Μετάβαση στο περιεχόμενο

dr_slump

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    21
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος dr_slump

  • Γενέθλια Δεκεμβρίου 23

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

dr_slump's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

101

Συνολική φήμη στο GC

  1. Στον ANT1 έπαιξαν πιο μετά, προχωρημένες σεζόν TMNT με αποκλειστική μεταγλώττιση ANT1 (σεζόν 4, 5, 6 και 7 για την ακρίβεια).
  2. Είμαι ο δημιουργός του petition. Δούλευα στον ANT1 από το 2003 μέχρι αρχές 2005, ουσιαστικά έκανα πρακτική εκεί στο Antenna Internet. Έχω ακόμα και σήμερα καλές σχέσεις με κάποια (λιγοστά πλέον) άτομα που εργάζονται στον σταθμό. Έπειτα από παροτρύνσεις και από άλλον φίλο που βρήκε άτομα του αρχείου, ανακαλύψαμε πως δεν έχει πεταχτεί τίποτα. Σχεδόν όλο το υλικό αρχείου, βρίσκονται σε Betacam SP κασέτες και κάθεται στο χρονοντούλαπο σε έναν υπόγειο χώρο (ευτυχώς με καλές συνθήκες). Προφανώς η πιθανότητα να μπει μεταγλωττισμένο παιδικό πρόγραμμα αρχείου στο κανονικό κανάλι είναι κυριολεκτικά 0%. Η περίπτωση του ANT1+ είναι λίγο παράξενη. Υπάρχουν υπεύθυνοι αρκετά μεγάλης ηλικίας και πιτσιρίκια απόφοιτοι σχολών. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν άτομα που ήταν στην κατάλληλη ηλικία ώστε να νοσταλγούν τη δεκαετία του '90, είτε ως παιδιά, είτε ως νεαροί. Με λίγα λόγια, αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχει προσωπικό γεννημένο στα 80s. Φοβάμαι πως κρίνουν ο καθένας από την προσωπική του ματιά το τι έχει αξία και τι δεν χρειάζεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια εμφανέστατη απαξίωση της πρώτης δεκαετίας του σταθμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εδώ έρχεται λοιπόν η θέση του petition, ώστε να καταλάβουν ότι ΔΕΝ είμαστε μια χούφτα νοσταλγοί και ότι η ανανέωση δικαιωμάτων ΔΕΝ θα ήταν πεταμένα χρήματα για τον σταθμό. Πάντως στο ότι δεν τους νοιάζει, κάνεις λάθος. Δεν δίνουν κασέτα ή αντίγραφο από το αρχείο τους, ούτε με σφαίρες! Ούτε καν με τεράστιο χρηματικό ποσό που είχα μαζέψει! Είναι πολύ «νομοταγείς» και φοβούνται υπερβολικά το copyright infringement, σε σχεδόν παράλογο βαθμό. Απλά το πρόβλημα είναι η άγνοια περί ζήτησης...
  3. Προβλήθηκε στον Ant1 το 1995 (ή 1996 το πολύ). Η σειρά έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε DVD; Στην πλατφόρμα της Nova webTV, υπάρχει on-demand;
  4. dr_slump

    NARUTO

    Έχουμε κάποιο νέο;
  5. dr_slump

    ΕΜΠΡΟΣ

    Πραγματικά, αυτό πρέπει να σκαναριστεί. Δεν υπάρχουν δικαιώματα σε κάτι τόσο παλιό.
  6. dr_slump

    ΣΚΕΡΤΣΟ

    Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, νόμισα πως έχουμε time paradox και στο κίτρινο εξώφυλλο ήταν ο Robert Smith των The Cure!
  7. Πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό! Τι πληροφορίες υπάρχουν για τα τομάκια της Μαμούθ; Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να τα εντοπίσω. Ξέχασα στο πρώτο post να αναφέρω και το περιοδικό Πασπαρτού που είχε κι αυτό reviews για παιχνίδια.
  8. Να σημειωθεί πως το Παιχνιδοπεριοδικό είχε μεταφρασμένα comics από το Βρετανικά The Beano και The Dandy (Dennis, Desperate Dan, κτλ). Μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει κι άλλες διαφημίσεις; Είχαν διαφημίσεις διαφόρων παιχνιδιών της εποχής και κυρίως του Βακάκη (Ψιλικοκό), όπως Μπουγελόφατσες και Skateboard Mania.
  9. Γεια χαρά! Θα ήθελα εδώ να μάθω εάν υπήρχαν (που είμαι σίγουρος λόγω διάσπαρτων αναμνήσεων), περιοδικά με comics ή ποικίλης ύλης με comics, τα οποία συμπεριέλαβαν παρουσιάσεις βιντεοπαιχνιδιών. Εκτός λοιπόν των Αλμανάκο, Σαϊνια και Μπλεκ (σποραδικά), ποια άλλα περιοδικά είχαν παρουσιάσει τις κονσόλες και τους τίτλους της εποχής; Αναφέρομαι φυσικά στην περίοδο από τέλη '80 έως μέσα '90. Εγώ χαρακτηριστικά (περίπου το 91) θυμάμαι παρουσιάσεις SEGA μαζί με μονοσέλιδα comics Alex Kidd σε κάποιο άγνωστο Ελληνικό έντυπο που αδυνατώ να βρω την παραμικρή πληροφορία.
  10. Είμαστε 3... είσαι συνδρομητής ή χαλάς ακόμα πιο πολλά από δεξιά και αριστερά; Έκανα τη βλακεία να μην θεωρήσω απαραίτητους τους non-filmation χαρακτήρες και τώρα τελικά τα θέλω όλα...
  11. Γεια σου κι από εδώ, AARDVARK! Δυστυχώς σε εκείνο το thread είναι πάρα πολύ λίγες και σχεδόν όλες κοριτσίστικες, μάλιστα μιας πολύ συγκεκριμένης περιόδου. Το καλοκαίρι στο Μοναστηράκι που ξεφύλλιζα Μίκυ Μάους, Μεγάλο Μίκυ και Μπλεκ πρέπει να είδα τουλάχιστον 40 διαφορετικές (περίοδοι 1980-94) μέσα σε μόνο μια ώρα ξεφυλλίσματος τευχών... μακάρι να είχα χρήματα να τα αγόραζα μόνο γι 'αυτές! Στο internet προς το παρόν δεν υπάρχει καμία με action figures όπως G.I. Joe, Transformers, Masters of the Universe (σε άλλο thread μόνο μερικές MOTU από τις 20+ διαφορετικές, αλλά αυτές θα τις βάλω σύντομα γιατί τις συγκέντρωσα για το he-man.org), ThunderCats, Ninja Turtles κτλ. Επίσης ούτε μία με επιτραπέζια, ενώ το Μεγάλο Μίκυ είχε σχεδόν όλα όσα κυκλοφόρησαν: Monopoly, Exin Basket, Ghost Castle και η λίστα δεν τελειώνει! Το thread εκείνο μάλιστα αναφέρεται μόνο σε παιχνίδια της el greco, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτα από lyra, Mister P, Pyroplast, Tente, ΕΠΑ κτλ ούτε μεταγενέστερες Hasbro, Playmobil, Mattel, Tyco, Kenner, Playmates και άλλες αμερικάνικες εισαγογές. Αυτό που προτείνω να γινόταν και το είχε προτείνει και κάποιος άλλος χρήστης περίπου το 2009 στο retromaniax, είναι να φτιαχόταν ένα αρχείο όχι σε απλό thread (ή κατά τη γνώμη μου έστω pinned) αλλά σε ένα gallery με χρονολογίες, όπως είναι δηλαδή εδώ αρχειοθετημένα τα εξώφυλλα. Μάλιστα εγώ θεωρώ πως θα ήταν ενδιαφέρον όχι μόνο να μπουν όσα ζήσαμε, αλλά κάθε παιχνίδι που διαφημίστηκε σε έντυπο με comics από αόριστη αρχική ημερομηνία μέχρι (ας πούμε) το τέλος της περασμένης χιλιετίας. Το κενό είναι τεράστιο και δυστυχώς όπως είπα και πιο πάνω, προς το παρόν δεν έχει καλυφθεί στην Ελλάδα. Αντιθέτως, σε Ιταλικό forum για retro συλλογές είχα πετύχει μια απίστευτη αρχειοθέτηση διαφημίσεων από περιοδικά με κάθε παιχνίδι χρονολογούμενα από 1930 (!) μέχρι 2000 περίπου, αρχειοθετημένα με ημερομηνία πρώτης εμφάνισης, εταιρία εισαγωγής/παραγωγής, περίοδο κυκλοφορίας (!) και φυσικά scan υψηλής ανάλυσης. Μάλιστα είχε πολλά el greco από όταν η Ελλάδα εξήγαγε παιχνίδια!! Πίσω στο θέμα, θέλω και πάλι να διευκρινήσω ότι ο λόγος που προτείνω σε αυτό το forum μια τέτοια ιδέα είναι γιατί ο αριθμός τευχών των συλλεκτών είναι τεράστιος. Αντιθέτως, σε οποιοδήποτε άλλο νοσταλγικό forum όπου γίνεται απλά κουβέντα περί διαφόρων θεμάτων, οι συλλέκτες περιοδικών όπως είναι ποσοστικά λογικό, αποτελούν μειονότητα και το έργο θα ήταν πολύ δυσκολότερο έως αδύνατο.
  12. Δυστυχώς στο retromaniax οι διαφημίσεις είναι φωτογραφημένες από κινητά ή scans χαμηλής ανάλυσης. Όλα αυτά μάλιστα σε διάσπαρτα threads, οπότε δύσκολα χαρακτηρίζεται αρχείο. Δυστυχώς η λογική που επικρατεί εκεί, πέραν από την άριστη δουλειά με το αρχείο περιοδικών πληροφορικής, είναι απλά "συζητήσεις αναμνήσεων". Δεν έχει καμία σχέση με την οργανωμένη και υψηλής ανάλυσης δουλειά που γίνεται εδώ με το αρχείο εξωφύλλων που μάλιστα δεν είναι σκορπισμένα σε threads με παρεμφερείς τίτλους. Επίσης όταν είχε γίνει πρόταση εκεί από άλλο μέλος για κάτι τέτοιο, αγνοήθηκε πλήρως από τους διαχειριστές και χάθηκε χωρίς πολλά replies. Γι 'αυτό λοιπόν σκέφτηκα πως το greekcomics θα ήταν κατάλληλο για μια τέτοια προσπάθεια, αφού κυριαρχεί η οργανωτική λογική αρχείου και υπάρχουν τόσα πολλά τεύχη και ποικιλία αυτών στα μέλη του. Άλλωστε όπως και στο πρώτο post, αναφέρομαι μόνο για την ύλη εντύπων που συμπεριλάμβαναν comics, οπότε δεν πιστεύω πως αποκλίνει από τη θεματολογία του site αφού υπάρχει ήδη υπο-ενότητα "Παρελκόμενα". Όσον αφορά για την τοποθεσία των διαφημίσεων, δεν χρειάζεται να "ξεψαχνίσει" κανείς. Στο 95% των περιπτώσεων αποτελούσαν είτε οπισθόφυλλα, είτε εσωτερικές πλευρές εξώφυλλων και οπισθόφυλλων. Άρα η μόνη δύσκολη αναζήτηση θα ήταν για τις ελάχιστες διάσπαρτες μέσα στην ύλη που το πιθανότερο είναι να υπήρχαν ήδη στα προαναφερθέντα προσβάσιμα σημεία. Και φυσικά η όλη μου πρόταση δεν είναι θέμα πειθούς αλλά θέλησης και ενδιαφέροντος για ένα αντικείμενο που ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός.
  13. Είχα και τα 3 τεύχη, θυμάμαι πως ένα από αυτά είχε εξώφυλλο και συνέντευξη της Πετρουλάκη (νομίζω το πρώτο). Αναρωτιέμαι γιατί σταμάτησε τόσο σύντομα, αν και κλώνος των Σαϊνιών, είχε ενδιαφέρον. Θεωρούνται σπάνια ή πετυχαίνονται;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.