Μετάβαση στο περιεχόμενο

agglo

Members
  • Περιεχόμενο

    25
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από agglo

  1. 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / 04 – 09.10.11

     

    Το TAF φιλοξενεί το 3ο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας παρουσιάζοντας μία έκθεση κόμικ-σκίτσου-γελοιογραφίας που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου 2011.

     

    Το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας εξερευνά όψεις τoυ διαφορετικού αμφισβητώντας τα βολικά αντιθετικά σχήματα: εμείς – ο άλλος, οικείο – ξένο, αρσενικό – θηλυκό, στρέιτ – γκέι, παλιό – νέο. Επιδιώκει να δώσει νέους ορισμούς πέρα από τα αυτονόητα και τους πιθανούς αποκλεισμούς. Θέτει ερωτήματα και οι καλλιτέχνες απαντούν με τα δικά τους εκφραστικά μέσα δίνοντας στη διαφορετικότητα εικόνες.

     

    Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Διαφορετικότητας σκιτσογράφοι, γελοιογράφοι και κομίστες δίνουν τη δική τους εκδοχή πάνω στην έννοια της διαφορετικότητας.

     

    Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19.00, πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, το TAF φιλοξενεί μια συζήτηση που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Διαφορετικότητας πάνω στα ζητήματα που πραγματεύεται. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, ο Χρήστος Δήμας, ο Θανάσης Χειμωνάς και ο Χρήστος Χωμενίδης. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πάνος Μιχαήλ.

     

     

    Συμμετέχοντες:

    Τάσος Αναστασίου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Νίκος Βενιανάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, Πάνος Μαραγκός, Έλλη Μόκα, Δημήτρης Καμένος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Στάθης, Μαρία Τζαμπούρα

    Συζήτηση: Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, 19.00

    Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, 21.00

    Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 13.00-00.00

     

    Το 3ο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας παρουσιάζεται παράλληλα στο Booze και το 6 d.o.g.s. από 3 έως 9 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει φωτογραφία, video art, μουσική και εικαστικά.

     

    Από 4/10 μέχρι 9/10

     

     

     

     

    TAF - The Art Foundation Νορμανού 5, Μοναστηράκι, 2103238757

    • Like 15
  2. Εξαιρετικό!Λατρεύω την πρώτη εικόνα με τις "ζώνες" κοψίματος...πραγματικά είναι πολύ εύστοχα σημαδεμένες....Γενικότερα χρήσιμες πληροφορίες,και τα καδραρίσματα ιδιαίτερα χρήσιμα και για την φωτογραφία...Πολύ καλή δουλεία.

    • Like 4
  3. Με αφορμη την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ Warren Ellis: Captured Ghosts στις 9 Σεπτέμβρη για το έργο του πλέον σημαντικού συγγραφέα comics της δεκαετίας μας, οι Arte Fiasco σε συνεργασία με την Comicdom Press, διοργανώνουν μια θεματική βραδιά στο χώρο του Bios που περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας στο χώρο του cinematheque, έκθεση έργων Ελλήνων illustrators εμπνευσμένα απο τη δουλειά του Warren Ellis (Transmetropolitan, Planetary, Red, Gravel κ.α) καθώς και live μουσική με κομμάτια επίσης εμπνευσμένα απο τους διαλόγους και την ατμόσφαιρα των comics του.

     

    Δημιουργός του ντοκυμαντέρ είναι ο Patrick Meaney, γνωστός στους κύκλους των φίλων των comics για το ντοκυμαντέρ του Grant Morrison: Talking with Gods, που προβλήθηκε στο φετινό Comicdom Con Athens. Αυτή τη φορά, η πρεμιέρα του νέου του ντοκυμαντέρ θα πάρει τη μορφή μια μεγάλης γιορτής, με την ταινία να προβάλεται σε 20+ πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα, ενώ οι συμμετέχοντες στο ντοκυμαντέρ κυμαίνονται απο σταρ του κόσμου των comics όπως ο Matt Fraction και ο Darrick Robertson, μέχρι και τη χολιγουντιανή-οσκαρική παρουσία της Helen Mirren.

     

    Στην Ελλάδα το χώρο της προβολής έχουν αναλάβει να ντύσουν με δουλειά τους μερικοί απο τους πιο σημαντικούς αντιπροσώπους της νέας γενιάς illustrators, σε πρωτότυπα φορματ που δε θα αποκαλυφθούν για λόγους ασφαλείας και υγιεινής.

    Αναλυτικά, θα εκτεθούν έργα των Μιχάλη Διαλυνά, Τασο Παπαΐωάννου, Χρήστο Μαρτίνη, Βασίλη Γκογτζίλα, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου κ.α

     

    Τη μουσική της βραδιάς θα αναλάβουν οι Larry Gus, Pan Pan, ION, MicrOOndaS, Egg Hell και άλλοι που θα ανακοινωθούν στην πορεία. Με κοινό τους τον ηλεκτρονικό και πειραματικό ήχο, οι μουσικοί της βραδιάς ανέλαβαν να εξερευνήσουνε τα θέματα και τους διαλόγους των comics του Warren Ellis, και να μας δώσουν πρωτότυπες δουλειές οι οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά. Τα σετ τους θα ηχογραφηθούν και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουνε ως δώρο στους φίλους του Ellis και των μουσικών.

     

    Ταυτόχρονα, ενα multimedia project θα έχει στηθεί γύρω απο όλο το event, με κομμάτια της δουλειάς του Warren Ellis να αποδομούνται απο τους συμμετέχοντες, (οπτικά, σχεδιαστικά και νοηματικά), live painting και live scripting.

     

    Η έναρξη της βραδιάς θα δωθεί το απόγευμα της παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου με το άνοιγμα της έκθεσης, ενω η προβολή θα ακολουθήσει στις 8 το απόγευμα με τα live να λαμβάνουν χώρα μετά το τέλος της προβολής.

     

    Οι θέσεις για την προβολή είναι περιορισμένες στα 80 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Φυσικά η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους είναι ανοιχτή καθ’όλη τη διάρκεια του event.

     

    Το πρόγραμμα της βραδιάς θα έχει ως εξής:

     

    18:30 – Άνοιγμα έκθεσης

     

    20:00 – Έναρξη προβολής Captured Ghosts

     

    21:45 – Έναρξη μουσικών σετ

     

    Αν έχει κανείς κάποια καλύτερη πρόταση για την ουσιαστικά πρώτη Παρασκευή του Φθινοπώρου, we have yet to hear it…

     

    Βραδια Warren ellis: Captured Ghosts @ Bios, 9 Σεπτέμβρη

     

    Live Music

     

    Larry Gus, Pan Pan, ION, MicroOndas, Egg Hell (more t.b.a)

     

    Exhibiting

     

    Μιχάλης Διαλυνάς, Τασος Παπαΐωάννου, Χρήστος Μαρτίνης, Βασίλης Γκογτζίλας, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου (more t.b.a)

     

     

     

     

    Πηγη

    • Like 7
  4. ειναι πολυ δυσκολο να διαβασεις σκαναρισμενα κομιξ αλλα καμια φορα δεν εχεις και επιλογη (πχ κομιξ που δεν εχουν κυκλοφορησει Ελλαδα) εγω προτιμω την εντυπη μορφη..μ αρεσει να μυριζω τις καινουργιες κομιξοσελιδες...αναντικαταστατο αισθημα.

    • Like 2
  5. Δεν μπορουμε να μιλαμε για περιπτωσεις που αυτα τα δυο στοιχεια ειναι εντελως ανισορροπα

     

    π.χ καλο σχεδιο και χαλια σεναριο

    ή καλο σεναριο και χαλια σχεδιο

     

    γιατι σε αυτη την περιπτωση υποβαθμιζεται η εννοια του "καλου" και πραγματικα το κομιξ μας αφινει ανικανοποιητους οπως και να εχει.

    και αφου ως ανθρωπινα οντα μας ειναι σχεδον αδυνατο να πετυχουμε μια ισορροπια σχεδιου-σεναριου εγω θα διαλεξω ενα κομιξ που δινει μεγαλυτερη βαση στο σεναριο.

     

     

     

    Ας μην ξεχναμε παντως πως αυτο που λεμε "καλο" σχεδιο μπορει να μην ειναι τεχνικα αρτιο,αρκει ομως να ειναι ταιριαστο-καταλληλο οπως σωστα λεει πανω ο γιωργης.

     

    :flower2:

    • Like 5
  6. Αυτο που νοηματοδοτει το σκιτσο ειναι ενα σεναριο.

     

    Μπορει η εικονα ως αισθητικο μεσο να τραβα πιο πολυ την προσοχη μας ,αλλα τελικα υπαρχει για να ενισχυσει μια ιδεα-ενα σεναριο-ενα μηνυμα.

     

    Ας μην μπερδευουμε την τεχνικη με την τεχνη.

     

     

     

    :rainbow:

    • Like 2
  7. εγω θεωρω σημαντικοτερο το σεναριο απο το σχεδιο(οπως και στην μουσικη θεωρω σημαντικοτερους τους στιχους απο την μουσικη.)

    το βασικο στοιχειο της τεχνης του κομιξ σιγουρα ειναι το σχεδιο,αλλα παρα ολα αυτα δεν αποτελει και το κυριοτερο στοιχειο της.

     

    η διαφορα ενος κομιξ με τελειο σχεδιο και μετριο σεναριο,

    απο ενα κομιξ με μετριο σχεδιο και τελειο σεναριο ειναι η εξης:

     

    το πρωτο ικανοποιει τα ματια σου,τερπει τις αισθησεις σου

    το δευτερο ικανοποιει τις σκεψεις σου,τερπει το πνευμα σου

    το πρωτο μπορει απλα να σε εξιταρει ,ομως το δευτερο ειναι αυτο που θα σε απογειωσει.

     

    αυτο πιστευω εγω.

    • Like 6
  8. ουαου .....τι εγραψες βρε ανθρωπε.... :clap2:

    πολυ καλη δουλεια.

     

    επισης κατι που δεν ειπε κανεις αλλος:εχει πολυ πλακαααα!!

     

    χαχαχα

    εκει που λεει:

    -τι θα παρετε παρακαλω?

    -παλι τα ιδια θα λεμε κοπελα μου?

    ελιωσα στο γελιο...

    :lol::lol::lol::lol::lol:

     

    μπραβο και παλι μπραβο

    • Like 4
  9. πραγματικα εγω επαθα μεγαλη νιλα με αυτην την ταινια.

    οταν παιχτηκε στο φεστιβαλ δεν μπορεσα να παω να την δω και ιδου τα αποτελεσματα.

    την ταινια την εχω βρει και την εχω κατεβασει απο το ιντερνετ ομως δεν μπορω να βρω ουτε ελληνικους υποτιτλους, ουτε αγγλικους!!

    και απο γαλλικα ξερω λιγα πραγματα...

    Τραγικο!!!!εχω την ταινια αλλα δεν μπορω να την δω! :confuse:

    παντως απο το λιγο που κρυφοκοιταξα καποιες σκηνες και απο το videoclip που ειδα μου φανηκε σουπερ,,,,

     

    αναμενουμε... :pray:

  10. το χειροτερο ειναι ο tweety!ελεος,ειναι ασχημος....εχει πιο μεγαλο κεφαλι και απο την betty boop ....Γενικα μ αρεσουν παρα πολυ τα ταττου αλλα ακομα δεν μπορω να συμφιλιωθω με την ιδεα οτι καποιοι τα βαρανε μονο για αισθητικους λογους...

    post-12834-12896970246174_thumb.jpg

    • Like 6
  11. Μην κάνεις σπόιλερ!!!

    Εγώ απλώς θα έλεγα ότι είχε μια αναπάντεχη τραγική κατάληξη (αν και το έδαφος είχε προετοιμαστεί καταλλήλως).

     

    δεν το ηθελα!!!!μου κανε εντυπωση ομως οτι καποιος μπηκε και το επεξεργαστηκε ωστε να μην το δουν οι αλλοι ....τελειο!! :respect:

    • Like 1
  12. οχι μονο εκλεψα αλλα το εκανα και δωρο.

     

    Ηταν Χριστουγεννα και ειδα στο public (ειχε μολις ανοιξει στο συνταγμα) ενα κομιξ που σιγουρα θα ηθελα να κανω δωρο στον φιλο μου τον Γιωργο αλλα δεν ειχα λεφτα (γιατι ειχα παρει ηδη αλλα 20 πραγματα).

    Απλα πηρα το κομιξ και βγηκα απο την πορτα σαν να μην τρεχει τιποτα.Ηταν στην αρχη που ειχε ανοιξει το εμπορικο και δεν ειχαν ολες οι εξοδοι μηχανιματα που χτυπανε με το barcode,οποτε αφου βρηκα την ασφαλεστερη εξοδο, ολα κομπλε.

     

    Δεν εχω τειψεις...Να κλεψω απο περιπτερο η απο παγκο κομιξ?οχι,δεν θα το κανα ποτε.

    Αλλα το public δεν νομιζω να μπηκε μεσα για ενα κομιξ που εκλεψα εγω.

    Οποτε..

    • Like 4
  13. λατρεεεεεευω αυτην την ταινια!!!!

     

    ειναι απο τις λιγες ταινιες που εχω δει και λυπομουνα που καποτε θα τελειωνε....

    ειχε πρωτοτυπο σεναριο,φοβερη αισθητικη και ευαισθησια,ρομαντισμο,ανατροπες...

     

    (το περιμενε κανεις οτι ο Πα-πα-παδοπουλος θα εβγαινε τιουτος?)

     

    ειναι τοσο καλοφτιαγμενη ,και ειναι κριμα που δεν ειχε κ α θ ο λ ο υ promotion .

    Εγω εμαθα για αυτη την ταινια απο ενα περιοδικο free press οπου η αρθρογραφος ελεγε οτι οι φιλοι της την κοροιδευαν που ειδε αυτην την ταινια.(γιατι μαλλον την θεωρουσαν μουφα)

    Την ταινια την λατρεψα και λεω σε ολους να την βλεπουν.

    • Like 6
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.