Μετάβαση στο περιεχόμενο

tabtas21

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    8
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από tabtas21

  1. tryfev εχεις δικιο οποτε ας την επαναφερω μια και ημουν ενας εκ των υπαιτιων..Βρηκα αυτο το κομματι απο ενα αρθρο που ομολογω πως δεν γνωριζα(δεν ειμαι και φαν της DC να πω την αληθεια -- MARVEL ) ''....Ο Σούπερμαν είναι ο πρώτος χάρτινος υπερήρωας, αν και αρχικώς οι δημιουργοί του, Τζέρι Σίγκελ και Τζόε Σάστερ, τον προόριζαν ως έναν κακοποιό. Με αυτό τον χαρακτήρα πρωτοεμφανίστηκε το 1935 στην Κυριαρχία του Σούπερμαν. Επιδίωξή του σ' αυτή την ιστορία ήταν να εξουσιάσει όλο τον κόσμο με τη βία. Στην πραγματικότητα, όμως, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος και οι πωλήσεις δεν πήγαν καθόλου καλά. Έτσι, οι δημιουργοί του αναγκάστηκαν να επανατοποθετήσουν τον υπεράνθρωπό τους, αυτή τη φορά στο πλευρό του νόμου....'' Ισως τελικα καποια πραγματα απο το αρχικο ποστ που δε μου κολλαγαν καθολου μα καθολου οσον αφορα τον σουπερμαν να εχουν ,εστω και μια μικρη ,βαση ρεαλισμου η και αληθειας...Αν καποιος ξερει κατι παραπανω για την αρχικη κυριως προθεση να παρουσιαστει ο σουπερμαν ως κακοποιος λογικα θα βοηθησει αρκετα..
  2. Η κουβεντα εχει ξεφυγει λιγακι οντως...Απλα καποιες ιστορικες ανακριβειες που επιδεχονται διορθωσεων. Μπορει να υπαρχει διαφωνια οτι η ελεημοσυνη ειναι διαιωνιση του προβληματος αλλα ιστορικα και μονο μπορει καποιος να δει αν ισχυει η οχι και αν ειχε αποτελεσμα η οχι.Και πως θα μπορουσε να εχει φυσικα αφου εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων που το κανουν απο συμπονοια οι υπολοιποι το κανουν ειτε για να φανουν καλοι στο κοινωνικο συνολο ,ειτε για να ξεπλυνουν χρημα ,ειτε για να μην πεθανουν αυτοι που μπορουν να τους εκμεταλλευονται πιο ευκολα απο οποιονδηποτε(οι ζητιανοι δλδ) μιας και πεινασμενοι ειναι μια χαρα να ειναι αλλα νεκροι τους ειναι αχρηστοι ,ειτε ακομα και για να αισθανθουν ομορφα για την καλη τους πραξη(αυτη η αποψη επικρατει κυριως σε πολλους 'ατομικιστες' που θεωρουν γενικοτερα οτι καθε πραξη μας εχει ως σκοπο την αναζητηση της ηδονης(ευχαριστησης) η εστω την αποφυγη της οδυνης). Υπαρχει και ενα τριτο μερος που δεν θετεις οσον αφορα την (αυτο)καταργηση των ζητιανων και ειναι αυτο του 'ξυπνηματος' των ζητιανων ,της συνειδητοποιησης της καταστασης τους ατομικα και στη συνεχεια συλλογικα και η αποφαση τους να παρουν πισω ολα οσα τους εχουν στερησει οχι με παρακαλια και ελεημοσυνες αλλα με κομματακι πιο βιαιους τροπους... 'O θεος επλασε τον ανθρωπο κατ' εικονα και ομοιωση του'-->εδαφιο της αγιας γραφης που δειχνει την 'τελεια' δημιουργια του θεου των χριστιανων ,εβραιων κτλ Γνωριζω και αρκετες θρησκειες στις οποιες η δημιουργια του ανθρωπου εγινε απο 'κομματια' του θεου που τους δημιουργουσε ειτε αυτο ηταν αιμα του ειτε σαλιο του ειτε πνοη του η και εγω δεν ξερω τι αλλο που δειχνει ακριβως αυτη τη θεικα τελεια δημιουργικη σχεση μεταξυ δημιουργου και ανθρωπου. Το ερωτημα που θετεις ''Γιατί ο Δημιουργός δημιούργησε τον Άνθρωπο;'' θα ηταν λογικα αρκετα απλο να απαντηθει απο καποιον αρμοδιο.....δλδ θεο. Καποιοι αρκουνται να απαντησουν στο γιατι ο ανθρωπος δημιουργησε το θεο και ολα λυνονται μονομιας...
  3. Φιλε μου η αληθεια ειναι οτι δυσκολευομαι να παρακολουθησω μερικους συλλογισμους σου. Το οτι οι αποψεις του διχαζουν νομιζω οτι βγαινει τοσο ευκολα ακομα και μεσα απο μια απλη και γρηγορη συζητηση οσο αυτη και η αντιληψη των συλλογισμων του επηρεασε τοσους διαφορετικους (πολιτικα) ανθρωπους. Στο πρωτο θεμα μιλαω για αυτο που μπορεις να ονομαζεις 'κοινωνικη' εκπαιδευση ,οχι για δυναμη πνευματικη ή εξουσια ή οτι αλλο λες. Δεν θεωρω οτι 'πνευματικα δυνατοι' ειναι αυτοι που κατεχουν εξουσια οπως λες αλλα αυτοι που χρησιμοποιουν τη γνωση ,πειρα κτλ (τους) προς οφελος της κοινωνιας.. Στο δευτερο θεματακι νομιζω αν το καταλαβα καλα πως φτανεις στο ιδιο συμπερασμα με το νιτσε οτι οι ζητιανοι θα επρεπε να καταργηθουν δλδ να καταργηθει η κοινωνικη αδικια(αν μη τι αλλο μια ουμανιστικη αποψη). Εξαλλου η ελεημοσυνη ειναι απλα η διαιωνιση του προβληματος και οχι η λυση του. Αν θεωρεις οτι ο νιτσε ελεγε να εξοντωσουμε τους ζητιανους προφανως και αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τα γραφομενα του. Τωρα οσον αφορα το τριτο δυστυχως δεν προκειται να βγαλουμε ακρη. Οταν ο νιτσε εγραψε αυτο το 'γνωμικο' ξεκινουσε με την παραδοχη/αποψη οτι θεος δεν υπαρχει οποτε οποιαδηποτε συζητηση θα καταληξει σε αυτο και μονο το θεμα. Ενταξει ειναι λιγο απλοικο οπως και βαθια εναντια στην εκκλησια να παρομοιαζεις το θεο με ενα τεχνιτη βαζων που μπορει και να κανει λαθη ακομα και επιτηδες αλλα καμια θρησκεια δεν υπαρχει που να μη λεει οτι ο θεος που πρεσβευει δεν ειναι τπτ αλλο παρα παντοδυναμος ,υπερτατος ,αλανθαστος κτλ κτλ.
  4. Tightwad να προεκτεινω λιγο τη σκεψη σου. Οι προκειμενες ειναι και οι δυο αληθινες.Καποιος ο οποιος ειναι δυνατος και οχι φυσικα με την εννοια της σωματικης δυναμης αλλα δυνατος στο πνευμα ,την εκπαιδευση ,την αντιληψη κτλ δεν εχει σε τπτ να φοβηθει καποιον ο οποιος ειναι εξισου δυνατος σε αυτα αφου θα τον βοηθησει να αποκτησει ακομα μεγαλυτερη 'δυναμη'..Καποιος ο οποιος ειναι αδυναμος θα 'πισωγυρισει' και τους 'δυνατους'.Οι εννοιες ασθενης και υγιης χρησιμοποιουνται μεταφορικα . Ειναι μια αντιληψη του νιτσε που μπορει να οδηγησει τους μεν ναζι να σκοτωνουν αυτους που θεωρουσαν ως αδυναμους ή ασθενεις ή και να στειρωνουν πχ γυναικες με διανοητικα προβληματα ,κωφάλαλες κτλ οπως και εκαναν για να μη διαιωνισουν την 'ασθενεια' (αν θες επισης μπορεις να βαλεις κατι αντιστοιχο που εκαναν οι σπαρτιατες) ή η κοινωνιανα ασχοληθει επιτελους με τους πιο αδυναμους και να τους κανει δυνατους αφου μονο θα επωφεληθει απο αυτο--> περισσοτεροι 'δυνατοι' ανθρωποι σημαινει περισσοτερη δυνατη δυναμη που μπορουν να αποκτησουν και να φτασουν σε αυτο που ελεγε ο νιτσε υπερανθρωπος. Οι παραθεσεις αφορουν τα συναισθηματα που νιωθει καποιος οταν βλεπει ενα ζητιανο. Ειναι 'ενοχλητικο' να βλεπεις ενα ζητιανο γενικοτερα δλδ ειναι κατι που σε στεναχωρει να το βλεπεις ως κατασταση ειτε τους ελεεις ειτε οχι γιατι αντιλαμβανεσαι οτι υπαρχουν ανθρωποι σε πραγματικα ασχημη κατασταση.Το συμπερασμα του νιτσε ειναι εγκυρο γιατι τα ασχημα συναισθηματα που νιωθεις θα παυσουν απο τη στιγμη που θα καταργηθουν οι ζητιανοι. Το συμπερασμα σου για τα κουνουπια ειναι ακυρο αφου εξισωνεις ζητιανους και κουνουπια δλδ μια κατασταση(ζητιανοι) με ενα ον(κουνουπι). Θα ταιριαζε καλυτερα στο δικο σου συμπερασμα το ,οι ανθρωποι ειναι ενοχλητικοι οπως και τα κουνουπια οποτε θα επρεπε να καταργηθουν και τα δυο. Ομως επειδη τα κουνουπια ειναι μερικως ενοχλητικα για τον ανθρωπο αλλα απαραιτητα για τη φυση και για τη διατηρηση της ζωης του ιδιου του ανθρωπου φτανουμε στο συμπερασμα οτι τα κουνουπια ειναι απαραιτητα στον ανθρωπο. Οι ζητιανοι ομως δεν ειναι απαραιτητοι για την ιδια την επιβιωση των ανθρωπων(αντε μονο για καποια λαμογια και τους ισχυρους αλλα ειναι αλλο θεμα) οποτε το συμπερασμα του νιτσε ειναι εγκυρο. Γκαφα του θεου θα ηταν και οι τελειοι αλλα και οι ατελεις ανθρωποι.Οι τελειοι οπως σωστα λες λογω ανταγωνισμου και οι ατελεις γιατι αυτο θα εδειχνε την ατελεια του θεου να δημιουργησει τελεια οντα(ανθρωπους στην προκειμενη). Και στις δυο περιπτωσεις το συμπερασμα ειναι εγκυρο. Τα υπολοιπα μετα τον καφε μια και αργησαμε λιγακι να ξυπνησουμε..
  5. ναι αυτο εννοουσα.με καλυψες πληρως.ευχαριστω
  6. Και οι δυο ειστε μεσα παρολο που εκφραζετε διαφορετικες αποψεις! Και για να εξηγουμαι ο νιτσε οντως ηταν ειρωνικος και αυτο που λεμε το παιζω εξυπνος και καλλιστα θα μπορουσε να του ειχε αποδοθει η φραση που λεει ο παραπανω "ποιος τον έφερε αυτόν τον φαφλατά απόψε"; ! Τωρα το γιατι το εκανε ο νιτσε προφανως πηγαζει απο τη διδασκαλια των κυνικων τους οποιους και θεωρουσε 'ιδεολογικους' του προγονους θεωρωντας οτι με το να 'τσιγκλισει' και ακομα να προσβαλλει τον ακροατη/συνομιλητη του θα εβγαινε στην επιφανεια η ατομικοτητα/υπερεγω του καθενος και το πλησιασμα τους προς τον υπερανθρωπο. Ειναι και ενας απο τους βασικοτερους λογους αυτης της 'διφορουμενης' διαστασης των εργων του και ο λογος που επηρεασε τοσες πολλες πολιτικες ομαδες που βρισκονται σε τελειως διαφορετικες κατευθυνσεις.
  7. http://www.mediafire.com/?t7553mr7727371h Εδω υπαρχει ενα καλο αρθρο κατα την αποψη μου οσον αφορα το νιτσε σε αυτο το περιοδικο. http://www.gnomikologikon.gr/finder.php?gnom=%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B5 Και εδω πολλες και ομορφες φρασεις-γνωμικα του νιτσε αρκετες πολυ γνωστες χωρις να γνωριζουμε τον εμπνευστη τους. Τα κομιξ ειναι παρμενα μεσα απο τη ζωη παρολο που πολλες φορες μιλουν για φανταστικους κοσμους και ηρωες. Το να εχουν επηρεαστει οι σχεδιαστες τους απο την εποχη στην οποια ζουσαν ειναι κατι απολυτως φυσιολογικο--οπως φυσικα και να εχουν προσδωσει (πολιτικα και αλλα) στοιχεια του εαυτου τους στους ηρωες τους οπως για παραδειγμα ο καπταιν αμερικα με την πατριωτικη-εθνικιστικη διασταση του εναντια στους ναζι. Και ειναι λογικο ενας τετοιος πολεμος(οπως ο β' παγκοσμιος) να εξελισσεται σε ολα τα πεδια ακομα και σε αυτο των κομικ. Παντως οσον αφορα το σουπερμαν νομιζω πως δε μπορει να γινει ουδεμια συνδεση του με το ναζισμο.
  8. tabtas21

    ΤΟΠ-ΚΑΤ

    Το ΤΟΠ-ΚΑΤ Νο3..Αν κάνω κάτι λάθος γιατί ανεβάζω πρώτη φορά εικόνα δείξτε έλεος και βοηθήστε(όσον αφορά το μέγεθος της εικόνας ή το το ζουμάρισμα του σκαναρίσματος)! Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.
  9. Θα μπορούσε κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα ενός ενδεικτικού παλαιού τεύχους προφανώς όσον αφορά την φθίνουσα τιμή του σε όλες τις κατηγορίες και για μας τους ασχετούληδες? Άμα δε βαριέται και με συγκεκριμένες παραμέτρους κακής κατάστασης όπως αναφέρονται από το αρχικό ποστ ακόμα καλύτερα..
  10. tabtas21

    Καλημερουδια

    Καλημερα σε ολους παιδια..Ποπο δεν ξερω τι πρωτοκοιταξω εδω μεσα!!Τοσες πολλες και ωραιες αναμνησεις...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.