Μετάβαση στο περιεχόμενο

BladeRunner1992

Members
  • Περιεχόμενο

    345
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από BladeRunner1992

  1. Η αποστολή της Μεθυσμένης Πάπιας

     

    Επιτέλους, μετά από σχεδόν πέντε μήνες διαβάζω μια ιστορία του αγαπημένου μου Ζαγκόρ. Αντικειμενικά, δεν είναι και από τις πιο εμπνευσμένες ιστορίες του Ζαγκόρ εκεί έξω, όμως σε μεγάλο βαθμό την απόλαυσα, χάρη στο εξαιρετικό σχέδιο και την όλη ατμόσφαιρα. Σίγουρα μου άρεσε το ανθρωποκυνηγητό στο δάσος του Ντάρκγουντ, η παρουσία του Ινδιάνου ταχυδρόμου με το ιδιαίτερο όνομα (απολαυστική η μίνι ιστορία για το πώς έγινε ταχυδρόμος και μεθύστακας!), καθώς και το πολύ ωραίο σχέδιο με τα ζωντανά χρώματα και τις δυναμικές σκηνές δράσης, όμως η ιστορία δεν είχε και τόσο πολύ βάθος, ενώ κάποια πραγματάκια δεν με έπεισαν απόλυτα. Όπως και να 'χει, πέρασα πολύ καλά!

     

    7.5/10

    • Like 13
  2. Πριν από 1 ώρα, Βασιλεύς των κόμικς είπε:

    ΤΑ 'ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ 100ΔΕς φορές διαβάζετε αυτα που γράφουμε; ή απλώς περνάτε λέτε ενα γειά και πάτε σε άλλη ιστοσελίδα; υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το αποκτήσεις.Ενας απο αυτούς να πεις στον περιπτερά σου ότι το θέλεις εκείνος θα το πει στον διανομέα και σε 3-4 ημέρες θα το αποκτήσεις.

    Κατά την αποψή μου καλύτερα πάρε το 4ο .εκτος αν περιμένεις να βγάλει τα τεύχη στο σάιτ της και να τα παραγγείλεις απο εκεί και τα 2.Με τον πρώτο τροπο παίρνεις ολοκληρη την εφημερίδα και έχεις και ΤΣΙΦΟΡΟ ,και μην πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει ο δημιουργικός αυτός ο συγγραφέας ,γιατι θα είναι ντροπή .  

     

    Ποιον περιπτερά στη μέση του πουθενά; Σε διακοπές βρίσκομαι, και γενικά μετακινούμαι από μέρος σε μέρος, οπότε δεν μπορώ να πω σε κάποιον άγνωστο σε μένα ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου να μου κρατήσει μια εφημερίδα που κυκλοφόρησε πριν 8 μέρες και να περιμένω να μου τη φέρει, χωρίς καν να ξέρω αν θα είμαι εκεί για να την πάρω, αν και όποτε τη φέρει. Ωραία στιγμή βρήκαν και αυτοί να βάλουν σε εφημερίδα το τρίτο τεύχος, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. Όσο για τον Τσιφόρο, ναι, είναι προφανώς μια καλή αφορμή για να πάρει κανείς την εφημερίδα, αλλά πρόκειται για φτηνιάρικη έκδοση και αν μη τι άλλο τα βιβλία του κυκλοφορούν κανονικά στα βιβλιοπωλεία -αλλά και τα παλαιοβιβλιοπωλεία-, σε κανονικές εκδόσεις... Υ.Γ. Τώρα που το θυμήθηκα, το συγκεκριμένο βιβλίο του Τσιφόρου το έχω σε έκδοση της ίδιας εφημερίδας, που είχε κυκλοφορήσει το 2009. 

     

    345366167_.jpg.c078a57acb196e3c26e078575dd2d6b4.jpg

     

    Δεν θα τιμήσω την εφημερίδα, απλά θα περιμένω να βγουν τα τεύχη στο site των εκδόσεων Οξύ, όπως έχει γίνει με άλλα κόμικς που κυκλοφόρησαν με εφημερίδες... 

    • Like 5
  3. Η επιστροφή του Βρικόλακα

     

    Μετά από μια αρκετά μέτρια στιγμή με το "Η απαγωγή του Ίκαρου Λα Πλουμ" (πολύ ωραίο σχέδιο αλλά αδιάφορο και απλοϊκό σενάριο), διάβασα μια πραγματικά πολύ ωραία, χορταστική και συναρπαστική ιστορία, που αποτελεί το σίκουελ του εξαιρετικού "Ζαγκόρ εναντίον Βρικόλακα" που διάβασα και απόλαυσα τον Δεκέμβριο του 2020. Τούτος ο τόμος είναι ακόμα πιο χορταστικός και ψυχαγωγικός από τον προηγούμενο, μιας και αριθμεί σχεδόν τριακόσιες σελίδες, που είναι γεμάτες με δράση και δυνατά σκηνικά. Το σχέδιο είναι και πάλι πολύ καλό και εξαιρετικά χρωματισμένο, αν και θα ήθελα κάποια πανοραμικά πλάνα μεγάλου μεγέθους προς τέρψιν οφθαλμών. Όπως και να 'χει, είναι ένα αξιολογότατο σίκουελ ενός αγαπημένου τόμου, με φοβερή ατμόσφαιρα. Όσον αφορά την έκδοση, είναι φυσικά πολύ καλή και προσεγμένη, και το κόστος με βάση το μέγεθος και την ποιότητας της είναι αρκετά λογικό. Οφείλω να πω ότι σαν λάτρης του Ζαγκόρ ούτε καν σκέφτηκα την τιμή...

     

    9/10

    • Like 12
    • Respect 2
    • Ευχαριστώ 2
  4. Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ. Το "The King" το είχα σταμπάρει από τότε που έμαθα ότι θα κυκλοφορούσε στα ελληνικά, μετά κυκλοφόρησε, αλλά έπρεπε να περάσουν κάμποσες βδομάδες από τότε, μέχρι να πέσει στα χέρια μου. Τελικά το αγόρασα χθες, και σήμερα το διάβασα σε μια καθισιά, χωρίς να το αφήσω ούτε μια στιγμή από τα χέρια μου. Σίγουρα είχα αρκετές προσδοκίες για το συγκεκριμένο κόμικ, αλλά όχι και τόσες πολλές στο κάτω-κάτω. Περίμενα ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο και τουλάχιστον ενδιαφέρον κόμικ, τελικά αποδείχτηκε άκρως ψυχαγωγικό και απολαυστικό, και συν τοις άλλοις αρκετά αινιγματικό και μυστηριώδες. Και το σχέδιο στην αρχή δεν με τράβηξε και τόσο, στην πορεία όμως άρχισε να μου αρέσει πολύ, και μάλιστα το βρήκα απόλυτα ταιριαστό με την ιστορία και την όλη ατμόσφαιρα. Οι χαρακτήρες είναι σαν καρικατούρες, με αδρά χαρακτηριστικά, τα διάφορα σκηνικά είναι πολλές φορές αφαιρετικά και απλώς με τα απαραίτητα, και η χρωματική παλέτα ιδιαίτερη και όχι όσο μονότονη πίστευα ότι θα είναι στην αρχή... σίγουρα το σύνολο στα δικά μου μάτια είναι άκρως ικανοποιητικό. Και η ιστορία είναι πολύ καλή, με τις απαραίτητες δόσεις μυστηρίου, χιούμορ και τρέλας, με τον συγγραφέα να πιάνει στην εντέλεια το όλο κλίμα του Λας Βέγκας (με τους τζογαδόρους, τους μαφιόζους, τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ, τις στριπτιτζούδες και τους διάφορους τρελάρες), αλλά και την όλη τρέλα και παράνοια γύρω από τον Έλβις Πρίσλεϊ (λέτε να ζει ακόμα;). Πιθανότατα η θεματολογία, η ιστορία αυτή καθαυτή, καθώς και το σχέδιο, δεν είναι για όλα τα γούστα, προσωπικά όμως πέρασα τέλεια την ώρα μου, και άνετα θα το ξαναδιάβαζα στο μέλλον! Όσον αφορά την ελληνική έκδοση, είναι πραγματικά πολύ ωραία και προσεγμένη, με ένα πολύ καλογραμμένο και εξαιρετικά χρήσιμο εισαγωγικό άρθρο από τον μεταφραστή. Και χθες έμαθα ότι θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως και το "Three Fingers" του ίδιου δημιουργού ("Τρία δάχτυλα" ο ελληνικός τίτλος). Δεν βλέπω την ώρα να το διαβάσω και αυτό!

     

    9/10

    • Like 10
  5. Μονογραφία: έντυπο(ISBN:978-618-206-041-4). Τρία Δάχτυλα / Rich Koslowski

    Τίτλος : Τρία Δάχτυλα
    Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
    Συντελεστές: Rich Koslowski, Συγγραφέας ; Γαβριήλ Τομπαλίδης, Μεταφραστής ; Τίνα Χελιώτη, Σχεδιαστής βιβλίου
    Εκδότης: Παλλήνη [GR] : Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε.
    Έτος Έκδοσης: 2021
    Σελιδοποίηση: 148
    Μέγεθος: 21 Χ 19
    ISBN: 978-618-206-041-4
    Γλώσσες : Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng)
    Ημ/νία Παραχώρησης : 20/05/2021
    WWW: http://www.mikrosiros.gr
    • Like 9
    • Ευχαριστώ 1
  6. Η απαγωγή του Ίκαρου Λα Πλουμ

     

    Χμ, πρώτη φορά που δεν ξετρελάθηκα ιδιαίτερα με ιστορία του Ζαγκόρ. Το σχέδιο είναι σίγουρα πολύ καλό, με ωραία κινηματογραφικά πλάνα και κάποιες δυνατές σκηνές, όμως το σενάριο μου φάνηκε κάπως ανέμπνευστο και απλοϊκό, με αρκετά απότομο και ανοιχτό τέλος. Σαφέστατα μου άρεσε το όλο σκηνικό της Ολ Ούντας, καθώς και η γενικότερη ατμόσφαιρα της ιστορίας, όμως δεν μπορώ να πω ότι πείστηκα από το όλο σενάριο. Δεν πειράζει, υπάρχουν και οι άτυχες στιγμές, τουλάχιστον το σχέδιο άξιζε εκατό τοις εκατό την ανάγνωση.

     

    6.5/10

    • Like 9
    • Ευχαριστώ 1
  7. Ultimate Spider-Man: Δύναμη και Ευθύνη

     

    Σενάριο: Brian Michael Bendis
    Σχέδιο: Mark Bagley

     

    Μια ανανεωμένη εκδοχή της ιστορίας του Spider-Man για τις νέες γενιές, η οποία σε μεγάλο βαθμό σέβεται το origin του συγκεκριμένου σούπερ ήρωα, με βασικές σκηνές να είναι σαφώς παραλλαγμένες και κάποιους χαρακτήρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό, φυσικά, είναι κάτι σύνηθες στις παραλλαγές κλασικών ιστοριών, και στην τελική μια διαφορετική προσέγγιση σε μια κλασική ιστορία έχει πάντα το ενδιαφέρον της. Από την πλοκή και τους χαρακτήρες δηλώνω σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένος, έστω και αν ένιωσα ότι το έχω ξαναδεί το έργο -με τις όποιες διαφορές- και ότι η όλη εκδοχή ταιριάζει περισσότερο σε εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας κοινό. Όσον αφορά το σχέδιο, είναι σίγουρα καλό, ζωντανό και με ωραία χρώματα, αλλά γενικά όχι και τόσο ρεαλιστικό ή "ενήλικο", σαν να απευθύνεται πιο πολύ σε νεαρότερο κοινό. 

     

    8/10

    • Like 7
  8. Τίτλος : Σφαγείο νούμερο 5
    Παράλ. Τίτλος/Τίτλος Πρωτοτ. : Slaughterhouse number five
    Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
    Συντελεστές: Ηλίας Τσιάρας, Μεταφραστής ; Ryan North, Συγγραφέας ; Albert Moreys, Εικονογράφος
    Εκδότης: Κορωπί [GR] : Εκδόσεις Anubis / Compupress S.A.
    Έτος Έκδοσης: 2021
    Σελιδοποίηση: 192
    Μέγεθος: 16,5 X 24
    ISBN: 978-960-623-284-8
    Γλώσσες : Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng)
    Ημ/νία Παραχώρησης : 22/02/2021
    WWW:

    http://www.anubis.gr

    • Like 7
    • Ευχαριστώ 1
  9. Κομιξοπροσφορά Φεβρουαρίου!

     

    Ετοιμάσαμε ακόμη μια πολύ δυνατή προσφορά για τους αναγνώστες μας που θα ισχύσει μέχρι 28 Φεβρουαρίου!

    Με κάθε αγορά σας αξίας από 25 ευρώ και πάνω θα μπορείτε να πάρετε ως δώρο όποια από τις τρέχουσες σειρές επιθυμείτε εσείς:

    - Φρανκενστάϊν (Α'-Γ' Μέρος)

    - Τζον Λένον (Α'-Γ' Μέρος)

    - Οι Μύθοι Του Αισώπου (Α'-Γ' Μέρος)

    - Ο Μαντέλα Και Ο Στρατηγός (Α'-Β' Μέρος)

    - Η Παραμονή Της Μεγάλης Νύχτας-Μάης ’68 (Α'-Δ' Μέρος)

    - Ροβινσώνας Κρούσος (Α'-Γ' Μέρος)

    - Πινόκιο GN (Α'-Β' Μέρος)

    Πριν ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα πρέπει να προσθέσετε στα σχόλια ποια από τις παραπάνω σειρές επιθυμείτε να λάβετε ως δώρο.

    Επίσης, με αγορές από 25 ευρώ και άνω έχετε δωρεάν έξοδα αποστολής καθώς και αυτοκόλλητο, αφίσα και σελιδοδείκτη.

    Η άνοιξη ήρθε τελικά έναν μήνα νωρίτερα!!!

    • Like 17
    • Respect 1
    • Ευχαριστώ 3
  10.  

    Μονογραφία: έντυπο(ISBN:978-960-436-794-8). Daytripper

    Τίτλος : Daytripper
    Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
    Εκδότης: Αθήνα [GR] : Εκδόσεις Οξύ Α.Ε. / Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ
    ISBN: 978-960-436-794-8
    Γλώσσες : Ελληνική (gre)
    Ημ/νία Παραχώρησης : 05/02/2021
    • Like 11
    • Ευχαριστώ 2
  11. Τίτλος : The king
    Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
    Συντελεστές: Τίνα Χελιώτη, Σχεδιαστής βιβλίου ; Γαβριήλ Τομπαλίδης, Μεταφραστής ; Rich Koslowski, Συγγραφέας
    Εκδότης: Παλλήνη [GR] : Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε.
    Έτος Έκδοσης: 2021
    Σελιδοποίηση: 244
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN: 978-618-206-032-2
    Γλώσσες : Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng)
    Ημ/νία Παραχώρησης : 03/02/2021
    WWW: https://www.mikrosiros.gr/
    • Like 9
    • Respect 1
    • Ευχαριστώ 2
  12. Τρίτη επαφή με τον Κόρτο Μαλτέζε του Ούγκο Πρατ, μετά το καταπληκτικό "Η μπαλάντα της αλμυρής θάλασσας" και το καλούτσικο "Τα νεανικά χρόνια" (έχω διαβάσει επίσης τα τρία κόμικς Κόρτο Μαλτέζε των Κανάλες/Πεγεχέρο). Ξέρω, χρονολογικά προηγούνται άλλες ιστορίες, αλλά αποφάσισα να διαβάσω τη συγκεκριμένη, που μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε για πρώτη φορά έγχρωμη στα ελληνικά. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο, ενδιαφέρον και άκρως καλογραμμένο κόμικ, που πραγματικά με ενθουσίασε. Εδώ ο Πρατ κάνει κάτι διαφορετικό, δεν γράφει μια περιπέτεια σε κάποιο εξωτικό τοπίο, αλλά μια μάλλον σκληροτράχηλη νουάρ ιστορία α λα Ντάσιελ Χάμετ, στο Μπουένος Άιρες της δεκαετίας του '20. Ο Κόρτο Μαλτέζε είναι λίγο πιο προσγειωμένος στην πραγματικότητα, και πιο κυνικός, στον τόμο αυτό μπλέκεται σε μια περίεργη ιστορία εγκλήματος και βίας, και έρχεται σε επαφή ή αντιμέτωπος με ανθρώπους του Αργεντίνικου υποκόσμου. Η πλοκή είναι πολύ καλογραμμένη και προσεγμένη, με τις απαραίτητες δόσεις μυστηρίου, βίας και κυνισμού, ενώ το σχέδιο είναι πραγματικά πολύ ωραίο και εξαιρετικά καλοδουλεμένο, σίγουρα ο Ούγκο Πρατ κατάφερε να με μεταφέρει με περισσή ευκολία στο Μπουένος Άιρες του 1923, ανάμεσα στους ανθρώπους του υποκόσμου. 

     

    9/10

    • Like 10
  13. The Punisher: Η επιστροφή

     

    Σενάριο: Garth Ennis
    Σχέδιο: Steve Dillon

     

    Τι ωραία καφρίλα και καλτίλα ήταν αυτή; Και δεν νιώθω καμία ενοχή που απόλαυσα όλο αυτό το έπος βίας και αιματοχυσίας σε τόσο μεγάλο βαθμό. Εντάξει, δεν μπορώ να του βάλω πέντε αστεράκια (έτσι θα αδικούσα άλλα κόμικς που απόλαυσα περισσότερο), όμως πέρασα τέλεια την ώρα μου, ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα με βάση τις κριτικές αριστερά και δεξιά. Η ιστορία είναι γεμάτη δράση, βία, αίμα, τρελά σκηνικά, γενικά γίνεται της ιεροδούλου το κιγκλίδωμα, όμως υπάρχει και ένα κάποιο βάθος σε ορισμένους χαρακτήρες (λάτρεψα τον "Ρώσο"), μια κάποια... φιλοσοφία πίσω από όλο αυτό το χάος. Και το σχέδιο είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο, με το δυνατό στοιχείο να είναι η αποτύπωση των χαρακτήρων (των προσώπων και των κινήσεών τους δηλαδή), καθώς και οι σκηνές δράσης και οι διάφορες σπλατεριές, που είναι εξαιρετικά γλαφυρές και ζωντανές. Εννοείται πως δεν είναι για όλα τα γούστα και όλες τις ορέξεις, ενώ συν τοις άλλοις το χιούμορ που υπάρχει διάσπαρτο παντού είναι αρκετά κάφρικο, προσωπικά όμως μου άρεσε πολύ. 

     

    8.5/10

    • Like 11
  14. Ζαγκόρ εναντίον Βρικόλακα

     

    Πολύ ωραίος και χορταστικός τόμος, η ιστορία του οποίου είναι σίγουρα από τις καλύτερες που έχω διαβάσει με ήρωα τον αγαπημένο μου Ζαγκόρ. Διαθέτει δράση, λίγο μυστήριο, κάποια στοιχεία τρόμου και μια αρκετά ανατριχιαστική και σκοτεινή ατμόσφαιρα. Εντάξει, η εξέλιξη της πλοκής από ένα σημείο και μετά είναι μάλλον η αναμενόμενη, όμως προσωπικά η ιστορία με κράτησε στην τσίτα μέχρι το φινάλε. Το σχέδιο είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο, προσεγμένο και εξαιρετικά χρωματισμένο, με δυναμικές σκηνές δράσης και ορισμένα "κινηματογραφικά" πλάνα, αν και η αλήθεια είναι ότι έλειπαν κάποια μεγάλα πανοραμικά καρέ, για να είναι πιο απολαυστικό το οφθαλμόλουτρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι διαβάζοντας το κόμικ αυτό πέρασα τέλεια την ώρα μου. Όσον αφορά την έκδοση, είναι πραγματικά εξαιρετική, πολύ προσεγμένη στη μετάφραση και την επιμέλεια, με κάποια ενδιαφέροντα συνοδευτικά κείμενα. Κατά τη γνώμη μου είναι μια έκδοση που αξίζει τα λεφτά της.

     

    9/10

    • Like 13
    • Ευχαριστώ 1
  15. 1216360312_12.thumb.jpg.ecf7f791d14647b48772a0c3817436ba.jpg

     

    Black Friday αγορές. Τα κόμικς από εκδόσεις Μικρός Ήρως ήρθαν μέσα σε δυο μέρες (!), τα ξενόγλωσσα μου ήρθαν σήμερα, μιας και ένα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο και φυσικά οι εταιρείες κούριερ έχουν πολλά προβλήματα αυτό τον καιρό.

     

    01. Nolitta/Ferri - Ζαγκόρ: "Ζαγκόρ εναντίον βρικόλακα" (Μικρός Ήρως)
    02. Hugo Pratt - Κόρτο Μαλτέζε: "Βενετσιάνικο παραμύθι" (Μικρός Ήρως)
    03. Hugo Pratt - Κόρτο Μαλτέζε: "Το χρυσό σπίτι της Σαμαρκάνδης" Α+Β+Γ (Μικρός Ήρως)
    04. Obradović/Slavković/Plavšić - Ο θρυλικός Μπλεκ (Μικρός Ήρως)
    05. Joe Sacco - Paying the Land (Metropolitan Books)
    06. Straczynski/Frank - Midnight Nation (Image Comics)
    07. Brubaker/Phillips - Cruel Summer (Image Comics)
    08. Brubaker/Phillips - My Heroes Have Always Been Junkies (Image Comics)
    09. Brubaker/Phillips - Wrong Time, Wrong Place (Image Comics)
    10. Brubaker/Phillips - Bad Weekend (Image Comics)

    • Like 23
  16. Μετά από πολύ καιρό διαβάζω μια ιστορία με πρωταγωνιστές τους Μπλεκ, καθηγητή Μυστήριο και Ρόντι, και το μόνο σίγουρο είναι ότι πέρασα ευχάριστα την ώρα μου, αν και βέβαια η ανάγνωσή του κόμικ δεν κράτησε και πολύ. Εντάξει, δεν ήταν κάτι το φοβερό και το τρομερό, αλλά είχε δράση, λίγο μυστήριο και μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στο τέλος, ενώ επίσης βρήκα το σχέδιο εξαιρετικά ικανοποιητικό, με καθαρές γραμμές και κάποια ωραία πλάνα. Πιθανότατα θα υπάρχουν πολλές καλύτερες ιστορίες με τον Μπλεκ εκεί έξω, αλλά πιστεύω ότι αυτή εγγυημένα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του συγκεκριμένου ήρωα.

     

    7.5/10

    • Like 16
    • Ευχαριστώ 1
  17. 1887978188_5.thumb.jpg.7a3aa337a26c90fe8af6fc0ac2967980.jpg

     

    Νέος πόνος για την τσέπη μου, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος...

     

    1. King/Gerards - Mister Miracle (DC Comics)
    2. Fraction/Dwyer - Last of the Independents (Image)
    3. Jodorowsky/Bess - Son of the Gun (Humanoids)
    4. Διάφοροι - Mister No: Η πόλη χωρίς μνήμη (Μικρός Ήρως)
    5. Αθανασιάδης/Κούρτης - Berlin: Πρώτος θάνατος (Jemma Press)

    • Like 15
  18. Εντάξει, σίγουρη αγορά. Το σχέδιο φοβερό και η θεματολογία αν μη τι άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αλλά "Α' Μέρος", ε; Δηλαδή η ιστορία κόβεται στη μέση και θα πρέπει να περιμένουμε το δεύτερο μέρος για να τη δούμε ολόκληρη; Ξέρει κανείς;

    • Like 3
  19. Μια ιδιαίτερη και ίσως διαφορετική από τα συνηθισμένα μετά-αποκαλυπτική ιστορία με ζόμπι, που με κράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος, χάρη στην όλη ατμόσφαιρα και τον τρόπο παρουσίασης της ιστορίας, καθώς επίσης χάρη στο κάπως μαύρο και σε σημεία μακάβριο χιούμορ (τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα). Το σχέδιο είναι κάπως καρτουνίστικο και σίγουρα όχι για όλα τα γούστα, όμως τολμώ να πω ότι μου άρεσε, αν μη τι άλλο ήταν κάτι το διαφορετικό στο συγκεκριμένο είδος. Όσον αφορά την σκληρόδετη έκδοση της Drawn and Quarterly, μόνο καλά λόγια έχω να πω, είναι ένα μικρό στολίδι για τη συλλογή μου.

     

    7.5/10

    • Like 2
  20. Μέχρι σήμερα, από το υπέροχο αυτό δημιουργικό δίδυμο, είχα διαβάσει μονάχα τους τέσσερις πρώτους τόμους της τρομερής σειράς Criminal (στα αδιάβαστα της συλλογής μου με περιμένουν οι υπόλοιποι τόμοι, καθώς και οι σειρές Fatale, Kill or Be Killed και The Fade Out), έχοντας πραγματικά ενθουσιαστεί με την ποιότητα και το στιλ, τόσο στο σενάριο όσο και στο σχέδιο. Είμαι λάτρης των παλπ ιστοριών και των Αμερικάνικων νουάρ, και αυτοί οι δυο πραγματικά το κατέχουν το άθλημα. Έτσι, ήταν αναμενόμενο να αναζητήσω την καινούργια αυτή ιστορία -που είναι εντελώς αυτοτελής-, και τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά που διάβασα τον τέταρτο τόμο της σειράς Criminal, να διαβάσω ξανά κάτι δικό τους. Ε, λοιπόν, ενθουσιάστηκα. Μέσα σε 72 σελίδες έγιναν τόσα πολλά πράγματα, ένιωσα τόσα συναισθήματα, απόλαυσα όλα αυτά τα αγαπημένα σκηνικά, τόσο των νουάρ ιστοριών όσο και των γουέστερν (τα οποία επίσης λατρεύω). Πρόκειται για μια πολύ καλογραμμένη και συναρπαστική ιστορία, πυκνογραμμένη και περιεκτική, χωρίς περιττολογίες και αχρείαστες λεπτομέρειες, έχει το σωστό μέγεθος για να κρατήσει τον αναγνώστη στην τσίτα από την αρχή μέχρι το τέλος, διαθέτοντας δράση και δράμα στις σωστές ποσότητες και αναλογίες. Με τέτοιο υλικό η ιστορία σίγουρα θα μπορούσε να είχε και το διπλάσιο μέγεθος ακόμα (που λέει ο λόγος), αλλά έτσι πιστεύω ότι θα έχανε πολλή από τη δύναμή της, και ίσως γινόταν και κουραστική. Όσον αφορά το σχέδιο, είναι πραγματικά εξαιρετικό, ρεαλιστικό και ποικιλόμορφο, μιας και αλλάζει το στιλ και η χρωματική παλέτα στις σκηνές τις Άγριας Δύσης, σε σχέση με την κεντρική ιστορία που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1939. Το σχέδιο δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και δένει τέλεια με την αφήγηση. Είναι μια ιστορία που θα ικανοποιήσει στον απόλυτο βαθμό τους λάτρεις των νουάρ και των γουέστερν, αλλά και των παλπ ιστοριών γενικότερα. 

     

    10/10 (ίσως και να υπερβάλλω με τον βαθμό, αλλά είμαι υπέρ του δέοντος ενθουσιασμένος και δεν με νοιάζει. Σάμπως θα πληρώσω παραπάνω εφορία;)

    • Like 6
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.