Μετάβαση στο περιεχόμενο

ariane75

Members
  • Περιεχόμενο

    837
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχόλια εικόνας δημοσιεύτηκε από ariane75

  1. Καλλιτέχνιδα??!! Χο-χο!! Γουώνα-μπι, ναι. :) Εκτός αν στην τέχνη συγκαταλέγεται το πως πλένεις,κόβεις και φτιάχνεις μια σαλάτα ή τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείς και οργανώνεις τα μαχαιροπήρουνα-πιατικά-κατσαρολικά..ή το πως συνομιλείς με τα ρούχα προς σιδέρωμα κλπ...{....}

     

    Ο ''καλλιτέχνης'' που κατέχει τη φιγούρα πάντως λέγεται Δημήτρης, καλός φίλος που μένει στην Αθήνα.

    Δεν έχω ιδέα από που την αγόρασε και πόσο, αλλά είναι γνωστός (για τους φίλους του) εικαστικός - πειραματιστής και του αρέσει να αλλάζει συχνά διακόσμηση και φωτισμό στο σπίτι του κλπ.

  2. Είναι ανατολή ηλίου, αλλά στη φωτό αυτή βγήκε λίγο σαν ηλιοβασίλεμα..Τα καλαθάκια τα κρεμασμένα που φαίνονται εκεί στα καλάμια είναι κάποια λιγοστά πράγματα-αντικείμενα κάποιων νεκρών που οι συγγενείς μάζεψαν και αφότου ξεπλήθηκε στο Γάγγη,κάηκε και εξαγνίστηκε η υλική υπόσταση του αγαπημένου προσώπου τους , αυτά τα ελάχιστα ''υπολείμματα '' από τη ζωή σε υλικό επίπεδο τοποθετήθηκαν εκεί να ατενίζουν τον ήλιο κάθε μέρα που ανατέλει..

  3. Απ'ό,τι θυμάμαι η έλλειψη παραθύρων στα κάτω επίπεδα εξηγείται από το γεγονός ότι ο Γάγγης φουσκώνει κατά τη διάρκεια των μουσώνων και έτσι εξασφαλίχεται η στεγανότητα του κτίσματος..το συγκεκριμμένο είναι ένα από αμέτρητα παλάτια/ναούς που έκτισε η βασιλική οικογένεια της Darbhanga σε διάφορα μέρη στην Ινδία, ετούτο κατά μήκος της όχθης του Γάγγη στο Varanasi..

    Πραγματικά η ατμόσφαιρα στη συγκεκριμμένη πόλη (η αρχαιότερη-ζωντανή πόλη κατά τας ταξιδιωτικάς γραφάς κλπ) είναι βαθύτατα μυστικιστική..Κάναμε βαρκάδα κατά μήκος της όχθης ξημερώματα (πριν ανατείλει ο ήλιος) παρακολουθώντας τις τελετές καύσεις των νεκρών τους και το ''ξέπλημα'' της σάρκας στα ιερά νερά του Γάγγη-Μητέρας για τους πιστούς..

    Σε κάποιες φάσεις είχα την αίσθηση ότι έκανα ταξίδι στο χρόνο, εαν δεν υπήρχε ηλεκτρικό και τηλέφωνο σε αυτά τα μέρη, θα έλεγε κανείς ότι όλα έχουν μείνει στάσιμα από μια άλλη εποχή..

  4. Αγελάδα είναι Νικόλα...Δυστυχώς παρ'ότι ιερές, πολλές φορές είναι σκελετωμένες και αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή..το παράξενο είναι ότι συναντάς πολύ περισσότερες μέσα στις πόλεις παρά έξω στην εξοχή..Σε πολλά σημεία στις πόλεις υπάρχουν εντωμεταξύ σωροί από σκουπίδια (δεν είδα πουθενά κάδους τώρα που το σκέφτομαι..) και βλέπεις αγελάδες, γουρούνια, κατσίκια και σκύλους(ούτε γάτες είδα..) αλλά και ανθρώπους καμιά φορά, να ψάχνουν για φαγώσιμα..

  5. Iiiiiiiii!!!!

    (μα τι διάβαζα εγώ όταν ο Μανιτού μοίραζε φωτογένεια..) :3eyes:

     

    Διόρθωση 1: ΚΙΚΗ ΘΕΑ!! (Άντε, επόμενη συνάντηση στην Αθήνα?) :cheers3: (αλλά και πρωτύτερα, άντε να κατέβουν και μερικοί εδώ..)

     

    Διόρθωση 2: Εκείνη τη μέρα φυσούσε??? Όλο τον Ιούλιο δεν είχε σταματήσει..δεν άφησε πετρα για πέτρα..,μπάνιο με αμμοβολή ολ-ινκλούσιβ! :trixes:

     

    :cheers:

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.