Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mandrake

Members
  • Περιεχόμενο

    7087
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    24

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από Mandrake

  1. Έχεις προς παρουσίαση αρκετό υλικό ακόμη; :wow: Ή αναφέρεσαι σε άλλες εργασίες γενικότερα; :thinking: Καταχωρήθηκε στο "Goodreads", επομένως θα βρεις τα στοιχεία εδώ. Αναμένω μήπως και περαστούν οι συγγραφείς που τους έδωσα όλους, μήπως και γλυτώσεις με copy/paste κάποια πληκτρολόγηση. Εφόσον το έχεις υπόψιν μου αρκεί! :beer:

  2. On 6/1/2024 στο 8:55 ΜΜ, rolandofshire είπε:

    Φίλε @ Mandrake , ε; ε; ε;:lol:

     

    Τα έχω τάξει σ' ένα φίλο απλά δεν τα έχω συγκεντρώσει ακόμη στο άλλο σπίτι ενώ συνεχίζω με τις ταξινομήσεις. Εάν τελικά δεν τα θέλει, θα μιλήσουμε πριβέ να στα στείλω! :beer:

     

    Έχει πλάκα ωστόσο που ενώ τρέχει μια φρέσκια νέα συλλογή, πάλι ως πλεονέκτες συζητάμε τι άλλο θα θέλαμε να δούμε στα περίπτερα. Δε ξέρω αν θα πάει εν τέλει καλά κι αυτή εδώ μ' αυτά που διαβάζω, ελπίζω να πάει και προσωπικά τη στήριξα από την αρχή με τη συνδρομή, κάποια γκρίνια όμως υπάρχει με τους τόμους "Spider-Man" που έχουν κυκλοφορήσει ήδη από άλλες εκδοτικές (φτάνοντας, αν είναι δυνατόν, μέχρι και στα τεύχη της "Kabanas Hellas"...) θα είναι πολλαπλάσια τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να εκδίδονται "X-Men" και στον "Batman" ακόμα χειρότερα, διότι έχουν βγει ήδη πολλές εκπληκτικές ιστορίες στη χώρα μας και είναι μάλιστα πολύ φρεσκότερες!

     

    Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ότι θα πρέπει να βγει ένας εμπορικός υπερήρωας "μπροστά" εκδοτικά ή κάποια ομάδα. Αλλά το ότι οι νεότεροι αναγνώστες θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας απ' αυτούς όσο καλός και να είναι δε θα άντεχε τόσες δεκαετίες εάν δεν υπήρχαν όλοι οι υπόλοιποι. Και λέγοντας "όλοι" εννοώ φυσικά οι περισσότεροι, κάποιοι και να μην υπήρχαν δε θα άλλαζε τίποτα (π.χ. Deadpool) αλλά η ουσία είναι ότι κανείς δε θα ενδιαφερόταν απ' το 1961 ή απ' τη δεκαετία του '40 ολότελα να βλέπει ορισμένους απ' τους πιο εμπορικούς υπερήρωες να πολεμούν τον Πράσινο Καλικάντζαρο, τον Δόκτωρ Οκτάπους, το Κόκκινο Κρανίο, τον Σεμπάστιαν Στέην ή τους Φρουρούς, τον Λεξ Λούθορ, τον Τζόκερ και τον Πιγκουίνο. Κανένας! Θα έπληττε, θα τα παρατούσε και σήμερα "Marvel Comics" & "DC Comics" ΔΕ θα υπήρχαν. Ο λόγος που υπάρχει όλο αυτό μέχρι σήμερα που κάποτε το αποκαλούσαμε "σύμπαν της Marvel", στη συνέχεια αποδείχτηκε "πολυσύμπαν" και στην πορεία ότι αυτό τελικά ήταν μόλις το 7ο από δαύτα, είναι επειδή οι σεναριογράφοι ήταν επιβεβλημένο ότι έπρεπε κάποια στιγμή να υπερβούν την ατομικότητα των χαρακτήρων, να τους κάνουν να συνδέονται με κάθε τρόπο ο ένας με τον άλλον, να τσακώνονται και μεταξύ τους, να ενώνονται όταν υπάρχει εχθρός που υπερβαίνει τις δυνάμεις τους, να ξέρουν που θα "ακουμπήσουν" όταν θα χρειαστούν βοήθεια και αυτό κάποια στιγμή τελματώνεται στα του πλανήτη μας, μεταφέρεται στο ηλιακό σύστημα, στο Γαλαξία και έξω απ' αυτόν. Πάει σε παράλληλα σύμπαντα, σε άλλες διαστάσεις, σε θεότητες ξεχασμένες απ' το Χρόνο, σε μυστικά που ήταν θαμμένα και κάποια στιγμή βγήκαν στην επιφάνεια, σε πάρα πολλά ζητήματα που αλλάζουν τόσο το στάτους των χαρακτήρων, όσο και των ομάδων, που δημιουργούν μυστήριο, δημιουργούν δέος, που ιντριγκάρουν πολλές φορές και που ακόμη και όταν φτάσεις να βλέπεις επαναλαμβανόμενα μοτίβα & κλισέ, να έχεις μπει για τα καλά σε όλο αυτό και να θέλεις να πας παρακάτω. Έτσι γίνεται άλλωστε σε κάθε τεράστιο franchise που έχει υπάρξει ποτέ κινηματογραφικά & τηλεοπτικά, ουαί και αλίμονο εάν μένεις στάσιμος και δεν υπάρχει εξέλιξη στον πλοκή που να καταλήγει κάθε περίοδο με κάποιο μεγάλο event στο οποίο υπάρχει κορύφωση, η οποία θα δώσει συνέχεια που θα οδηγήσει σε δεύτερη κορύφωση κ.ο.κ. Όποιοι έχουν παρακολουθήσει Επιστημονική Φαντασία γνωρίζουν καλά το σεναριακό αυτό μοτίβο, το οποίο είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει όταν υπάρχουν απειλές που σε υπερβαίνουν. Χρειάζεται σενάριο με συμπράξεις, με γρήγορα τεχνολογικά άλματα και με τις μεγαλύτερες υπερβάσεις που μπορεί να κάνει το σύνολο. Και όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει Επιστημονική Φαντασία, καλό θα ήταν επιτέλους να την πάρουν και αυτή στα σοβαρά. https://www.greekcomics.gr/forums/public/style_emoticons/default/bigwing.gif

     

    Ένα πρώτο "πείραμα" για να μπάσει νέους αναγνώστες στο πως μεγαλώσαμε μ' αυτά ορισμένοι ήταν αυτό εδώ με τη σειρά της "Hachette", δείχνοντάς σου πηδώντας από μια περίοδο σε μια άλλη μέσα σε 2.5 δεκαετίες, τι περίπου έχει συμβεί στο τεράστιο αυτό πολυσύμπαν, με συνοδευτικά άρθρα που να σε φέρουν λίγο πιο ομαλά στο περιβάλλον κάθε ιστορίες και να σου παρουσιάσουν κάποιους απ' τους σημαντικότερους δημιουργούν που έχουν περάσει απ' αυτό. Ένα δεύτερο πείραμα ήταν εκείνο της "Radnet" με τις ιστορίες απ' την αρχή για όσους γκρίνιαζαν ότι αυτή εδώ η σειρά ήταν "προβληματική" και δε μπορούσαν εύκολα να μπουν στο πνεύμα. Απ' ότι φαίνεται απέτυχαν και τα δύο, διότι οι περισσότεροι εξακολουθούσαν να αγοράζουν επιλεκτικά, είτε δεν τους άρεσαν κάποιοι χαρακτήρες, είτε κάποιες ομάδες κτλ. Ναι, έτσι όμως δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει κανείς τι έχει φτιαχτεί όλον αυτόν τον καιρό από τους δύο αυτούς κολοσσούς όλες αυτές τις δεκαετίες. Δεν πρόκειται. Εάν επιλέγει να αγοράζει 1-2 χαρακτήρες επειδή πείστηκε είτε από άλλους συμφορουμήτες τέλος πάντων, είτε ο ίδιος διαβάζοντάς τα, ότι οι τάδε μόνο του ταιριάζουν και απ' αυτό μπαίνει στη διαδικασία να συγκρίνει κάθε χαρακτήρα ή ομάδα χαρακτήρων που απαρτίζονται σε μια Γαλλοβελγική σειρά, "το έχει χάσει". Είναι λάθος οπτική. Διότι μόνοι τους οι χαρακτήρες των υπερηρωικών δε θα σταθούν για πάντα. Το μυστικό της επιτυχίας όλων αυτών των δεκαετιών των εταιρειών αυτών και έχοντας περάσει από πίσω τόσο άριστοι όσο και μετριότεροι εικονογράφοι & σεναριογράφοι, είναι ότι υπήρχαν παράλληλα πολλές ιστορίες, ότι η περιοδικότητα ήταν πυκνότερη και ότι οι όλοι αυτοί χαρακτήρες πλαισιώνουν ο ένας τον άλλον με κάθε τρόπο χτίζοντας σιγά σιγά και τελικά παρουσιάζοντας ένα μεγαλύτερο σύνολο. Για τον σημερινό σεναριογράφο είναι πολύ ευκολότερο έχοντας ένα τιτάνιο background φτιαγμένο και αμέτρητους χαρακτήρες να "παίξει μπάλα" εισάγοντάς τους σε σειρά ενός που έχει αναλάβει τη δεδομένη περίοδο. Πίσω τότε ήταν προφανώς δυσκολότερο. Τα κατάφεραν μια χαρά όμως και παρά τις ελλείψεις στις οποίες παράλογα εξακολουθεί και γκρινιάζει πολύς κόσμος, όπως έχω δηλώσει ξανά δεν είχαμε ΠΟΤΕ έλλειψη από υπερηρωικά στην Ελλάδα. Εκεί ήταν για όποιον τα ήθελε, όχι όμως για εκείνον τον αιώνιο-γκρινιάρη-που-μας-ακολουθεί-μέχρι-σήμερα, του οποίου τρέχανε/ουνε τα σάλια για αυτά τα οποία δεν έχουν ακόμη έρθει.

     

    Μ' αυτά και μ' αυτά, εμένα με έχουν συντροφέψει αυτά τα κόμικς 40 χρόνια τώρα και να είστε σίγουροι ότι αν ήταν μονάχα κάνας-δυο αγαπημένοι όπως ο Spider-Man ή ο Captain America, δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα συνέχιζα ο ίδιος να διαβάζω τα κόμικς αυτά με τόσο ζήλο. Και κάτι τελευταίο μήπως το καταλάβετε καλύτερα... Ο ενθουσιασμός νεότερου (και όχι μόνο!) κοινού που βλέπουμε στις Αίθουσες ΣΗΜΕΡΑ όταν γίνεται η έκπληξη με ένα νέο χαρακτήρα που εμφανίζεται ή με κάποιον που γνωρίζουμε από προηγούμενη ταινία/σειρά και εμφανίζεται στις post credits/after credits σκηνές μιας ταινίας, είναι ακριβώς ο ίδιος που είχαμε κι εμείς όταν διαβάζαμε τότε έναν χαρακτήρα και "έσκαγε" κάποιος να τον βοηθήσει. Δεν έχει αλλάξει κάτι, η ίδια "συνταγή" πετυχαίνει & σήμερα, ακόμη και στις πιο μέτριες παραγωγές. Εάν δε ξέρεις αυτόν τον "κάποιο" όμως, χάνεις μεγάλο μέρος της απόλαυσης. Είναι γνωστό δε, ότι η Phase 4 κινηματογραφικά τα πήγε πάρα πολύ άσχημα σε γενικές γραμμές και πολλοί από εμάς περίμεναν πως και πως τις σκηνές στο τέλος ΜΗΠΩΣ και δουν κάποιο γνώριμο χαρακτήρα και αναπτερωθεί λίγο η πίστη τους ότι μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο, έστω στην επόμενη παραγωγή που έχουμε να περιμένουμε. Δεν είναι η λύση ο Batman και ο όποιος Batman. Δε θα σβήσει η δίψα για υπερηρωικά θεωρώντας ότι θα δεις "κάτι άλλο". Δε ξέρω τι σειρές υπάρχουν στο εξωτερικό με εκείνον μόνο, αλλά εάν έχουν απ' όλες τις περιόδους και δίνονται εντελώς σκόρπια, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο στον αναγνώστη να καταλάβει ποιος απ' όλους τους Batman είναι σε κάθε περίπτωση. Ξεχάστε τα αυτά. Αυτό που πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνει ο αναγνώστης των κόμικς αυτών είναι να μάθει επιτέλους να διαβάζει οτιδήποτε έχει να του προσφέρει ένα κομικσικό/κινηματογραφικό/τηλεοπτικό σύμπαν (εντάξει, ας βγάλει αν θέλει τις παιδικές εκδόσεις εκτός, δε μιλάμε για εκείνες) και αυτό είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ θέμα του αναγνώστη/θεατή, όχι του τι θα έρθει, από ποιον και πόσο άμεσα θα γίνει αυτό.

     

    Ας είμαστε λοιπόν λίγο χαλαροί με τις προτιμήσεις μας, να μην τα ψειρίζουμε τόσο πολύ για ανοησίες και ίσως τότε δούμε με άλλο μάτι κάποια πράγματα και αρχίσουμε να απολαμβάνουμε καλύτερα αυτά που μας δίνονται. Αλλιώς ας πάμε άλλη μια φορά στα βράχια συμπαρασύροντας ορισμένοι και τους υπόλοιπους για να σταματήσουν να εκδίδονται υπερηρωικά κόμικς στη χώρα μας. Κάποιοι μπορεί και να τρίβουν τα χέρια τους, βέβαια, να συμβεί αυτό, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα δοθεί αλλού η βαρύτητα. Ελπίζω να το ξανασκεφτούν και αυτοί ακόμη διότι αυτά τα πράγματα έρχονται όταν ο καιρός ωριμάζει. Όχι με το στανιό και σίγουρα όχι επειδή κάποιος έπιασε "στα γεράματα" να διαβάζει Γαλλοβελγικά, που μετά από δεκαετίες στασιμότητας στη χώρα μας να έχει εγωιστικά την απαίτηση να υπάρχουν άμεσα όλα στα πόδια του. Και ακόμα χειρότερα, να υπάρχουν πραγματικά πολλά για να κάνει εκείνος τις επιλογές του. Αυτό κι αν είναι θράσος! Οι εκδότες έχουν αποδείξει 17 χρόνια εδώ μέσα ότι δε δίνουν δεκάρα τσακιστή όταν κάποιοι ανά περιόδους "απειλούν" ότι θα κάνουν αγορές απ' το εξωτερικό. Ας κάνουν. Ξέρουν πολύ καλά ότι όταν αποφασίσουν να βγάλουν τη δική τους έκδοση στα Ελληνικά, εάν είναι αξιοπρεπής οι ίδιοι αναγνώστες θα σπεύσουν να την αγοράσουν και πάλι στη μητρική τους γλώσσα. Μιλάω για τη συντριπτική πλειοψηφία αναγνωστών φυσικά. Και κακά τα ψέμματα, οι εκδόσεις κόμικς στη χώρα μας βελτιώνονται σε γενικές γραμμές ολοένα και περισσότερο. Είμαι απόλυτα βέβαιος πλέον ότι έχουμε να δούμε σπουδαία πράγματα σε Ελληνικές εκδόσεις, όπως βλέπουμε ήδη δηλαδή. Αρκεί να μάθουμε να διαβάζουμε σωστά και να προσέχουμε λίγο παραπάνω τις επιλογές μας. Εκείνοι που αγοράζουν κόμικς απ' το εξωτερικό για επένδυση δε με αφορούν και δεν απευθύνομαι σε τέτοιους. Αυτοί άλλωστε είναι περαστικοί από δω μέσα και αυτά είναι Κατοχικά σύνδρομα που θα πρέπει κάποια στιγμή να αποβάλλουν. Απευθύνομαι σ' αυτούς που πραγματικά αγαπούν και διαβάζουν το Κόμικ.

    • Like 14
    • Respect 4
    • Read 2
  3. On 14/3/2024 στο 8:55 ΜΜ, constantinople είπε:

    Δυστυχώς προς το παρόν μόνο υπογραφή από τον κύριο Παχνέλη μπορούμε να κανονίσουμε!

     

    Σε αυτό εδώ ο @ Bilis γέλασε δυνατά, διότι τον βλέπουμε δύο φορές. :D Πως γκένεν αυτό; Να διορθωθεί παρακαλώ και άμεσα! Δε γίνεται να γελάει μόνο αυτός ο κύριος εις διπλούν κι εμείς να μη μπορούμε! Αρκετά με τους χάκερς! :ego:

    • Like 5
    • Αστείο 5
  4. Μπράβο βρε Γιάννη που τα κυνηγάς όλα αυτά με τη σειρά σου και μας τα παρουσιάζεις! :best:  Έχω όμως ένα παράπονο... Από το 2016 έχει να παρουσιαστεί έκδοση του Καραγκιόζη σ' αυτήν εδώ την κοινότητα και δεν καταλαβαίνω το λόγο, ενώ μεταξύ άλλων έχουν κυκλοφορήσει ακόμη και στα περίπτερα αξιολογότατα βιβλία. Με αυτό εδώ το ημερολόγιο, κυκλοφόρησε το βιβλίο "Καραγκιόζης: Μια Φιγούρα από το Χθες στο Σήμερα - 100 Χρόνια από τη Γέννηση του Ευγένιου Σπαθάρη". Εάν το έχεις ακόμα στην κατοχή σου, μήπως μπορείς να το παρουσιάσεις; Υπάρχουν κι άλλα παρελκόμενα όπως ημερολόγια που έχουν κυκλοφορήσει αλλά και βιβλία, που δυστυχώς δεν παρουσιάστηκαν ποτέ... :(

    • Like 3
  5. On 22/3/2024 στο 8:42 ΜΜ, Ζάνταφ είπε:

    Kαταρχάς αναφέρω ότι δυστυχώς τέτοιου είδους συλλογές φτάνουν στην πόλη μου με μικρή καθυστέρηση, οπότε χθες αγόρασα το δεύτερο τόμο.

     

    Και ποια είναι η πόλη σου; Μη ντρέπεστε παιδιά, καλό είναι να είμαστε ενήμεροι που υπάρχουν προβλήματα. Έπειτα μη ξεχνάμε ότι πολλές φορές μας διαβάζουν και διάφοροι εκδότες (αν όχι όλοι), οπότε τυχόν κακώς κείμενα μπορεί να λάβουν υπόψιν.

     

    Σε ότι αφορά φίλους παραππάνω που σκέφτονται να κάνουν "εκπτώσεις" στις αγορές τους προκειμένου να εξοικονομήσουν χώρο, να πω ότι δε θα καταφέρουν απολύτως τίποτα... Αργά ή γρήγορα θα έρθουν πάλι στον ίδιο παρονομαστή. Εάν λοιπόν θέλετε να έχετε άμεση πρόσβαση σ' αυτά που αγοράζετε, ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δε σας ενδιαφέρει πλέον. Και αν βλέπετε ότι τελικά υπάρχουν αρκετά Ελληνικά κόμικς της αρεσκείας σας και διαφαίνεται ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα τέτοια, ξεφορτωθείτε τις ξένες εκδόσεις. Εγώ τις λιγοστές που είχα τις έδωσα χωρίς δεύτερη σκέψη και το ίδιο απ' ότι βλέπω κάνουν πολλοί άλλοι στο "Vendora" και αλλού. Ειδάλως οι κούτες σε αποθήκες, πατάρια, υπόγεια & σοφίτες είναι μονόδρομος... Ας κάνει ο καθένας τον απολογισμό του. Φίλε Constantinople πόσες ανάλογες σειρές θέλεις στην Ελλάδα για να αναγκαστείς να φτάσεις σ' αυτό το σημείο; :D

    • Like 6
    • Διαφωνώ 1
  6. 1 ώρα πριν, Ubergorn είπε:

    Άρα τελικά θα μπει ή δεν θα μπει;

     

    Στο μεταξύ πόσο ωραία θα ήταν οι τόμοι να είναι σκληροδετοι.... Αλλά τι λέω και εγώ τώρα...

     

    Κι εγώ θα τους ήθελα σκληρόδετους, αλλά... Θα μπει πάντως ο τόμος που λες, αυτό μας απέδειξε παραπάνω ο Captain Cooper! https://www.greekcomics.gr/forums/uploads/monthly_2017_11/yes.gif.2c406642584c3df32711d35178ba3a1d.gif

    • Like 7
    • Ευχαριστώ 1
  7. 4 ώρες πριν, Ubergorn είπε:

    To "death in the family " arc έχει κυκλοφορήσει στο εξωτερικό σε paperback με τον γενικό τίτλο "Peter Parker Spideman : return of the  Goblin" που περιλαμβάνει τα τεύχη Peter Parker Spiderman  vol 1 44-47.

    Αν όντως αυτό μπει στον τόμο της σειράς είναι για μένα από τις καλύτερες ιστορίες με τον Green Goblin(τα έχω σε τεύχη και τα έχω διαβάσει ξανά και ξανά και λατρεύω το σχέδιο του Huberto Ramos).

     

    Μα δε θα μπει είπαμε. Βρέθηκε που έγινε η παρανόηση και αφορά άλλον τόμο. Επομένως μιλάμε για αυτό εδώ το graphic novel, το οποίο απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει ως έκδοση στην αντίστοιχη Τσεχική συλλογή, υπάρχει όμως στην αντίστοιχη Ισπανική και είναι ο 37ος τόμος με τίτλο "Una Muerte en la Familia". Μάλιστα! Αυτός ο τόμος συμπεριλαμβάνει και το τεύχος "The Amazing Spider-Man" #25 της 2ης σειράς, όπως και το "Spider-Man" #25 που αναφέρει πολύ σωστά ο @ Captain Cooper , οπότε πράγματι κάπου τον είδε και απ' την Ελληνική μετάφραση έβγαλε το συμπέρασμα γι' αυτόν τον τόμο αρχικά! :beer:

    • Like 7
    • Ευχαριστώ 1
  8. On 18/3/2024 στο 10:54 ΠΜ, Captain Cooper είπε:

     

    Μιλάω για το δικό μας τόμο 50, ο οποίος δεν υπάρχει στην τσεχική συλλογή.

    ,

     

    On 18/3/2024 στο 7:50 ΜΜ, Captain Cooper είπε:

     

    Λοιπόν ο τόμος "Smrt v rodině" της τσεχικής (Died in Your Arms Tonight) είναι ο δικός μας 50, το "Smrt v rodině" μεταφράζεται ως «Θάνατος στην οικογένεια». Άρα ολόκληρη η συλλογή ταυτίζεται με την τσεχική.

     

    Πάλι μπερδεύτηκα... Όταν λες "ταυτίζεται" και έχουμε τον 54ο Τσεχικό να είναι ο 50ος Ελληνικός, τι εννοείς; Ως προς το σύνολο του υλικού; Κατά τ' άλλα "Death in the Family" graphic novel εγώ δε ξέρω να έχει κυκλοφορήσει σε άλλη γλώσσα... Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Τα τεύχη αυτά τα συμπέρανες απ' τις σειρές που φέρει το story arc τον τίτλο "A Death in the Family", έτσι δεν είναι; Την αντιστοιχία θα έπρεπε να την έχεις κάνει με κάποιο ήδη υπάρχον graphic novel, όχι αυθαίρετα να έχει προκύψει δικής μας επινόησης τέτοιο. Θέλω να πω, η "Anubis" θα μπορούσε να είχε φτιάξει ένα δικό της αυτόνομο τόμο, όπως άλλωστε έχει κάνει με τα "Conan the Barbarian"! Η "Radnet" όμως μέσα από μία σειρά που ουσιαστικά επανεκδίδει ξένα graphic novels στην Ελληνική γλώσσα, μάλλον δύσκολο... Εάν ωστόσο φίλε μου είχες μπει στο σύνδεσμο της "Wikipedia" που έχω παραθέσει δύο φορές εγώ και μία πιο πίσω ο constantinople, απ' τα ευρήματα του Greekcomicfan, θα είχες διαπιστώσει στον πίνακα της Τσεχικής σειράς ότι ο 54ος γράφει δίπλα στα Αγγλικά "Died in Your Arms Tonight" και δε θα κατέφευγες σε μεταφράσεις για να ανακαλύψεις τον τόμο και να κάνεις τις συνδέσεις. Δε θα σκόνταφτες σε κάποιον ανύπαρκτο προσπαθώντας να βγάλεις άκρη απ' τα story arcs των σειρών "Peter Parker: Spider-Man" & "The Amazing Spider-Man".

     

    Όσο για τον φίλο @ diotsoumas που αναρωτιέται εάν υπάρχει αντίστοιχη Τσεχική λίστα στο "Goodreads", είχα δώσει Ισπανική, Πορτογαλική & Τσεχική σειρά στο "Goodreads" εδώ. Απ' ότι φαίνεται όμως την είδα επιπόλαια και τελικά ούτε οι Ισπανοί την έχουν καταχωρημένη ακόμη ολόκληρη... Έχουν όμως περάσει αρκετούς τόμους. Η Ελληνική σειρά ξεκίνησε επιτέλους εδώ. Και λέω "επιτέλους" διότι στους Έλληνες βιβλιοθηκάριους το έχω αιτηθεί σε δύο νήματα τουλάχιστον τρεις φορές και δεν ασχολούνταν κανένας. Δε ξέρω αν τελικά το έκαναν οι συνήθεις ύποπτοι ή κάποιος άλλος αναγνώστης από μας εδώ που τυχαίνει να είναι και βιβλιοθηκάριος (αν και δε νομίζω, διότι δεν είχε περάσει το ISBN, το οποίο δεν το αναφέρει πουθενά ο εκδότης και μόνο κάτοχος τόμου θα το γνώριζε να το περάσει!). Όπως και να 'χει το 1ο graphic novel καταχωρήθηκε, το 2ο αιτήθηκα και ακολουθεί (κατέθεσα μάλιστα αριθμό σελίδων και ISBN και καταχωρήθηκαν ήδη σε αυτόν), οπότε σιγά σιγά με "σπρώξιμο" (τι να κάνουμε, φαίνεται ότι δεν υπάρχει διάθεση γενικότερα απ' τους βιβλιοθηκάριους ν' ασχοληθούν) ευελπιστώ ότι θα περαστούν και οι υπόλοιποι.

     

    Καλές οι αναλύσεις φίλε @ constantinople ορισμένοι από μας, όμως, θέλουμε μια πλατφόρμα να καταχωρούμε τι έχουμε, τι αναζητούμε και τι έχουμε γενικότερα διαβάσει. Σε ότι αφορά τις σειρές και των τριών χωρών, το έχω επίσης αιτηθεί τρεις φορές να συνδυαστούν οι εκδόσεις όλων των graphic novels τους, θα το προσπαθήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα. Ήδη για το 1ο graphic novel το αιτήθηκα και συνδυάστηκε με τα αντίστοιχα ξενόγλωσσα, αναμένω και τον 2ο. Η αλήθεια είναι όμως ότι σύνδεσμοι με αντιστοιχίες των ξένων graphic novels θα έπρεπε να υπάρχουν στην παρουσίαση της σειράς. Όχι μόνο με τα επί μέρους τεύχη. Εάν όχι της "Goodreads" ακόμη που δεν είναι ολοκληρωμένη, η σελίδα του Τσέχου εκδότη που έδωσα με εκείνη της "Wikipedia", πιστεύω ότι θα ήταν καλό να τις περάσει κάποιος. Εδώ δεν είναι "Κλασικοί Υπερήρωες" όπου οι χαρακτήρες εκδίδονται με κάποια σειρά.

     

    Εάν όλα αυτά που περιγράφω είχαν γίνει ήδη εκεί μέσα, δε θα χρειαζόταν να ψαχνόμασταν διόλου στο "Google" και ν' αναζητούμε τις αντίστοιχες σειρές. Θα τις βρίσκαμε εύκολα και γρήγορα μέσα από αυτή την πλατφόρμα και θα τις καταχωρούσαμε κι εδώ αμέσως, χωρίς να παιδεύεται ο φίλος Captain Cooper και όποιος άλλος. Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχουν αρκετοί βιβλιοθηκάριοι που να ασχολούνται με τα κόμικς, προφανώς υπάρχουν και αγκυλώσεις από διάφορους βιβλιόφιλους διεθνώς (μέχρι και super librarian έπιασα αδιάβαστο ότι "αυτά δεν είναι βιβλία και δεν υπάγονται εδώ" (και καλά δεν είναι ν' ασχοληθεί κάποιος) και όταν τον ρώτησα γιατί τότε έχουν δεκάδες χιλιάδες τεύχη και κόλλησαν στα graphic novels, έκανε την πάπια και δεν απάντησε). Εκεί μάλλον εστιάζεται το πρόβλημα. Κατά τ' άλλα κατέβαλα πολλές προσπάθειες να καταχωρηθεί και η σειρά "Κλασικοί Υπερήρωες" της "Radnet" και ανέβηκε ολόκληρη επιτέλους, με τα ISBNs κάθε τόμου. Εάν δεν κάνω λάθος, ο φίλος @ thor77 καταχώρησε αρκετούς τόμους στην αρχή και βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση! :thanks: Για τους αριθμούς των σελίδων δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστοί, διότι δεν έχω ξεσφραγίσει τους περισσότερους δικούς μου ακόμη, επομένως δεν έχω ακριβή στοιχεία. Νομίζω έβαλαν 130 σελίδες στον καθένα, όπως έχουν στις αντίστοιχες ξένες σειρές.

    • Like 11
    • Respect 1
    • Ευχαριστώ 1
  9. 13 ώρες πριν, Captain Cooper είπε:

    Ανακάλυψα επίσης τα περιεχόμενα του τόμου 42 (Βένομ και Ράινο). Πρόκειται για τον τόμο 45 της τσέχικης συλλογής με τίτλο "The Hunger". Μπορεί στα περιεχόμενα του καταλόγου της Βικιπαίδειας να αναφέρονται ως περιεχόμενα του τόμου μόνο τα τεύχη 1-5 του vol.2 του Spectacular Spider-Man, όμως ο τόμος περιλαμβάνει και τα τεύχη 5-6 του Spider-Man's Tangled Web με την ιστορία "Flowers for Rhino", την οποία είχα προβλέψει ως πιθανό περιεχόμενο του τόμου.

     

    Παραθέτω μία φωτογραφία από το οπισθόφυλλο της έκδοσης

     

    Άρα από ότι φαίνεται, η συλλογή ακολουθεί πιστά την τσέχικη έκδοση με μοναδική αλλαγή τον τόμο 50 (Ένας θάνατος στην οικογένεια), στη θέση του οποίου υπάρχει στην τσεχική ο τόμος "Died in Your Arms Tonight".

     

    Κάτι δεν πάει καλά εδώ... Σύμφωνα με την Τσεχική "Wikipedia", ο τόμος #50 είναι το "Venom Vs. Carnage" και το "Died in Your Arms Tonight" είναι ο 54ος τόμος! Κι αυτό επιβεβαιώνεται απ' το *.pdf που κατεβάζεις απ' τη σελίδα του Τσεχικού παραρτήματος της "Hachette" που είχα δείξει εδώ, παρακάτω που γράφει "ČÍSLA".

    • Like 8
  10. On 27/2/2024 στο 3:11 ΜΜ, natsos είπε:

    Ένα πολύ προσιτό Μίκυ Μυστήριο από ένα αρκετά γνωστό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο που ώρες-ώρες γδέρνει:

     

     

    Ας ελπίσω να είναι τυπογραφικό λαθως αλλιώς έπαθαν την λεγόμενη (θείτσεια βεντορίτιδα) :lol:.

     

    :beer:

     

    On 27/2/2024 στο 4:16 ΜΜ, Indian είπε:

    Δεν νομίζω ότι εννοούν την τιμή. Είναι εξωπραγματική ακόμα και για τον πλέον παραδόπιστο! :lol:

     

    Κι εγώ κλίνω στο ότι είναι τυπογραφικό λάθος. :) 

     

     

    :beer:

     

    Ε κοίτα... Σου λέει το #21 είναι... 21 x 10€ το τεύχος = 210€. Σωστό μου ακούγεται!

    • Like 2
    • Αστείο 4
  11. On 1/3/2024 στο 3:23 ΠΜ, hose είπε:

    Για οσους κυνηγανε μονο αριστες καταστασεις, υπαρχουν αυτα τα "εικονογραφημεβα" (οπως λεμε Μαρέβα)

     

    Ρε φίλε εντάξει, ένα λεπτό... Μη γινόμαστε υπερβολικοί. Εγώ βλέπω στο ένα τεύχος "Μίκυ Μάους" και το μεγαλύτερο μέρος του εξωφύλλου είναι στη θέση του! Αυτό τώρα γιατί να το βγάλεις σκάρτο; :crying: :lol:

    • Like 5
  12. Θέλω να πω ότι μιλάμε για μυθοπλασία. Δεν αλλάζει κάτι. Έπειτα το λέει ο τίτλος της σειράς: "La BD dont Vous Etes le Heros" ("Το Κόμικ του Οποίου Είσαι Ήρωας" μου δίνει το "Google Translate"). Μια ιστορία διαβάζεις, απλώς εκεί που διαβάζεις, φτάνεις σε κάποιες σελίδες να έχεις επιλογές για να σε παραπέμψουν αλλού και σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να "ρίξεις ζάρι" για να δεις αν ζεις ή αν πέθανες σε κάποια μάχη για να προχωρήσει (ή όχι!) το σενάριο. Το ζάρι μπορεί να στο δώσει ακόμη και για να επιλέξεις ποια οδό θα πάρεις, δε σου δίνει πάντα τη δυνατότητα να επιλέξεις μόνος σου. Αυτό τέλος πάντων γίνεται στα "Μοναχικός Λύκος". Επειδή δε σου δίνουν ζάρι μαζί με το βιβλίο, έχουν μία σελίδα στο τέλος του βιβλίου με τετράγωνα που έχουν αριθμούς και σου ζητούν να αποστρέψεις το βλέμμα, να πάρεις ένα μολύβι και να αγγίξεις ένα σημείο για να δεις "τι έφερες". Όποιος ήθελε το αντικαθιστούσε με ζάρι, διότι από ένα σημείο και μετά χαλούσες και τη σελίδα. Υποθέτω ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και εδώ. Αλλά βρε Ίωνα..δείξε μας κι εσύ καμιά φωτογραφία με το κόμικ περιεχόμενο! :spidey_yeah_that: Κακώς δεν τα 'χω ψάξει να τα αγοράσω και ο ίδιος ακόμη αλλά δυστυχώς πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες...

    • Like 3
  13. 6 ώρες πριν, theforce είπε:

    Κάποια πράγματα από την ενημέρωση τα βρίσκω λίγο παράξενα. Δηλαδή Με τους Κλασικούς Υπερήρωες υπήρχε άδεια στο συμβόλαιο και μετέφραζαν έξω από τα μπαλονάκια; Και οι λέξεις που μένουν τώρα μέσα στα μπαλονάκια αμετάφραστες, είναι λόγω συμβολαίου; Με τη συχνότητα κυκλοφορίας, πρώτη φορά ακούω τέτοιες υποχρεώσεις, και μάλιστα μετά το κυκλοφοριακό μπάχαλο της προηγούμενης συλλογής. Με την ίδια εκδοτική δεν συνεργάζονται;

     

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά βλέπουμε να μεταφράζουν και στα μπαλονάκια και με αστερίσκο σε όλες τους εκδόσεις οι "Οξύ" & "Anubis"! Εκείνοι πως μπορούν να το κάνουν δηλαδή εφόσον έχει επιπλέον έξοδα; Και μη μου πει κανείς για την τιμή πώλησης, διότι και στη σειρά της "Hachette" το ίδιο συμβαίνει! Έχεις απόλυτο δίκιο όμως φίλε μου, διότι και πάλι με τη "Luppa" συνεργάζονται!

     

    Στα υπόλοιπα, αυτά που μας είπε ο φίλος constantinople είναι πολύ ωραία, εγώ θα επιμείνω όμως στα σκληρόδετα της "DC Comics" με προτεινόμενη τη σειρά της "Eaglemoss". Την "Hachette" την έχω σχεδόν ξεκοκαλίσει και έχω διαβάσει ξανά τους τόμους που είχα σε χαρτόδετο απ' τις άλλες δύο εκδοτικές, διότι απολαμβάνω εκτός απ' την ποιότητα και τα άρθρα, τις επιλογές που είχαν σε αυτή τη σειρά! Έχω ξενερώσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ που ξέρω ότι έχω να περιμένω μονάχα δύο τόμους ακόμη... Εάν εκείνη της "Eaglemoss" είναι εφάμιλη, θα ήταν ένα καλό κίνητρο να ξεκινήσει καλά και να ολοκληρωθεί με τους περισσότερους τόμους πουλημένους, αν όχι όλους. Με το αντίστοιχο τιράζ βέβαια... Και κρίμα που για τη σειρά "Κλασικοί Υπερήρωες" δεν έχουν καμία άλλη σκέψη πέρα απ' το τι θα κάνουν με το απούλητο στοκ... :(

    • Like 12
    • Read 1
  14. Το "Αντίο Μπάτμαν" κυκλοφόρησε ξανά απ' τις εκδόσεις "Ασύμμετρη Απειλή" με διαφορετικό εξώφυλλο το 2013, σύμφωνα με το "Βιβλιοnet". Στο "Goodreads" είναι καταχωρημένο τον Ιανουάριο του 2015, αλλά δε ξέρω που το βρήκαν αυτό... Έχουν περάσει το εξώφυλλό που έχει το λογότυπο της "Πολιτείας", στην "Πολιτεία" όμως έχει την ημερομηνία του πρώτου βιβλίου που έχει παρουσιαστεί εδώ... Το εξώφυλλο είναι αυτό:

     

    https://biblionet.gr/wp-content/uploadsTitleImages/23/b224754.jpg

    • Like 2
    • Ευχαριστώ 1
  15. On 1/2/2024 στο 8:09 ΠΜ, nikos99 είπε:

    Μαλλον θα πρέπει να το πιάσω στα χέρια μου για να πειστώ ότι είναι κόμικ . Ευχαριστω παντως για τις διευκρινίσεις .

    Φίλε Νίκο, όπως τα βιβλιοπαιχνίδια τύπου "Μοναχικός Λύκος" ανήκουν στα βιβλία, έτσι και εκδόσεις όπως αυτή εδώ ανήκουν στα κόμικς. Είναι μυθοπλασία σε μορφή παιχνιδιού και στις δύο περιπτώσεις. Σε αντιστοιχία σε παραπέμπω τηλεοπτικά στην τηλεοπτική σειρά "Εσύ Αποφασίζεις" ('93-'95) του "Mega", παρόλο που εκεί είχες μια μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι ενώ εδώ έχεις καθ' όλη τη διάρκεια. Σου δίνω και trailer να θυμηθείς περί τίνος επρόκειτο:

     

     

    • Like 3
    • Ευχαριστώ 1
  16. On 8/3/2024 στο 7:37 ΜΜ, hudson είπε:

    Οι Κλασικοί Υπερήρωες τώρα και σε κομικσάδικα

    https://solaris.gr/

     

    Και γουστάρω άσχημα που λέτε! Βλέπεις τα κόμικς αυτά ξανά στον 2ο φυσικό τους χώρο (εφόσον στα περίπτερα δεν υπάρχουν πλέον...), που πάει εκεί κάποιος, τα βλέπει μπροστά του και ψωνίζει! Πολύ καλή κίνηση απ' το "Solaris" να πάρει στοκ! Τέρμα λέμε πια με πολτοποιήσεις και ιστορίες όπως γινόταν παλιά. :out: Κάθε κόμικ να βρει κάτοχο, έστω και καθυστερημένα, σε φυσιολογικές τιμές! Μακάρι να είχε το budget και να το έκανε η "ΛΕ.ΦΙ.Κ." και να ξέρεις ότι θα βρεις εκεί ότι απέμεινε, όπως εάν μπορούσε να το κάνει και στο στοκ του Χρήστου Τερζόπουλου! Στα 7.65€ άλλωστε, είναι βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα θα έχεις κέρδος. Ο χαμένος είναι δυστυχώς ο εκδότης με τόσα απούλητα...

     

    On 8/3/2024 στο 8:42 ΜΜ, hudson είπε:

    Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το solaris έχει όλα τα Νο1 από κάθε ήρωα, εκτός του Daredevil που έχει το Νο2 :thinking:

     

    <καταστροφολογία mode on> Ναι, αυτό συμβαίνει επειδή τελικά ο Daredevil είναι αυτός που πούλησε και όχι ο Spider-Man, η "Radnet" δε μέτρησε καλά τις ντάνες που είχε (τι πρωτότυπο!) και αποφάσισε λανθασμένα να πάρει τα δικαιώματα για τον Spider-Man. Χάρηκε με τις πωλήσεις του 1ου τόμου στα 2€ που έχει χασούρα, αλλά απ' τον 2ο κι έπειτα τι γίνεται; Είναι ζήτημα αν θα ολοκληρωθεί η σειρά, πάνε τα λεφτά των συνδρομητών... :( </καταστροφολογία mode off>

    • Like 8
    • Αστείο 1
  17. Μιας κι εδώ κάνουμε χαλαΔίνω που λέτε σκέτο "Radnet" και μεταξύ άλλων μου βγάζει αυτό:

     

     

     

    "The spark is always there! Inspiring our every action and interaction, no matter where or how it happens. That's why we empowering our people!"

     

    Παρακάτω έβγαλε αποτέλεσμα "EΘΝΙΚΟΣ ΣΤΑΡ ΞΕΜΑΛΛΙΑΖΕΙ ΒΕΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ plus ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΕΟΤΣΑΚΟΥ (Made in Greece ,2007)". Έψαχνα εκείνο το βίντεο που παρουσίαζε τη νέα σειρά και ξετρύπωσα τον @ karolos79 , μόνο που εκεί έχει κι ένα "37" στο τέλος. :D

     

    @karolos7937

    πριν από 4 ημέρες (τροποποιήθηκε)
    "Έχεις απόλυτο δίκιο για το έπος των κλώνων. Ο 3ος τόμος πιθανόν να περιλαμβάνει το αρχικό Clone Saga του 1974 με τη δημιουργία των κλώνων του Peter Parker και της Gwen Stacy. Το Clone Saga που αναφέρεις ήταν μια σειρά από κόμικ του Spider-Man από διαφορετικούς τίτλους του ήρωα που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1994-1996. Όντως μεγάλο κάψιμο για εκείνη την εποχή. Περιμένουμε βιντεάκι με την κυκλοφορία του τόμου."
     

     

    Δε γνωρίζω τον youtuber αυτόν και μου το πέταξε όταν είδα την παρουσίαση του Γιώργου (PhantomDuck). Εντάξει, ο τύπος δεν τα γνωρίζει καλά, τα καλωσορίζει πάντως, του άρεσε και η vintage συλλογή λέει και μάλιστα είπε μια "mindblowing" ιστορία απ' τα 90s. :lol: Στην οσμή στο χαρτί που δεν αρέσει του @ PhantomDuck , εκείνος αντίθετα τραβάει γερή τζούρα. post-556-12850844579121.gif

    • Like 6
    • Αστείο 3
  18. Κόμικ είναι παιδιά, ξεκάθαρα! Τα καρέ συνοδεύονται απ' το κείμενο και τούμπαλιν, μέχρι και αριθμήσεις υπάρχουν που αναφέρονται, φυσικά και στα δύο! Τι σημασία έχει αν υπάρχει αρκετό κείμενο; Θυμόμαστε Καραγκιόζη ή ορισμένες δουλειές του Μποστ. Και το "αρκετό κείμενο για κάθε καρέ" είναι υποκειμενικό. Έχει διαβάσει κανείς το "Watchmen"; Καλά λέει ο Άρχοντας, το "Περιοδικό μας" γιατί είναι στα κόμικς και αναρωτιόμαστε γι' αυτό εδώ;

    • Like 4
    • Ευχαριστώ 2
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.