Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos1908

Members
  • Περιεχόμενο

    41
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από giorgos1908

  1. Πολύ ωραίο τόπικ αυτό που άνοιξες φίλε ifaisteio!!

    Εμένα με έχουν στοιχειώσει τα κλασικά κάτω από τη δεκάδα.Και εννοείται και το 25.Πραγματικά πολύ δυσεύρετο τεύχος!!Ελπίζω να πέσει στα χέρια μου κάποια στιγμή.

    • Like 14
  2. Αντιθέτως, ειδικά το Μίκυ Μάους πρέπει να συνεχίσει από την ίδια αρίθμηση. Δεν ξέρω τι θα κάνουν με τα υπόλοιπα περιοδικά, αν θέλουν και μπορούν να τα βγάλουν, όμως το Μίκυ Μάους είναι η ναυαρχίδα των κόμικς στην Ελλάδα. Πρόκειται για ιστορικό τίτλο που έχει θέμα γόητρου πλέον. Λίγα είναι τα περιοδικά στον κόσμο που έχουν φτάσει τέτοιο αριθμό τευχών, ανεξαρτήτως θεματολογίας.

     

    Όμως ακόμα και αν δεν το πάμε ρομαντικά και το κοιτάξουμε με την ψυχρή λογική, είναι χαζή κίνηση να μην το συνεχίσουν από την ίδια αρίθμηση. Σε έναν χρόνο περίπου, το περιοδικό θα κλείσει 2.500 χιλιάδες τεύχη. Με μία τέτοια απλή κίνηση, εκμεταλλεύονται περίπου 5 δεκαετίες δουλειάς ενός προηγούμενου εκδότη και την χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Είναι ρεκόρ ορόσημο που κάνει το περιοδικό αναγνωρίσιμο και εκτός συνόρων. Ο άλλος όταν δει π.χ. το #50, δεν θα τον απασχολήσει να ψάξει πότε ξεκίνησε, πόσα τεύχη είχαν βγει από προηγούμενο εκδότη, κλπ. Όταν όμως δει τετραψήφιο νούμερο, βλέπει πως έχει να κάνει με μία εκδοτική με ιστορία από πίσω της.

     

    Το #2.500 πρέπει να κυκλοφορήσει του χρόνου και να είναι επετειακό, ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία του παντού. Το #2.000 που κυκλοφόρησε πριν 10 χρόνια, ήταν τίγκα στους χορηγούς και θυμάμαι το συζητούσε πολύς κόσμος, ακόμα και άτομα που δεν ασχολούνταν με το θέμα, ενώ συνδυάστηκε με τον ερχομό του Don Rosa, μία έκθεση με λιθογραφίες του Barks και ένα πάρτυ στα γραφεία της εκδοτικής. Εδώ, την μία χρονιά η Καθημερινή θα πάρει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της επειδή αναβιώνει τα Disney, την αμέσως επόμενη θα μπει στον εγχώριο και διεθνή τύπο ως ένα περιοδικό που φτάνει τα 2.500 τεύχη και την τρίτη χρόνια μπορεί να κάνει πάλι χαμό για τα 50 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού. Παπάδες μπορεί να κάνει αν θέλει, απλά και μόνο με αυτό το πολύ απλό πραγματάκι. Τέτοια επετειακά τεύχη, βγαίνουν μία φορά στα 10 χρόνια. Κυριολεκτικά, κάθε 10 χρόνια βγαίνουν περίπου 500 τεύχη. Είναι χαζομάρα να μην εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτήν την ευκαιρία.

     

    Μην βλέπετε την Ελλάδα που είχε για 5 δεκαετίες τον ίδιο εκδότη. Σε πολλές χώρες, οι εκδότες άλλαζαν αρκετά πιο συχνά. Φανταστείτε το Walt Disney's Comics and Stories που έχει βγάλει 700+ τεύχη από το 1940 έως και σήμερα, και είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά του χώρου. Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει αλλάξει πάνω από 5-6 εκδότες. Αν δεν συνέχιζαν την ίδια αρίθμηση, θα έπρεπε είτε να έβγαζε ο καθένας νέα νούμερα (με αποτέλεσμα να έχουμε 5-6 διαφορετικά νούμερα #1 και να γινόταν μπάχαλο) ή να έβαζαν διαφορετικό όνομα, χαλώντας έτσι το καλό brand που έχει φτιάξει το περιοδικό όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ χαζή κίνηση, και οι εταιρίες αυτές το ξέρουν, γι' αυτό και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις Disney εκδόσεων, κράτησαν την ίδια αρίθμηση.

     

    Ακόμα και η Ιταλία που είναι η κύρια χώρα παραγωγής Disney ιστοριών έχει αλλάξει εκδότες, όμως κανείς δεν τόλμησε να αλλάξει την αρίθμηση του Topolino, το οποίο πλέον είναι από τα πιο ιστορικά περιοδικά του κόσμου με πάνω από 3.000 τεύχη !!!! Αν η Disney Ιταλίας άλλαζε την αρίθμηση όταν το παρέλαβε από την Mondadori , το περιοδικό αυτή τη στιγμή θα ήταν στα ~1.700 τεύχη, τρίχες δηλαδή, το πρεστίζ πάει περίπατο. Και τώρα που πήρε το περιοδικό η Panini, θα είχαμε τρίτη σειρά που θα ξεκίναγε από την αρχή. Όμως η Panini δεν είναι χαζή, όπως δεν ήταν και η Disney Ιταλίας, γι' αυτό και επέλεξε να μην μπερδέψει τους αγοραστές. Άλλο είναι να βλέπει ο άλλος μονοψήφιο νούμερο, κι άλλο τετραψήφιο. Δείχνει μία ιστορία από πίσω.

     

    Αυτά δεν τα λέω για εσένα που λες απλά την γνώμη σου, αλλά κυρίως μπας και τα δουν οι υπεύθυνοι :beer: Βέβαια, η Disney έχει πολύ μεγάλο έλεγχο στα προϊόντα της και θα μου έκανε εντύπωση αν επέτρεπε κάτι τέτοιο, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παίζεται εκ των έσω. Μια άλλη άποψη θα μπορούσε να είναι πως τα ξεκινάνε όλα από την αρχή για να τα έχει ξεκαθαρισμένα ο κόσμος στο μυαλό του, όμως κάτι τέτοιο μέσα σε λίγα μόνο χρόνια θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο μπάχαλο και πιστεύω πως θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.

    Εγώ θα προτειμούσα να έχει 2 αριθμήσεις όπως έχει γίνει με άλλα περιοδικά.Να συνεχίσει από κει που ήταν σαν βασικό νούμερο (έτσι θα μείνουν ευχαριστημενοι οι συλλέκτες) και σε παρένθεση να ξεκινήσει από το 1 για να δείξει την αλλαγή. :banana:  :banana:

    • Like 6
  3. Βασικά δεν έχουν κάνει καν προσπάθεια να το προωθήσουν.Βέβαια ας μην τους κράζουμε πριν δούμε τι έχουν στα σκαριά γιατί μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό.Εγώ  πάντως θα είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξαναβγούν..Θα περιμένουμε πάλι κάθε όποτε είναι να πάρουμε το τευχάκι ή το ένθετο ή το βιβλίο ή ότι άλλο είναι τέλος παντων

    • Like 10
  4. Από πολύ αξιόπιστη πηγή, έμαθα ότι είναι πλέον βέβαιο ότι ο όμιλος της Καθημερινής, δηλαδή ο Αλαφούζος, όντως πήρε την άδεια του Τερζόπουλου για τα Ντίσνεϋ στην Ελλάδα.

    Θα κυκλοφορήσει αρκετούς τίτλους, κάποιους αυτόνομους και κάποιους  μέσα σε εφημερίδα.

    Κάποιοι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούνιο.

    Έχω ακούσει και ορισμένα ονόματα τίτλων αλλά πρέπει να τα επιβεβαιώσω.

    Κατά πάσα πιθανότητα η αρχή μπορεί να γίνει την Παρασκευή που μας έρχεται με μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στο Μουντιάλ.

     

    Με άλλα λόγια τα Ντίσνεϋ επιστρέφουν. :woots::clap2: :clap2: :clap2:

     

    Αυτό σημαίνει ότι η Disney,από τότε που εγκατέλειψε ό Τερζόπουλος, όντως έψαχνε για νέο εκδότη και η η παρακάτω τυποποιημένη απάντηση που έδινε σε όποιον τη ρωτούσε δεν ήταν απλά μια απάντηση δημοσίων σχέσεων.

     

    :cheers3:

     

     

    Επειδή δεν κρατιόμαστε με τα νέα αυτά μήπως ξέρεις τι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν?

    Πρόκειται να συνεχιστούν και τα περιοδικά ή θα είναι κάτι καινούριο????

    • Like 7
  5. Καλησπέρα σας,

    ετοίμασα και γω μια δύσκολη λίστα με αναζητήσεις μπας και κλείσω τη συλλογή μου.
    Όσα βρίσκω θα τα κοκκινίζω.
    Ελπίζω να γίνει όλη κόκκινη.(ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ) :thinking:

    ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΤΙΣΝΕΥ:
    12,13,24,


    ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ:
    10,14,20(το αυτοκινητο του φαντομ ντακ)


     

    • Like 24
  6. Τεύχος 240.

     

    attachicon.gifKlasika240.JPG

     

    ...στο οποίο οι σελίδες έπεσαν στις 132.

     

    Τώρα νευρίασα και εγώ. Δεν μπορείτε κύριοι να αυξάνετε την τιμή και να ρίχνετε τις σελίδες κιόλας μέσα σε διάστημα 2 τευχών.

    Δε το πήρα ακόμα αλλά είναι κρίμα γιατί έχει ρίξει πολύ την ποιότητα με τις αναδημοσιεύσεις

    • Like 3
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.