Jump to content

sarkas1

New Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  105 [ Donate ]

Community Reputation

51 Neutral

About sarkas1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

504 profile views
 1. Ω, τι κρίμα. Είναι δεδομένο αυτό και απλώς δεν γνωρίζουμε το πότε θα γίνει η μετάβαση ή υπάρχει και πιθανότητα να παραμείνει η στοά ώς έχει;
 2. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, να στε καλά για τις απαντήσεις σας! Θα περάσω απο κει πράγματι και ότι βρέξει (για το πορτοφολι) ας κατεβάσει!
 3. Πράγματι για την τελευταία έκδοση της Οξύ είδα και γω πως ποιοτικά είναι ανώτερη. Με ενόχλησε όμως πως αρκετά τεύχη διαφοροποιούνται από τις ιστορίες που είχαν εκδόσει οι Πεχλιβανίδης με αυτές που είχαν εκδοθεί από Modern Times. (Μεγάλα αριστουργήματα από Acclaim εκδόσεις νομιζω του 1997) Επομένως εκτός από την τιμή είναι και αυτός ένας λόγος για να μην πάω προς τα εκεί. Πιο πάνω που ρωτούσα για Β περίοδο είδα το λίνκ σου και τυπικά απόσο κατάλαβα εννοουσα αυτή που λες εσυ Γ και έχεις δικιο. Επομένως για Γ περίοδο 2 ευρώ το τεύχος είναι εντάξει τιμή; Επίσης πάλι όπως το βλέπω ακόμη και τόσο να είναι, δεν αξίζουν οι τόμοι που ναι μεν δεν θα έχουν ενδιαφέρον ολες οι ιστορίες αλλά βγαίνουν οικονομικότερα;; Δεν γνωρίζω βέβαια αν βρίσκονται εύκολα, αν κάποιοι είναι εξαντλημένοι, αν είναι καλή η βιβλιοδεσία κλπ. Πάντως δε βλέπω το λόγο να μην πάει κάποιος για τους τόμους αλλά για μεμονωμένα τεύχη (αν δεν έχει τίποτα από τη σειρά προφανώς).
 4. Κυριώς με ενδιαφέρουν συγκεκριμένες ιστορίες, αλλά επειδή δεν είναι και λίγες αυτές που θέλω, σκέφτομαι μήπως ξεκινούσα με τόμους για οικονομικότερα. Προφανώς δεν έχει ο κάθε τόμος όλες τις ιστοριες που με ενδιαφέρουν αλλά μακροπρόθεσμα θα μου βγεί οικονομικότερα να έχω εν τέλει μαζέψει τους τόμους παρά μια μια. Ετισ το σκέφτομαι αρχικά. Γιαυτό ρωτάω, μπορεί ο συλλογισμός μου να μην ισχύει γιατι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τιμές μεμονομένων τευχών ή τόμων.
 5. Εγώ να ρωτήσω ως νέος στο χώρο αυτών το κόμικς. Αυτή τη στιγμή στη στοά του βιβλίου ποιά έκδοση συνεχίζει η εκδοτική να βγάζει; Την Β, τις μεταγρενέστερες μόνο που κυκλοφόρησαν με εφημερίδες ή καμία και έχει μόνο στόκ? Επίσης αν επιλέξω να ξεκινήσω μαζεύοντας τόμους, αυτή τη στιγμή αυτοί που κυκλοφορούν είναι της Β έκδοσης οι 27 συν οι θεματικοί ή οι εκδόσεις ΑΤΛΑΝΤΙΣ επανεκδίδουν και της Α περιόδου; Γενικά, αν κάποιος όπως εγώ ξεκινάει τώρα ποιες εκδόσεις συμβουλευτικά πως προτείνετε να τα μαζέψει; Τευχη, (ποιας εκδοσης όμως απο θεμα ποιοτητας/ πληρότητας ?) ή μήπως Τομους (ομοια με πριν, ίσως βγαινει πιο οικονομικα;) κλπ Ευχαριστώ
 6. Γνωρίζουμε αν η έκδοση θα σταματήσει στα 3 έντυπα που έχει ανακοινώσει ή θα σύνεχισει μέσα στο καλοκαίρι;
 7. Καλημέρα! 2 ερωτήσεις σε όσους πήγατε: από κάτι φίλους έμαθα πως ο Lyle είχε ποστερ του προς αγορά και υπογραφή. Τις ώρες εκείνες όμως έλειπαν από τους πάγκους τους Mackie και O'Barr. Είχαν και εκείνοι πόστερ κλπ προς αγορά με υπογραφή ή υπογράφουν μόνο ό,τι τους πας? Και τέλος, όσοι παρακολουθήσατε τις ομιλίες εχθές, μπορείτε να μου πείτε μια περίληψη για το τι συζήτησαν; (Με ενδιαφέρει η ομιλία Mackie&lyle και O'Barr) Ευχαριστώ για όποια πληροφορία!
 8. sarkas1

  PUBLIC

  Καταρχας μπορει αυτό να μην το δεχτούν αφου η προσφορά ειναι 3 για 2 και εσύ παραλαμβάνεις μόνο 2 και το ένα εκ των δυο είναι μηδενικό. Αν ο υπάλληλος είναι καλός στη δουλεία του θα σου πει αυτό δεν επιτρέπεται γιατί είναι μέρος προσφοράς. Φυσικά σε μερικά καταστήματα ούτε που θα τους νοιάζει να το ελένξουν επομένως ναι θα πετύχει γιατί όχι. Εμένα κάποια στιγμή έδωσα κωδικό παραγγελίας που δεν είχαν έρθει τα μπάρνυ αλλά είχε έρθει το δώρο και μου είπε αν το θέλω να το πάρω επιτόπου. Εξαρτάται λοιπόν τον υπάλληλο που θα τύχεις.
 9. sarkas1

  PUBLIC

  Να το πάω και γω λίγο παραπέρα: Μαθεμάτικους Μακ Ντακ Αλγόριθμος άπειρης λούπας Βήμα 1: Online order Μπαρνυ Μπερνυ x 2 + Super OMG Comic που θελω Βήμα 2: Πληρωμή στο ταμείο 6ευρώ Βήμα 3: Δεν φεύγουμε από το κατάστημα, πάμε στο τμήμα αλλαγών. Δίνουμε επιστροφή τα 2 μπέρνυ και παίρνουμε πιστωτικό 6 ευρώ Βήμα 4: Γυρναμε σπίτι και εκτελούμε το Βήμα 1 Άπειρη λούπα αφού και συνέχεια παίρνουμε κόμικς με τα πρώτα 6 ευρώ και επιστρέφουμε τα Μπάρνυ πίσω για να υπάρχει απόθεμα. 2 σε ένα και όλοι ευτυχισμένοι. Το έχω εκτελέσει 1 φορά μέχρι στιγμής αλλά δεν μου πάει η καρδιά να το κάνω δεύτερη.
 10. Καλή χρονιά σε όλους, Παρακολουθώ το φόρουμ πολύ καιρό, δυστυχώς δεν είμαι ενεργό μέλος λόγω χρόνου, αλλά είπα να πω ένα πρώτο γειά ασυνήθηστο μέσα από αυτό το τόπικ για τον Τεν Τεν που λατρευω τόσο πολύ και όχι από τα καθιερωμένα των νέων μελών. Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που εκδόθηκε αυτό το τεύχος. Είμαι από τους ανθρώπους που με επηρρεάζει αρνητικά ο δημιουργός αν έχει κάποιες πολιτικές πεποιθήσεις που δεν συμβαδίζουν με τις δικές μου ή αντικειμενικά είναι απαράδεκτες (βλέπε ρατσισμό, αντισημιτισμό, προπαγάνδες κλπ ) ανεξάρτητα αν το έργο του είναι αντικειμενικά μεγαλιώδες. Το παθαίνω συνήθως στη μουσική και τελικά μετά απο πολλά χρόνια συνειδητοποιώ πως μόνο κακό μου κάνει γιατί αντί να απολαμβάνω τραγούδια σκέφτομαι πόσο καραγκιόζης έγινε τελικά ο εκάστοτε τραγουδιστής που πάτησε τα ιδεώδη του και εγώ μένω με την ξινίλα. Το ίδιο πρόβλημα έχω και με τον Ερζέ. Ενώ θεωρώ το δημιούργημα τεντεν αξιόλογο δεν μπορώ να παραλείψω τα ατοπήματα που έχει εκδόσει. Το άρθρο δε μου προξένισε καμία προπαγάνδα γιατί έχω την εντύπωση από αυτά που διαβάζω πως όπως τα γράφει έτσι είναι στην εποχή που γράφτηκε, με την πολιτική φιλοσοφία που υπήρχε τότε. Θεωρώ το τεύχος τερατούργημα; ασφαλώς όχι... από πλευράς ιστορίας της τέχνης, ιστορίας της εξέλιξης του ίδιου του καλλιτέχνη και κυρίως επειδή άλλο ένα κόμικ έχει βρεί θέση στην ελληνική γωνίτσα είναι προφανώς για μένα ευπρόσδεκτο. Όχι δεν θα το έδινα στο παιδί μου να το διαβάσει εφόσον υπάρχουν μακράν καλύτερες επιλογές, δεν θα το έκαιγα επίσης γιατί είναι μέρος της ιστορίας μας. Απλά θα πρότεινα να το διαβάσει κάποιος που ξέρει τι γίνεται μέσα στο κεφάλι του και δεν θα έχει πρώτη επαφή με την πολιτική κοινωνιολογία μέσω των κόμικς. Έχω ξενερώσει με τον ρατσιστή Lovecraft, δεν πειράζει όμως υπάρχει και ο Poe. Έχω ξενερώσει με τον Σαββόπουλο, δεν πειράζει όμως υπάρχει και ο Ασιμος. Το θεωρώ πολύ να με επηρεάσει ένας Ερζέ πλέον, παρόλα αυτά φίλε Φέργκους αναρωτιέμαι πραγματικά ποιο (ψευδές κατά σε) επιχείρημα του άρθρου σε δυναμιτίζει τόσο; Γιατί η άποψή σου και περί του Ερζέ αλλά και σαφώς περί του άρθρου έχει γίνει κατανοητή... Χαιρετώ λοιπόν και καλώς σας βρήκα!
 11. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση germanicus! Η συμβουλή για το Inducks ήταν τέλεια, δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτό το site πέρα από τα τυπικά. Ωραία, όποιος άλλος γνωρίζει περί συνοχής εκδοτών κλπ περιμένω ενημέρωση
 12. Γειά χαρά σε όλους! Αν και διαβάζω από παλιά κόμικς (συλλέγω 12 χρόνια αμερικάνικα) είπα να ξεκινήσω να μαζεύω και τα κόμιξ που για πρώτη φορά δίαβασα πριν 2-3 μήνες από τη βιβλιοθήκη Ρόσα και ενθουσιάστηκα. Διαβάζοντας από δω και απο κεί κατάλαβα ότι στις ιστορίες δεν υπάρχει το λεγόμενο continuity- συνοχή που τυπικά υπάρχει στα υπερηρωικά κομικς (αν εξαιρέσουμε βιους κ πολιτείες κλπ) και εδώ έρχεται και η πρώτη απορία μου: Επειδή μου αρέσει να διαβάζω τα κόμικς με τη συνοχή που έχουν έστω και χρονολογικά, με το περιοδικό κόμιξ, τα βρήκα λίγο σκούρα τα πράγματα γιατί από το inducks συνειδητοποίησα πως έμπαινε ότι άρεσε στους εκδότες και όχι με κάποια λογική συνέχεια. Έτσι λοιπόν ρωτάω: Υπάρχει κάποια λίστα που να ταξινομεί τις ιστορίες των τευχών ανά χρονολογία ή με οποιαδήποτε ταξινόμηση; Η΄να το πάρω απόφαση και να διαβάζω ότι βρίσκω μπροστά μου χωρίς να με ενοχλεί το ζιζάνιο; Επόμενη ερώτηση, μέχρι το 303 έχει κυκλοφορήσει κάθε ιστορία που έχει κάνει ο Μπάρκς και ο Ρόσα? Για τον Ρόσα το υποψιάζομαι μιας και η βιβλιοθήκη του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο του Μπάρκς που κάπου είδα πως είναι 40+ τόμοι και όχι 16 που εκδόθηκαν. Αν πράγματι δεν έχουν εκδοθεί όλες υπάρχει αρχείο ή αναφορά ποιές είναι οι έξτρα ( οι εκτός δηλαδή της βιβλιοθήκης που είναι δημοσιευμένες στο κόμιξ) ; Μια γενικότερη ερώτηση: Πως οι ιστορίες ντίσνευ λειτουργούν; Εννοώ πως όλες οι εκδοτικές ανά τον κόσμο βρίσκονται υπό τη σκέπη της Ντίσνευ και ο κάθε εκδότης με τα δικαιώματα έχει τους δημιουργούς που βγάζουν ό,τι θέλουν; Ρωτάω γιατι υπάρχουν τόσοι καλλιτέχνες και τόσα περιοδικά και κανένα continuity που η όλη λογική με μπερδεύει. Τα μόνο που γνωρίζω είναι πως υπήρξε/υπάρχει( ; ) η μεγάλη ιταλική σχολή και η αμερικάνικη αλλά γενικά είχαν σύνδεση μεταξύ τους; (εννοώ επιχειρηματικά, δημιουργικά κλπ) Τώρα πως λειτουργούν οι καινούριες ιστορίες που εκδίδονται; και γενικώς απορίες με το πως λειτουργεί η όλη κατάσταση... Ελπίζω να μην κούρασα, πρώτο μου πόστ χαιρετώ άπαντες, καλά ευρήματα σε όλους και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση! Γιώργος
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.