Jump to content

Manitou

Members
 • Posts

  2,991
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Posts posted by Manitou

 1. 2 ώρες πριν, Laz33 είπε:

   

  Mόνο να μην έχει ο τόμος ιστορίες όπως "Χριστούγεννα στην Παραγκούπολη", "Γράμμα στον Αη-Βασίλη", "Χειμερινά Στοιχήματα" κτλ :lol:

   

  Θέλω να πιστεύω πάντως δεν εννοείς ξαπλώστρα παραλίας.

  Δεν διάβασες τι λέγαμε στο θέμα "αναγνώστης ή συλλέκτης" ?? :thinking:

  Τα κόμικς μας δεν τα παίρνουμε σε παραλίες, δεν τα εκθέτουμε σε ήλιο, υγρασία, σκόνη, δεν τα πιάνουμε με βρώμικα χέρια, δεν τα δίνουμε σε μικρά παιδιά κτλ κτλ :)

  Εκτός κι αν τα΄χουμε 2 φορές. Ένα αντίτυπο "για τη συλλογή" κι ένα για "κακομεταχείριση" :D

   

  Φυσικά και εννοώ ξαπλώστρα παραλίας. Δεν θέλω να σε σοκαρω αλλά σήμερα διάβασα ένα ολόκληρο μπλεικ και Μόρτιμερ με το κύμα να σκάει δίπλα μου και τον Φρέντο καπουτσίνο να μουσκευει το "Μπλιαχ" χάρτινο καλαμακι. Τα κόμικ είναι για να υπηρετούν τα όνειρα μας και όχι τους ψυχαναγκασμούς μας. Εγώ έτσι το απολαμβάνω και το λαμβάνω. Επίσης κάθε φορά που ένα παιδί πιάνει ένα κόμικ στα χέρια του και το διαβάζει αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρχουν στο μέλλον κόμικ για να στολίζουν τις βιβλιοθήκες. Αλλιώς θα καταντήσουν οι βιβλιοθήκες μας με καλοσυντηρημενα κόμικ 20 χρόνων πριν.:beer5::frape::blob7: 

  • Like 3
  • Respect 1
 2. On 12/8/2020 στο 8:24 ΜΜ, Nino είπε:

  Εγώ το βρίσκω λίγο άκυρο το ερώτημα.

  Και το λέω αυτό γιατί καταρχήν και by default όλοι μας είμαστε αναγνώστες. Δεν είμαστε όμως αναγνώστες όπως αυτός μιας εφημερίδας την οποία θα την πάρει, θα την διαβάσει μια φορά για να ενημερωθεί και μετά θα την πετάξει. Ούτε είμαστε σαν κάποιον που αγοράζει ένα έντυπο (ένα περιοδικό ποικίλης ύλης πχ) για να περάσει κάποιες ευχάριστες ώρες και μετά το πετά ή το χαρίζει σε κάποιον άλλον.  Είμαστε κάτι παραπάνω και κάτι πιο συγκεκριμένο. Είμαστε μια (ανίατη) :nuts::sick2::hit:περίπτωση και κατηγορία πιο ειδική και πιο συνειδητοποιημένη. Από την στιγμή που αγοράζουμε κάποιο κόμικ πιστεύω συνειδητά και όχι τυχαία, (σίγουρα όχι τυχαία από τη στιγμή που είσαι και μέλος εδώ μέσα) το οποίο μάλιστα το αγαπάμε και το εκτιμάμε σαν έργο τέχνης και το οποίο δεν έχουμε σκοπό να το πετάξουμε αλλά να το κρατήσουμε μαζί με τα υπόλοιπα όμοιά του, τότε αυτόματα γινόμαστε και συλλέκτες. Συλλέκτες όμως (τουλάχιστον εγώ τέτοιος θεωρώ ότι είμαι) αγνοί, με την καλή έννοια του όρου και με αγάπη για αυτό που κάνουμε. Γιατί υπάρχουν και πολλών λογιών άλλοι "συλλέκτες" με τους οποίους και για να μην μακρυγορώ δεν είναι ούτε το μέρος ούτε η ώρα, ή δεν ξέρω καν αν αξίζει να ασχοληθούμε. 

   

  Πολύ σωστή άποψη. +1 και από εμένα.

  Εγώ έχω γύρω στις 3000 κόμικ στη συλλογή μου. Δεν με νοιάζει η καλή κατάσταση. Αδιαφορώ για μικροσχισίματα τσαλακώματα και άλλα τέτοια που φρικάρουν πολλούς εδώ μέσα. Δεν με ενδιαφέρει η τέλεια κατάσταση. Πιστεύω μάλιστα ότι αν δεν υπήρχε αυτή η μανία τότε θα είχαμε διαθέσιμα πολλά περισσότερα παλιά κόμικ σε φυσιολογικότερες τιμές. Τα κόμικ είναι πρωτίστως για να τα διαβάζουμε, μετά για να τα μαζεύουμε και να τα χαιρόμαστε. Μ αρέσει να βρίσκω παλιά μίκυ μάους που κάποιος μικρός συνάδελφος ζωγράφισε ένα από τα παιχνίδια. Νιώθω σαν να έφτασε σε καλά χέρια κάτι που κάποτε αγαπήθηκε. Είμαι μάλλον ρομαντικός του χώρου.  

  • Like 9
  • Thanks 1
 3. Το τελείωσα το πρώτο. Πολύ ωραία ιστορία πολύ ωραίο σχεδιο. Εντάξει τα μπαλονάκια που είναι πυκνό γραμμένα έχουν λόγο. Προσφέρουν στην ιστορία και στην πλοκή. Τα πλαίσια όμως δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι για κάποιον που δεν έχει εμπειρία στην ανάγνωση κόμικ που του λένε τι βλέπει. 

  Με πολύ χαρά θα συνεχίσω παρακάτω.

  • Like 6
 4. 3 ώρες πριν, Argail είπε:

  ανοίγω το θέμα να διαβάσω περί τίνος πρόκειται, βλέπω Ελληνικό κόμικ με άρωμα Ελλάδας και ιστορικό περιεχόμενο εποχής, και ψάχνω πάνω κάτω με την ροδέλα να βρω την κριτική του @ germanicus  και πουθενά...

  Είναι από τα πιο ωραία κόμικ που κυκλοφορούν. Υπέροχο σχέδιο υπέροχο σενάριο. Υπέροχο σε όλα του. Αναμένουμε το άλλο μισό.

  • Like 2
 5. 28 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

   

  Ναι, είναι μεγάλες και πυκνογραμμένες οι ιστορίες.

  Χοντρικά ένα άλμπουμ Μπλέικ & Μόρτιμερ θέλει γύρω στο 2ωράκι για να διαβαστεί.
   

   

  Ξεκίνησα στις 3. 3:15 με έκοψε η κόρη μου για να της βάλω φαγητό. 3 και μισή το συνέχισα.  3:40 χτύπησε το τηλέφωνο από τη δουλειά. 3:50 το συνέχισα. 4 με πήρε ο ύπνος. 4:30 ξύπνησα. 4:45 έπρεπε να την πάμε για ποδήλατο. Καταλαβαίνεις ότι με αυτούς τους ρυθμούς είναι άθλος που έφτασα στη μέση. Πάντως έχει ωραίο σχεδιο και ωραία ατμόσφαιρα δεκαετίας 50 με 60 που τη λατρεύω. Ερώτηση. Στην ιστορία SOS μετεωρίτες στην πρώτη σελίδα το αυτοκίνητο που χτυπιέται είναι Renault ή σκαραβαίος?

  • Like 3
 6. Τελικά με τα ψέματα βρήκα και πήρα όλα τα τεύχη από το 5 μέχρι το 16 και ξεκίνησα. Το SOS μετεωρίτες μου αρέσει πολύ μέχρι τη μέση που το έχω φτάσει. Απλά θέλει πολύ χρόνο. Είναι τεράστια τα μπαλονάκια. Κείμενα ολόκληρα. Μου φαίνεται θα βγάλω όλο το καλοκαίρι παρέα με τον Μπλεικ και Μόρτιμερ. Ερώτηση: τα τέσσερα πρώτα έχει νόημα να τα ψάξω στα ελληνικά ή να πάω cinebooks και να ξεμπερδευω?

  • Like 4
 7. Ωραία η ιστορία του Καστυ. Πρωτότυπη γιατί δεν μιλάμε για ιστορία του Μίκυ αλλά για ιστορία ενός αλτερ εγκο του. Περιεργη στην αρχή αλλά βγάζει νόημα. Η ιστορία του τεύχους όμως είναι η δεύτερη. Εξαιρετικος φόρος τιμής στις επτά πόλεις της Τσιμπόνα. Εξαιρετική η ιδέα του σεναριογράφου και ο τρόπος που πάντρεψε όλα τα στοιχεία της πρώτης ιστορίας με την δικιά του. Ακόμα και ο τρόπος που "ξαναζωντάνεψε την Τσιμπόλα" μου άρεσε. Εννοείται ότι μετά το τέλος της ιστορίας ξαναδιάβασα την ορίτζιναλ ιστορία και εκτίμησα για μια ακόμη φορά το ανυπέρβλητο ταλέντο του ....ιστορικού θείου Καρλ.

  • Like 12
 8. 1 ώρα πριν, Laz33 είπε:

  @ Manitou

  Δεν μιλάω για το σχέδιο από άλμπουμ σε άλμπουμ.

  Ακόμα και μέσα στο ίδιο άλμπουμ υπάρχει ασυνέπεια.

  Βλέπεις ένα καρέ φουλ στη λεπτομέρεια και το αμέσως επόμενο μοιάζει με μουτζούρα.

  Δεν ξέρω αν το κάνει στα πλαίσια της "ποιητικότητας" που λες, εγώ πάντως δεν είμαι τόσο ψαγμένος και αδυνατώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο "ποιητής" :)

   

  Συμφωνώ ωστόσο στο ότι οι μικρές ιστορίες Κόρτο είναι πιο καλές.

  Και μένα περισσότερο μ΄αρέσουν. Ίσως επειδή είναι μικρές και πιο to the point σε σχέση με τις μεγάλες που οι περισσότερες πολύ το ζαλίζουν το θέμα και με κουράζουν.

  Από μεγάλες όπως είπα μόνο η Μπαλάντα μ΄αρέσει :)

   

  Μα και εγώ για το ίδιο άλμπουμ λέω. Σε κάποια σημεία μπορεί η εξέλιξη να είναι ξεκάθαρη και στοχευμένη και σε άλλα σημεία πιο φλου. Το ίδιο και το σχέδιο. Έτσι είναι ο Κόρτο. Ιδιαίτερο κόμικ από όλες τις απόψεις.

  • Like 1
 9. Εκεί μέσα είναι οι πιο ωραίες ιστορίες του Κορτο. Στα 3-13!!! Τα Κέλτικα αν θυμάμαι καλά είναι κάπου εκεί γύρω στο 7. Οι πρώτες ιστορίες είναι γύρω από τον τροπικό του Αιγόκερω (οι αγαπημένες μου) μετά είναι τα Κέλτικα και μετά τα Αιθιοπικα. Τα Ελβετικά δεν είναι εκεί. Είναι το τελευταίο που έχει εκδοθεί και αποτελεί την προτελευταία ιστορία του Κορτο. Αρκετά σουρεαλιστική. Ξέχνα την προς το παρόν. Μετά τους τόμους 3-13 διαβάζεις τα υπόλοιπα όπως τα έγραψες. Γενικά η σειρά έκδοσης του μικρού ήρωα είναι και η σωστή σειρά ανάγνωσης. Ελπίζω να αρεστεις!:beer5:

  • Like 4
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.