Μετάβαση στο περιεχόμενο

marios1957

Members
  • Περιεχόμενο

    621
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από marios1957

  1. Ξέρουμε τι παρουσιάσεις παίζουν;

    Εκτός απ' το επίσημο πρόγραμμα παρουσιάσεων,μέχρι τη τελευταία στιγμή είναι όλα ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις με τους δημιουργούς.

     

    Κάποιοι δεν θέλουν να πούνε τι θα παρουσιάσουν,κάποιοι το φυλάνε για έκπληξη,κάποιοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα πρωτοπαρουσιάσουν.

    • Like 9
  2. Λοιπόν παιδιά το έψαξα αρκετά,και το κόστος για εκτύπωση και μια καλή βιβλιοδεσία ξεφεύγει αρκετά..Αυτό που δοκίμασα,θέλει αρκετό κόπο αλλά αξίζει,ειδικά για τα scanlations. Εφόσον υπάρχει το υλικό σε ηλεκτρονική μορφή στα ελληνικά(αυτούσιο η μεταφρασμένο) ,βρίσκεις το αντίστοιχο ξένο αντίτυπο(προσωπικά προτμώ tpb η hc ωστε να έχει ωραία μορφή στην βιβλιοθήκη μου),και μέσω photoshop η παρεμφερούς προγράμματος μεταφέρεις τους διαλόγους-μπαλονάκια σε μία κενή σελίδα ίδιας διάστασης με το αντίτυπο και την γεμίζεις.Μετά εκτυπώνεις σε αυτοκόλλητη κόλλα  ,κόβεις προσεκτικά κάθε μπαλονάκι ξεχωριστά,και το κολλάς ακριβώς στο σημείο που πρέπει. Παίρνει αρκετό απο τον ελεύθερο χρόνο σας,αλλά τα αρρωστάκια σαν κι εμένα θα απολαύσουν σίγουρα το αποτέλεσμα..  :)

     

     

    attachicon.gifIMG_20140603_160859.jpgattachicon.gifIMG_20140603_160231.jpgattachicon.gifIMG_20140603_155039.jpg

    Είσαι άρρωστος!

    Respect!!!

    • Like 11
  3. Έφυγε ο Πρωτοψάλτης,γνωστός αναρχικός εκδότης,αλλά και comics (Freak Brothers,Ο Μικρός Τυμπανιστής).

     

    Έπινε πολύ,κάπνιζε πολύ,έφυγε όπως έζησε:Χωρίς συμβιβασμούς.

     

    Θα τον θυμάμαι με αγάπη,από παιδάκια ήμασταν παρέα.

     

     

     

     

     

    Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο Αγ.Αναργύρων,αύριο στις 17:30.

    • Like 37
  4. Απλώς να σημειώσω το εξής. Οι περισσότεροι από όσους έχουν δείξει στο παρελθόν ότι έχουν τις δυνατότητες+ικανότητες, φέτος δεν έβγαλαν φανζίν αλλά τους είχε ήδη τσιμπήσει κάποια εκδοτική. Ως εκ τούτου ότι έμεινε, ήταν ως επί το πλείστον νέοι δημιουργοί στις πρώτες τους προσπάθειες. 

    Μπα,δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι τσιμπιστερές,τεμπελιά μάλλον το κόβω.

    • Like 1
  5. Μ´ αρέσει ότι πρέπει να το "πει" ο Λαμπράκης για να θεωρηθεί γεγονός,λες κι είμαστε μακρυά.

     

    Η σύλληψη,οργάνωση,στήσιμο,συντονισμός,καλλιτεχνική επιστασία,κλπ,κλπ,ανήκει στην Αναστασία,συμμετέχουν δε ο Βασίλης (του ΚΨΜ) και ο Σύλλογος των Ελλήνων Αρχαιολόγων.

     

    Ο κατάλογος (τι κατάλογος,εγκυκλοπαίδεια μιλάμε) θα έχει αυτοτελή κομιξάκια μέσα και θα πωλείται στη διάρκεια (και μετά...) της έκθεσης.

     

    Πριν ακόμη οριστικοποιηθεί το όλο project,η Αναστασία ζήτησε βοήθεια απ´ όλη τη "σκηνή",αλλά άλλος είχε δουλειές,άλλος θα απαντούσε οριστικά όταν αποφάσιζε,άλλος δεν ενδιαφερόταν,οπότε άμα φας πόρτα δυό-τρεις φορές,μουλαρώνεις και το αποτέλεσμα ήταν το onewoman show.

    • Like 17
  6. Κάποιος σερβιτόρος ρώτσηε σε κάποιο εστιατόριο τον Πικάσο,δείχνοντάς του μιά μουτζαλωμένη με στυλό χαρτοπετσέτα,

    "δάσκαλε,δικό σου έργο είναι αυτό;"

    και ο τρισμέγιστος το ...υπογράφει με τη μία και του το δίνει πίσω,λέγοντάς του:

    "τώρα,ναι". :spidey_yeah_that:

    • Like 8
  7. Απορία: παλαιότερα νομίζω υπήρχε μια έκπτωση 10-15% σε μέλη του Comicon Shop, υπάρχει ακόμα; :D

    10% συνήθως δίνουμε σ´αυτά που έχουμε καλύτερους όρους αποπληρωμής και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

     

    Υπάρχουν σε μας προ'ι'όντα που δεν έχουν καν έκπτωση στην αναγραφόμενη,επειδή η τιμολογιακή πολιτική του αρχικού προμηθευτή (εκδότη) αποσκοπεί στην άμεση εξόντωσή μου.

     

    Φαντάσου δηλαδή ο εκδότης να μου δίνει 20% έκπτωση στη χοντρική και η λιανική του στα δικά του μαγαζιά (και δυό-τριών κολλητών του) να είναι 40%!Ευτυχώς αυτά μετριούνται στα δάχτυλα του χεριού απρόσεκτου χειριστή πριονοκορδέλας...

     

    Θα μου πεις γιατί τα παίρνω;Μα επειδή υπάρχουν.Δεν νοείται κομιξάδικο χωρίς πληρότητα.

     

    Αλλά και σ´ αυτές τις περιπτώσεις έχω κάποια ελάφρυνση,γιατί εκτός απ´ τις εκπτώσεις στην αναγραφόμενη,κάθε 100€ επιστρέφω στον πελάτη (εν είδει επιδότησης),5€.

    Μετά μηδενίζεται το κοντέρ,κρατώντας κάβα το υπερβάλλον...και φτου κι απ´ την αρχή.

     

    Σ´ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να τα πω.

     

     

     

     

    Τέλος,βρήκα Gastone.Λίγα μεν,σε πολύ καλή κατάσταση δε.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει πληρότητα (με το ζόρι έβγαλα 6 απ´ τα 7 για τη προσωπική μου συλλογή),τα άλλα είναι λίγα σκόρπια νούμερα.

    • Like 17
  8. Ναι να επιμένετε γιατί εγώ της προάλλες έφτιαξα δεματάκι διαστάσεων περίπου 10χ10χ14 βάρος λιγότερο από κιλό, και το χρεώσαν ως γράμμα (3,2ε) γιατί λέει δεν είχε τις σωστές διαστάσεις για δέμα. Και όντως δεν είχε. Κάπου θαμένο στο internet βρήκα ένα κείμενο με τις προβλεπέ διαστάσεις για δέματα, δεν θυμάμαι που.

     

    Ηθικό δίδαγμα; Παίρνεις αυτό που θες να στείλεις και το χώνεις σε ένα ψιλοτεράστιο κουτί, που μένει ως επί το πλείστον κενό, και το στέλνεις έτσι για να περάσει ως δέμα, διότι ο παραλογισμός των ΕΛΤΑ λέει πως προτιμάνε να πάρουν ένα πιο ογκώδες αντικείμενο, από το να πάρουν ένα μικρότερο.

    Σε πιάσανε κώτσο φιλαράκι.

    Μπορείς να στείλεις ό,τι γουστάρεις σαν δέμα,αρκεί να το δηλώσεις και να συμπληρώσεις το συνοδευτικό έντυπο.

     

    Και είναι καλύτερα να φύγει σαν δέμα,ακριβώς γιατί συνοδεύεται με το χαρτί που λέγαμε.

    • Like 8
  9. Κάτι ακόμα που πρέπει να επισημανθεί. Προχτές Τετάρτη που πήγα στο περίπτερό μου, είδα μερικές στίβες με Κυιακάτικες εφημερίδες (μαζί με τις προσφορές τους). Ρώτησα τον περιπτερά "μα καλά δεν τις πήραν πίσω αυτές που μείναν από την Κυριακή;" Η απάντησή του με εξέπληξε: "Τις πήρανε, αλλά από αυτή την εβδομάδα, όσες Κυριακάτικες εφημερίδες μένουν, θα τις ξαναφέρνουν την Τετάρτη για ένα δεύτερο γύρο, μπας και την έχασε κανένας και θα τις ξαναπέρνουν την Παρασκευή." "Καλά και γιατί δεν τις αφήνουν συνέχεια;'' ''Τις μετράνε, βγάζουν στατιστικά και μετά τις ξαναμοιράζουν." Αυτή ήταν η συζήτηση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

     

    :valtnino:

    Με τζάμπα εργατικά (πήγαιν' έλα) απορώ πως δεν φτιάξανε και τον ισθμό της Κορίνθου με φτυάρια και τσάπες.:P

    • Like 14
  10. Ίσως για την ίδια την εφημερίδα τα φύλλα που πούλησε να μην ήταν καλά, αλλά να πούλησε αρκετά κομμάτια με την προσφορά ώστε να θεωρεί ο Ανεμοδουράς πως τον συμφέρει. Γενικά, χωρίς επαρκή στοιχεία δεν μπορούμε να ξέρουμε τι τους συμφέρει και τι όχι...

    Αρκεί να τα πάρει ατάκα κι επί τόπου κι όχι όπως κάποια εκδοτική (όνομα και μη χωριό),που πήρε εξόφληση μετά από τέσσερα χρόνια,μετά τη συνεργασία της με "κουμπάρους"...
    • Like 10
  11. Κανείς δεν παραξενεύτηκε με το 16,5% ΦΠΑ που προστίθεται στην τιμή; Εκτός αν τόσα χρόνια πουλάω με λάθος ΦΠΑ βιβλία...

    Είναι "συλλεκτικά" αυτά ρε σύ και σαν τέτοια είναι είδος πολυτελείας,συνεπώς το ΦΠΑ τους είναι αντίστοιχο με το 36% αυτών των αντικειμένων,που σε άλλη περίπτωση θα κάνανε 23%•και επειδή μιλάμε για βιβλία(ΦΠΑ 6,5%-ως πότε άραγε; ),το ΦΠΑ για τα "πολυτελή" βιβλία θα πρέπει να είναι παραπάνω,ας πούμε (αυθαίρετα) 16,5%....

     

    Τόσωσα;:P

    • Like 7
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.