Jump to content
Από τις 25/11 έως και τις 28/11 η ΛΕΦΙΚ και το e-shop της θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του ATHENSCON.

Paliakoudis

Members
 • Posts

  1,629
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Paliakoudis

 1. Από 167 διαφορετικά προϊόντα σε wishlists, κανένα δε πρέπει να ήταν σε "προσφορά" αυτές τις μέρες. Το αστείο είναι πως εδώ και λίγο καιρό σε κάποια βιβλία βγάζει κάτω από την τωρινή τιμή, την κατώτερη στην οποία έχει υπάρξει τις τελευταίες 30 μέρες, κι έβλεπες να διαφημίζει Black Friday με πράγματα που δεν ήταν καν στην πιο φθηνή τους τιμή μέσα στον τελευταίο μήνα. Έκανα κι ένα πείραμα κοιτάζοντας παλιές παραγγελίες και κατά που κοστολογούνται τώρα τα ίδια προϊόντα. 9/10 φορές ακριβότερα, προς έκπληξη κανενός.
 2. Oh, shite. "Επιλεγμένα βιβλία". Τα λέμε τα Χριστούγεννα, μήπως τότε.
 3. Καλά η αλήθεια είναι πως οι προσφορές σε επιλεγμένους τίτλους είναι λίγο απάτη, ψάχνεις ψύλλο στ' άχυρα για να περιλαμβάνει κάτι που θέλεις. Λειτουργεί ακόμη η φασούλα με το VPN; Ποιο χρησιμοποιείς;
 4. Φέτος που λέτε το Bookdepository θα κάνει Black Friday, όπως μας δείχνει από αυτό το banner στην αρχική του σελίδα. Δε μπορώ να καταλάβω άμα θα είναι πάλι κάποια προσφορά για συγκεκριμένα βιβλία ή έστω ένα καθολικό -10%, αλλά ελπίζω τουλάχιστον για το δεύτερο, αν όχι για κάτι καλύτερο να πάρουμε τα πάνω μας.
 5. Δεν ήξερα καν για την ύπαρξη της συγκεκριμένης σειράς, αλλά διάβασα στα γρήγορα την περίληψη του τελευταίου επεισοδίου για να μη σ' αφήσω με την απορία. Το τέλος της σειράς είναι ελάχιστα διαφορετικό από αυτό του βιβλίου, η λύση είναι η ίδια, απλά στο βιβλίο εμείς το μαθαίνουμε από... Οπότε άμα σου φάνηκε μη ρεαλιστικό το τέλος στη σειρά, ίδια εικόνα θα έχεις και με το βιβλίο. Όντως φαντάζει τραβηγμένο, αλλά για μένα όχι τόσο για να με ξενερώσει και να σκεφτώ πως "έλα τώρα, αυτό δε μπορεί να γίνει". Με έπεισε σαν προσπάθεια για "unsolvable mystery".
 6. Μέσα στο προηγούμενο έτος ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Goodreads σαν βάση δεδομένων, πέρασα ό,τι βιβλία έχω διαβάσει, ένα κάτι λίγες λίστες με αυτά που θέλω να διαβάσω, που έχω στο μάτι, έριχνα ματιές σε κάτι λίγες κριτικές... Η σελίδα κρατάει κι αρχείο συγκεκριμένα του τι διαβάζεις σε κάθε ημερολογιακό έτος, σαν μέρος ενός challenge που σε καλεί να βάλεις στον εαυτό σου για το πόσο θα διαβάσεις φέτος. Φάνηκε πως έχω τιμήσει περισσότερα βιβλία απ' ότι θα περίμενα, κι είπα να ρίξω τη γνώμη μου για το καθένα. Κανονικά αυτό θα ταίριαζε περισσότερο στο τέλος της χρονιάς αλλά δε νομίζω πως θα υπάρχει ιδιαίτερα χρόνος κι ενέργεια πια για διάβασμα εκτός πανεπιστημίου. Λογοτεχνικά: Ταξιδιωτικά: Αθλητικά: Πολιτικά: Άλλα:
 7. Ωραία ιδέα το sketchbook κι επιτέλους έχουμε κι εδώ ένα. Σεφτέ με Tasmar και Ηρακλή Πουαρό: Κι ένας Γκαστόνε από Francesco D' Ippolito: Καλή επιστροφή αγαπητό Comic-Con, μας έλειψες.
 8. Ορίστε ημερομηνίες αποστολής και παραλαβής απ' όσα έχω πάρει από Bookdepo το τελευταίο 15μηνο περίπου. Η τελευταία αποστολή που έφτασε ακριβώς πάνω στις δύο βδομάδες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και (fingers crossed) μία ένδειξη σταθεροποίησης της κατάστασης, τουλάχιστον προς το παρόν. Παραγγείλτε τώρα, πριν φτάσει ο Σεπτέμβρης και γίνει πάλι χαμός. Επίσης, εκτός από το κόλπο του VPN που χρησιμοποιούσα κι εγώ και δούλευε, μέχρι που σταμάτησε να δουλεύει, άμα είστε φουλ τσίπηδες και έχετε και λογαριασμό τράπεζας που υποστηρίζει δωρεάν πληρωμές σε ξένο νόμισμα (πχ Revolut) παίξτε λίγο με τα διαφορετικά νομίσματα που έχει το site. Σε παραγγελία των 25€ γλύτωσα 0,30€ πληρώνοντας σε πολωνικό zloty.
 9. Και... το bookdepository μας θυμήθηκε λίγο, SUMMER10 μέχρι 24 Ιουλίου για 10% έκπτωση
 10. Αποστολές είπα, οι ημερομηνίες φυσικά είναι οι μέρες που στάλθηκαν από το μαγαζί. Είναι ακόμη εντός των (τεραστίων) χρονικών ορίων που δίνει το bookdepo, 16-26 εργάσιμες (χοντρικά 22-36 ημερολογιακές), όμως φαίνεται ότι σε άλλους φτάνουν και γρηγορότερα από τα όρια. Edit: Ask and you shall receive. Έφτασαν αμφότερα. Χωρίς κάποια έξτρα χρέωση, και παραδόξως ήρθαν τα ίδια, κι όχι κάποια πρόσκληση για αναμονή ωρών στο ταχυδρομείο.
 11. Μπορώ να πω πως χάρηκα με τα τελευταία μηνύματα, αλλά μέχρι τώρα εδώ αποστολές από 27 Αυγούστου και 2, 15 Σεπτεμβρίου αγνοούνται. (ποστ γκρίνιας μπας και βγω λάθος κι εμφανιστούν οι πρώτες δύο αύριο μεθαύριο)
 12. Μα αυτό ισχύει για τους χρόνους της παραλαβής. Συνολικά μέσα στον Δεκέμβριο μου στείλανε επτά βιβλία, και τα υπόλοιπα έξι έφτασαν, αν και φυσικά με πολλές καθυστερήσεις, μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου. Πλέον από την αποστολή του χαμένου βιβλίου έχουν περάσει πάνω από 120 μέρες, κι έχω αποζημιωθεί κιόλας προ πολλού. Αλίμονο αν ο αυξημένος φόρτος εργασίας σήμαινε ότι εκτός από καθυστερήσεις θα χάνονται και μερικά από τα πακέτα για πάντα. Επίσης, έχω παρατηρήσει πως με το που μπήκε το '21, λαμβάνω πολύ περισσότερα mails απ' ότι πριν, με προωθητικό υλικό και εκπτώσεις σε συγκεκριμένους τίτλους. Μου φαίνεται ότι ανησυχούν πως χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό των πελατών τους (σίγουρα θα χουν μια σταθερή εικόνα πλέον). Δυστυχώς κανένα από αυτά δεν αφορούσε κάποια γενική έκπτωση 10% που συνήθιζε το site.
 13. Τυχερός. Πλέον στο FAQ η εκτιμώμενη διάρκεια παράδοσης για Ελλάδα (και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ) είναι 20-25 εργάσιμες, που μεταφράζεται σε τέσσερις με πέντε βδομάδες, ο ένας μήνας (τουλάχιστον) δηλαδή γίνεται στάνταρ. Έχω αποστολή που στάλθηκε 17/3 και περιμένω, δε νομίζω να το δω πριν μπει ο Μάιος κιόλας. Μετράω πλέον μια απώλεια πάντως, βιβλίο που μου έστειλαν αρχές Δεκεμβρίου δεν ήρθε ποτέ.
 14. Σκίτσο/commision από Tasmar με Lara Croft
 15. Ως προς παραδόσεις προ-Brexit, αποστολές 1, 9 κι 11 Δεκεμβρίου τις παρέλαβα πριν μια βδομάδα, στις 14. Ήταν περίεργο γιατί ενδιάμεσα υπήρχαν και κάποια ακόμη πακέτα που δεν μου ήρθαν (αποστολές 6 κι 9 Δεκεμβρίου). Πήγα σήμερα να ρωτήσω και δεν υπήρχε κάτι ξεχασμένο στο όνομά μου. Εξήγησα την φάση και μου είπαν ότι είναι θέμα της διαλογής που γίνεται στην Αθήνα και (καταλαβαίνω πως) δεν υπάρχει κάποια «αυστηρή» σειρά προτεραιότητας. Ίδωμεν. Οι τιμές όντως έχουν ανέβει αρκετά, χοντρικά είδα αύξηση μέχρι και 50%, που στη θεωρία δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στα βιβλία μέχρι 22€ αφού αυτά δεν χρεώνονται στο τελωνείο. Αν το bookdepository άνοιγε αποθήκες κάπου στην κεντρική Ευρώπη όπως κάνουν πολλά κινεζομάγαζα για να αποφεύγεται το τελωνείο για τους Ευρωπαίους, εμένα δε θα με χαλούσε κιόλας.
 16. Από χρόνους παράδοσης πως πάει τελευταία σε σας; Έχω κάποιες παραγγελίες που φύγανε μέσα στον Δεκέμβρη, από πρώτη του μήνα κιόλας, κι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί τίποτα, υπολειτουργούν πάλι εξτρά τα ταχυδρομεία;
 17. Απ' ότι φαίνεται η νέα καραντίνα φέρνει και νέες καθυστερήσεις, όπως την άνοιξη. Αυτή τη στιγμή περιμένω ένα πακέτο που έφυγε στις 9 Οκτωβρίου από Αγγλία και μία παραγγελία από bookdepository που έφυγε σε τρία κομμάτια στις 15, 17 και 19 Οκτωβρίου, επίσης από Αγγλία. Μέχρι πριν δύο εβδομάδες ήξερα από πρώτο χέρι ότι είχαμε ψιλοσταθεροποιηθεί στις τρεις βδομάδες παράδοσης, τώρα έρχεται πάλι το παιχνίδι "χάθηκε-δε χάθηκε το δέμα, θα παραλάβω ποτέ-δε θα παραλάβω". Άμα δίπλα στην καραντίνα βάλεις και την επερχόμενη Black Friday και τις γιορτές που πλησιάζουν, δε θα μου φανεί απίθανο να υπολειτουργεί ακόμη περισσότερο το σύστημα. Είμαι πολύ περίεργος να δω όλους τους σάκους που φτάνουν κάθε μέρα στο Βενιζέλος και κάθονται μέχρι να ανοιχτούν.
 18. Δεν είναι μόνο η πανδημία, στις αρχές του έτους τα ΕΛΤΑ κάνανε πολλές περικοπές κι απολύσεις, πλέον λιγότερο προσωπικό έχει να κάνει τη δουλειά που παλιότερα την κάνανε περισσότεροι. Πρώτη φόλα για μένα ήταν παραγγελίες που έφυγαν τέλη Φεβρουαρίου και σε μένα ήρθαν μέσα Απριλίου (ενάμισης μήνας) μέχρι πρόσφατα, που παραγγελία που έφυγε 20 Αυγούστου έφτασε στις 10 Σεπτεμβρίου, ακριβώς τρεις εβδομάδες, το μισό από πριν. Πάνε σιγά σιγά τρεις βδομάδες κι απ' όταν έφυγαν κι άλλα πράγματα και δε ξέρω αν θα πρέπει να τα περιμένω στους ίδιους χρόνους ή αν το προηγούμενο ήταν μία τυχαία εξαίρεση. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι για το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερήσεων ευθύνεται η παραμονή σάκων στο αεροδρόμιο, φεύγουν από Αγγλία και ενεργοποιούνται στην Ελλάδα όποτε το θυμηθούν, τουλάχιστον στις αποστολές με tracking, ταχυδρομείο και κούριερ, εκεί μαζεύονται τα περισσότερα παράπονα του κόσμου. 8-10 εργάσιμες, ίσως γι αυτό να φταίει το ό,τι είσαι στην Αθήνα, εδώ σίγουρα δε φτάνουν πλέον σε τόσο σύντομο διάστημα.
 19. Γενικά πόσο γρήγορα σας έρχονται τα δέματα από τη μέρα που τα στέλνουν; Είναι και χωρίς tracking πανάθεμα τά
 20. Έχουμε καμία ιδέα τι γίνεται με τη διανομή της εφημερίδας λόγω Δεκαπενταύγουστου; Βλέπω πως την πήρατε αρκετοί, προσωπικά δε μπορώ να βρω κατάστημα ανοιχτό κι υποθέτω ότι δεν έγινε καν κανονική διανομή Τύπου λόγω των ημερών.
 21. Εγώ παρέλαβα χθες από το ταχυδρομείο. Αντί να τα φέρει τα βιβλία, ο ταχυδρόμος έφερε ειδοποιητήριο για αποστολή από Βέλγιο (λίγο απίθανο) με ημερομηνία άφιξης στο ταχυδρομείο 19/3 (καθόλου απίθανο). Φαίνεται επειδή ήταν ένα δέμα και με τα δύο μαζί θεωρήθηκε ως πολύ μεγάλο. Εγώ πάντως από την προηγούμενη μέρα έστειλα ένα mail στο bookdepository ενημερώνοντας, είμαι σίγουρος πως πλέον θα αλλάξει το τοπίο, ή και όχι.
 22. Περιμένω κι εγώ παραγγελία που στάλθηκε στις 4/3, με την ίδια ανησυχία, ίσως από εβδομάδα να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω στο τοπικό ταχυδρομείο. Υπάρχει περίπτωση να μπαίνουν σε καραντίνα οι σακούλες από εξωτερικό και να καθυστερεί (και) γι αυτό;
 23. Υπάρχει κανένα γενικό θέμα με καθυστερήσεις; Βιβλίο που στάλθηκε απ' το ΓιουΚέι στις 14 Νοεμβρίου, δεν έχει δώσει σημεία ζωής έκτοτε. Πήρα τηλέφωνο και στο τοπικό ταχυδρομείο μήπως και, αλλά τίποτα. Δεν έχω κάνει και τις άπειρες παραγγελίες, αλλά όλες είχαν φτάσει μέχρι τώρα. Δεν είμαστε και σε περίοδο γιορτών ακόμα να πεις φταίει αυτό.
 24. Ας συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες για τις θετικές εντυπώσεις του τριημέρου Οργανωτικά νομίζω ότι ήταν το πιο "σοβαρό" μέχρι τώρα. Από πράγματα μικρά όπως ο κατάλογος και τις πληροφορίες που παρείχε, μέχρι την αξιοποίηση του χώρου και τον κλιματισμό(ση-μα-ντι-κό-τα-το). Προσωπικά ένιωσα ότι ζεσταίνομαι μόνο στο μπουλούκι του Q&A του Ρόσα, ακόμα και το υπόλοιπο Σαββατιάτικο απόγευμα που γινόταν το αδιαχώρητο και στον κύριο χώρο. Στον Ρόσα, που απ' τις 11 της Παρασκευής που πήγα και πήρα εγώ χαρτάκι, είχε αρκετά περισσότερο κόσμο απ' όσο θα ήθελα κι ήλπιζα και η αναμονή σχεδόν άγγιξε το δίωρο, αλλά χαλάλι. Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Ντον, φαινόταν πως γούσταρε την όλη φάση τριγύρω του, αλλά γι αυτό σίγουρα θα χει καλύτερη εικόνα το δεξί του χέρι που περιμένουμε να προβεί σε αποκαλύψεις. Τα πριντς νομίζω ότι εδώ είχα δει ότι είναι στα 39$ κι είχα απογοητευτεί, οπότε η ταμπελίτσα που ανέγραφε 20€ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, οπότε και τσιμπήθηκε πριντάκι με τη θέα των βουνών στο Κλοντάικ και περιμένει να πάρει τη σειρά της στον τοίχο. Achde ενώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, ένα Λούκι Λουκ του το τσίμπησα για να χω και το σκιτσάκι στο εσώφυλλο. Ο Τάσος Κωστής φάνηκε πολύ προσγειωμένος και καλός άνθρωπος(απ' όσο πρόλαβα κιόλας στο δικό του Q&A) και πήγαν και τον βάλανε δίπλα στο ακριβώς αντίθετο του φεστιβάλ, τον Bennett που για να καταδεχτεί να σου μουτζουρώσει ένα χαρτί και να βγείτε μια σέλφι, όφειλες να τον δωροδοκίσεις με 30(νομίζω) ευρώ... Τι άλλο; Λίγο ντίβα ένιωσα που με θυμόταν με το όνομά μου ο Tasmar, λίγο τρελός που ρωτούσα τους πάντες που είναι ο Σκλαβενίτης και δεν τον έβρισκα επί ώρες. Δεν ευτύχησα να δω πολλά άτομα του φόρουμ, μόνο κάποιους πιο παλιούς που ήδη έστω είχαμε συστηθεί. Είχα σκοπό να συμμετέχω στην Σαββατιάτικη βραδινή έξοδο, αλλά ναι, αχεμ, τελικός κυπέλλου γαρ... Ένα μίνι αρνητικό, το Q&A του Ντον ήταν κάπως δυσνόητο, καθώς δεν μετεφραζόταν στα ελληνικά(που να μεταφραστεί κιόλας άμα απαντάει μια ερώτηση 10 λεπτά), αλλά δεν είχε το μικρόφωνο αρκετά κοντά του για να ακούγεται δυνατά, και με τη φασαρία έχανα λέξεις αρκετά εύκολα. Και του χρόνου (με Casty)
 25. Παρασκευή απ' το απόγευμα και μετά, Σάββατο και Κυριακή σε ώρες απροσδιόριστες ακόμα, ανάλογα το πότε θα υπάρχει μεγαλύτερη greekcomics-ιακή κινητικότητα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.