Μετάβαση στο περιεχόμενο

Manitou

Members
  • Περιεχόμενο

    4448
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    100

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Manitou

  1. Ο Blacksad από τις εκδόσεις Μικρός Ήρωας έχει κυκλοφορήσει και σε μικρό αλλά και σε μεγάλο μέγεθος.
  2. Έχεις δίκιο. Δεν το σκεφτηκα. Εγώ (όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι ) το γνώρισα από τις εκδόσεις Μικρός Ήρωας όμως οι οποίοι το βγάλανε πρόσφατα νοικοκυρεμενο. Μιας που το ανέφερες όμως χρειάζονται πολλά, όχι ένα μόνο, ευχαριστώ στην Ελευθεροτυπία για την αγάπη της στα κόμικ γενικά.
  3. Μακάρι. Ούτως ή άλλως χάσαμε ΟΛΟΥΣ τους γνωστούς Έλληνες δημιουργούς. Όλους όμως. Έβλεπα το πρωί την λίστα των καλεσμένων Ελλήνων στην Comicdom. Ας έρθει κανένα μαγαζί μπας και γίνει τίποτα. Και ας προσευχηθούμε οι βόρειοι για καταιγίδες, αφρικανική σκόνη, ακρίδες και μαμουνια στο Γκάζι εκείνο το τριήμερο. Να πέσει η κατάρα της μπουγάτσας.
  4. Και βέβαια στην Θεσσαλονίκη (που πάντα στην comicon έχουν ένα τεράστιο περίπτερο με όλα τα κόμικ τους και τα βλέπουμε από κοντά για να δούμε ποιο μας κάνει κλικ εκμεταλλευόμενοι και τυχόν προσφορές) θα πάρουμε τα ..... αν τελικά επιλέξουν να πάνε μονο στην Comicdom. Εννοείται ότι για αυτό το θέμα θα γκρινιάζω ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ και το παίρνω χαμπάρι για να καταλάβουν οι μεγάλες τουλάχιστον εκδοτικές (που ελπίζω ότι μας διαβάζουν) ότι πρέπει να μας αντιμετωπίσουν ισότιμα μετά από αυτό που έγινε και να φέρουν περίπτερο και στην Comicon.
  5. Αξίζει πολύ τα λεφτά του το Blacksad και είναι πολύ θετικό νέο το ότι εξαντλείται και ξανακυκλοφορεί. Μπράβο στην εκδοτική που μας το έφερε στην Ελλάδα και το γνωρίσαμε!
  6. Ε βέβαια τι καλό να περιμένει κανείς από τον Ρομπαξ. Ψευδείς κατηγορίες.
  7. Πάντως και ο Ντον Ρόσα Αμερικανός είναι. Πάντως μπράβο. Στο δίνω. Περίμενα κάποιος να γράψει "Τι είναι αυτά τα αισχη. Η Ντίσνεϋ ας αφήσει κατω τα Marvel κόμιξ." και είδα το ανάποδο. Νατος ο αληθινός χούλιγκαν των Ντίσνεϋ.
  8. Εξαιρετικό. Και εμείς το είδαμε αυτό κάποια στιγμή. Βέβαια τα παιδιά σήμερα έχουν πληθώρα και δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλεξουν οπότε στο τέλος της ημέρας δεν τους μένει κάτι έντονα. Το δικό μου αγαπημένο απ' όλα ήταν το Booba.
  9. Manitou

    1800

    Υπέροχα νέα. Ευτυχώς θα βγει μετά την comicon και δεν θα μας πιάσει η στεναχώρια ότι δεν θα μας το κάνει αφιέρωση με τα φανταστικά σχέδια που φτιάχνει στις αφιερώσεις του.
  10. Manitou

    V FOR VENDETTA

    Ε παιδιά θα περιμένω και εγώ αν είναι. Count me in.
  11. Κανείς όμως αυτό που κατηγορείς. Λες "δεν παίρνω την Πέππα από ιδεολογία". Ποια ιδεολογία? Την έχεις δει? Επειδή άκουσες κάπου ότι λέει "χαζούλη μπαμπά και χοντρούλη μπαμπά"? Η δικιά μου η κόρη έβλεπε Πέππα και αναγκαστικά και εγώ μαζί της. Εκτός ότι μας προσέφερε πόσα ταξίδια στη χώρα με το αμάξι όπου απλά την άκουγε χωρίς να τη βλέπει, έχω να σου πω ότι ο μπαμπάς είναι στοργικός φροντίζει την οικογένεια, κάνει δουλειές, είναι αστείος και έχει πολύ τρυφερή σχέση με τα παιδιά του. Το χαζούλη μπαμπά και το χοντρούλη μπαμπά είναι απλά αστεία. Δηλαδή πρέπει να ζούμε σε μια αποστεωμενη κοινωνία χωρίς κανένα αστείο? Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι μην κάνουμε αυτά που δεν θέλουμε να μας κάνουν. Για αυτό το έγραψα και πιο πάνω στον άλλο φίλο. Όπως εσύ εύκολα υποτιμάς την Πέππα χωρίς να δεις σε πιο βάθος τι κάνει και σε ποιον απευθύνεται έτσι και ο άλλος που σε βλέπει να διαβάζεις Αστερίξ ή Spiderman θα σε χλευάσει. (και σαμπανια και μπύρα από μένα)
  12. Εγώ είμαι περίεργος να το δω. Δεν πιστεύω ότι θα είναι καλό αλλά περιμένω σίγουρα να το δω!
  13. Manitou

    V FOR VENDETTA

    Τιιιιιιιιιι υπάρχει και άλλοοοοοοοο? Καλύτερο και από το V και από το Watchmen? Δεν μπορώ να το πιστέψω αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα ψάξω να το βρω.
  14. Manitou

    V FOR VENDETTA

    Μετά από.μια συζήτηση με τον @ Guts σε άλλο σημείο του φόρουμ θυμήθηκα ότι είχα χρόνια να το διαβάσω και μάλιστα όχι στα ελληνικά. Έτσι αγόρασα σε εξαιρετική τιμή την προτελευταία έκδοση και μπήκα μετά από 15 χρόνια (έχοντας φυσικά αλλά μυαλά και άλλη αντίληψη των πραγμάτων) στον μαγικό κόσμο του V. Απόλυτα δυστοπικό, σκληρό, αληθινό, εξαιρετικό, σίγουρα αξίζει όλο τον ντόρο γύρω του. Στην διαμάχη με το Watchmen σε αυτή την άτυπη Μoorιάδα (τα δύο καλύτερα graphic novel δικά του - τι παιχταρας) θα ψήφιζα watchmen σαν πιο ολοκληρωμένο έργο από όλες τις απόψεις. Πάντως αυτή η διαδα μαζί με το el eternauta παίρνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στα πιο μπρρρρρ πράγματα που έχω διαβάσει. Εξαιρετικό.
  15. Γενικά υπάρχουν πολλοι φίλοι εδώ που ακόμα δεν έχουν καταλάβει την αληθινή (δυστυχώς) δυναμική του χώρου μας. Προφανώς και η Πέππα θα πουλήσει πολλαπλάσια σε σχέση με τον Spiderman και τον κάθε Spiderman. Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν. Επίσης χωρίς να θέλω να πληγώσω κανέναν ο Spiderman, ο Μίκυ, ο Αστερίξ (ενδεικτικα αναφέρω) για πάρα πολλούς ενήλικες είναι ΔΥΣΤΥΧΏΣ άλλο ένα θέμα για παιδικό πάρτυ παραπλήσιο με την Πέππα και την κάθε Πέππα. Το δικό μας σπορ πλέον το καταλαβαίνουν, το αντιλαμβάνονται και το εκτιμούν λίγοι. Για αυτό δεν μας παίρνει να απαξιώνουμε τίποτα που μας αφορά.
  16. Όταν κάνεις παιδιά θα νιώσεις το carma is a bitch που αποκαλείς την Πέππα σκουπίδι.
  17. Πάντως οι 226 σελίδες εδώ γεμάτες με ακατάσχετη πολυλογια για διάφορα θέματα, μαζί με τις αντίστοιχες σελίδες στην άλλη συλλογή της radnet και με τα καινούργια θέματα της νέας συλλογής καταδεικνύουν ένα πράγμα: Την ανάγκη για ύπαρξη τοπικ "καφενείου των κομικσοφιλαθλων".
  18. Ναι καλέ μου. Αλλά σε αυτά τα βιβλία ο Καζαντζάκης είναι ο συγγραφέας. Άρα είναι "Όνομα συγγραφέα" και μετά "τίτλος βιβλίου". Εδώ ο συγγραφέας δεν είναι ο Καζαντζάκης αλλά άλλος. Είναι μεταφορά/διασκευή του βιβλίου του Καζαντζάκη. Έτσι ξεχωρίζει. Παρόλα αυτά, όπως είπα και πιο πάνω, θα προτιμούσα τον τίτλο "Καπετάν Μιχάλης (graphic novel)" ώστε να ξεχωρίζει από το βιβλίο. Και απ' ότι βλέπω αυτό έχει επιλέξει και ο εκδότης. Οπότε ταμάμ.
  19. Manitou

    THE ULTIMATE SPIDER-MAN COLLECTION

    Προτείνω να ανοίξουμε ένα τρίτο θέμα συζήτησης σχετικά με αυτή τη συλλογή που να λέγεται: "THE ULTIMATE SPIDER-MAN COLLECTION - Γιατί δεν την παίρνει ο manaleak13 - Μας σνομπαρει ή κάτι ξέρει? Κουβεντουλα, προτάσεις και διαξιφισμοί. ". Μεταφέροντας τα αντίστοιχα post ήδη θα έχουμε 2-3 σελίδες άνετα. Άσε που εγγυημένα κάθε μέρα θα ήξερες που να μπεις για να χαλαρώσεις.
  20. Off topic? ποια off topic? Θέλετε να πείτε ότι 81 σελίδες δεν έχουν μόνο κριτικές?
  21. Το ότι υπάρχει ακόμα στοκ βέβαια είναι από μόνος του αποτρεπτικός παράγοντας, γιατί ο άλλος (ο εκδότης) δύσκολα να ρισκάρει για κάτι που όπως φαίνεται δεν έχει ευρύ κοινό. Επίσης θα ήθελα να σχολιάσω τη λέξη "ανταγωνιστής" που χρησιμοποίησες. Πιστεύω ότι ο χώρος των κόμικ είναι ένας χώρος που αυτή η λέξη τις περισσότερες φορές δεν ισχύει. Εννοώ ότι μια εκδοτική που φέρνει κόμικ και προσελκύει κοινό είναι πιθανό να βοηθήσει και την άλλη εκδοτική που κάθεται. Τα κόμικ είναι σαν τα γλυκά. Αν αρχίζεις και τρως καλομαθαίνεις και θέλεις και άλλο. Και ας είναι και λιγότερο καλό σαν ποιότητα. Και σκέτη ζάχαρη λέμε..
  22. Παιδιά αυτή η φάση τελικά με το "read" είναι πολύ καλή. Εξηγώ το λόγο. Αμφιταλαντεύομαι αν θα πάρω τον τόμο αυτό καθώς δεν πήρα ούτε τον προηγούμενο. Και ήθελα να δω το υπεργαματο post του @ Captain Cooper που τα έχει βάλει όλα σε χρονολογική σειρά. Έλα όμως που δεν θυμόμουν σε ποια σελίδα είναι (να το βάλουμε στο αρχικό post αν γίνεται αγαπημένοι μας διαχειριστές). Και πως τη βρήκα? Όταν άρχισε αυτή η κουβέντα για το διαβάστηκε θυμήθηκα ότι ξεκίνησε από αυτό το post. F.Y.I σελίδα 33.
  23. Οι ιστορίες του Ρόσα που δημοσιεύτηκαν στο Κόμιξ της καθημερινής είχαν καλύτερα (ασύγκριτα) χρώματα και ήταν πιο πλήρεις έχοντας κάποια καρέ που έλειπαν στην πρώτη τους δημοσίευση. Μόνο στο χαρτί υστερούσαν
  24. Χωρίς συνοδευτικά σχόλια. Χωρίς την ιστορία "αφιερωμένο εξαιρετικά". Με θαμπά χρώματα. Κατά τα άλλα εξαιρετική ποιότητα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.