Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σνούπης.

Members
  • Περιεχόμενο

    440
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από Σνούπης.

  1. Τίτλοι τέλους στη σχέση Κέρμιτ και Μις Πίγκυ
    Ένα από τα διασημότερα ζευγάρια του Χόλυγουντ, βάζει τίτλους τέλους στη σχέση του. Ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκυ, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, ένα μόλις μήνα πριν το δημοφιλές τηλεοπτικό σόου «The Muppets» επιστρέψει στις οθόνες.

    Το πρώην πλέον ζευγάρι, ανακοίνωσε τον χωρισμό του σε κοινή ανακοίνωση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, θα συνεχίσουν την τηλεοπτική τους συνεργασία. «Έπειτα από προσεκτική σκέψη, λεπτομερή εξέταση και αξιοσημείωτους καβγάδες, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος και moi λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να λήξουμε τη ρομαντική μας σχέση», έγραψε η Μις Πίγκυ στη σελίδα της στο Facebook.

    «Οι προσωπικές μας ζωές είναι τώρα ξεχωριστές και θα βγαίνουμε με άλλους...γουρούνια, βατράχους κλπ. Αυτό είναι το μοναδικό μας σχόλιο για το ιδιωτικό αυτό ζήτημα...εκτός αν δεχτούμε μία ικανοποιητική προσφορά», πρόσθεσε.

    Η επανέκδοση του διάσημου σόου θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο από το ABC. Στη νέα εκδοχή της σειράς, η Μις Πίγκυ θα έχει το δικό της μεταμεσονύχτιο τοκ σόου, του οποίου εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο Κέρμιτ και στους προσκεκλημένους της θα περιλαμβάνονται διασημότητες όπως η ηθοποιός Ριζ Γουίδερσπουν.

    • Like 7
  2. Διάβασα το Batman and Robin v1(26 τεύχη). Ουσιαστικά ακολουθεί τα "Final Crisis" και "Batman R.I.P.",με τον Dick Grayson να φοράει την στολή του Batman και τον Damian Wayne για νέο Robin.Πολύ καλό σε γενικές γραμμές,δεν βαρέθηκα κάπου ιδιαίτερα,σίγουρα δεν είναι ΤΟ "αριστούργημα" βεβαίως-βεβαίως.Το ξεκίνησα εξαιτίας του Morrison αλλά και οι υπόλοιποι writers δεν με απογοήτευσαν όπως και το σχέδιο που κατά την γνώμη μου είναι στα θετικά του "Batman and Robin".

    • Like 9
  3. Πρέπει να είναι Dany... Μπερδεύει γιατί δεν περιέχει γυμνό και μοιάζει ξένο σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει. Αλλά γενικά τα πρώτα του διαφέρουν σε περιεχόμενο απ' τα μετέπειτα συν ότι το συγκεκριμένο παραείναι ρεαλιστικό για τα δεδομένα του.

    • Like 3
  4.  post-12748-0-85880200-1417533824_thumb.jpg                EL ETERNAUTA: Ο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ !
     
    του Παναγιώτη Ξηρουχάκη
     
    Το El Eternauta είναι ένα από τα επιδραστικότερα κόμικς στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργήθηκε από το συγγραφέα Héctor Germán Oesterheld και  το σχεδιαστή  Francisco Solano López.Εκδόθηκε το 1950.Η υπόθεση έχει να κάνει με μία εξωγήινη εισβολή, όμως ξεφεύγει από τα χολιγουντιανά στεγανά και τα b-movies της εποχήςΠιο συγκεκριμένα όλα ξεκινούν με μια  χιονόπτωση που σκοπό έχει  να αφανίσει το ανθρώπινο είδος. Οι ήρωες όμως δεν συμπεριφέρεται ως άβουλα όντα ηττημένα από τους εξωγήινους  αλλά αντεπιτίθενται. Πολεμάνε τους ανθρώπους-ρομπότ (ανθρώπους που βρίσκονται υπό τον πνευματικό έλεγχο των εχθρών), τους ανθρωποειδής εξωγήινους,τα γιγάντια τερατοειδή Γκούρμπο και τα γιγάντια εξωγήινα σκαθάρια. Όλα όμως αυτά τα  όντα  ελέγχονται  από τους πραγματικούς εισβολείς τους los Ellos που δρουν κρυμμένοι και τα ελέγχουν όλα από απόσταση.
     
    Το τέλος δεν είναι και ο ορισμός του happy end και αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά.Οι άνθρωποι δε νικάνε ενώ ο κύριος χαρακτήρας της ιστορίας  (ο Eternauta) μέσω ενός εξωγήινου σκάφους ξεφεύγει με την οικογένεια του αλλά λόγω μία συσκευής ταξιδιού στο χρόνο που βρίσκεται μέσα στο σκάφος, η σύζυγος και η κόρη του μεταφέρονται η κάθε μια σε άλλη χρονική διάσταση. Το ίδιο και εκείνος που θα συνεχίσει όμως αιώνια να ψάχνει την οικογένεια του. Στο ανοιχτό προς ερμηνείες τέλος της ιστορίας, βρίσκει την οικογένεια του επιστρέφοντας στο παρελθόν αλλά και πάλι  πλανιέται το ερώτημα “είναι δυνατόν?”
     
    Είναι βέβαια η υπόθεση του El Eternauta που το κάνει τόσο  ξεχωριστό και μπροστά από την εποχή του: οι επιζώντες δεν κατορθώνουν να νικήσουν τους εισβολείς (σε αντίθεση με τα σύγχρονα του αμερικάνικα κόμικς και τις χολυγουντιανές ταινίες επιστημονικής φαντασίας), ενώ οι πραγματικοί εχθροί παραμένουν κρυμμένοι.Οι ήρωες πολεμάνε στην ουσία με άβουλα όντα και όχι με τον πραγματικό εχθρό.Επίσης η ανησυχία και η αβεβαιότητα που τα πάντα αποπνέουν αποτελούν μία συμβολική απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί σε ένα διδακτορικό καθεστώς.
     
    Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος κεντρικός (ατομικός) ήρωας, γύρω από τον οποίο περιστρέφονται τα πάντα.Βέβαια ο κύριος χαρακτήρας της ιστορίας  είναι ο Eternauta αλλά δεν είναι ο ήρωας. Αντίθετα στο έργο αυτό ο ήρωας είναι ο συλλογικός ήρωας, δηλαδή μια ομάδα ανθρώπων. Ειδικά για εκείνη την εποχή (καθώς στις μέρες μας υπάρχουν αρκετά έργα με παρόμοιο σενάριο που βασίζεται στις περιπέτειες και στους αγώνες  μίας ομάδας ανθρώπων), αυτή ήταν μία πρωτοποριακή και επαναστατική σεναριακή επιλογή. Έτσι στα τέλη της δεκαετίας του 50, και εξαιτίας του συλλογικού του  ήρωα,το El Eternauta υπήρξε ένα πραγματικά επαναστατικό έργο, σε αντιδιαστολή με τα ατομοκεντρικά δημιουργήματα της  μαζικής παραγωγής. Πέρα από το απίστευτο σενάριο όμως, η αισθητική σχεδίαση του κόμικ είναι πραγματικά ανεπανάληπτη.
    Ο Oesterheld επέστρεψε στο El Eternauta με μια νέα έκδοση και ένα sequel, που δημοσιεύθηκαν το 1969 και το 1975, αντίστοιχα. Αυτό που διαφοροποιεί τις επόμενες δύο εκδόσεις από την πρώτη, είναι ότι είναι πιο πολιτικές, καθώς ο Oesterheld εμπνεύστηκε  από τις πολιτικές συνθήκες στη χώρα του όπου η μία  μετά την άλλη οι στρατιωτικές δικτατορίες ανέτρεπαν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις. Ο ίδιος και οι κόρες του είχαν ενταχθεί στην αριστερή οργάνωση ανταρτών Μοντονέρος.
     
    Οι Μοντονέρος προέκυψαν από την αριστερή πτέρυγα του Περονιστικού κινήματος. Tελικά στο κόμμα του Περόν επικράτησε η δεξιά  πτέρυγα του κινήματος. Μάλιστα ο Περόν λίγο πριν πεθάνει αποκήρυξε τους αριστερούς υποστηρικτές του και εκδίωξε τους Μοντενέρος από το κόμμα του. Οι Μοντενέρος όμως δεν αποκήρυξαν τον Περόν…
     
    Η ιστορία της χώρας ήταν μέχρι τότε γεμάτη με σφαγές εργατών (όπως η σφαγή της Παταγονίας) και δικτατορίες. Ο ηρωικός θάνατος του Τσε Γκεβάρα ήταν πρόσφατος (για τον οποίο ο Oesterheld είχε γράψει μάλιστα  ένα κόμικ). Η ζωή και το έργο όμως του Γκεβάρα και των ομοϊδεατών του  είχε ήδη δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα. Όλη η λατινική Αμερική ζούσε στο ρυθμό της επανάστασης και όχι της σάμπας. Τελικά οι Μοντενέρος επιτέθηκαν με λύσσα στο κράτος σκοτώνοντας εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς πριν εξοντωθούν σχεδόν ολοκληρωτικά από το κράτος (οι ίδιοι υπολόγιζαν τους νεκρούς-εξαφανισμένους τους σε πέντε χιλιάδες).
     
    Ο Oesterheld εξαφανίστηκε το 1977 μαζί με τις τρεις  κόρες του. Δε βρέθηκε ποτέ ούτε αυτός, ούτε οι κόρες του. Υπήρξε συνεπής στρατευμένος καλλιτέχνης που πολέμησε με την πένα του το φασιστικό χουντικό μόρφωμα της Αργεντινής και το πλήρωσε με τη ζωή του. Έγινε ο ίδιος, όπως ο Εternauta, κοσμικός κοσμοναύτης του απείρου και ίσως σε κάποια άλλη χρονική διάσταση βρει την οικογένεια του… Ο Oesterheld υπήρξε πραγματικός καλλιτέχνης που εννοούσε αυτά που έγραφε για ελευθερία και αξιοπρέπεια,που πολέμησε την εξουσία  και δε προσκύνησε το χρήμα όπως η πλειοψηφία των καλλιτεχνών που τελικά καταλήγουν ξεφτιλισμένοι κόλακες των πλουσίων.
     
    Υ.Γ. Aν και το προσκύνημα των καλλιτεχνών στο χρήμα είναι διεθνές φαινόμενο, στην Ελλάδα αυτό παραγίνεται. Συγκρίνεται τον  Oesterheld με τους έλληνες καλλιτέχνες που τρέχουν δεξιά και αριστερά γλύφοντας πότε τις μνημονιακές δυνάμεις, πότε τον Σύριζα για κανένα ψίχουλο. Θυμηθείτε τις τραγικές bienalle και την ύποπτη σιωπή γύρω από τα κοινωνικά δρώμενα. Και μετά όλοι αναρωτιούνται γιατί στη Ελλάδα δεν παράγεται ποιοτική τέχνη.

     

    *δωρεάν κατέβασμα του Zero Geographic#16 εδώ

    • Like 16
  5. Χμμ μερικοί "μη-κοκιμογενείς" ύπερ-ήρωες :

     

    Underdog.gif Underdog (παρωδία του σούπερμαν)

     

    Atom_Ant.png Atom Ant (βιονικό μυρμήγκι ντουντζ!)

    batfink.jpgBatfink (προφανής παρωδία του batman)

     

    Danger-mouse-fair-use.jpgDanger Mouse (παρωδία του danger man+james bond)

     

    300px-Darkwing_Duck.jpg  Darkwing Duck (πρωτοεμφανίστηκε στο Ducktales)

     

    freakazoid1.jpg  Freakazoid (μια παρωδία από μόνος του)

     

    119696-35qjhlUHGpRlFcw-.jpg The Justice Friends (από "το εργαστήριο του Ντεξτερ")

     

    -Cat-Man-Do-the-powerpuff-girls-21010985  The Powerpuff Girls (Ζάχαρη,μπαχαρικά και πολλά γλυκά!)

     

    char_26809.jpg  Captain Leslie Hero (από το "ενήλικο sitcom" Drawn Together)

     

    συν ο Terry McGinnis ως Batman στο Batman Beyond κλπ κλπ. :beer:

    • Like 6
  6. Απεβίωσε ο Κώστας Σκόκος - Σίγησε για πάντα η βροντερή φωνή του «αφηγητή» της Φρουτοπίας
     
    65e012200c7690547496898ecaa41308_L.jpg?t
    Ο ντράμμερ του ιστορικού συγκροτήματος FORMINX απεβίωσε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. Πέρα από την παρουσία του στους Forminx, η βροντερή φωνή του στα διαφημιστικά, στη Φρουτοπία, στις περιλήψεις επεισοδίων και τα τρέιλερ, ηχεί ακόμα στα αυτιά μας. Ίσως ο διασημότερος «αφηγητής» στην ελληνική τηλεόραση.
     
    Ο Κώστας Σκόκος ήταν ο περίφημος αφηγητής στη «Φρουτοπία» (1985, ΕΡΤ), στην εκπομπή «Το πανόραμα του αιώνα» (1983, ΕΡΤ), στην «Έκτη Εντολή» (1989, ΕΤ2), στη «Βεντέτα» (1986, ΕΡΤ2) και στη «Δίκη» (1991, ΕΤ2). Συμμετείχε στα: «Η Ετυμηγορία» (1978, ΥΕΝΕΔ), «Μια φορά κι έναν καιρό στο διάστημα» (1983, ΕΡΤ), «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» (1986, ΕΡΤ), «Σεβάχ ο θαλασσινός» (1983, ΕΡΤ2), «Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου» (1983, ΕΡΤ) και στην κινηματογραφική ταινία «Περιπέτειες με τους Forminx» (1965). Μια από τις πιο οικείες φωνές στην τηλεόραση την δεκαετία του '80 έως τα μέσα της δεκαετίας του '90. Η φωνή που σε «φόβιζε»...
     
    Καλό του ταξίδι.

    πηγή ertopen
     
    Για δείγματα δουλειάς του από διαφημιστικά πατήστε στην πηγή.Κλασσική φωνή και από άλλα καρτούν (captain harlock κλπ).Κρίμα...

    • Like 12
  7. 2002 αλλά και αυτό είναι στα copyrights της warner bros κι όχι της ελληνικής έκδοσης (νομίζω).αναγράφει και "αποκλειστική διάθεση  για την Ελλάδα",οπότε φαντάζομαι ότι η έκδοση θα κυμαίνεται 2002-2003 το πολύ. 

    • Like 6
  8. Όχι ακριβώς τηλεοπτική εκπομπή αλλά μια ίντερνετική,που μεταδίδεται απ'την ΕΡΤ3 μετά το κλείσιμό της,έχει ασχοληθεί με τα κόμιξ :

    1)"ALLERT3" 20-10-2013
    Με θέμα μια έκθεση για την μετανάστευση μέσα απ'τα κόμιξ. Περισσότερα αν ενδιαφέρεστε εδω.
    (από 1:02:56 και τελειώνει στο 1:05:50 )

    2)"ALLERT3" 03-11-2013
    Είναι για το βιντεάκι που βγήκε για τα 75 χρόνια σούπερμαν
    (από 59:51 και τελειώνει στο 1:04:16)

    • Like 6
  9. Ψιλοαρπαχτή η έκδοση,δεν νομίζω να υπάρχει αρίθμηση μάλλον φάνηκε άχρηστη σαν "παράλληλα τεύχη στην κανονική σειρά".Για να μην το αδικήσω έχει αρκετές ιστορίες που δεν τις περιορίζουν οι σελίδες-παιχνίδια,αλλά σε μερικές δεν αναγράφονται καν οι δημιουργοί. 

    • Like 10
  10. Απ'την εφημερίδα πόλης (Ηράκλειο Κρήτης) MONITOR που μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο site http://monitorpress.gr/ .Η ημερομηνία ενδέχεται να μην είναι απόλυτα σωστή.Ανέβασα 2 εκδοχές προτιμήστε την δεύτερη για διάβασμα,καθώς η πρώτη είναι καλύτερη για θέαση,αλλά οι δύο φωτογραφίες που σκάναρα,εξυπηρετεύν καλύτερα για διάβασμα.

     

    post-12748-0-12029900-1389476866_thumb.jpg

     

    post-12748-0-43987900-1389476934_thumb.jpg post-12748-0-32960100-1389476970_thumb.jpg

    • Like 12
  11. Έναν τέτοιο τόμο-κάλυμμα που αναφέρει ο PhantomDuck έχω κι εγώ απ'το μακρινό(?) '07.Είναι το εξώφυλλο απ'το τεύχος 10 και αν θυμάμαι καλά είχε 3 τεύχη που δεν ήταν καν σε σειρά.Όπως και να'χει ο καμπανάς μετράει σκληρά !!! Ο τόμος αναγράφει ΤΟΜΟΣ 8 ΚΛΑΣΣΙΚΑ

     

    post-12748-0-92308300-1389320778_thumb.jpg

     

    • Like 12
    • Ευχαριστώ 1
  12. Ενώ ορθά ο ftsgr μιλάει για 4 τόμους,στα εξώφυλλα των τόμων αναγράφεται πλήρες παρόλο που υπάρχουν 3 στο αρχείο.

     

    Εξώφυλλο Τόμου 4

    Οπισθόφυλλο Τόμου 4

     

    Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

     

     

     

    Η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη,οπότε αν βρεθεί κάτι καλύτερο να ανέβει πάραυτα.

    • Like 10
    • Ευχαριστώ 1
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.