Μετάβαση στο περιεχόμενο

GreekComicFan

Veterans
  • Περιεχόμενο

    20072
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    336

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από GreekComicFan

  1. 3 ώρες πριν, Mandrake είπε:

    Δεν έχω δει ακόμη το επεισόδιο, διότι δεν έχει μεταφραστεί... 

    Δεν έχεις πλέον δικαιολογία. ;)

     

    Ο μόνος που είχε κάποιας μορφής ανέλιξη ήταν ο Γουέσλι. Το όλο θέμα με το φινάλε του TNG εγώ το θυμάμαι σαν γενικό hint για την πορεία της ανθρωπότητας από εκεί και έπειτα, της οποίας ο Πικάρντ στην προκειμένη περίπτωση είχε οριστεί ως αντιπρόσωπος, όπως και στην αρχή της σειράς, και όχι σαν προάγγελο κάποιας προσωπικής ανέλιξης.

     

    Καλό και το πρώτο επεισόδιο του Picard. Ένα 7/10 το παίρνει. Θα ήθελα να βάλω και παραπάνω αλλά τα θεματάκια του τα έχει.

    • Like 3
    • Ευχαριστώ 1
  2. 2 ώρες πριν, Evi είπε:

    Wolverine τι ακριβώς? Δεν διακρίνω τον υπότιτλο καθαρά. Επίσης το wolverine απέδειξε οτι είχα δίκιο στην υπόθεση μου, ότι γνωρίζουν ποιες είναι οι επόμενες τουλάχιστον 10 εκδόσεις ακόμα και αν δεν τα έχουν στείλει στο τυπογραφείο.

    Από την στιγμή που δεν μας έδειξαν 10 τίτλους μετά αλλά μόνο 4, αναρωτιέμαι πως το αποδεικνύει. Μπορείς να πεις πως ενισχύει την υποψία πως έχουν προγραμματίσει ακόμα περισσότερα από όσα μας δείχνουν, αλλά κανείς δεν το αμφισβήτησε αυτό. Το να έχεις έτοιμη μια μακέτα έτσι και αλλιώς, στις μέρες μας δεν είναι τίποτα.

    • Like 1
  3. 3 ώρες πριν, Mandrake είπε:

    Παιδιά, στον "οδηγό" του Facebook δείχνουν πεπεισμένοι ότι θα εκδοθούν και οι 60 τόμοι. Αυτό πιθανόν δεν το 'χουν αλλάξει επειδή βλέπουν ότι μέχρι στιγμής πάει καλά. Από την άλλη, βέβαια, εάν το αλλάξουν και το διαβάσει ο αναγνώστης, μπορεί και να μη ρισκάρει να τη ξεκινήσει. Αν και δύσκολο το τελευταίο εδώ που τα λέμε, γιατί πόσες ευκαιρίες θα έχουμε να δούμε τέτοιες εκδόσεις στην Ελλάδα; :)Όσοι αντιλαμβάνονται για τι κυκλοφορία μιλάμε, θα την υποστηρίξουν και όσο τραβήξει! Όσο για το "Έθνος της Κυριακής", έχουν ήδη πει στα παιδιά που έχουν επικοινωνήσει ότι ανανεώνουν διαρκώς τη συνεργασία, αλλά βλέπουμε πως κάποιες φορές βγαίνουν και εκτός προγράμματος, όπως τις προηγούμενες δύο σειρές που τις ξεκίνησαν, τελικά, εντός του 2019! Πάντως το ότι θα γυρνούσαμε στο εβδομαδιαίο υπερηρωικό μόνο όνειρο μου ακούγεται!! Έχω να το δω από τη δεκαετία του '80 και γουστάρω απίστευτα!! :spidey_yeah_that:

    Δεν λέμε για τον αριθμό των ανακοινωθέντων τόμων όμως, αλλά για τον προγραμματισμό από πριν των τόμων που θα βγουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

    • Like 3
  4. 22 ώρες πριν, germanicus είπε:

    Θα πάνε στο από δίπλα όλα αυτά, μη στεναχωριέστε :) Απλώς δεν θέλω να χαλάσω τη ροή της κουβέντας και κάθε φορά το αναβάλω :) 

     

    10 15νθημερα=5 μήνες. Όντως ακούγεται πολύ. Από την ανάποδη όμως, πόσο καιρό να παίρνει η μετάφραση ενός τόμου και το editing στα μπαλονάκια? Βάλε και τυπογραφείο, βάλε και παραγγελία-προετοιμασία. Από τις διάφορες κουβέντες κατά καιρούς με εκδότες+μεταφραστές, έχουμε ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα? (θυμάμαι λχ τους 4 (?) άγριους μήνες που είχε πάρει το Περτουίλαμπι, αν και εκεί μιλάμε για δουλειά από ερασιτέχνες). Το λέω από την άποψη του τι θα είναι ένα μίνιμουμ για την προετοιμασία οιουδήποτε τόμου.

     

    (και προφανώς, άμα την διακόψουν προτού ολοκληρωθεί, θα υπάρχουν κάποιες ημιτελείς μεταφράσεις κ.ο.κ. Όπου μπορεί και να πούνε "άντε ας το βγάλουμε και αυτό αφού είναι σχεδόν έτοιμο", μπορεί και να πούνε "αρκετά μπήκαμε μέσα, θα χάσουμε λεφτά εάν εντέλει το/τα εκτυπώσουμε")

     

    :cheers5: 

     

    Για σειρές κόμικς από εκδότες που έχουν μεγάλη παραγωγή παγκοσμίως, και δεν βγάζουν ένα-δύο κόμικς το χρόνο για να έχουν χρόνο για να κωλυσιεργούν, μου φαίνεται λίγο δύσκολο ως πρακτική.

    Εδώ και στην Οξύ όπως καταλαβαίνω στο πως κινείται η συνεργασία τους με το Έθνος, μετά τις πρώτες έξι σειρές που έβγαλαν, τους ζητάει νέο υλικό 3 με 4 βδομάδες πριν και το ετοιμάζουν. Μπορεί να έχουν κάποιες ιδέες για το τι σειρές μπορεί να βγάλουν όποτε τους ζητά ανανέωση το Έθνος, αλλά όλα είναι ρευστά και δεν το καθορίζουν από πριν.

    • Like 4
  5. Για τις επόμενες 10; Θα ήθελα πολύ να βρω μια εκδοτική εταιρία που να μπορεί να ρεγουλάρει τον προϋπολογισμό της ώστε να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο, ιδίως όταν έχει τόσες αγορές να τροφοδοτήσει. :) Χωρίς να υπολογίζουμε το πόσο κακή εμπορική πρακτική είναι το να ετοιμάζεις τόσο υλικό για κάτι που σε μερικούς μήνες μπορεί να μην αποδίδει και να σου μείνει στα χέρια απούλητο.

    • Like 2
    • Ευχαριστώ 1
  6. Το περίμενα πως κάποια στιγμή θα τον έπιαναν και αυτό. Σχεδόν όλο το run μπορεί να πλασαριστεί ως αυτόνομες ιστορίες.

    22 λεπτά πριν, Super Goofy 000 είπε:

    Το θετικό πάντως είναι ότι δεν δημοσιεύουν το vol.1, που έχει ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά (και από τους δύο τίτλους σε σενάριο Μπέντις) :)

    Το πιθανό είναι πως επειδή ακριβώς δημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος, σκέφτηκαν και το δεύτερο. Εξάλλου, ο Αργυρού το μετάφρασε και το πρώτο. ;) 

    • Like 6
  7. Η ιστορία είχε γραφτεί με την λογική της μίνι σειράς, όπως και τα μισά τεύχη του συγκεκριμένου volume του Wolverine. Οπότε δεν χάνεις κάτι από ότι προηγήθηκε αμέσως πριν. Σαφώς όμως είναι καλό να ξέρεις κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα.

    • Like 5
  8. Δεν ξέρω από που προήλθε ξαφνικά το ότι γκρίζο χρώμα ήταν πιο ακριβό (πρώτη φορά το ακούω και έχω καταπιαστεί με το ιστορικό των κόμικς από μικρός), αλλά δεν ισχύει, εκτός αν υπήρχε κάποιο γενικό κόστος για το πόσο μελάνι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πριν προστεθεί έξτρα κόστος στις εκδόσεις και δεν το ξέρω, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχαν πρόβλημα μόνο με το γκρι.

     

    Απλά τα εκτυπωτικά της εποχή ήταν άθλια και ο Γκρίζος Χαλκ του πρώτου τεύχους ήταν σχεδόν μαύρος στα περισσότερα αντίτυπα.

    • Ευχαριστώ 1
  9. Αν έχεις Πειραιώς και winbank, μπορείς και μόνος σου να δημιουργήσεις μια ονλάιν prepaid. Την φτιάχνεις, βάζεις το ποσό που θες (έχει προμήθεια η κάθε φόρτιση της κάρτας) και την ακυρώνεις οποιαδήποτε στιγμή θες ο ίδιος ονλάιν. Και την δέχονται όλα τα eshops, οπότε μην ανησυχείς.

    • Like 1
    • Ευχαριστώ 1
  10. 5 ώρες πριν, pepinos είπε:

    φιλε τασο
    μεσα σεπτεβριου τους ειχα τηλεφωνησει με τις ιδιες αποριες που εχεις και εσυ
    μου απαντησαν οτι δεν δεχονται πολιτες στις εγκαταστασεις τους παρα μονο εκδοτες και μαλιστα μου ειχαν συστησει καποια
    μαγαζια( δεν θυμαμαι πια ποια μου ειχαν αναφερει) μπας και βρω εξαντλημενα τευχη
    δεν ξερω τι φρουντ/ψυχολογικα θεματακια εχουν και συμπεριφερονται ετσι στο αγοραστικο κοινο τους

    Ίσως γιατί δεν είναι κατάστημα για να έχουν άδεια πώλησης λιανικής ή απλά τις υποδομές για εξυπηρέτηση πελατών στην αποθήκη τους...

    • Like 4
    • Ευχαριστώ 2
  11. 4 ώρες πριν, Laz33 είπε:

    Για το #300 όπου εμφανίζεται 1η φορά ο Βένομ δεν ξέρω. Λίγο που έψαξα δεν βρήκα να το έβγαλε ο Καμπανάς.

    Έχει βγει.

     

    1 ώρα πριν, tkollias είπε:

    Όλα είχαν βγει από τον Καμπανά. Τα του McFarlane μάλιστα πρέπει να ήταν από τα τελευταία που είχαν βγει σε μικρό μέγεθος, πριν την αλλαγή στο μεγάλο/έγχρωμο...

    Κοντά έπεσες, το μισό run με τον McFarlane βγήκε στον «μικρό» Σπάιντερ-Μαν, αλλά από το Amazing Spider-Man 309 και έπειτα, τα σακάτεψε στην έγχρωμη και εντελώς κακοτυπωμένη περίοδο του.

     

    • Like 6
  12. 8 ώρες πριν, christs είπε:

    Πάμε στα σοβαρά τωρα: Νέες προσθήκες στο Sketchbook μου

    79306429_1441406416036262_1300797653809889280_n.thumb.jpg.969cee1e3989198a249e0a82a76be93b.jpg

     

    σκίτσο απο Camuncoli. Να πω την αληθεια δε ξετρελαθηκα, για τα 30 ευρω που ηθελε. Σκιτσο του πενταλεπτου. Του ζητησα spider man, μου ειπε ποιον spider man θελω, του ειπα να διαλεξει τον αγαπημενο του, μου ειπε οτι για εκεινον ειναι το ιδιο (αυτη η απαντηση παντα με ξενερωνει, ρε ανθρωπε προσωπικα γουστα δεν εχεις? ρομποτ εισαι?) και αφου δεν ηθελε να διαλεξει του ειπα superior spider-man.  Ηθελα ομως και κανα 2 υποτυπωδεις δαγκανες τις οποιες δεν εκανε, στο τελος της ημερας ειχα μεινει αφραγκος και δε μπορεσα να ζητησω να μου κανει πιο συνθετο το σκιτσο. Επιφυλασσομαι στο μελλον να του ζητησω προσθηκες, αν ξανα ερθει. :P

     

     

    Τα άλλα δείχνουν πιο εντυπωσιακά μεν αλλά η τεχνική αυτού του σχεδίου είναι καλύτερη και ας φαντάζει του ποδαριού. Απλά ο Camuncoli λειτουργεί με την νοοτροπία επαγγελματία penciller και όχι full artist, που σημαίνει πως αν πας να το μελανώσεις αυτό ή αν έβαζες να το μελανώσεις ο ίδιος, οπτικά θα δείχνει καλύτερα από τα άλλα σκίτσα που πήρες μιας και δείχνει να το προσέγγισε σαν να ήταν δουλειά για εκδότη. Με χρώμα επίσης μπορώ να το φανταστώ να δείχνει καλύτερο. Του Sejic είναι καταπληκτικό, αλλά σε πιθανή έκδοση του με χρώμα θα ήθελε προσαρμογές.

    • Like 5
    • Ευχαριστώ 1
  13. 22 λεπτά πριν, Onerlot είπε:

    Αποκλείεται να έχει υπολογιστεί η παράμετρος του εγωικού Έλληνα κομισκόφιλου που θα πρήξει τα ούμπαλα της εκδοτικής για να εκδώσει ότι αυτός γουστάρει,

    και ακόμη χειρότερα, αποκλείεται να έχει υπολογιστεί η παράμετρος του γιούχου υπεύθυνου στη χώρα μας, που θα λάβει αποφάσεις επηρεαζόμενος από τους 5 πρήχτες που τον έπρηξαν.

     

    Για αυτό και εξαρχής υποστηρίζω ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τη συγκεκριμένη έκδοση και θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν κάθε τεύχος να είναι και το τελευταίο.

    Ακόμη και αν τελικά εκδοθούν 60 ή παραπάνω τεύχη, είναι καλό να είμαστε εξαρχής επιφυλακτικοί.

    Η συγκεκριμένη νοοτροπία δεν είναι αποκλειστική του Έλληνα. Δεν είμαστε τόσο πρωτότυποι στον σχολιασμό μας και στις αντιδράσεις μας όσο νομίζεις. :)

    • Like 11
    • Ευχαριστώ 1
  14. 2 ώρες πριν, albertus magnus είπε:

     

    Ακου να δεις. Θα παει στην ουρα θα παρει 5 υπογραφες. Μετα θα παει να κρυφτει στους τουλαετες, θα αλλαξει μπλουζα, θα βαλει μια περουκα (ή οτι αλλο χρειαστει) και θα ξαναπαει στην ουρα για αλλες 5 υπογραφες. Θα επαναλαβει οσες φορες χρειαστει.  Εγω θα σας μαθαινω τα κοπλπα βρε που δεν πηγαινω εκει βρε? :PPP:

    Δεν έχεις δει τον Θείο έτσι; Δεν καμουφλάρεται. :D

    31 λεπτά πριν, germanicus είπε:

    Θα βάλω το γατί άμα είναι :D:D:D κι άμα δεν φτάσει, θα αρχίσω να βρίσκω γνωστούς και να τους χώνω! :lol: 

     

    σοβαρά μιλώντας πάντως, διστάζω λίγο να τον βάλω να μου "μουτζουρώσει" πράγματα όπως το 142 ή το 137... Έχουμε απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα? 

     

    Προσωπικά λχ το 153 είναι από τα πλέον αγαπημένα μου X-Men (παραμύθι Kitty-Colossus) Η τιμή του δεν είναι "απαγορευτική" όχι ότι είναι και φτηνό :) σίγουρα όμως δεν είναι 266 (πρώτο Gambit) :) Θέλω λοιπόν τζίφρα στο 153 και δεν με νοιάζει. Στο 142 όμως (Future Past 2) που και το αγαπάω αλλά και κάνει τζιζ η τιμούλα του, να τον βάλω να τζιφράρει στο εξώφυλλο? Ή θα είναι "μουτζούρα". O LLoyd λχ ήταν μια μουτζούρα αυτό που έκανε πάνω στα Vendetta.... Απόψεις? @The_Sandman ? @Lord Makro ? Οιοσδήποτε? :) 

     

    :cheers5: 

    Βάλε τον να το κάνει μέσα στις σελίδες στα κενά. :)

     

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.