Jump to content

dr_slump

New Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About dr_slump

 • Birthday 12/23/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Athens
 • Country
  Greece
 • Profession
  Design Engineer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dr_slump's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

77

Reputation

 1. Προβλήθηκε στον Ant1 το 1995 (ή 1996 το πολύ). Η σειρά έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε DVD; Στην πλατφόρμα της Nova webTV, υπάρχει on-demand;
 2. Έχουμε κάποιο νέο;
 3. Πραγματικά, αυτό πρέπει να σκαναριστεί. Δεν υπάρχουν δικαιώματα σε κάτι τόσο παλιό.
 4. Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, νόμισα πως έχουμε time paradox και στο κίτρινο εξώφυλλο ήταν ο Robert Smith των The Cure!
 5. Πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό! Τι πληροφορίες υπάρχουν για τα τομάκια της Μαμούθ; Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να τα εντοπίσω. Ξέχασα στο πρώτο post να αναφέρω και το περιοδικό Πασπαρτού που είχε κι αυτό reviews για παιχνίδια.
 6. Να σημειωθεί πως το Παιχνιδοπεριοδικό είχε μεταφρασμένα comics από το Βρετανικά The Beano και The Dandy (Dennis, Desperate Dan, κτλ). Μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει κι άλλες διαφημίσεις; Είχαν διαφημίσεις διαφόρων παιχνιδιών της εποχής και κυρίως του Βακάκη (Ψιλικοκό), όπως Μπουγελόφατσες και Skateboard Mania.
 7. Γεια χαρά! Θα ήθελα εδώ να μάθω εάν υπήρχαν (που είμαι σίγουρος λόγω διάσπαρτων αναμνήσεων), περιοδικά με comics ή ποικίλης ύλης με comics, τα οποία συμπεριέλαβαν παρουσιάσεις βιντεοπαιχνιδιών. Εκτός λοιπόν των Αλμανάκο, Σαϊνια και Μπλεκ (σποραδικά), ποια άλλα περιοδικά είχαν παρουσιάσει τις κονσόλες και τους τίτλους της εποχής; Αναφέρομαι φυσικά στην περίοδο από τέλη '80 έως μέσα '90. Εγώ χαρακτηριστικά (περίπου το 91) θυμάμαι παρουσιάσεις SEGA μαζί με μονοσέλιδα comics Alex Kidd σε κάποιο άγνωστο Ελληνικό έντυπο που αδυνατώ να βρω την παραμικρή πληροφορία.
 8. Είμαστε 3... είσαι συνδρομητής ή χαλάς ακόμα πιο πολλά από δεξιά και αριστερά; Έκανα τη βλακεία να μην θεωρήσω απαραίτητους τους non-filmation χαρακτήρες και τώρα τελικά τα θέλω όλα...
 9. Γεια σου κι από εδώ, AARDVARK! Δυστυχώς σε εκείνο το thread είναι πάρα πολύ λίγες και σχεδόν όλες κοριτσίστικες, μάλιστα μιας πολύ συγκεκριμένης περιόδου. Το καλοκαίρι στο Μοναστηράκι που ξεφύλλιζα Μίκυ Μάους, Μεγάλο Μίκυ και Μπλεκ πρέπει να είδα τουλάχιστον 40 διαφορετικές (περίοδοι 1980-94) μέσα σε μόνο μια ώρα ξεφυλλίσματος τευχών... μακάρι να είχα χρήματα να τα αγόραζα μόνο γι 'αυτές! Στο internet προς το παρόν δεν υπάρχει καμία με action figures όπως G.I. Joe, Transformers, Masters of the Universe (σε άλλο thread μόνο μερικές MOTU από τις 20+ διαφορετικές, αλλά αυτές θα τις βάλω σύντομα γιατί τις συγκέντρωσα για το he-man.org), ThunderCats, Ninja Turtles κτλ. Επίσης ούτε μία με επιτραπέζια, ενώ το Μεγάλο Μίκυ είχε σχεδόν όλα όσα κυκλοφόρησαν: Monopoly, Exin Basket, Ghost Castle και η λίστα δεν τελειώνει! Το thread εκείνο μάλιστα αναφέρεται μόνο σε παιχνίδια της el greco, δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτα από lyra, Mister P, Pyroplast, Tente, ΕΠΑ κτλ ούτε μεταγενέστερες Hasbro, Playmobil, Mattel, Tyco, Kenner, Playmates και άλλες αμερικάνικες εισαγογές. Αυτό που προτείνω να γινόταν και το είχε προτείνει και κάποιος άλλος χρήστης περίπου το 2009 στο retromaniax, είναι να φτιαχόταν ένα αρχείο όχι σε απλό thread (ή κατά τη γνώμη μου έστω pinned) αλλά σε ένα gallery με χρονολογίες, όπως είναι δηλαδή εδώ αρχειοθετημένα τα εξώφυλλα. Μάλιστα εγώ θεωρώ πως θα ήταν ενδιαφέρον όχι μόνο να μπουν όσα ζήσαμε, αλλά κάθε παιχνίδι που διαφημίστηκε σε έντυπο με comics από αόριστη αρχική ημερομηνία μέχρι (ας πούμε) το τέλος της περασμένης χιλιετίας. Το κενό είναι τεράστιο και δυστυχώς όπως είπα και πιο πάνω, προς το παρόν δεν έχει καλυφθεί στην Ελλάδα. Αντιθέτως, σε Ιταλικό forum για retro συλλογές είχα πετύχει μια απίστευτη αρχειοθέτηση διαφημίσεων από περιοδικά με κάθε παιχνίδι χρονολογούμενα από 1930 (!) μέχρι 2000 περίπου, αρχειοθετημένα με ημερομηνία πρώτης εμφάνισης, εταιρία εισαγωγής/παραγωγής, περίοδο κυκλοφορίας (!) και φυσικά scan υψηλής ανάλυσης. Μάλιστα είχε πολλά el greco από όταν η Ελλάδα εξήγαγε παιχνίδια!! Πίσω στο θέμα, θέλω και πάλι να διευκρινήσω ότι ο λόγος που προτείνω σε αυτό το forum μια τέτοια ιδέα είναι γιατί ο αριθμός τευχών των συλλεκτών είναι τεράστιος. Αντιθέτως, σε οποιοδήποτε άλλο νοσταλγικό forum όπου γίνεται απλά κουβέντα περί διαφόρων θεμάτων, οι συλλέκτες περιοδικών όπως είναι ποσοστικά λογικό, αποτελούν μειονότητα και το έργο θα ήταν πολύ δυσκολότερο έως αδύνατο.
 10. Δυστυχώς στο retromaniax οι διαφημίσεις είναι φωτογραφημένες από κινητά ή scans χαμηλής ανάλυσης. Όλα αυτά μάλιστα σε διάσπαρτα threads, οπότε δύσκολα χαρακτηρίζεται αρχείο. Δυστυχώς η λογική που επικρατεί εκεί, πέραν από την άριστη δουλειά με το αρχείο περιοδικών πληροφορικής, είναι απλά "συζητήσεις αναμνήσεων". Δεν έχει καμία σχέση με την οργανωμένη και υψηλής ανάλυσης δουλειά που γίνεται εδώ με το αρχείο εξωφύλλων που μάλιστα δεν είναι σκορπισμένα σε threads με παρεμφερείς τίτλους. Επίσης όταν είχε γίνει πρόταση εκεί από άλλο μέλος για κάτι τέτοιο, αγνοήθηκε πλήρως από τους διαχειριστές και χάθηκε χωρίς πολλά replies. Γι 'αυτό λοιπόν σκέφτηκα πως το greekcomics θα ήταν κατάλληλο για μια τέτοια προσπάθεια, αφού κυριαρχεί η οργανωτική λογική αρχείου και υπάρχουν τόσα πολλά τεύχη και ποικιλία αυτών στα μέλη του. Άλλωστε όπως και στο πρώτο post, αναφέρομαι μόνο για την ύλη εντύπων που συμπεριλάμβαναν comics, οπότε δεν πιστεύω πως αποκλίνει από τη θεματολογία του site αφού υπάρχει ήδη υπο-ενότητα "Παρελκόμενα". Όσον αφορά για την τοποθεσία των διαφημίσεων, δεν χρειάζεται να "ξεψαχνίσει" κανείς. Στο 95% των περιπτώσεων αποτελούσαν είτε οπισθόφυλλα, είτε εσωτερικές πλευρές εξώφυλλων και οπισθόφυλλων. Άρα η μόνη δύσκολη αναζήτηση θα ήταν για τις ελάχιστες διάσπαρτες μέσα στην ύλη που το πιθανότερο είναι να υπήρχαν ήδη στα προαναφερθέντα προσβάσιμα σημεία. Και φυσικά η όλη μου πρόταση δεν είναι θέμα πειθούς αλλά θέλησης και ενδιαφέροντος για ένα αντικείμενο που ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός.
 11. Είχα και τα 3 τεύχη, θυμάμαι πως ένα από αυτά είχε εξώφυλλο και συνέντευξη της Πετρουλάκη (νομίζω το πρώτο). Αναρωτιέμαι γιατί σταμάτησε τόσο σύντομα, αν και κλώνος των Σαϊνιών, είχε ενδιαφέρον. Θεωρούνται σπάνια ή πετυχαίνονται;
 12. Στα τεύχη που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, ποια τεύχη αντιστοιχούσαν σε αυτά της έκδοσης TMNT Adventures;
 13. Γεια και χαρά! Αν και είχα καιρό να ποστάρω λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματός μου, ζητώ συγνώμη που γράφτηκα, συστήθηκα και μετά εξαφανίστηκα! Επιστρέφω και καθυστερημένα σας εύχομαι χαρούμενο 2012! Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω κατά πόσο θα ήταν εφικτό να συγκεντρωθούν οι διαφημίσεις παλιών παιδικών παιχνιδιών όπως φιγούρες, κούκλες, αυτοκινητάκια, επιτραπέζια, καταστήματα (ειδικά του Μινιόν!), κτλ, από κάθε είδους περιοδικό που περιελάμβανε comics. Να καλύπτεται δηλαδή θεματολογικά από το site... Προς το παρόν γνωρίζω πως διαφημίσεις παιχνιδιών είχε ως γνωστόν το Μίκυ Μάους, το Μεγάλο Μίκυ, το Μπλεκ, το Ποπάι και τα Σαϊνια (λιγοστές). Θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον για αρκετό κόσμο να γνωρίζει ποια παιδικά παιχνίδια διαφημίστηκαν, ποια εποχή και σε ποια περιοδικά. Είναι ένα μικρό πολιτισμικό αρχείο που χάνεται κυριολεκτικά στο χρόνο και δεν έχω δει κανέναν μέχρι στιγμής να ασχολείται! Οι αναμνήσεις των παιχνιδιών ξεθωριάζουν όσο περνάει ο καιρός, με αποτέλεσμα η νοσταλγία να αποδυναμώνεται. Πέραν αυτού, δε νομίζω πως τίθεται νομικό ζήτημα όπως και με τα εξώφυλλα, αλλά δεν είμαι ειδικός στο θέμα. Προσωπικά δυστυχώς διαθέτω μια πολύ φτωχή συλλογή comics και ούτε μπορώ να συμβάλλω ενεργά σε κάτι τέτοιο αφού κατοικώ στην Αγγλία. Εξαίρεση αποτελεί το περιοδικό Τα Σαϊνια (έχω σχεδόν όλα τα τεύχη) αλλά το ψηφιοποιημένο μου αρχείο (παρακαλώ όχι PM, δεν έχω την άδεια των εκδοτών ώστε να τα διαδώσω) περιλαμβάνει μόνο την κύρια ύλη και τα comics, ενώ τα ίδια τα τεύχη μου είναι ακόμα στην Ελλάδα . Θα ήθελα λοιπόν να συζητήσουμε περί του θέματος και αν τυχών η υλοποίησή του είναι ανέφικτη, τουλάχιστον για το αν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια λίστα με ονομασίες παιχνιδιών, σε ποιο περιοδικό εντοπίστηκαν πρώτη φορά και σε ποιο τεύχος ώστε ο καθένας να αναζητήσει μόνος του. Για σαρώσεις, θεωρητικά θα μπορούσα να συμβάλλω το καλοκαίρι που θα είμαι στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα (δημιουργώντας συλλογή για το σκοπό αυτό), αλλά πρακτικά ίσως πάλι δεν έχω ελεύθερο χρόνο :/ Φιλικά, Νίκος Edit: Έχω επίσης λιγοστά Μίκυ Μάους με διαφημίσεις Masters of the Universe που θα μπορούσα να συνεισφέρω το Πάσχα... αν και αυτό είναι κάτι εντελώς συνηθισμένο που το έχουν πολλοί συλλέκτες (περίοδος 1988-1989).
 14. Όχι, όχι... το Μπλεκ φυσικά και θυμάμαι πως είχε ThunderCats την περίοδο 92-93 και έχω ακόμα κάπου όλα τα τεύχη εκείνης της περιόδου. Μάλιστα μετά από κάποιο σημείο κόπηκε απότομα και αντικαταστάθηκε από το επικό Storm. Τα ThunderCats που περιέχονταν στο Μπλεκ σταμάτησαν πολύ νωρίς, οπότε δε γνωρίζω την προέλευσή τους (Αμερικάνικη ή Βρετανική).
 15. Αναφερόμουν στη βρετανική έκδοση η οποία κράτησε αρκετά παραπάνω χρόνια από τα λιγοστά τεύχη (νομίζω 24) που βγήκαν στην Αμερική. Το λάθος μου ήταν που την συμπεριέλαβα ως Star Comics, διότι αυτό ίσχυε μόνο για την Αμερικάνικη έκδοση. Πολλά (ούτε καν όλα!) από τα εξώφυλλα της βρετανικής έκδοσης υπάρχουν εδώ. Το παράξενο είναι πως σε ένα από τα τεύχη μου υπήρχαν οι μεταγενέστεροι ThunderCats (Lynxo, Bengali & Pumyra) και με είχε παραξενέψει διότι δεν τους γνώριζα ακόμη από τα κινούμενα σχέδια, αφού η δεύτερη σεζόν προβλήθηκε στο Mega δυο χρόνια αργότερα από όταν μου πήραν το τεύχος. Οι μεταγενέστεροι ThunderCats εξακριβωμένα δεν είχαν εμφανιστεί καθόλου στην Αμερικάνικη έκδοση. Οπότε τελικά ίσως μιλάμε για ξεχωριστή έκδοση ή συνέχιση με βρετανικό υλικό μέσω των Ελληνικών Star Comics.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.