Μετάβαση στο περιεχόμενο

tik

Veterans
  • Περιεχόμενο

    6408
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    42

tik τελευταία νίκη Μαίου 6 2023

tik είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

9 Ακόλουθοι

Retained

  • Member Title
    Μόλις μπήκα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

8026 προβολές προφίλ

tik's Achievements

GC Fan

GC Fan (7/9)

63.4k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ισχύει αυτό που λες. Δεν είναι απίθανο το να φταίνε αποκλειστικά οι τις Θεσσαλονίκης. Πρόσεξε όμως: παραπάνω δεν σχολιάζω ποιος έχει την ευθύνη. Σχολιάζω το τι ακούσαμε στη συνέντευξη.
  2. Είδα κι εγώ κάποια στιγμή τη συνέντευξη και κρατάω τα εξής: 1. Οι ημερομηνίες κλείνονται έναν χρόνο πριν και μας ενδιαφέρει πότε θα μπορέσουμε να πάρουμε το χώρο, όταν μας τον δίνουν ΑΛΛΑ στο διάστημα που εμείς θέλουμε. Τώρα, το τι θα κάνουν οι άλλοι δικό τους πρόβλημα. Το συζητάμε αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι δεν θα ξανασυμβει. 2. Το κόμικντομ έχει δεσπόζουσα θέση οπότε οι άλλοι πρέπει να περιστρέφονται γύρω μας. Κανονίζουμε εμείς διότι είμαστε μεγαλύτερο (;) φεστιβάλ και οι υπόλοιποι ας ακολουθήσουν. Θα μου πεις είναι Αθήνα περισσότερος κόσμος κλπ αλλά για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχει τέτοιου είδους σύγκριση δεν το καταλαβαίνω. Στη Θεσσαλονίκη γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση με διεθνείς καλεσμένους που τριβαμε τα μάτια μας όταν τους είδαμε να έρχονται Ελλάδα, να κάθονται δίπλα μας, να τους μιλάμε. Για ποιο λόγο δεν μπορούν να είναι δύο μεγάλα φεστιβάλ αμφότερα, δεν το καταλαβαίνω. 3. Τα μεγέθη για το κόμικντομ σταδιακά άλλαξαν, οπότε υπάρχουν διαφορετικές οργανωτικές απαιτήσεις και πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψιν. Βέβαια στο θε Κον το λαμβάνουν υπόψιν από την πρώτη χρονιά και για αυτό εξελίσσονται συνέχεια. 3. Από την Αθήνα ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη 100 άτομα, οπότε who cares. Δηλαδή είναι ένα τοπικό πανυγηρακι. Νομίζω δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη μπούρδα. Ακόμη κι αν ισχύει, το σκεπτικό θα ήταν εάν και εφόσον αξίζει το θε Κον να κινητοποιηθούν κι άλλοι. Για εμένα αξίζει και τους ειχα πει ότι πρέπει να επεκταθούν σε Βαλκάνια και Τουρκία αν και δεν βλέπω να το τρέχουν (ίσως δεν εφτανε ο χώρος για περισσότερο κόσμο). 4. Είναι εθελοντική η φάση. Δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα αλλά διατηρώ επιφυλάξεις για το ότι ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ τρέχει εντελώς μη κερδοσκοπικά χωρίς να πληρώνεται κανείς από αυτό. Αν όντως ισχύει ένα μεγάλο μπράβο για την ανιδιοτέλεια των διοργανωτών, τους θαυμάζω και μακάρι κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 5. Το κόμικντομ εδώ και 20 χρόνια έχει αποδεδειγμένα στηρίξει την ελληνική σκηνή οπότε για αυτό και μας προτίμησαν. Ισχύει. Και το θε Κον όμως από την πρώτη διοργάνωση αυτό έκανε. Μάλιστα οι σχεδιαστές (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια που παρακολουθούσα από πιο κοντά) ήταν ενθουσιασμένοι και με τη διοργάνωση και με τις πωλήσεις. Επίσης, ένα ερώτημα: πώς θα αποκτήσουν κοινό στη Θεσσαλονίκη αν δεν έρχονται; ΥΓ Συγχαρητήρια στη Λένα γιατί προσπάθησε να το σώσει κάπως.
  3. Σωστός φυσικά για τον σχεδιαστή. Δεν είναι ομως από τη σειρά Φαντομιας
  4. Έτοιμος. Είπα να βάλω κάτι για το ευρύ κοινό. Το ψιλοδιαβαζα αυτές τις μέρες και έχει την πλάκα του. Υποθέτω ότι αναζητούμε σχεδιαστή και σειρά.
  5. Μα γι' αυτό δεν το έλεγα, για να μην χρειαστεί να βάλω Οι παλιοδουλειες πολύ ωραίο βιβλιαράκι, το έχω κρατήσει στη βιβλιοθήκη (αντί να πάει σε κούτα) γιατί μαζεύει πολλά πράγματα από Τσουκη και δείχνει την πορεία του. Το άλλο θέμα που βασανίζει κάθε 3-4 χρόνια που ακούω το όνομά του, είναι τι απέγινε τελικά ο Τσούκης.
  6. Ακόμα δεν βρέθηκε αυτό; Μάλλον παρά ανανεώθηκε ηλικιακά το φόρουμ. Αφού το δείχνει στο εξώφυλλο ότι χιόνισε
  7. Μ' αυτά και μ' αυτά ανακοινώθηκαν κι άλλοι διεθνές καλεσμένοι αλλά δεν βλέπω κανέναν να του ανεβαζει. Λογικά πρέπει να είναι καμιά εικοσαρια συνολικά τώρα.
  8. Λοιποοοόν. Θα είναι είναι ΠΟΛΥ περίεργο Κον φέτος. Όοοολοι οι σχετικά γνωστοί Έλληνες κομικιστες θα είναι στο κλεινόν άστυ και (πραγματικά) λίγοι και μάλλον άγνωστοι στο θε κόμικ Κον. Από εκεί που δεν έφταναν τα τραπέζια στο αρτιστς αλεϊ βλέπω να είναι τρεις κι ο κούκος φέτος. Νομίζω στο προηγούμενο είχε πάνω από 200 τραπέζια και αυτή τη στιγμή βλέπω καμιά 40αρια καλλιτέχνες. ΚΑΙ για εμένα είναι εξοργιστικο ότι θα λείπουν σχεδιαστές που ψάχνω κάθε χρόνο έστω για να πούμε δυο κουβέντες. Επίσης το θε κόμικ Κον είχε αυτό το χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες δημιουργοί καθόταν ΜΑΖΙ με τα μεγάλα ονόματα, τους προσκεκλημένους σε μια επίδειξη δημοκρατικού πνεύματος. Θα πεις και φέτο έτσι θα ειναι. Ναι, απλώς χάνεται αυτή η αίσθηση ότι σύσσωμη η ελληνική σκηνή ανακατεύεται με τους τεράστιους διεθνείς αστέρες. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους καλλιτέχνες που θα παρευρεθούν στο Κον (εξάλλου τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τους γνωρίσω και να δω τη δουλειά τους) δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της σκηνής (μακάρι να προοδεύσουν και να γίνουν όμως). Πάντως λογικό μου φαινεται οι Έλληνες καλλιτέχνες να προτιμήσουν Αθήνα διότι: 1. Οι περισσότεροι διαμένουν εκεί, άρα λιγότερα έξοδα. 2. Το κομιξιστικο κοινό είναι μεγαλύτερο στην Αθήνα. Εδώ που τα λέμε οποιοδήποτε κοινό είναι μεγαλύτερο στην Αθήνα, είτε μιλάμε για θέατρο, είτε για εικαστικά, είτε για πολιτική, για όλα. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο χωριό. 3. Το κόμικντομ έχει μεγαλύτερη παράδοση στην ελληνική σκηνή. 4. Τα χρήματα που κυκλοφορούν είναι περισσότερα. 5. Οι εκδοτικοί οίκοι και γενικά το κομιξιστικο κύκλωμα είναι στην Αθήνα. Αλήθεια λυπάμαι που έγινε αυτό το πράγμα γιατί οι διοργανωτές του θε κόμικ Κον από την πρώτη-πρώτη χρονιά έδωσαν πολύ μεγάλη σημασία και κυνήγησαν πάρα πολύ δύο πράγματα: Να φέρουν μεγάλα διεθνή ονόματα και ταυτοχρονα να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες δημιουργούς στο αρτιστς αλεϊ. Θα έχει πλάκα πάντως το θε κόμικ Κον να κάνει ρελανς και τελευταία στιγμή να φέρει κάνα δυο άπιαστα ονόματα (πχ να αναστήσει τον Stan Lee ή τον Πραττ) και να πάθουν νευρικό κλονισμό οι εν Αθήναις φίλοι.
  9. Εγώ πιστεύω ότι θα έχει κι άλλον ντιζνεϊκο πάντως
  10. tik

    Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ

    Κύριοι σταματήστε να ασχολείστε με την τιμή και τρέξτε να το πάρετε. Αφού μέχρι κι εγώ, που δεν είμαι φαν του ασπρόμαυρου, μολυβένιου, υπερλεπτομερους σχεδιου, εντυπωσιάστηκα, μάλλον θα αξίζει τα λεφτά του.
  11. Αν δεν κάνω λάθος είναι πειρατική έκδοση που κυκλοφορούν κάποιοι μερακλήδες. Δε νομίζω ότι αυτό σημαίνει το ΑΙ.
  12. Εγώ πάντως περιμένω με ανυπομονησία να δω ποιον εκπρόσωπο θα φέρουν από ευρωπαϊκή σχολή. Ευελπιστώ για Giardino, Manara, Bilal αν είναι ακόμη ζωντανοί μέχρι τοτε. Και οι δημιουργοί των Αστερίξ ή Κόρτο Μαλτέζε δεν θα με χαλουσαν.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.