Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔeMo™

Members
  • Περιεχόμενο

    295
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από ΔeMo™

  1. Αγαπητοί, διαθεσιμα Περτουιλαμπι'ς υπάρχουν ακόμη για όσους έλθουμε αύριο; (:
  2. Έπεσα πάνω στο τραγούδι και στην είδηση εχθές. Το πρώτο σινγκλ που έχει βγει είναι πολύ καλό. Αν ειναι ετσι και το υπολοιπο αλμπουμ, φαινεται πολλα υποσχομενο. Περιμενουμε να βγει!
  3. ΧΟΛΥ ΦΑΚΙΝΓΚ ΣΙΤ! Απίθανα νέα, παιδιά, μπράβο σας που το οργανώνετε. Ο Ντον όπως αναφέρεται παραπάνω αγαπάει τους φανς του και (πιστεύω) είτε όποιος και αν τον καλέσει από το μεγαλύτερο αμερικανικό συνέδριο μέχρι μία ανεξάρτητη Λέσχη σε μία αθηναϊκή γειτονιά θα πάει (αρκεί να του καλυφθούν τα έξοδα - κάτι που έιναι λογικό). Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να καλύψεις την οργάνωση και την παραγωγή, τα έξοδα κλπα. και χαίρομαι πάρα πολύ που αναλάβατε να το "τρέξετε" γιατί - μεταξύ μας - αν περιμέναμε από το Κόμικντομ - εξαιρετικό κατά τα άλλα - μάλλον δεν θα τον βλέπαμε, γιατί δεν ασχολούνται με ντισνεϋκό κόμικ καθόλου. Μακάρι να το είχα πάρει χαμπάρι νωρίτερα και να μπορούσα να βοηθήσω κι εγώ - σας ζηλεύω! Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επικοινωνηθεί η εκδηλωση πάρα πολύ δυνατά, όχι μόνο "word of mouth" σε φίλους μας και στα social media, αλλά και σε μεγάλα mainstream μέσα για να το μάθουν και να έρθουν όλοι οι χιλιάδες φίλοι Έλληνες φίλοι του - όσοι μπορούν τέσπα - να τον δουν. Πραγματικά δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά αυτή την ευκαιρία! Έρχεται μία στα 10 χρόνια! Οκαίυ και τώρα μία ερώτηση: Παίζει όντως κάτι για Pertwillaby Papers και Captain Kentucky, γιατί αύριο θα πάω να τα αγοράσω από e-shop (υπάρχουν για να μου τα υπογράψει. . .Εχω υπογραφές σε Βίο και τεύχη από την πρώτη του επίσκεψη και τώρα θέλω αυτα που δεν τα εχω διαβασει κιολας. Και ενα σκιτσο ! ! ! !
  4. Πρόταση-ΒΟΜΒΑ για επανέκδοση της Ντίσνεϋ στην Ελλάδα --->> http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=28305&page=18&do=findComment&comment=316377 (συγγνώμη πραγματικά :ρ)

  5. Ανανεώνουμε τη λίστα και μας αρεσει ως ιδεα στους εξης: Dhm Indian The_Sandman JohnnyMZ imacmaria rkronin tryfev mk193 ChrisL Farina Mermigas Στη βάση αντίστοιχης πρότασης συμμετοχικής δημοκρατίας στην ελληνική ντισνευκη σκηνή, προτείνω το εξής: Και γιατί να μην φέρουμε μόνοι μας τον Ρόσα στην Ελλάδα; Πενήντα άτομα να μαζευτούμε και να βάλουμε από 40 ευρώ μαζεψαμε 2 χιλιάρικα. Αν μαζευτουμε 100 χρειαζομαστε από 20 ευρω. Αν κανουμε (παλι) και κανενα crowdfunding campaign (και παλι πουσαρουμε σε ολο τον κομικσικο κοσμο εντος και εκτος Ελλαδος) μπορει να μην χρειαστει να τα βαλουμε μονοι μας. Εικοσι ευρω θα ξοδεψουμε μονο για να στειλουμε μηνυματα στον Ροσα, στον Γιανο, να μιλησουμε στους διοργανωτες του Comicdom, να δουμε κανενα βιδεο με τις τελευταιες εμφανισεις του Ροσα ή να παραγγειλουμε κανενα δανικο ντοκυμαντερ για τον Ροσα. Ας τα βαλουμε για να τον δουμε απο κοντα! Καταλαβαινω ότι η οικονομικη κατασταση του καθενος ειναι διαφορετικη, σε κανεναν δεν περισσευουν, αλλά προτιμω να δωσω 20-40 ευρω και να φερουμε Ροσα στην Ελλαδα παρα να πιω 10 καφεδες (που δεν πινω κιολας) ή να παω να φαω ενα βραδυ Simply Burger. Θα εχω προλαβει να τον ξαναδω (γιατί δεν βλεπω να ερχεται ποτε Ελλαδα μονος του ή απο εκδοτη και δεν ξερω τι υγεια εχει ακομη) και θα έχω τη χαρα να κανω κατι που ηθελα παρα πολυ χωρις να περιμενω απο τους αλλους (εκδοτες, οργανωτες Comicdom) να το κανουν αν και οποτε δεησουν. Ψηθείτε (:
  6. Καταθέτω την εξής προτάση και αναχωρώ (λόγω έλλειψης χρόνου δεν ξέρω πότε θα δω τις αντιδράσεις σας, αλλά θα παρακολουθώ το θέμα από το e-mail): Και γιατί να μην φτιάξουμε μία εταιρεία μόνοι μας μέσα από τη Λέσχη και το GreekComics και να παμε να αγορασουμε τα δικαιωματα απο την Disney και να το εκδιδουμε εμείς; Ανθρώπους γνώστες των Disney comics έχουμε για να βγάζουμε γαμάτη υλη και οχι σαβουροϊστοριες που λεγατε και λεγαμε. Ανθρωπους για μεταφραση και το καλλιτεχνικο δοξα τω Θεω να φανε και οι κοτες, θα αναλαβουν τη διαχειριση της επιχειρησης οι διαχειριστες της Λεσχης, θα βρουμε και δυο developers (αν δεν εχουμε ήδη) να το βγαζουμε σε ψηφιακή έκδοση (αρχικά ωστε να αποφυγουμε τα τεραστια εξοδα εκδοσης και logistics, μετά βλέπουμε) και ετοιμο. Πρωτα εξοδα τα καλυπτουμε με ιδιωτικη συμμετοχη και crowdfunding campaign που θα την πουσαρουμε σε ολη την Ελλα΄δα και ολο τον κομικσικο κοσμο του κοσμου (σκεφτειτε μονο το στορυ Ελληνες κομικσοφιλοι προσπαθουν να σωσουν τον Μικυ στην Ελλάδα της κρισης και της διαλυσης {λογικα θα πιασει και θα βγει η καμπανια}) και με αυτα παμε και αγοραζουμε αδειες, εξοπλισμους κλπα. Ανεβαζουμε ποιοτητα, ριχνουμε το κοστος και το κανουμε ισα να πληρωνονται τα εξοδα μας, οσοι δουλευουν φουλ ταιμ σε αυτο και ο,τι μενει υπερ της Λεσχης. Με το μερακι μας και σε πιο νον-προφιτ βαση μπορει να βγει μαγικο. Ψηθειτε (: υγ: Παω να προτεινω κατι αναλογο για να φερουμε Ροσα Ελλαδα (:
  7. Ωραία, να φτιαξουμε μία λιστα; Dhm Indian The_Sandman JohnnyMZ imacmaria
  8. Ωραία, να φτιαξουμε μία λιστα; Dhm Indian The_Sandman
  9. Ωραία, να φτιαξουμε μία λιστα; Dhm Indian
  10. Αυτό το είδες;;; :ρ Whoo, it's Don's birthday today! And no, no matter what you might have read in some Greek(?) comic book or magazine in the early 1990s, he's not over 70 yet, but a fresh 62 years old today. Share your b-day wishes in the comments section, I'm sure Don will appreciate every message. -- Jano
  11. Ανοίγω αυτό το τόπικ, απλώς για να δούμε πόσοι μπορούμε να μαζευτούμε και να καταθέσουμε ένα επίσημο αίτημα στους διοργανωτές του Comicdom να σκεφθούν να φέρουν του χρόνου τον Ντον Ρόσα στη διοργάνωση. Δεν έχουν κάνει ποτέ κάποια εκδήλωση σχετική με Disney comics, εκτός του Wolfman που βεβαια είχε έρθει με την ιδιοτητα του Marvelάκια, οπότε πρέπει να κάνουν κάτι επιτέλος και τι καλύτερο από το να έρθει και πάλι ο Ντον Ρόσα στην Ελλάδα για ένα πάνελ ή workshop. Αν το έριχνα ως ιδέα στο FB τους θα πήγαινε άπατο γιατί θα το έλεγε ένας, αν μαζευτούμε πολλά άτομα και το σπαμμάρουμε θα το λάβουν υπόψην και μπορεί να το δουν και άλλοι. Ο Phantom Duck και άλλα παιδιά που έχουν επικοινωνία μαζί του, θα μπορούσαν μάλιστα να του στείλουν ένα μαίηλ και να διερευνήσουν τις προθέσεις του Ροσα για το αν θα ηταν διατεθειμενος να ερθει σε ενα ελληνικο φεστιβαλ κομικς {δεδομενων των κακων σχεσεων με τους Ελληνες εκδοτες (αλλα παντοτε με αψογες σχεσεις με τους Ελληνες αναγνωστες)} και αν ενδιαφερεται να το μεταφερουμε στους διοργανωτες του Comicdom. Για να μην ριξω καμια ιδεα να δουμε πως μπορουμε να αγορασουμε τα δικαιωματα του Pertwillaby, να το εκδωσουμε ως Λεσχη και να τον καλεσουμε για signing στο Comicdom (: (edit: αφορμή για τις σκέψεις ότι πρέπει να έρθει σύντομα ξανά ο Ρόσα στην Ελλάδα είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, που αν αυξηθούν με τον χρόνο, μπορεί να μην του επιτρέψουν υπερατλαντικα ταξίδια)
  12. Καταντάει έως και εκνευριστικό αυτό που κάνουν να δημοσιευουν στο τομακι μονο τις ιστοριες που βγηκαν και στα τευχη. Δλδ για μια ακομα ιστορια για να ειναι πληρες ποσο παραπανω θα τους και θα μας κοστισει να την βαλουν; 0,50 ευρω; Ε, ας τη βαλουν Εκτος αν την κρατανε για συλλεκτικο τομακι μετα απο 15 χρονια με πραγματικα ολες τις ιστοριες μαζεμενες
  13. Μπράβο για την έρευνα και τον χρόνο που αφιέρωσες και τις πολυ σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παραθέτεις. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η μελέτη από εσένα ή άλλα μέλη.
  14. ΔeMo™

    ΤΣΕ #6: δημοσκόπηση

    Ψήφισα Κόναν, Ποπάυ, Γκάρφιλντ. Δεν έχω συμμετάσχει στα 4 τελευταία, αλλά σ' αυτό θέλω να ξαναείμαι
  15. Μιχάλης Διαλυνάς: Στον "ιστό" του Spider-Man ο Έλληνας σχεδιαστής Μία πολύ σημαντική έκπληξη επεφύλασσε για την ελληνική "σκηνή" κόμικς η ανακοίνωση της νέας σειράς της Marvel Comics με τίτλο "The Arms Of The Octopus". Το τεύχος της σειράς με κεντρικό ήρωα τον Spider-Man, τον δημοφιλή ήρωα που πρωταγωνίστησε σε τέσσερεις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές του Χόλλυγουντ, θα φέρει την υπογραφή του Έλληνα κομίστα Μιχάλη Διαλυνά.
  16. (ένα μικρό σχόλιο σε σχέση με την απάντηση του Ντ. Τερζό στον Τρύφωνα για το σταντ στο Κομικντομ: Σίγουρα ολες οι εκδοτικες και τα καταστηματα που ειναι τοσα χρονια στη διοργανωση και πληρωνουν για να εχουν την παρουσια αυτη δικαιουνται να ειναι οι πρωτοι που θα κλεισουν θεση, αλλα δεν μπορω να ιστεψω οτι δεν μπορουν να βρουν ενα χωρο - οσο μεγαλο μπορει να ειναι - να τους βαλουν τελευταια στιγμη. οχι μονο γιατι ειναι ιστορικη εκδοτικη, αλλα γιατι εκπροσωπει στην Ελλαδα την ιστορικη εταιρεια καρτουνς και κομιξ παγκοσμιως με απιστευτο ενδιαφερον για ολους. Κατ' αρχας ειναι απαραδεκτο που η disney εχει ελαχιστη παρουσιαση απο το κομικντομ ολα αυτα τα χρονια, εστω και χωρις την συμπραξη της νεας ακτινας, θα τους ανεβαζε πιστευω και πολυ περισσοτερο τον αριθμο επισκεπτων. disclaimer: λαμβανοντας παντοτε υποψην την πιθανοτητα να υπαρχουν απο πισω αλλου ειδους κοντρες ή δικαιωματα) Ανακοινωθηκε και η παρουσιαση του “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” Του Φλόυντ Γκότφρεντσον απο τον Στέλιο Νικολάου (Διευθυντής Σύνταξης περιοδικών Ντίσνεϋ). Παρουσίαση: “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” Του Φλόυντ Γκότφρεντσον Στην έκδοση αυτή των Εκδόσεων Νέα Ακτίνα, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρωμένο το έργο του πρωτοπόρου των κόμικς Ντίσνεϋ, Φλόυντ Γκότφρεντσον. Ο τόμος “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” περιλαμβάνει τα στριπ της περιόδου 1930-1931, πλαισιωμένα από κείμενα που εμπλουτίζουν τον θρύλο του Μίκυ, ρίχνουν φως στην προσωπικότητα του πρωτοπόρου Φλόυντ Γκότφρεντσον, αλλά διευκρινίζουν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν αυτές οι ιστορίες. Ομιλητής: Στέλιος Νικολάου (Διευθυντής Σύνταξης περιοδικών Ντίσνεϋ) (Σάββατο 20 Απριλίου, 16:00, Seminar Room) http://www.comicdom-...yd-gottfredson/
  17. ΔeMo™

    Comicdom 2013 (19/4-21/4)

    Ανακοινωθηκε και η παρουσιαση του “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” Του Φλόυντ Γκότφρεντσον απο τον Στέλιο Νικολάου (Διευθυντής Σύνταξης περιοδικών Ντίσνεϋ). Παρουσίαση: “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” Του Φλόυντ Γκότφρεντσον Στην έκδοση αυτή των Εκδόσεων Νέα Ακτίνα, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρωμένο το έργο του πρωτοπόρου των κόμικς Ντίσνεϋ, Φλόυντ Γκότφρεντσον. Ο τόμος “Ο Μίκυ Μάους Στην Κοιλάδα Του Θανάτου” περιλαμβάνει τα στριπ της περιόδου 1930-1931, πλαισιωμένα από κείμενα που εμπλουτίζουν τον θρύλο του Μίκυ, ρίχνουν φως στην προσωπικότητα του πρωτοπόρου Φλόυντ Γκότφρεντσον, αλλά διευκρινίζουν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν αυτές οι ιστορίες. Ομιλητής: Στέλιος Νικολάου (Διευθυντής Σύνταξης περιοδικών Ντίσνεϋ) (Σάββατο 20 Απριλίου, 16:00, Seminar Room) http://www.comicdom-con.gr/2013/04/05/spotlight-mickey-mouse-race-to-death-valley-by-floyd-gottfredson/
  18. Disney – Star Wars: Όλα ξεκίνησαν με ένα… lightsaber Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο δημιουργός του "Πόλεμου των Άστρων" George Lucas χρειάστηκε να δείξει στον Bob Iger, διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, πώς να χρησιμοποιεί ένα lightsaber, το γνωστό φωτεινό ξίφος της σειράς ταινιών, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στα εγκαίνια του τρισδιάστατου πάρκου Star Tour. Πηγή: www.EMEA.gr
  19. Πήγα στο σεμινάριο - workshop του Σαββάτου από τον Κώστα Τηλιγάδη, ήταν πολύ ενδιαφέρον - αν και δυστυχώς με ελάχιστο κόσμο. Το πρώτο μέρος ήταν μία πολύ πολύ ενδιαφέρουσα εισαγωγή - ιστορική αναδρομή στην πορεία του animation, από τους μαγικούς φανούς και το κολπάκι με τις δύο εικόνες σε κάθε πλευρα που μετά νομίζεις ότι είναι μία εικόνα μέχρι το σύγχρονο 3Δ ((το ξερατε οτι υπαρχαν digitizers ήδη από τα '70ς?? -- εγώ όχι!!)) Ενω στο δεύτερο μέρος έδειξε πως φτιάχνεται ένα 3Δ ανιμαίησιον στον υπολογιστή με το προγραμμα 3Δς ΜΑΧ. Αν και πηγα απο σποντα, τελικα το ευχαριστηθηκα το σεμιναριο!
  20. Δεν με φορτώνεις, γιατί θεωρητικά όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα, γιατί θα έχω λιγότερα πράγματα να κουβαλήσω. Οπότε, αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις ένα ινμποξ μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή και να συνεννοηθούμε!!
  21. Λοιπόν, παιδιά, στις 16-20 Οκτωβρίου θα βρεθω στις Βρυξέλλες για ένα σεμινάριο-workshop στο οποίο θα συμμετάσχω. Προγραμματίζω να επισκεφθώ το Belgian Comic Strip Center, το Μουσείο Κόμικ του Βελγίου, και ήθελα απλώς να ρωτήσω αν ενδιαφέρεται κάποιος να του αγοράσω κάποιο αναμνηστικό ή κάποιο κόμικ κοκ. Δεν ξέρω ακριβώς τι μεμοραμπίλια θα έχει (εγω πχ. θέλω ένα τισερτ με τον Τεν-Τεν, και ας μην εχω διαβάσει τόσο πολύ - καθαρή ποζεριά), αλλά στο σαιτ του Μουσείου λέει ότι φιλοξενεί αυτό το βιβλιοπωλείο: Slumberland Bookshop – Art Shop Comic strip albums, objects, postcards, books on Art Nouveau. Οπότε αν θέλετε κάτι από εκεί ή από τα αναμνηστικά του μουσείου, στείλτε μου ένα πι-εμ να συνεννοηθούμε. ΥΓ. Τζιμ, μπορείς να επιβεβαιώσεις πόσο συνεπής είμαι με τις παραγγελίες που μου δίνουν :ρ
  22. Ευχαριστώ για το ευχαριστώ!! Θα ήθελα πολύ να φτιάξω ένα σκανλέησιον, αλλά η αληθεια ειναι οτι, παροτι η μετάφραση με διασκεδάζει πάρα πολύ, βαριέμαι οικτρά τη διαδικασία του να περάσω τα λογια πανω στις εικονες. Θα το προσπαθησω παντως να το κανω σιγα σιγα! Η ιστοριουλα που ανεβασες ειναι πολυ χαρακτηριστικη του αντι-ναζιστικου, αντι-παρακρατικου/παραστρατιωτικου μοτιβου που διατρεχει πολλες αλλες ακομα ιστοριες της σειρας, και του "μισους" ή και του "οικτου" (πχ. αν το εχεις διαβασει ολο στην ιστορια οπου καποιοι παρακρατικοι σκοτωνουν εναν αριστερο, και λεει ο ενας οτι τους ρωταει αν ξερουν γιατι πεθαινουν γιατι αυτος δεν ξερει γιατι τους σκοτωνει --> εγω το ερμηνευσα ως οικτο, ως λυπηση απεναντι σε τετοιες ομαδες) που νιωθουν οι συγγραφεις για ομαδες τετοιας προελευσης, οι οποιες, οπως καταγραφεται στο εργο, δρουσαν πολυ εντονα στην ισπανικη κοινωνια ακομα και μετα το θανατο του Φρανκο. Όσο για την πολιτική ιστορία της Ισπανίας, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, μοιάζει αρκετά με αυτή της Ελλάδας, λιγο προ- και μετα-πολεμικά, με τους εμφυλίους, τις δικτατορίες και τις μεταπολιτεύσεις και, ισως, την ανοδο των σοσιαλιστικων κομματων που τελικά οδηγουν τις δυο χωρες στις τροικες. Δεν το ηξερα αν υπαρχουν αγγλικες εκδοσεις, μια πολυ προχειρη αναζητηση στο γκουγκλ δε βγαζει τιποτα, εκτος απο αυτο: ""Fesch, I absolutely love Carlos Gimenez, and it's a shame none of his work is available in English."" --> σχόλιο στις 03-12-2012, 09:48 PM στο http://forums.comicb...p/t-405977.html Άρα μάλλονδεν υπάρχει τιποτα. Και ειναι οντως κριμα γιατι και το σχεδιο ειναι πολυ καλο και ειναι πολυ ενδιαφερουσα η σατιρα και η κριτικη που ασκει στις συνθηκες της εποχης. αν μαλιστα εψαχνες για την Ισπανια της εποχης, οπως εγραψες, νομιζω θα σε ενδιεφερε πολυ να το διαβασεις. Αν με το καλο φτιαξουμε καμια σκανλεησιον θα ανακαλυψεις και μονος σου περι τινος προκειται!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.