεερίπου :) πίσω από τον Thing είναι η Scarlet Witch.  :D:D  :D Αλλά ναι. Θες μικροσκόπιο για να την δεις και όσοι φαίνονται ευκρινώς, δεν :) Και ο γίγαντας πίσω δεξιά (που του κρύβει τη μάπα το βελάκι) φαντάζομαι πως είναι ο Antman με τη Wasp δίπλα του (που θες ακόμα καλύτερο μικροσκόπιο)

   

  σε μεγαλύτερη εκδοχή το thumbnail του video για όποιον έχει όρεξη να διυλίσει τη σφίγγα :D 

   

  maxresdefault.jpg

   

  :cheers5: 

   

  εδιτ δεξί κλικ σε νέο παράθυρο για ολόσωμη :) 

  • Like 2
 8. Pillars έχω δει μέρος του πρώτου επεισοδίου. Το κατέβασα διότι (α) έχει πολύ καλές βαθμολογίες και η σειρά και τα βιβλία (β) παίζει ο θεός McShane που τον λάτρεψα από την εκπληκτική σειρά Deadwood. Δεν με χάλασε που είναι και ο  Macfadyen που τον γουστάρησα στο Spooks.  Για τον χ/ψ λόγο όμως δεν την έχω προχωρήσει... στο μέλλον αυτή.

   

  Να σε καραπροτρέψω να τσεκάρεις το Night Manager. Συμφωνώ μαζί σου στο σημείο που απομονώνεις τον Hiddleston/Λόκι :) Το κάνεις με έναν ειρωνικό τρόπο, αλλά όντως είναι μεγάλο κλειδί και για αυτή την ταινία αλλά και για τις άλλες που τον έχω δει (μόνο το Dark World δεν έχω δει ακόμα). Τρόπον τινά είναι σαν το τηγανητό bacon με μέλι. :) Όταν λέω ότι πλέον δυστυχώς δεν θα μπορέσω να το ξαναγευθώ, με κοιτάζουν σαν εξωγήινο :) Βαθιά και αγαπημένη αμαρτία όμως. Ανεξήγητη ίσως. Αγαπημένη σίγουρα. Κάπως έτσι και ο Hiddleston. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα του πως το κάνει. Αλλά είναι bacon με μέλι όπου παίζει :) Και το Night Manager είναι απλά εξαιρετικό :) ( βασίζεται και σε Λε Καρέ... :) και έχει τρελό καστ γενικώς)  

   

  (άμα τυχόν σου ήρθε στο νου συγκεκριμένο καρέ από Αστερίξ στην Ελβετία, δεν σε αδικώ :) δεν είναι όμως ο μοναδικός παράγοντας. διότι μου είχε ασκήσει γοητεία και το "σουφλέ με θαλασσινά", αλλά η πράξη έδειξε ότι δεν. είτε με θαλασσινά, είτε χωρίς αυτά :) )  

   

  :cheers5: 

   

  • Like 4
 9. Ακούει την εκπομπή φανατικά εδώ και 2-3-4 χρόνια :) Φέτος ξεθάρρεψε και είπε να πάρει τηλέφωνο :) Δεύτερη φορά! She's on fire!!! :)

   

  Παρεμπιπτόντως, μεγάλη η χάρη του Κουστένη! Δίπλα από τα ΚΤΕΛ έχει παγωτατζίδικο που φέρνει από το Ναύπλιο :D

   

  :cheers5: 

  • Like 2
 10. Λες, ε? :D 

   

  καλά σου λέει :) αλλά μέχρι να φτάσω, κάποια είπε να κάνει δώρο στον εαυτό της ένα μισαωράκι άραγμα προκειμένου να "παίξει" επιτέλους :) 

   

  :cheers5: 

  • Like 3
 11. 31/3/2018  @2:28:00 

   

  Δημήτρης Χορν, ανθισμένη πέργκολα σε βυζαντινό μοναστήρι και το γατί σκοράρει και ισοφαρίζει τον παραγωγό στην πρώτη μονομαχία που έχει μαζί του ever! :cool: 

   

  Και κάποιος χοροπηδάει κάπου στην Αθηνών-Κορίνθου :)

   

  :cheers5: 

  • Like 3
 12. Είναι το La Citadelle aveugle. (Η τυφλή ακρόπολη/φρούριο). Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Metal Hurlant 51 1/5/1980 (bdoubliees) και εν συνεχεία το Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς ως Blind Citadel στο Heavy Metal v4 #8 του Νοεμβρίου

   

  1fcb63998ada154806f5194a0063a6c1--jean-giraud-comics.jpghm-80-11-10.jpg

   

   

   

  Δυστυχώς δεν έχω κάποια γαλλική έκδοση για να κάνω συγκρίσεις. Πάντως στο Heavy Metal αλλά και στο πρωτότυπο ο ιππότης λέγεται Tornsoc, ενώ στον τόμο της Epic λέγεται Tornoc. Παρόμοια περίπτωση και με την περιοχή. Ανατολικά της Fonviel σε εκείνα τα 2, ανατολικά της Fonvielle στην Epic. Γκουγκλάρα, δεν βρήκα τίποτε για Fonviel, βρήκα 2 αδέρφια ονόματι de Fonvielle (αλλά όχι τέτοια πόλη) από τον 19ο αιώνα, αλλά δεν κατάλαβα κάποια σχέση. Μη μιλώντας γαλλικά δεν μπορώ να καταλάβω και άμα τα ονόματα έχουν κάποιο νόημα (λχ Παπατρέχας) ή άμα απλά "ακούγονται" σωστά. Ville σημαίνει πόλη στα γαλλικά, είναι μια κλασσική κατάληξη ονόματος πόλης ειδικά στην Βόρεια Γαλλία και στη Νότιοδυτική Γαλλία υπάρχει η παραλλαγή vielle ως κατάληξη. Από την άλλη, στα Γερμανικά viel σημαίνει πολύ, von (που διαβάζεται φον) σημαίνει από. (πηγές 1, 2). Go figure.

   

  Tο 4ο καρέ της πρώτης σελίδας μου θύμισε αφόρητα τον πίνακα Le Blanc Seing του Magritte  του 1965 (blanc seing = (περίπου) επιταγή εν λευκώ. wiktionary). :) 

   

  859588677f1e02a99b8a48b9e2dfe799.jpg

   

  :cheers5: 

  • Like 7
  • Thanks 1
 13. δεν ξέρω εάν παίζει ma4 το σύστημα στο φορτηγό :) Εάν τυχόν τα μετατρεψεις σε mp3 και δεις ότι δεν παίζουν, τότε μπορεί να μην στα έκανε mp3 στη πραγματικότητα...... Ακούγεται ηλίθιο, αλλά δώσε βάση :) Τα κάνω mp3, πάω να τα παίξω και παίρνω τα disney μου. Τα ξανακάνω, φτου τα ίδια. Ψυλλιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ίδια τα mp3, τα τσεκάρω με το mediainfo και διαπίστωσα πως ναι μεν είχαν κατάληξη mp3, αλλά στη πραγματικότητα ήταν mp2....... Για να ακριβολογούμε το mediainfo μου έδειξε πως ήταν  MPEG Audio (Version 1) (Layer 2) ενώ στη πραγματικότητα ήθελα MPEG Audio (Version 1) (Layer 3). :)

   

  Απλώς αναφέρω το πρόβλημα που μου έτυχε μη τυχόν σου σκάσει και εσένα κανένα τέτοιο φασόλι στη μετατροπή :) (γι'αυτό αναγκάστηκα και έγραψα στα μπιπ μου όλους τους οδηγούς για conversion από ma4 σε mp3, κατέβασα το ffmpegyag και ησύχασα :) 

   

  :cheers5: 

  • Like 2
 14. Η ικανοποίηση της συμμετοχής :) Έχουν υπάρξει φορές που κάποιοι έπαιξαν για να χάσουν :D:D:D Καθαρά για να γίνει τζέρτζελο :)

   

  Υπάρχει κάθε βράδυ και μια κλήρωση πάντως. Κατ'αρχάς μεταξύ των νικητών αλλά εάν κάποιος κερδίσει, μπορεί να παραχωρήσει τη θέση του στην κλήρωση στον επόμενο που θα χάσει :) Συνήθως κάτι γεύματα σε μια ταβέρνα στο Χαλάνδρι (φέτος έστω). Ενίοτε κάτι ρολόγια κ.ο.κ.

   

  Σκεφτόμουν πάντως πως αφού σου αρέσει ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος και αφού τρως τόσες ώρες στο τιμόνι, τότε θα πρέπει να κάνεις ότι κάνω και εγώ. Κατεβάζω τις εκπομπές από το mixcloud (mixcloud downloader). Αυτές κατεβαίνουν ως m4a. Το ηχοσυστημά μου το αμάξι παίζει μόνο generic mp3. Ως εκ τούτου τις μετατρέπω σε mp3 (ffmpegyag), και μετά τις καίω ως mp3 σε cd (δεν παίρνει φλασάκι στο αμάξι δυστυχώς) και αυτές παίζουν όταν οδηγάω :) Οι διαδρομές φεύγουν νεράκι και η αποφόρτιση από το "γμ το που σε ρε" στο "τρα λα λα" είναι άμεση :)

   

  :cheers5: 

  • Like 4
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.