Μετάβαση στο περιεχόμενο

Indian

Administrator
  • Περιεχόμενο

    12981
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    428

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από Indian

  1. TOBYDAMMIT_0001.jpg  TOBYDAMMIT_0001z.jpg

     

    Απρίλιος του 2023 κι ο Χρήστος Καρακίτσος δημιουργεί μία όμορφη αυτοέκδοση με θέμα ένα λογοτεχνικό έργο του Edgar Allan Poe, που φέρει τον τίτλο “Never Bet the Devil Your Head”. :) 

     

    Εσ01.jpg

     

    Το έργο περιγράφει την περιπετειώδη ζωή του Toby Dammit, ενός μποέμ χαρακτήρα, μέσα από τα μάτια του στενού του φίλου, ο οποίος προσπάθησε να τον φέρει στον δρόμο της αρετής, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Ο Toby Dammit, λοιπόν, λόγω της βιαιότητας που γνώρισε στην παιδική του ηλικία από την αυταρχική μητέρα του, απόκτησε πολλές κακές συνήθειες, με την μεγαλύτερη να είναι το πάθος του για τον στοιχηματισμό. Έβαζε στοίχημα για τα πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Τα στοιχήματά του έφταναν σε τέτοιο σημείο εξάρτησης, που πολλές φορές προκαλούσε τους γνωστούς του προφέροντας την φράση “Στοιχηματίζω το κεφάλι μου στον διάβολο”! Ξεχνάει, όμως, ότι όταν προκαλείς τον δαίμονα, πάντα το πληρώνεις… 

     

    Εσ02.jpg

     

    Ομολογώ ότι ο Χρήστος έχει φτιάξει μία όμορφη μεταφορά του έργου και φάνηκε από την αρχή κιόλας του κόμικ ότι υπάρχει σεβασμός προς αυτό. Η πλοκή είναι κλιμακούμενη, εισάγει στον αναγνώστη τους πρωταγωνιστές κι έχει αφηγηματικό χαρακτήρα, καθώς όλες τις πληροφορίες τις παίρνουμε από τα “χείλη” του φίλου του Dammit. Αν και ριψοκίνδυνη μία τέτοια πρακτική γιατί το κόμικ κινδυνεύει να χάσει την πλαστικότητά του, παρόλα αυτά πιστεύω ότι δούλεψε άψογα, διατηρώντας το γκροτέσκο κλίμα της εποχής και των συνθηκών του έργου. Πολλά μπράβο στον δημιουργό. :clap2: 

     

    Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια που νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί από τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου εποχής, καθώς επίσης και τους φαν του θρυλικού Πόε. :) 

     

    Το σχέδιο μοιάζει με γκραβούρα κι αποτελείται από μονοσέλιδα καρέ σχεδόν στην συντριπτική πλειοψηφία του έργου. Οι χαρακτήρες είναι δυσανάλογα δομημένοι, με έμφαση στην υπερβολή των κεφαλιών τους, αλλά αυτό συμπεραίνω ότι δεν οφείλεται σε έλλειψη ταλέντου του Καρακίτσου, αλλά στην προσπάθεια αποτύπωσης της αίσθησης του τρόμου που θέλει να περιγράψει το σενάριο. Έξυπνη κίνηση, αν θέλετε την γνώμη μου. :) Έξυπνη κίνηση, επίσης, είναι και η επιλογή των τόνων του άσπρου και του μαύρου που ενισχύει το σκοτεινό τοπίο του 19ου αιώνα. Το πιο δυνατό σημείο του εικαστικού τομέα, πιστεύω ότι είναι το μελάνωμα και οι σκιάσεις που έχουν επιτευχθεί! Ακόμα και η γραμματοσειρά είναι το ίδιο καλόγουστη και πιστή στο όλο concept! :respect: 

     

    Εσ03.jpg

     

    Η έκδοση έχει μεγάλο μέγεθος και είναι δεμένη με την καθιερωμένη καρφίτσα. Οι σελίδες στο εσωτερικό αποτελούνται από ματ χαρτί, που όμως έχει μία εξαιρετική εκτύπωση, που σε συνδυασμό με τα ολοσέλιδα καρέ-γκραβούρες, δημιουργούν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Το εξώφυλλο έχει τίμιο πάχος, αλλά προσωπικά θα το ήθελα λίγο πιο παχύ για να αποφεύγονται τα τσαλακώματα στις άκρες από την υγρασία. Συνοδευτικό υλικό δεν υπάρχει. Κι αν αναρωτιέστε πού οδηγεί το QR code που υπάρχει στο οπισθόφυλλο, οδηγεί στον λογαριασμό του δημιουργού στο Facebook. ;) 

     

    Κλείνοντας να πούμε ότι η μακάβρια ιστορία του Toby Dammit έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Έβδομης Τέχνης. :popcorn:

     

    Μπορείτε να απολαύσετε την ταινία μικρού μήκους και στο YouTube. :) 

     

     

     

    Πολλές ευχαριστίες στον φίλο @ nikos99 για την διάθεση του τεύχους. :thanks: 

     

     

    :beer: 

    • Like 4
    • Ευχαριστώ 1
  2. Ας ανεβάσω κι εγώ το κατιτίς μου, που πήρα αυτές τις ημέρες. :) 

     

    Ξεκινάμε με τα τρία graphic novels που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο "Μικρός Ήρως" ("Ντύλαν Ντογκ", "Mister No" και "Μπλεκ"), καθώς επίσης το "Avengers: Κόκκινη Ζώνη", το "Ultimatum: Requiem" και το "Ultimatum: Αγώνας Επιβίωσης". Αγορές από την ΛΕΦΙΚ.

     

    IMG_20240410_155544.jpg

     

    Συνεχίζουμε με "Batman: Ο Σκοτεινός Ιππότης ξαναχτυπά", "Batman: Συλλεκτικό Τεύχος", "Batman: Ένας Σκοτεινός Ιππότης", "Μπαντιλίκια" #03 και "Δικαστής Ντρεντ: Το τέλος των ημερών". Με εξαίρεση τα "Μπαντιλίκια" κι εδώ η ΛΕΦΙΚ έβαλε το χέρι της. :P 

     

    IMG_20240410_155731.jpg

     

    "Φεστιβάλ" #03, 04, 10, 11, 12, 13 με τα οποία συμπληρώνεται κι αυτή η σειρά, thanks to ΛΕΦΙΚ:mafia:

     

    IMG_20240410_155856.jpg

     

    Και τελειώνουμε με τα "Έλρικ" #01, 02 (εκμεταλλευόμενος την γενναία έκπτωση που έκανε η Πολιτεία) και τα "Μαλλιοκούβαρα" #01, 02.

     

    IMG_20240410_160007.jpg

     

     

    :beer:

    • Like 19
  3. Και με το μεγάλο το watermark. Άρα δεν έχει πρόσφατα ανέβει στην βάση ή αντικατασταθεί το εξώφυλλο με μεγαλύτερης ανάλυσης! :thinking:

     

    Spoiler

    Μην μου δίνετε σημασία. Λέω τα δικά μου, τα του Admin! :lol:

     

     

    :beer:

    • Like 5
    • Αστείο 2
  4. Πλάκα - πλάκα αυτή η πολιτική είναι μία πρώτης τάξεως λύση για τα σενάρια που δεν μας αρέσουν. Διαβάζουμε ένα κόμικ κι όπου διαφωνούμε με το σενάριο... γράφουμε από επάνω το δικό μας! :lol:

     

     

    :beer:

    • Like 2
    • Αστείο 2
  5. Θεμέλιο και Γη: Το πέμπτο βιβλίο της σειράς Foundation κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αnubis

     

    Social-Media-Foundation-%CE%98%CE%B5%CE%

     

    Οι Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν στα ελληνικά το βιβλίο «Θεμέλιο και Γη», πέμπτο βιβλίο της κορυφαίας σειράς Foundation του Ισάακ Ασίμωφ, που αποτελεί και πηγή έμπνευσης της ομότιτλης τηλεοπτικής υπερπαραγωγής του Apple TV+.

     

    Το «Θεμέλιο και Γη» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και με βάση την εσωτερική χρονολόγηση της σειράς αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο ενός εκ των σημαντικότερων έργων στην ιστορία της Επιστημονικής Φαντασίας.

     

    Ο Ασίμωφ, πασίγνωστος για την ικανότητά του να υφαίνει περίτεχνες ιστορίες έπλασε ένα αφήγημα που καθηλώνει τον αναγνώστη, προσφέροντας παράλληλα μια ενδοσκόπηση για τη φύση του πολιτισμού, το πεπρωμένο και την αναζήτηση νοήματος σε ένα σύμπαν που διευρύνεται συνεχώς.

     

    Η σειρά  Foundation έθεσε το ανεξίτηλο στίγμα της στην εξέλιξη της Επιστημονικής Φαντασίας και ενέπνευσε την ομότιτλη και εξαιρετική επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Apple TV+, η οποία πρόσφατα ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν.

     

    Οι δημιουργοί David Goyer και Josh Friedman μεταφέρουν στη μικρή οθόνη την κεντρική ιδέα της λογοτεχνικής σειράς, ζωντανεύοντας ένα ζοφερό μακρινό μέλλον, τις ύστατες ημέρες μιας αχανούς γαλαξιακής αυτοκρατορίας και τις προσπάθειες μιας ομάδας ανθρώπων να διαφυλάξουν τη συνέχεια και την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

     

    ΠΗΓΗ

     

     

    :beer:

    • Like 6
  6. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #104 σκαναρίστηκε κι ανέβηκε στην βάση μας. :) 

     

    MIKYSUPER_0104.jpg  MIKYSUPER_0104z.jpg

     

    Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 21/05 και θα φιλοξενεί την ιστορία "Η σφαίρα της κακοτυχίας".

     

    Super Μίκυ.jpg

     

     

    :beer:

    • Like 4
  7. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #118 σκαναρίστηκε κι ανέβηκε στην βάση μας. :) 

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτό το τεύχος βλέπουμε μείωση των σελίδων σε 100, διατηρώντας την τιμή στα ίδια επίπεδα. :( 

     

    DONALDB_0118.jpg  DONALDB_0118z.jpg

     

    Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 15/05 και θα φιλοξενεί την ιστορία "Ο κύβος του χρόνου".

     

    Ντόναλντ.jpg

     

     

    :beer:

    • Like 4
    • Λύπη 1
    • Respect 1
  8. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #514 σκαναρίστηκε κι ανέβηκε στην βάση μας. :) 

     

    Επειδή έγινε λόγος για το αν περιλαμβάνεται ή όχι ο πρόλογος της ιστορίας "Φάντομλαντ", να πούμε ότι περιλαμβάνεται. :) 

     

    MIKYMAOUSE_0514.jpg  MIKYMAOUSE_0514z.jpg

     

    Την επόμενη Παρασκευή θα διαβάσουμε μία "Ακαταμάχητη περγαμηνή".

     

    Μίκυ Μάους.jpg

     

     

    :beer:

    • Like 7
    • Respect 1
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.