Μετάβαση στο περιεχόμενο

konni

Members
  • Περιεχόμενο

    448
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από konni

  1. Δύο πρόσφατοι θάνατοι συγκλόνισαν τον κόσμο των κόμικς. Ο πρώτος στις 27 Μαρτίου 2024 ,ο βετεράνος αμερικανός κομίστας Mark Bright που είδαμε δουλειές του στα Green Lantern, Iron Man,Icon με δουλειές κυρίως στις δεκαετίες του 80 και του 90.Ήταν 68 χρονών.Ο δεύτερος ,την 1η Απριλίου 2024 , ανεξάρτητος σχεδιαστής κόμικς Ed Piscor , αυτοκτόνησε μετά από κατηγορίες σεξουαλικής φύσεως. Ήταν 41 ετών.Έγινε γνωστός για την σειρά που βραβεύτηκε με Eisner Award ,Hip Hop Family Tree.Όπως και για την συνεργασία με τον Harvey Pekar.
  2. Άλλοι 2 καλεσμένοι ανακοινώθηκαν στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, ο Jeff Johnson ο πέμπτος USA καλεσμένος για φέτος και ο γνωστός Γάλλος, από προηγούμενες φορές Thierry Capezzone 16 στο σύνολο μέχρι στιγμής (+ τα σιγουράκια θέλω να πιστεύω W.Simpson, B.Azzarello =18 ) Πάμε για άλλους 2 να το στρογγυλέψουμε και ποιούς οέο;;;
  3. konni

    ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

    Δεν θυμάμαι τίποτα για αυτοκόλλητα και είχα πάρει πολλά τεύχη από τις σειρές αυτές!
  4. και οι υπόλοιποι καλεσμένοι,αλλά όχι και οι τελευταίοι: RALPH MEYER,
  5. Ανακοινώθηκε ακόμη ένας καλεσμένος ,ο βετεράνος καλλιτέχνης και συγγραφέας George Pratt εξ Αμερικής, βραβευμένος με βραβείο Eisner και Harvey για το graphic novel Enemy Ace War Idyll (το οποίο τυγχάνει να έχω,χεχε) του 1990!
  6. Πήγα σήμερα για πολλοστή φορά στην μακροβιότερη εκδήλωση κόμικς και πέρασα πολύ ωραία ! Ευχάριστο περιβάλλον με πολλούς Έλληνες δημιουργούς και κοσπλει!
  7. ουπς,το ξέχασα,δεν σε ξεφεύγει τίποτα!
  8. Επειδή πρώτη φορά επισκέπτομαι το σπουδαίο πανυγήρι της χώρας μας ονόματι Athenscon,θα επιλέξω να μην μιζεριάσω,όχι πολύ! Μεγάλη απώλεια ο Capullo,δεν ήξερα τι να του πρωτο-πάω για υπογραφή,ευτυχώς έβγαλα τα δικά του και έμεινε χώρος για τους άλλους! 'Ισως μεγαλύτερη απώλεια ο Gervacio,γιατί κάποιοι που ασχολούνται μόνο με ντισνεικά έμειναν χωρίς καλεσμένο! Και αυτός ο χριστιανός λες και το κάνει επίτηδες,είχε ακυρώσει το 2018 στην Θεσσαλονίκη στο The Comic con. Συμβουλή εδω,καλείτε οι διοργανωτές πάντα δυο του είδους ,για αυτοκάλυψη (όχι ζευγάρι). Δεν πιστέυω βέβαια ότι στην τελική ότι είπαν ψέματα ότι ακύρωσαν λόγω ασθένειας,ούτε ότι οι διοργανωτές ήθελαν να χάσουν τα χρήματα για τις κρατήσεις για τους ακυρωθέντες.Επίσης είναι δύσκολο όταν λίγες μέρες πριν την εκδήλωση, μάθεις ότι ακυρώνει καλλιτέχνης να φέρεις άλλον. Να έχουμε στο νου ότι είναι χειμώνας και επικρατούν ιώσεις και κόβιντ. Εγώ πρόσεχα μια εβδομάδα να μην κολλήσω κάτι (δουλεύω σε νοσοκομείο),και στις πτήσεις φορούσα μάσκα! Όπως και άλλες φορές, σε άλλα κον λοιπόν, οι υπόλοιποι καλεσμένοι με εξέπληξαν ευχάριστα! Αναμενόμενη η μεγάλη ουρά στον Kubert , απόντος του Greg, ο οποίος μου έφτιαξε ένα υπέροχο quick sketch, μεγαλύτερο από ότι περίμενα , εκ του γεγονότος ότι τον συγκίνησα μιλώντας για τον αείμνηστο πατέρα του και δείχνοντας κάποια κόμικς του μπαμπά. πολύ γλυκιά η Sabine headsketch πουμου έφτιαξε ωραιος ο Cary Nord με έφτιαξε με τον Κόναν που ζήτησα να φορά στέμμα φιλικός αν και ακριβός ο pere perez που αρρώστησε την Κυριακή όπως μάθαμε .(κάντε ένα ευχέλαιο ρε Ανδρέα).Οπότε πήρα την επιλόγή του σκίτσου στο Artbook αυτοέκδοση που είχε! εξίσου πολύ ευγενικός ο fornes που μου έφτιαξε αυτό Γενικά είχαν όλοι τιμές για όλα τα βαλάντια και αυτό ήταν πολύ θετικό κατά την γνώμη μου,τους τίμησα όλους τους guests! πήρα και πολλές υπογραφές,από μία έως 5 από τον καθένα. Πολλά cosplay,πολλά καταστήματα με ότι θες από ποπ κουλτούρα,παρέλαση star wars , γιγάντιες ρέπλικες,φίλοι από την ΛΕΦΙΚ, ο Γιώργος ο phantomduck, ο Crhists, ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος από καλαμαριά,ο Λευτέρης από Jemma, o Μιλαν κόβακς από Βουδαπέστη και κάτι υπέροχα σάντουιτς στο foodcourt που περιμέναμε ουρά και δίκαισ σαν να ήταν να πάρουμε υπογραφές από kubert,πολύ νόστιμα. Για άλλη μια φορά ως οικοδεσπότης , ο κολλητός μου,ο Ikarukani, θέριζε artist στο γόνατο. Παραθέτω και φωτογραφίες σχετικά:
  9. konni

    αναζητήσεις konni

    σβήστηκαν όσα πήρα από ebay
  10. το LCCAF ανέβασε σε facebook και instagram την παρακάτω εικόνα και όλοι είναι σχεδόν σίγουροι ότι θα έρθει τον επόμενο Μάιο ο.... todd , ξέρετε ποιός!!!
  11. Προλαβαίνεις , για να γράψεις τις εμπειρίες σου μετά σε ποστ εδώ!!!
  12. Αυτή η εθελόντρια μας την έκανε και εμάς την δουλειά. Εμπαινε γεμάτη αγένεια συνεχώς μπροστά μας.
  13. Ωραίο βγήκε,απίθανη η καμπαρντίνα του Μίκυ ντετέκτιβ
  14. Καλή διασκέδαση, περιμένουμε φωτογραφίες!
  15. Δεν το ξέχασα αλλά είχαν τελειώσει όταν πήρες τα σχέδια,δεν υπήρχε τίποτα στο τραπέζι
  16. Να πω και εγώ λίγα για το φετινό the comic con 7. Μας έκανε φανταστικό καιρό ,κάτι που βοήθησε πολύ ,ενώ οι προηγούμενες ημέρες και οι επόμενες ήταν βροχερές και φθινοπορινές! Δεν είχα την καλύτερη αρχική διάθεση γιατί ένοιωθα ριγμένος ως αναφορά τις συμμετοχές καλεσμένων με στίγμα την αμερικανική σχολή κόμικς. Το στύλ Tony Sandoval μου θύμιζε σάρα κέυ σε αποσύνθεση.Την Zoe Thorogood δεν την γνώριζα και δεν είχα προλάβει να διαβάσω το βιβλίο της ,το οποίο έχω ξεκινήσει ( και πράγματι έχει ενδιαφέρον) σε σημείο να αντιληφθώ, ότι η φιγούρα που μου ζωγράφισε στην σελίδα 25 ή κάπου εκεί, είναι η ίδια η κατάθλιψή της .Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου ikarukani που σκέφτηκε να πάρει και για μένα και μου δώρισε το βιβλίο της,στο οποίο μου έκανε αυτό .Την ίδια φιγούρα φιλοτέχνησε και για το καταλογάκι της εκδήλωσης.Πολύ πρόσχαρος ο Simon Furman παλαίμαχος writer, πήρα κάτι υπογραφές σε 90s τεύχη και ένα script book που είχε στα 5 ευρώ (το αντίστοιχο του sketch book για σεναρίστες). Και τώρα τα μεγάλα κανόνια: 1)τον κάστυ τον είδαμε πρώτοι,αλλά σεβόμενοι καταστάσεις για να μην γίνουμε ενοχλητικοί φύγαμε 3 φορές και ξαναγυρίσαμε στον πάγκο του.Πολύ καλός σχεδιαστής και η κοπέλλα δίπλα του, αλλά μας έβγαλε το λάδι μέχρι να μας τελειώσει τα σχέδια που ζητήσαμε ,αφου έδινε προτεραιότητα σε αυτούς που αγόραζαν τα έτοιμα και είχαν τόνους με κόμικ για υπογραφή!Τον πλήρωσα πριν παραλάβω το blank variant που μου φιλοτέχνησε με την michella,αφου ήθελε να στεγνώσει το μελάνι για να σβησει τα μολύβια και να υπογράψει. Οταν πήγα να το πάρω με ρώτησε αν τον πλήρωσα κάτι που με πείραξε λίγο.Για μια καρτούλα για ένα φίλο μου ζητησε 5 ευρώ και ότι την δίνει δώρο με αγορές 100 ευρώ και πάνω (εγώ έδωσα 80) οπότε βγάλτε συμπέρασμα! 2) Στον ασντέ πήγα 2 τεύχη λούκυ λουκ ,αλλά ζωγράφισε μόνο στο καινούριο!ο Ormston μου έκανε σχέδιο στο sketchbook που αγόρασα και το οποίο ήταν εκδοσης 2010 ο Yoann σχεδιο μολύβι για 10 ευρώ σε Α4 ,δεν είχα δική του δουλειά για υπογραφή. Ο Fenech έκανε δωρεάν σχέδιο σε όποιον αγόραζε κόμικ του ,είχε αρκετά στην Γαλλική γλώσσα ,τα οποία σχεδόν εξαντλήθηκαν στο τέλος του τριημέρου και παρέλαβα τα 2 precommissions από την αστεράτη δικιά μας Βούλα Χατζοπούλου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εξωφυλλούδες που δουλεύουν σε τοπ εταιρίες της Αμερικής. και μερικά άλλα στιγμιότυπα που κατέγραψα με το κινητό!
  17. Που βρίσκεται παρακαλώ το Γαλλικό Βιβλιοπωλείο;;
  18. Πάντως ως νούμερο,13 καλεσμένοι είναι γρουσούζικο, άντε κάνα δυο ακόμα!
  19. Ο Achde πετυχημένος συνεχιστής στον σχεδιασμό του Λούκυ Λουκ μετά τον Morris, έρχεται και πάλι στην Θεσσαλονίκη!
  20. O Simon Furman έρχεται στο The Comic Con vol.7 - Thessaloniki Comic Convention. (αντιγραφή από το φάτσαμπουκ) Ο βρετανός συγγραφέας comics, παιχνιδιών και κινουμένων σχεδίων είναι ένα όνομα συνώνυμο με την ιστορία των Transformers, καθώς το 2012 εισήχθη στο επίσημο Hall of Fame Transformers της Hasbro. Το πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνει Transformers τίτλους στη Marvel UK (μεταξύ αυτών Target: 2006, Dinobot Hunt και The Legacy of Unicron), Marvel US (#56-80), Transformers: Generation 2 (#1-12), The War Within για τη Dreamwave, Infiltration, Escalation & Devastation για την IDW τα και πιο πρόσφατα τα Transformers: Regeneration One & Transformers ’84. Αυτή την περίοδο ο Furman γράφει το The Leopard From Lime Street για την Rebellion καθώς και το Astrobots – μια ολοκαίνουργια σειρά mecha από την Whatnot Publishing, σχεδιασμένη από τον Hector Trunnec και βασισμένη σε σχέδια παιχνιδιών του Aaron Thomas.
  21. καλές γιορτές σε όλους τους κομιξάδες!
  22. τα αποκτήματα από το φετινό thecomicon της Θεσσαλονίκης: υπογραφές από DANI,AZZARELLO,JASON AARON,ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΓΚΖΤΙΛΑΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΚΟΥ,ΤΕΟ ΠΡΑΣΙΔΗΣ,ΓΩΓΟΥ,ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΣ,ΡΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ,κάποιες ακόμα που προσπαθώ να πάρω στον κατάλογο εν αιθρία 6,BOO COOK,STEPHANIE PHILLIPS,VANESA DEL RAY,BOGDANOVIC,PANTALENA και JOHN ROYLE και ότι πήρα στο καταλογάκι της εκδήλωσης συν δύο τευχάκια υπογεγραμμένα από τον Μπάμπη Κούρτη που μου ήρθαν από Αθήνα πάμε στην γνήσια τέχνη,με σειρά φωτογραφιών,ELSA DOUMTSI,BOO COOK,VANESSA DEL RAY,GIANNIS ERMIDIS,NESTORAS PAPATRIANTAFYLLOU,VICTOR BOGDANOVIC και στην τελευταία φώτο το jam piece DEL RAY free (το μόνο δώρο φέτος ) και VASILIS GOGTZILAS. το άλλο της DANI είχε γίνει το 2019 στην ίδια εκδήλωση free ! 1 προ covid και 2 μετά covid! αυτά τα ολίγα !
  23. Θα παραθέσω και εγώ τις εντυπώσεις μου από το THE COMIC CON 6! Πρώτη μέρα έχοντας πάρει άδεια,την θεωρώ παραδοσιακά την πιό παραγωγική μέρα για υπογραφές κομίσιονς,λόγω της μικρότερης πρσέλευσης κόσμου. Με το άνοιγμα σχεδόν, μπουκάρουμε με τον @ ikarukani σε μια ήσυχη αίθουσα από κόσμο.Η περασιά από τους ξένους προσκεκλημένους ήταν αναποτελεσματική ,κανείς δεν καθόταν στα τραπέζια πέρα από κάποιους εθελοντές με τους οποίους αστειεύτηκα ,μα του μοιάζεις του τάδε κτλ.Στο τραπέζι του William Simpson υπήρχε ταμπέλα που ενημέρωνε πως αρώστησε και δεν θα παραστεί.Και ξεκινάμε να εντοπίζουμε τους Έλληνες καλλιτένες που είχα προσεκτικά επιλέξει κυρίως από την ανηρτημένη δουλειά τους στο ίνσταγκραμ. Τον ένα δεν τον βρήκα,αλλά ούτε τις επόμενες μέρες πέρα από το ταμπελάκι του ,μάλλον απώλεια covid.Τον δεύτερο τον βρήκα αλλά μου είπε πως η ενασχόληση του με το ψηφιακό τον έχει κάνει να αποφεύγει το αναλογικό σχέδιο.Ητρίτη ,η ΄Ελσα Δούμτση,ήταν εκεί της έδωσα το blank το οποίο πήρα έτοιμο μετα ενάμησι μήνα με HARLEY QUINN λόγω φόρτου εργασίας .Ο τέταρτος ο Νέστωρας Παπατριανταφύλλου αποδέχτηκε το challenge πήρε το blank της TITAN να μου φτιάξει Κόναν με Μπελίτ μιας και θα πάρει η εταιρία αυτή τα δικαιώματα από την MARVEL.Σιγά σιγά όσω περνούσε η ώρα γέμιζε από κόσμο η αίθουσα πολύ περρισότερο από κάθε άλλη φορά για Παρασκεύη,οπότε καταλάβαμε ότι φέτος θα γίνει χαμ΄ς σε προσέλευση κόσμου ,πράγμα λογικό μετά 2 έτη απραξίας.Αφού μάζεψα κάποιες υπογραφές που μου έλειπαν από Έλληνες καλλιτέχνες και χάζεψαμε στα ωραία εμπορικά περίπτερα νάσου άρχισαν να σκάνε μύτη και οι ξένοι μουσαφίρηδες γύρω στις 1 το μεσημέρι.Πήγα πρώτα στον Victor Bogdanovic τον οποίο ξεχώρησα ποιό κοντινό στα γούστα μου και ζήτησα ένα Batman σε blank.Είχε και ωραίαες σελίδες αλλά με τιμές απαγορευτικές,τι να κάνουμε.Μέχρι το βράδι είχα πάρει τις πρώτες υπογραφές από Aaron,Bogdanovic ,Pantalena,Del Ray,Dani και Royle ο οποίος δυστυχώς,δεν ζωγράφιζε γιατί είχε πρόβλημα στο χέρι.Πολύ φιλικός ο Aaron μου υπέγραωε ότι του πήγα και τις τρείς ημέρες (και δεν του τα πήγα όλα όσα είχα).Δεύτερο κομίσιον σε blank στην Vanessa Del Ray η οποία το ετοίμασε την ίδια μέρα και ήταν τρομερή Vampirrela. Ήταν πολύ ωραία μέρα η πρώτη. Την δεύτερη μέρα έχοντας παραμάσχαλα το δεύτερο πακέτο για υπογραφές πιό άνετα πλέον,έδωσα κομίσιον Judge Dredd στον Boo Cook που έκανε παπάδες σε χαρτί Α4 καφέ δικό του! Πήρα ένα κιβώτιο για φύλαξη κόμικς ,Το νέο Black Beth της Dani και το Quest Aside της Γώγου (που ο ikarukani μου είπε πως το πρώτο τεύχος έχει υπογραφές και σκίτσο μέσα από τους 2 καλλιτέχνες) από τον πάγκο του Star comics! Βγήκα φωτογραφίες με την σύζυγο και το σκυλάκι μου την Roxy,και παρέλαβα το υπέροχο σχέδιο που μου έφτιαξε ο ταλαντούχος Νέστωρας! Χαλαρή κουβέντα με καλλιτέχνες (Θανάση Καράμπαλιο), καφεδάκια,συναντήσεις με παλιούς γνωστούς τον @ Murphy Pendleton τον @ Θοδωρής Καραπάνος τον @ tik τον @ christs τον @ Phantom Duck τον Παντελή και άλλους μέσα στη κοσμοσυρροή.Του χρόνου μου φαίνεται θα πάνε για μεγαλύτερο χώρο μια και αυτός ξεπεράστηκε από τα δεδομένα.Υπογραφές τις υπόλοιπες Wonder Woman από Azarello (τις πήρα για όλο το ran μέσα στις 3 φορές που ήρθε Θεσσαλονίκη).Υπογραφές Stephanie Phillips ανερχόμενη δύναμη και ως δια μαγείας ο William ανάρρωσε και ήρθε την 2η μέρα με σημείωση στον πίνακα alive and kicking,μιλήσαμε και γελάσαμε για την επάνοδο του! Θαύμασα τις δουλειές του Pantalena,D'Ippolito και Simon Davis που πολλοί ετίμησαν,εγώ όχι θα το μετανοι΄ωσω αν δεν ξανάρθουν στο μέλλον! Πήρα ένα γνήσιο από τα έτοιμα του Γιάννη Ερμίδη εικονογράφο & graffiti artist από την Αθήνα που πρώτα τίμησε ο @ ikarukani και μετά δεν αντιστάθηκα και εγώ διότι ήταν πολύ ωραία και πάνφθηνα. Αργά το απόγευμα στο περίπτερο του περιοδικού EPIFANY πήρα τα τεύχη που μου έλειπαν ,υπογραφές από δημιουργούς ,Γέρκου,Γκογτζιλάς και ένα υπέριχο σχέδιο σε Sandman universe blank με Death από τον Βασίλη Γκογκτζιλά ! Είναι και το πρώτο jam εξώφυλλο στο οποίο είχα σχεδιάκι Death από την Dani to 2019, μετά του Βασίλη και ένα της Vanessa Del Ray της υπέροχης Κουβανής η οποία με έψαχνε γιατί δεν είχε φωτογραφίσει την Vampirella που μου έφτιαξε την πρώτη μέρα και της έδειξα το blank και πήρα το μοναδικό σκετσάκι δωρο για φέτος! Τρίτη ημέρα χαλαρή επιτέλους μπόρεσα να χαζέψω χωρίς περιττά βάρη,τις υπέροχες κατασκευές lego και playmobil στο υπερυψωμένο διάζωμα.Πολλά συγχαρητήρια στο κόνσεπτ που κάθε χρονιά γίνεται και καλύτερο και τραβάει μικρούς και μεγάλους.Πολύ κοσμσυρροή και σήμερα. Παρέλαβα και τα κόμικ του Μπάμπη Κούρτη Primitive War από τον καλό φίλο Κώστα Καραίσκο που έκανε τον κόπο να μου τα φέρει από Αθήνα, μιας και ο Μπάμπης δεν παρέστει στο κον. Κάποιες τελευταίες υπογραφές και κλείσιμο της ημέρας. Πέρασα υπέροχα λοιπόν και περιμένω με ανυπομονησία τον Μάιο με ηχηρά ονόματα στο line up!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.