Μετάβαση στο περιεχόμενο

thor77

Members
  • Περιεχόμενο

    1381
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από thor77

  1. Ένα άλλο θέμα ήταν (για εμένα που τα ξεκίνησα όσο εκδιδόταν) ότι ξεκίνησε ο Κόκκινος Κύκλος να βγαίνει σε διμηνιαία βάση (η διμηνιαία συχνότητα ήταν κανόνας για τις σειρές της Μαμούθ εκείνη την περίοδο με εξαίρεση κυρίως τον μηνιαίο Λούκυ Λουκ) με τα μονά τεύχη να είναι Θόργκαλ και τα ζυγά εναλλάξ Χανς και Μπερνάρ Πρινς (οπότε το πρώτο έτος πήγε Θόργκαλ-Χανς-Θόργκαλ-Μπερνάρ Πρινς-Θόργκαλ-Χανς) μετά το 12ο άλμπουμ όμως εκεί που περιμέναμε (περίμενα) να πάρω το 7ο Θόργκαλ βγήκε το 1ο Άλφα και το 1ο Μπρους Χόκερ και μετά το 7ο Θόργκαλ που είχε να κάνει και με τα παιδικά χρόνια του Θόργκαλ, κάπου εκεί χάλασε και η διμηνιαία συχνότητα αλλά και η σειρά εμφάνισης των ηρώων (πχ στα τεύχη της 3ης εξάδας του Κόκκινου Κύκλου έχουμε Άλφα-Μπρους Χόκερ-Θόργκαλ-Χανς-Θόργκαλ-Άλφα), οπότε με το 19ο τεύχος (του κόκκινου κύκλου, το 9ο του Θόργκαλ) ξεκινά μια μεγάλη ιστορία που θα κρατήσει για 5 άλμπουμ (που μαζί με τα άλμπουμ των άλλων ηρώων θα φτάσει ως το 30) αλλά έπαιρνες το άλμπουμ και δεν ήξερες μετά από πόσο καιρό θα δεις την συνέχεια. Βέβαια ανάλογη ήταν η κατάσταση και στις άλλες σειρές. Η πρώτη τριλογία του Άλφα εκδόθηκε στα τεύχη 13, 18 και 25 του Κόκκινου Κύκλου με άλλο ένα αυτοτελές άλμπουμ να βγαίνει σαν 29ο), η τριλογία του Μπρους Χόκερ στα 14, 20 και 26, τα τεύχη 3-6 του Χανς ήταν στα 16, 23 και 31 (με την εξέλιξη της ιστορίας να μείνει εκκρεμής) με τον Μπερνάρ Πρινς να είναι ο μόνος με καθαρά αυτοτελείς ιστορίες. Τα τελευταία 3 άλμπουμ του Κόκκινου Κύκλου ήταν Θόργκαλ ήταν και αυτοτελή όμως είχαν πια ετήσια συχνότητα και είχε χαθεί και το ενδιαφέρον του κοινού. Γενικά ο Κόκκινος Κύκλος ήταν καλή σειρά (όπως και η Συλλογή Γουέστερν) αλλά: 1. Είχε πολλούς ήρωες και οι 2 από τους 3 αρχικούς (ή οι 4 από τους 5 τελικά) είχαν ιστορίες σε συνέχειες, οπότε έπρεπε να περιμένεις χρόνια για να δεις το τέλος της ιστορίας (και σε μια περίπτωση δεν το είδες). 2. Οι ήρωες είχαν διαφορές μεταξύ τους, όμως η σειρά εκλαμβανόταν σαν ενιαία. Αν δεν πουλιόταν ο Μπερνάρ Πρινς σε ένα πρακτορείο, ο διανομέας δεν θα του πήγαινε το επόμενο δίμηνο το άλμπουμ του Θόργκαλ. 3. Η περιοδικότητα μετά το δεύτερο έτος χάλασε. Δεν ήξερες ποιο μήνα θα βγει το επόμενο άλμπουμ οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν ο Θόργκαλ βγήκε και δεν ήρθε στο περίπτερο της γειτονιάς σου ή δεν βγήκε ακόμα. Επιπλέον, δεν ήξερες αν το επόμενο άλμπουμ θα ήταν Θόργκαλ που σου άρεσε ή Χανς που δεν σου άρεσε και δεν το παρακολουθούσες, Και αυτά συνέβαιναν τις καλές εποχές της Μαμούθ.... Πιστεύω ότι με καλύτερη οργάνωση της σειράς θα πήγαιναν καλύτερα όλοι οι τίτλοι της, γιατί όντως ήταν ενδιαφέροντες.
  2. Δεν ξέρω. Δεν μου φαίνεται τίποτα το σπουδαίο, αποτελεί μέρος μια σειράς με βιογραφίες σε κόμιξ ιστορικών προσωπικοτήτων προερχόμενες από διάφορες ιστορικές περιόδους (από τον Ραμσή Β΄, γύρω στα 1200 πΧ έως κάποιους πρωταγωνιστές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, -όπως Τσώρτσιλ, Στάλιν, φυσικά ντε Γκολ και Μουσολίνι- και τον Μάο), διάφορες γεωγραφικές περιοχές (κυρίως Γαλλία βέβαια αλλά όχι μόνο) με συντελεστές κυρίως παραγγελειοδόχους, που όμως ανάμεσα τους βρίσκω μερικούς που τους αναγνωρίζω όχι όμως τρανταχτά ονόματα. Ο Ερίκ Αντάμ (συνσεναριογράφος στα Λούκυ Λουκ ΟΚ Κοράλ και στο Ραντανπλάν Η καμήλα) είναι ο ένας από τους τρεις σεναριογράφους στην βιογραφία του Βερσισεντορίξ (τεύχος 2), ο Ζαν Νταβίντ Μορβάν (σεναριογράφος στην Αρμάδα) συνεργάζεται στο σενάριο της βιογραφίας του Ζαν Ζορές (τεύχος 4), των δύο τόμων του Λουδοβίκου 14ου (τόμοι 10 και 16) και του Μάο (τόμος 17) και ο Φρεντ Ντιβάλ (Τράβις, Υποσμηναγός μακ Φλάι) στο σενάριο του Λίνκολν (τόμος 28). Γενικά είναι μια σειρά 41 άλμπουμ του στιλ των εκδόσεων Byzantine Tales από δημιουργούς χωρίς μεγάλη παρουσία στο χώρο (το άλμπουμ για τον Αλέξανδρο φαίνεται να είναι το πρώτο άλμπουμ τους ενός από τους δύο σεναριογράφους και το δεύτερο του σκιτσογράφου) και θεωρώ τα 20 ευρώ υπερβολική τιμή. Η ίδια τριάδα δημιουργών εξέδωσε τον Ιανουάριο αυτό που θα μου φαινόταν πολύ πιο ενδιαφέρον, και πάλι όμως όχι για 20 ευρώ.
  3. Φαντάζομαι ότι απλά είχαν έτοιμο το (ηλεκτρονικό) αρχείο, διόρθωσαν την τιμή και το έστειλαν για εκτύπωση. Πού να μπλέκεις τώρα με γραφίστες για να το στήσεις εκ νέου.
  4. Ο ΦΠΑ στα βιβλία είναι 6%. Ο ίδιος είναι και σε εφημερίδες περιοδικά κτλ.
  5. Αυτό είναι μπας και πειστεί κανένα 15χρονο να την αγοράσει
  6. Δεν νομίζω καθαρόαιμο bd, όμως το No pasaran αν και ιταλικής προέλευσης θεωρώ ότι έχει λογική bd.
  7. Το βραζιλιάνικη στην προέλευση πρέπει να είναι λάθος. Οι δημιουργοί είναι και οι δύο Γάλλοι.
  8. Πέθανε σήμερα ο Ιταλός σεναριογράφος, Αλφρεντο Καστέλι (Μαρτιν Μυστερ, Μίστερ Νο)
  9. Για εμένα είναι λογική επιλογή το Ultimate Spider-Man πιάνει έναν πασίγνωστο ήρωα που πουλάει καλά ανεξάρτητα και από τις ταινίες, τον πιάνει από την αρχή και επαναπροσδιορίζει την ιστορία του (οπότε δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει 40 χρόνια προϊστορίας για να καταλάβεις τι παίζει), είναι πιο σύγχρονο το σκίτσο και το σενάριό του (οπότε μπορεί να πουλήσει και κανένα τεύχος σε άτομο κάτω των 40) έχει ένα ορατό τέλος που δεν είχαν οι Κλασσικοί υπερήρωες και η έκδοση του Ανούβι ήταν σε τεύχη περιπτέρου πριν από 15-20 χρόνια (οπότε τα τεύχη δεν βρίσκονται εύκολα και η συγκέντρωσή τους σε τόμους είναι αναβάθμηση σαν έκδοση). Φυσικά για το αν και πόσο θα πουλήσει παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο. Σίγουρα η τιμή, η συχνότητα, η προβολή, οι άλλες εκδόσεις που θα εμφανηστούν, η γενικότερη οικονομική συγκυρία, το όχι και τόσο καλό όνομα της εταιρείας τόσο στο θέμα μετάφραση-επιμέλεια όσο και στην διανομή και την ταχύτητα στο να ρίξει τις τιμές για να ξεφορτωθεί το στοκ.
  10. thor77

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    Και ο Ντι Λαμπεντουζα με το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία (αριστουργηματα και τα δύο)
  11. thor77

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    Θα μπορούσε όμως να είναι το Παιδί-Γατόπαρδος...
  12. thor77

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    Υπερηρωικο ουσιαστικά κομικ, ήταν αναπόφευκτο να ακολουθήσει την μεγάλη της Radnet σχολή...
  13. Είναι και μεγαλύτερο το 2024 σαν δίσεκτο, δεν αποκλείεται εντελώς να δούμε κάτι παραπάνω...
  14. Αν έχουν γεμίσει τις αποθήκες με Μπάρον και Σαολίν και Μουζάκα, βγάζουν λίγα κομμάτια λόγω έλλειψης χώρου . Στα της έλλειψης του Δρόμου για την Κίνα ίσως να εξακολουθούν την τακτική που είχαν τα καλά τους χρόνια, όταν δηλαδή διένειμαν το τρέχον τεύχος μόνο στην Αττική και μετά τις επιστροφές τις επαναδιένειμαν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν το στοκ τώρα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα κέντρα τύπου της επαρχίας, είναι λογικό να υπάρχει δυσκολία στο να τροφοδοτηθούν βιβλιοπωλεία που δεν έχουν στοκάρει. Απλά υποθέσεις κάνω βέβαια αλλά αν έχω δίκιο, λογικά σε 2-3 βδομάδες (οπότε θα επιστραφεί το περίσσευμα από την επαρχία) θα επανεμφανιστεί στα βιβλιοπωλεία διαθέσιμο το τεύχος.
  15. Το Good butcher το είχε βγάλει η Anubis σε τεύχη (με τον υποχρεωτικό τόμο συρραφής-ξεστοκαρίσματος μετά). Μου άρεσε σαν ιστορία (το σκίτσο να πω την αλήθεια θα το ήθελα πιο λεπτομερές) αλλά το τέλος θυμάμαι μου φάνηκε κάπως βεβιασμένο και σε στιλ μην το πολυψάχνεις τώρα αυτό έγινε. Σίγουρα πάντως νομίζω ότι έχει το ενδιαφέρον της σαν ιστορία και θα τραβήξει και τους λάτρεις της ηρωικής φαντασίας, όχι μόνο του υπερηρωικού.
  16. thor77

    ΕΛΡΙΚ

    ...του Αιωνίου Προμάχου...
  17. Χθες πέθανε ο Βρετανός σκιτσογράφος Ίαν Γκίμπσον γνωστός μεταξύ άλλων για την δουλειά του στον Δικαστή Ντρεντ. Είχε γεννηθεί το 1946 τις προηγούμενες μέρες είχαμε και τις απώλειες: του γνωστού Έλληνα συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού (Ζ) στις 30/11. του γεννημένου το 1930 Κουβανού συγγραφέα Εντμόντο Ντεσνόες (Μνήμες υπανάπτυξης) στις 6/12 του Αμερικανού ηθοποιού Ράιαν Ο'Νιλ (Μπάρυ Λίντον) που είχε γεννηθεί το 1941 στις 8/12.
  18. thor77

    ASTERIX

    Στην Ατλαντίδα έχουν πάει (Η γαλέρα του Οβελίξ). Κι εμένα μου άρεσε η Λευκή ίριδα περισσότερο από τα άλμπουμ του Φερί, ίσως το πιο ικανοποιητικό άλμπουμ του 21ου αιώνα για μένα (της τελευταίας δεκάδας δηλαδή). Βρήκα εύστοχο το χιούμορ του και τους παραλληλισμούς του με την σύγχρονη παραφιλολογία περί θετικής ενέργειας. Υπήρχαν μείον; Φυσικά ο ίδιος ο Λαοπλάνους δεν παρουσιάζεται ολοκληρωμένα ως προς τα κίνητρά του (αν πιστεύει ότι η μέθοδός του θα κάνει πιο αξιόμαχους τους λεγεωνάριους, κακώς την διδάσκει και στους Γαλάτες, αν όμως πιστεύει ότι θα κάνει πιο μαλθακούς τους Γαλάτες κακώς την διδάσκει στους λεγεωνάριους, αν επικεντρώνει σε διαφορετικά σημεία σε κάθε λαό, αυτό δεν αναφέρεται). Μετά η μετάβαση από το χωριό στην πρωτεύουσα όπως έχει προαναφερθεί είναι απότομη και δεν εξηγούνται τα κίνητρα της Μιμίνας (αν και ήταν ευχάριστο το να την δούμε στο επίκεντρο μιας (μισής έστω) ιστορίας. Ένα μεταφραστικό που μου χτύπησε κάπως (πέρα από το αμόνι που έγινε σφυρί), ο Ι. Καίσαρας θα πάει στην Λουτετία για τον διορισμό του Νομάρχη (ή κάπως έτσι, το γράφω από μνήμης) θα προτιμούσα να αναφερόταν σαν έπαρχος ή διοικητής, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε επαρχίες όχι νομούς... Γενικά όμως πέρασα καλά με αυτό το άλμπουμ. Απόλυτα πρωτότυπο άλμπουμ δεν μπορεί να υπάρξει λόγω των περιορισμών που θέτει το σέτινγκ των χαρακτήρων (αλλά μετά από τις πρώτες ιστορίες σε κάθε σειρά νομίζω ότι οι καταστάσεις επαναλαμβάνονται). Βρίσκονται στα όρια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (με αρκετούς αναχρονισμούς) λίγο μετά την ρωμαϊκή κατάκτηση της Γαλατίας το 52 πΧ και πριν την δολοφονία του Καίσαρα το 44 πΧ. Έχουν επισκεφτεί διάφορα σημεία της σημερινής Γαλλίας, τα βασικά σημεία του γνωστού κόσμου (Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο, Βόρεια Αφρική, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Μέση Ανατολή), κάποια σημεία στις παρυφές του (Ινδία, Σκυθία, Σκανδιναβία) και κάποιες άγνωστες ή μυθικές περιοχές (Αμερική και Ατλαντίδα) πέρα από το ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική περιοχή για να πάνε εκτός από την Άπω Ανατολή (ταξίδι που καλύφθηκε από την μέτρια πρόσφατη ταινία) η ιστορία θ'ακολουθεί την φόρμα τόσων άλλων ιστοριών που διαδραματίζονται εκτός έδρας (ξένος με πρόβλημα ζητά βοήθεια, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ ίσως και με συνοδεία κάποιου δευτερεύοντα χαρακτήρα ξεκινά για την πατρίδα του ξένου και τελικά λύνει το πρόβλημα). Αντίστοιχα και στις ιστορίες που διαδραματίζονται εντός έδρας κάποιος σύμβουλος του Καίσαρα έχει κάποια ιδέα που θα αποπροσανατολίσει τους Γαλάτες και θα τους εντάξει στην αυτοκρατορία το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή αρχικά με επιτυχία αλλά χάρη στις προσπάθειες του Αστερίξ τελικά αποτυγχάνει. Υπό αυτή την οπτική πραγματικά υπήρξε πρωτότυπη ιδέα το ο Ουρανός έπεσε στα κεφάλια τους, αλλά δεν νομίζω να χαρήκαμε ιδιαίτερα για την πρωτοτυπία. Για τα περί Λουτετίας/Λουτέτιας. Κι εγώ πάντα Λουτετία την έλεγα και θα την λέω και όπως φαίνεται και από αυτό το έντυπο του 1877 δεν είμαι ο μόνος, ούτε είναι καινούρια τάση (μάλλον το αντίθετο)
  19. thor77

    ASTERIX

    Όχι αναγκαστικά, εξαρτάται από τον συγγραφέα και το κατά πόσο η ας πούμε ορθογραφική εκκεντρικότητα είναι αποτέλεσμα παρανόησης (ή και άγνοιας) του ορθογραφικού κανόνα ή είναι συνειδητή επιλογή του συγγραφέα (για παράδειγμα, οι εκδόσεις Καστανιώτη εκδίδουν τα βιβλία τους στο μονοτονικό, τα βιβλία του Παύλου Μάτεσι, ακόμα και μεταφράσεις που έκανε ο Μάτεσις, ας πούμε το Η βουή και η μανία του Φόκνερ, εκδιδόταν στο πολυτονικό). Και δεν αναφέρομαι καν στα λειπογράμματα του Ζωρζ Πέρεκ
  20. Να πω την αλήθεια, εγώ αγαπώ και σέβομαι την ιστορία της Μαμούθ γιατί αυτή βοήθησε πολύ στην διαμόρφωση του γούστου μου στα κόμιξ. Έχοντας στην συλλογή μου μεγάλο μέρος του καταλόγου της σε bd που με ενδιαφέρουν περισσότερο, δεν με καίει ο ρυθμός επανεκδόσεων γιατί αυτά που μου λείπουν δεν νομίζω να επανεκδοθούν (ο Ύπνος του τέρατος πχ). Με ξενέρωσε πολύ το ότι εγκατέλειψε σειρές αφήνοντας ιστορίες στην μέση κυρίως τον Τζόναθαν Κάρτλαντ και το Ελ Νίνιο (για το καθένα θα ήθελα άλλο ένα τεύχος ώστε να ολοκληρωθεί η ιστορία όχι να εκδοθεί αναγκαστικά στο σύνολό της η σειρά). Όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς όσο καλόπιστος και να είναι ότι η εταιρεία μετά από 15 περίπου χρόνια που υπολειτουργεί έχει χάσει την επαφή της με το κοινό. Προσωπικά χαίρομαι που τον Κόρτο Μαλτέζε τον έχει πλέον ο Μικρός Ήρωας γιατί αν εξακολουθούσε να τον διαχειρίζεται η Μαμούθ δεν θα βλέπαμε ποτέ τις νέες ιστορίες. Τελικά φαντάζομαι ότι η εταιρία θα βγάζει 2-3 νέα άλμπουμ τον χρόνο (το τρέχον Λούκυ Λουκ ή Αστερίξ ίσως κανένα Ιζνογκούντ ή Μπλέικ και Μόρτιμερ) αλλά με σποραδικές ακανόνιστες εμφανίσεις δεν χτίζεις κοινό
  21. Τσεκάρατε αν ο τόμος του Κάπτεν Αμέρικα είναι σωστά τυπωμένος;
  22. thor77

    ASTERIX

    Μήπως είναι ανάποδα τα ονόματα του σχεδιαστή και του υπεύθυνου χρωματισμού;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.