Μετάβαση στο περιεχόμενο

the comic guide

Members
  • Περιεχόμενο

    825
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από the comic guide

  1. @ nikolas12 Ακριβώς, οι Avengers του διαβάζονται καλύτερα ολοκληρωμένοι. Δηλαδή, είναι μία κατηγορία μόνος του. Υπάρχουν συγγραφείς που διαβάζονται καλύτερα σε μεμονωμένα τεύχη ή σε τομάκια των 6 τευχών. Κατ΄ εμέ, το έργο του Hickman διαβάζεται καλύτερα ολοκληρωμένο. Όπως είπα και πιο πάνω, η Hachette είναι σαν να κυκλοφόρησε τα 5 πρώτα λεπτά μιας ταινίας. Ενδεχομένως να το έκανε αυτό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιου και να ψάξει τη συνέχεια στα αγγλικά. Πάντως, αν ψάξεις ένα σχετικά reading order και διαβάσεις τους Αvengers και τους New Avengers εναλλάξ (που θα κυκλοφορήσουν από την Επίσημη Συλλογή), θα δεις ότι η ιστορία βγάζει νόημα. Π.χ. στο 4ο τεύχος των Εκδικητών εξηγείται πώς επιβίωσε ο Hyperion. Ε λοιπόν, αν το διάβαζα αυτόνομα, δε θα καταλάβαινα και πολλά. Όμως, έχοντας διαβάσει τα αντίστοιχα τεύχη των New Avengers, στα οποία εξηγούνται τα "Incursions", τότε η ιστορία του 4ου τεύχους βγάζει νόημα.
  2. όπως είχα γράψει και στην κρυστάλλινη σφαίρα, το γράψιμο του Hickman δεν είναι για όλους. επίσης, όπως έγραψα και εκεί, ο συγκεκριμένος τίτλος διαβάζεται πολύ καλύτερα με τους New Avengers, που θα βγουν κι αυτοί στα ελληνικά από την επίσημη συλλογή. γενικά ο Hickman παίζει το "μεγάλο παιχνίδι", δηλαδή πολλά πράγματα βγάζουν νόημα καλύτερα αργότερα. τίποτα δεν είναι μπερδεμένο, αρκεί να προσέχεις τις λεπτομέρειες και να διαβάζεις εναλλάξ avengers και new avengers. για αυτό είχα πει και τότε, ότι όσοι θέλουν να διαβάσουν τους avengers του και να καταλάβουν τι γίνεται, πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟ. αλλιώς, είναι σαν να βλέπετε τα πρώτα 5 λεπτά μιας ταινίας. εν ολίγοις, όσοι θέλουν να αφιερώσουν χρόνο (και χρήμα) για να διαβάσουν όλη τη σειρά, η οποία αποζημιώνει (και με το παραπάνω) πολύ αργότερα, κοπιάστε. οι υπόλοιποι απλά προσπεράστε το, τόσα (εύπεπτα) υπέρ ηρωικά υπαρχουν εκεί έξω άλλωστε.
  3. Πράγματι, κάθε τεύχος είναι σημαντικό. Ωστόσο, λογικά πριν από το πρώτο μέρος του Infinty, θα υπάρχει μία εισαγωγή η οποία θα εξηγεί εν τάχει τα γεγονότα των τευχών A 7-17 & NA 7-8. Βέβαια, είναι διαφορετικό να διαβάζεις τα αυτούσια τεύχη από μία απλή περίληψη, αλλά δεν πειράζει. Επίσης, τα τεύχη 109. και 111. (Avengers World και Everything Dies) διαβάζονται μαζί κι όχι ξεχωριστά. Η ενδεικτική σειρά ανάγνωσης είναι η εξής: New Avengers Vol. 3 #1 (2013) New Avengers Vol. 3 #2 New Avengers Vol. 3 #3 Avengers Vol. 5 #1 (2013) Avengers Vol. 5 #2 Avengers Vol. 5 #3 Avengers Vol. 5 #4 Avengers Vol. 5 #5 New Avengers Vol. 3 #4 New Avengers Vol. 3 #5 New Avengers Vol. 3 #6 Avengers Vol. 5 #6 Και εδώ να προσθέσω ότι το run ολοκληρώνεται με το Secret Wars, το οποίο έχει βγει και στα ελληνικά.
  4. Για την ακρίβεια, κάποια τεύχη που προτείνονται στο παραπάνω Reading Order είναι περιττά κατά τη γνώμη μου, γιατί πολλά δε τα έχει γράψει ο Hickman (κάτι Nova, Captain Marvel, Against the Tide κ.α.). Καλύτερα να ακολουθήσετε τη λίστα που υπάρχει στο επίσημο site της Marvel (The Main Event Suggested Reading Order) και η οποία εστιάζει μόνο στα τεύχη τα οποία γράφτηκαν από τον Hickman. Τέλος, να προσθέσω ότι το Infinity τελειώνει σε cliffhanger, λόγω του ότι αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έπους που έγραφε ο συγγραφέας στις σειρές των Avengers και Νew Avengers. Δεν είναι μία ιστορία σαν το Civil War, όπου μόλις φτάσεις στο τελευταίο τεύχος, τότε η ιστορία τελειώνει και δεν έχει τίποτα άλλο παρακάτω. @ constantinople Τέλεια! Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρίξει μια ματιά online και στα προηγούμενα τεύχη, για να εισπράξει το μάξιμουμ!
  5. Το Infinity είναι μια επική ιστορία γραμμένη από τον Jonathan Hickman. Παρόλο που είναι απεικονίζεται ο Thanos στο εξώφυλλο, θα έλεγα πως έχει δευτερεύοντα ρόλο και κύριοι ανταγωνιστές της ιστορίας είναι οι Builders. Εικάζω ότι ο τόμος της Συλλογής θα περιλαμβάνει μόνο τα 6 τεύχη του κεντρικού event. Δυστυχώς, δεν ξέρω εάν μπορεί να διαβαστεί αυτόνομα, χωρίς τα τεύχη των Avengers/ New Avengers που έγραφε παράλληλα ο Hickman και χρησιμεύουν ως tie-ins. Θεωρητικά θα μπορούσε να διαβαστεί αυτόνομα, αλλά μεγάλο μέρος της απόλαυσης προέρχεται από την ανάγνωση των προαναφερθέντων τευχών. Επίσης, αυτή η ιστορία χρησιμεύει ως μια κλιμάκωση, οπότε αν κάποιος δεν έχει διαβάσει όλα τα προηγούμενα τεύχη των Avengers/ New Avegers, δε θα μπορέσει να την εκτιμήσει όπως πρέπει. Προσωπικά, αν και λατρεύω την εν λόγω ιστορία, δε θα την έβαζα στη Συλλογή. Είναι μη φιλική προς τους νέους αναγνώστες.
  6. Ναι, διάβασα τα 2 Omnibus που περιέχουν όλα τα τεύχη των Avengers/ New Avengers (τα οποία έχουν τέλειο reading order) + το trade Secret Wars της Panini.
  7. Τελείωσα τους Avengers/ New Avengers + Secret Wars του Jonathan Hickman (90+ τεύχη). Έμεινα με το στόμα ανοιχτό, γιατί ήταν συγκλονιστική και καλογραμμένη ιστορία.
  8. Η "Ημέρα της Κρίσης" (στα αγγλικά: Fantastic Four: Doomsday) είναι αναγκαία αγορά για εμένα. Απ' ό,τι βλέπω, περιλαμβάνει τα τεύχη #52-60, δηλαδή είναι η συνέχεια του τόμου "Ο Ερχομός του Γκαλάκτους" (#44-51). Πρόσφατα, διάβασα όλα τα τεύχη του ιστορικού κα μεγαλειώδους run των Lee/ Kirby και αυτό που έχω να πω είναι ότι τα τεύχη #44-67 αποτελούν την "αφρόκρεμα", από άποψη πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας.
  9. the comic guide

    Awesome Books

    Το κακό με το AwesomeBooks είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δείχνει ότι έχει προϊόντα, που στην ουσία δεν έχει. Δηλαδή, όπου βλέπετε ότι έχει 20+ τεμάχια, κατά πάσα πιθανότητα το προϊόν δεν υπάρχει στην αποθήκη τους. Υποθέτω ότι αυτό το κάνει για "κράχτη". Ας πούμε, θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο Omnibus. (που βγήκε πριν 10 μέρες) Στο σάιτ δείχνει ότι υπάρχουν 20 αντίτυπα. Εγώ δεν θα το πάρω ακόμη, μέχρι να αρχίσει αυτός ο αριθμός σιγά σιγά να μειώνεται. (και να βεβαιωθώ ότι όντως υπάρχει.)
  10. the comic guide

    Awesome Books

    @ tomas good Είχες επιπλέον χρεώσεις; (τελωνείο κ.λπ) Επίσης, μήπως σου έδωσαν κωδικό εντοπισμού;
  11. the comic guide

    www.bookdepository.com

    Για δώσε καμία παραπάνω πληροφορία σε εμάς στους άσχετους. Τι εννοείς;
  12. Ε, εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί. Και προφανώς, εφόσον αυτοί οι "κάποιοι" δεν απολαμβάνουν το χιούμορ της Marvel (το οποίο είναι δεκτό, βέβαια) και θεωρούν ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό για να τους χαλάσει την όλη εμπειρία και δεν υπολογίζουν ταυτόχρονα άλλα στοιχεία, μπορούν απλά να σταματήσουν να βλέπουν τις ταινίες και να μείνουν στα κόμικς. Επιπλέον, τουλάχιστον σε "μεγάλες" ταινίες όπως είναι το Infinity War, το Endgame και το No Way Home το χιούμορ ήταν σε ιδανικές ποσότητες και δε χάλασαν κάποια σοβαρή σκηνή.
  13. Επίσης, μια και είχε γίνει παλαιότερα αναφορά στο χιούμορ της Marvel. Οι ταινίες απευθύνονται σε ένα all-ages κοινό. Προφανώς και το χιούμορ θα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, στις οποίες ανήκουν και οι μικρότερες. Επομένως, όταν βλέπετε ταινία της Marvel, δεν βλέπετε Τσουβέλα (που κάνει ενίοτε ενήλικο χιούμορ) ούτε θα δείτε χιούμορ-καφριλίκι τύπου Σκορσέζε Wolf of Wall Street ξέρωγω. Όταν πας να δεις Μarvel, ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Το ότι χαλάει ορισμένες φορές σοβαρές σκηνές για να σπάσει τον πάγο, ναι έχει συμβεί στο παρελθόν. Στο No Way Home ευτυχώς δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.
  14. Ποιες ερμηνείες δε σου άρεσαν ακριβώς; Γιατί εγώ πιστεύω ότι όσοι επανεμφανίστηκαν έπαιξαν στο 100%. Αν είναι βάλτο σε spoiler ή στείλε μου προσωπικό μήνυμά γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. Επίσης, δε μπορώ να πω ότι είχε και πολύ χιούμορ η ταινία. (συγκριτικά με τις άλλες μαρβελοταινίες πάντα, τύπου Thor Ragnarok)
  15. Σχετικά με το spoiler φίλε @ Hayate
  16. Επίσης, είναι πιο πιθανό να τον βρεις αν του στείλεις μήνυμα στο fb ή στο ίνστα.
  17. Ούτε εμένα μου αρέσει η Πορτμαν. Είναι ξεκάθαρο ότι επέστρεψε στο MCU για δύο λόγους 1) της έταξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και 2) το MCU έχει κάνει τεράστια επιτυχία και αυτό όσο να ναι της κέντρισε τη προσοχή, διότι μετά το Dark World δεν έχει κάνει τίποτα σπουδαίο. (δηλαδή δεν έχει παίξει σε κάποια γνωστή ταινία) Η Παλτροου ανέκαθεν ήταν αδιάφορη. Τίμια μέν για αυτά που είχε κληθεί να κάνει, αλλά μέχρι εκεί. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι είχε πει πως από ένα σημείο και μετά έπαιζε το ρόλο της καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, καθώς έβγαζε πολλά λεφτά. (και λόγω συμβολαίου) Μάλιστα, είχαν γυρίσει σκηνές της Pepper για περισσότερες από μία ταινίες, και η ίδια ούτε καν γνώριζε που πηγαίνε που ή ότι ήταν στη τάδε ταινία. (π.χ. στο Homecoming) Όσο για το Love and thunder, ελπίζω να μη το παρακάνει ο Taika με το χιούμορ αυτή τη φορά, αν και πολύ αμφιβάλω. Βέβαια είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη ταινία, λόγω του γίγαντα Hemsworth και Christian Bale ως Gorr!!
  18. Το Fantastic Four του John Byrne είναι απλά υπέροχο. Το σχέδιο του είναι από τα αγαπημένα μου. Αν σου αρέσει, ψάξε να βρεις την συνέχεια, αξίζει!
  19. the comic guide

    Awesome Books

    Επομένως, ούτε από το Awesome δεν υπάρχει φόβος τελωνείου, έτσι;
  20. the comic guide

    www.bookdepository.com

    Στείλε, μαζί με μία φωτογραφία του προϊόντος. Θα σου κάνουν σίγουρα refund.
  21. Επίσης, κυκλοφορεί ένα Οmnibus που περιέχει όλα τα τεύχη/ 2 compendiums με 30 τεύχη έκαστο. (προς το παρόν έχει βγει μόνο το πρώτο) Και το Omnibus και τα Compendiums από τη DC Black Label.
  22. the comic guide

    PUBLIC

    Τότε είσαι τυχερός, εκεί εγώ έχω δει omnibus χωρίς καν το dust jacket.
  23. the comic guide

    www.bookdepository.com

    Εμένα κάτι κόμικ που είχαν φύγει 11/11 και 27/11, έφτασαν σήμερα. Δυστυχώς επικρατεί χάος στα ΕΛΤΑ, εξού και η η μεγάλη αναμονή.
  24. @kujo79 καλή μπάζα! Το Green Lantern είναι πολύ αγαπημένο (ειδικά το Blackest Night είναι ένα έπος!), σου προτείνω να ψάξεις και τα υπόλοιπα τομάκια της σειράς του Johns για συμπληρώσεις τη συλλογή σου. Δε θα το μετανιώσεις, πίστεψε με.
  25. Η συγκεκριμένη σειρά Spider-Woman είναι καλή και μία από τις καλύτερες του 2015 για μένα. Επίσης, στο goodreads έχει θετικές βαθμολογίες, οπότε ευτυχώς δεν είμαι μόνος.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.