Μετάβαση στο περιεχόμενο

tryfev

Members
  • Περιεχόμενο

    4674
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    32

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από tryfev

  1. Βεβαίως και πηγαίναμε ΄Αλσος και Green Park. Θυμάμαι μια φορά, στο δεύτερο, σε ένα νούμερο με μπαλαρίνες που είχαν καλυμμένες μόνο τις θηλές τους, έπεσε το κάλυμμα και την κοιτάζαμε με πονηρές ματιές. Ακόμη, στο χώρο που χτίστηκε το Green Park ή κάπου δίπλα, είχε εγκατασταθεί το καλοκαίρι του '53 το τσίρκο Medrano και είχαμε επισκεφθεί επτά φορές τα ζώα με υποτυπώδες εισιτήριο, ενώ είχαμε παρακολουθήσει δυο φορές την παράσταση. Παίρναμε παγωτά από το πέτρινο περίπτερο που λεγόταν "Γαρδένια" και πολλά άλλα.
  2. Αγαπητέ φίλε, παρά λίγο (2,5 χρόνια) να μου στερήσεις τον τίτλο του πρεσβύτερου ενεργού μέλους του φόρουμ. Οι γειτονιές που γεννηθήκαμε δεν απέχουν πολύ. Τις χωρίζει το Πεδίο του ΄Αρεως, η αλάνα μπροστά από την Ευελπίδων με το άγαλμα του εφήβου και η ίδια η Σχολή. ΄Ομως η δική μου (Καλλιδρομίου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Μετσόβου) ήταν ήδη πυκνοκατοικημένη, με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και λεωφορείο που περνούσε από το πλάι του σπιτιού μας. Ούτε κήπος, ούτε κουνέλια, μόνο ένα "αναιμικό" κοτέτσι στην ταράτσα. Το κενό το κάλυπτε σ' ένα βαθμό το Πεδίο του ΄Αρεως, το Πάρκο, όπως το λέγαμε τότε, το οποίο πρωτοεπισκέφθηκα βρέφος στο καροτσάκι, όπως προκύπτει από φωτογραφίες, και όπου συνέχισα να πηγαίνω ανελλιπώς από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, μέχρι τα 13, οπότε άρχισαν τα απογευματινά θερινά μαθήματα αγγλικών. Εκεί παίζαμε με τον κατά δύο χρόνια μικρότερο αδελφό μου, εκεί κάναμε τους πρώτους φίλους, εκεί ένιωσα τα πρώτα αθώα σκιρτήματα προς το "αιώνιο θήλυ". Το σπίτι μου, στο οποίο ζούσε η οικογένειά μου από το 1935 με ενοίκιο, ήταν ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της περιοχής. Δυστυχώς, το σάρωσε, το καλοκαίρι του 1960, η πρόσφατη τότε αντιπαροχή. Θυμάμαι και την ημερομηνία, 5 Ιουλίου, που το αποχαιρετήσαμε. ΄Αρχισα να διαβάζω κόμικς από το 1954 που πρωτοκυκλοφόρησε το "Γέλιο και Χαρά", διάβασα κι εγώ "Τα Καλύτερα Κόμιξ", γνώρισα και την Αλάνκα, όπως απέδωσαν τότε το όνομα της φίλης του Παράξενου Αδάμ γιατί το Αλάνα ενοχλούσε γιατί θύμιζε τα Αλάνια ή τις Αλάνες. Είμαι κυρίως συλλέκτης ελληνικών κόμικς Ντίσνεϋ με σχεδόν 5.000 κομμάτια και κόμικς σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, με τους περισσότερους από τους οποίους συνδέομαι με φιλικούς δεσμούς και των οποίων τα κόμικς κοσμούν τη συλλογή μου και φέρουν αφιερώσεις τους με υπογραφές και προσωπικά σκιτσάκια. Καλωσόρισες, λοιπόν, στο φόρουμ μας και ελπίζω να πάρεις τη σκυτάλη του πρεσβύτερου ενεργού μέλους, καθώς εγώ έχω κάπως αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.. Αυτά τα λίγα για απόψε.
  3. Δυστυχώς φίλε μου οι ελπίδες μας αποδείχθηκαν φρούδες. Από τις 5 αδημοσίευτες και την 1 που είχε δημοσιευθεί μόνο ασπρόμαυρη, οι απαράδεκτοι έβαλαν μόνο μία την Paperino e la regina Nonah-Paper μαζί με άλλες 4 δημοσιευμένες. Στα 9 τεύχη λοιπόν που κυκλοφόρησαν ως σήμερα έβαλαν συνολικά 5 αδημοσίευτες ιστορίες συν 2 μονοσέλιδες με τον Πασχάλη και 1 δημοσιευμένη μόνο ασπρόμαυρη.
  4. tryfev

    SUPER ΜΙΚΥ

    Επειδή έχω πελαγώσει με τις αλλαγές στο φόρουμ ανεβάζω εδώ το σχόλιό μου και αν οι admins κρίνουν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο θέμα, ας το κάνουν. Ξεκίνησα την συλλογή του Super Μίκυ από το #1 και την συνέχισα ως το #12. Μετά την σταμάτησα, θεωρώντας το περιοδικό κάπως παιδιάστικο. Πέρασε καιρός και την προηγούμενη Τρίτη πήγα να κουρευτώ στον φίλο μου τον Γιάννη και βρήκα στα προς ανάγνωση περιοδικά το Super Μίκυ #19. ΄Αρχισα να το διαβάζω περιμένοντας τη σειρά μου και, καθώς έφευγα, ο Γιάννης μου το χάρισε. Το τελείωσα στο σπίτι και συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει λάθος. Οι ιστορίες του ήταν πολύ καλές. Ισάξιες με -αν όχι καλύτερες από- τις περισσότερες από εκείνες που δημοσιεύει το ΚΟΜΙΞ για να συμπληρώσει τις υπέροχες αλλά πολυδιαβασμένες και πολυδημοσιευμένες (εγώ τις έχω τουλάχιστον 3 φορές) ιστορίες του Μεγάλου Don. ΄Ετσι, την Παρασκευή, μαζί με το Μίκυ Μάους, πήρα από το ψιλικατζίδικο και "πωλητήριο" εφημερίδων και περιοδικών του φίλου μου του Σταύρου το #29 και στη συνέχεια (αφού είχα τηλεφωνήσει και πληροφορηθεί ότι υπάρχουν τα τεύχη που μου έλειπαν) κατέβηκα στο Κέντρο και αγόρασα από το κατάστημα της Καθημερινής που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου τα #13-18 και 20-27 τα οποία άρχισα να διαβάζω σιγά σιγά, παράλληλα με αρκετά τεύχη περιοδικών Disney κ.ά κόμικς που έχω αφήσει αδιάβαστα, στο πλαίσιο της "φάσης ήπιας αποκομικσοποίησης" που περνώ. Τώρα μου μένει το #28, που θα βρίσκεται στη Στοά σε λίγες μέρες όπως μου είπαν,ενώ την Τρίτη 20/2 θα πάρω από τον Σταύρο το #30 και θα συνεχίσω να αγοράζω το περιοδικό. Ενήλικες, φίλε μου!
  5. Το κάνανε πάλι το θαύμα τους. Στο τεύχος που κυκλοφόρησε προχθές, από τις 4 αδημοσίευτες ιστορίες του ιταλικού In Giallo δημοσιεύθηκε μόνο μία μαζί με 4 δημοσιευμένες. Καλά όταν δεν υπάρχουν αδημοσίευτες στο πρωτότυπο, όπως στο επόμενο (Di Pirati) όταν όμως υπάρχουν τόσες..... Τέλος πάντων, τώρα που μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε, με την ελπίδα ότι στα τρία τελευταία τομίδια θα γίνει κάτι, αφού το Fantasy έχει 5 αδημοσίευτες και 1 δημοσιευμένη μόνο ασπρόμαυρη στο Κόσμος Ντίσνεϋ 9 (ΓΙΓΑΣ), ενώ το Best Friends έχει 2 αδημοσίευτες και το Stellari μόνο 1.
  6. Καμιά φορά οι δεύτερες σκέψεις σε συνδυασμό με ένα μάλλον ασήμαντο γεγονός, μας κάνουν να αλλάζουμε γνώμη. Εξηγούμαι: Το γεγονός: Σήμερα έλαβα από την "Καθημερινή", μετά από τηλεφωνική παράκληση που είχα υποβάλει πριν λίγες μέρες, ένα άψογο και με πολύ καλή βιβλιοδεσία αντίτυπο της "Μυθολογίας". Οι δεύτερες σκέψεις: ΄Εχω αγοράσει ήδη τους 4 τόμους της Βιβλιοθήκης. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα αγοράσω άλλους 2 ή 3. Για 2 ή 3 τόμους λοιπόν (8 ή 12 ευρώ ακόμη) θα εντάξω στην συλλογή μου μια ελλιπή σειρά; Η αλλαγή γνώμης: Τελικά θα αγοράσω όλη τη σειρά.
  7. Εξαιρετική παρουσίαση. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι, επειδή μπαίνω πια σπάνια στο φόρουμ: Δεν ισχύει πλέον ο κανόνας ότι οι πληροφορίες που αποκαλύπτουν την εξέλιξη των ιστοριών πρέπει να καλύπτονται πίσω από την λέξη Spoiler;
  8. "΄Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν". Ούτε μία καινούργια ιστορία στους Σούπερ ΄Ηρωες (εκτός από 2 εκ των μέτριων μονοσέλιδων με τον Πασχάλη), όλες δημοσιευμένες κι από αυτές η ιστορία με τον Σούπερ Γκούφη δε μου άρεσε καθόλου. Η βιβλιοδεσία είναι άθλια στους περισσότερους τόμους. ΄Ετσι αποφάσισα να παίρνω τα τομίδια επιλεκτικά. Δεν θα αγοράσω την Αρχαία Αίγυπτο ούτε τους Πειρατές γιατί όλες τις ιστορίες τις έχω. Για τις υπόλοιπες, ξυπνώντας το πρωί της Κυριακής, θα διαβάζω την καταχώριση του Γιώργου στο Inducks και αν διαπιστώνω ότι υπάρχει καμιά αδημοσίευτη θα παίρνω τον τόμο. Από τους 4 τόμους που απομένουν (αφαιρώντας τους δύο που προανέφερα) πιστεύω πως θα πάρω την Φαντασία με αδημοσίευτες 6 από τις 9 εκ των οποίων οι 4 με τον Μίκυ και το Il Giallo (κίτρινο στα ιταλικά, δεν ξέρω πώς θα το αποδώσουν) με αδημοσίευτες 4 από τις 9, όλες με τον Μίκυ. Εκτός αν επιλέξουν, σκόπιμα ή όχι, μόνο δημοσιευμένες. Οι Καλοί Φίλοι (Best Friends) έχουν 2 αδημοσίευτες και οι Stellari (Αστρικοί;) μόνο 1, οπότε, εκτός αν τις βάλουν όλες ή έστω τη μία και τη μία από τις δύο, αντίστοιχα, το βλέπω λίγο χλομό να τις εντάξω στη συλλογή μου.
  9. Εκτός από την πίτα εγώ τσάκισα τα τσιπς. Από ποτά είχαμε κρασάκι και αναψυκτικά, όχι όμως και ηδύποτα (=λικέρ) https://el.wikipedia.org/wiki/Λικέρ
  10. Πέρασα πραγματικά μια πολύ όμορφη βραδιά, ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους.
  11. tryfev

    Δυο λόγια από μένα

    Καλοί μου φίλοι, όπως θα έχετε καταλάβει από τις τελείως σποραδικές αναρτήσεις μου στο Forum και τις εξαιρετικά σπάνιες επισκέψεις μου στην Λέσχη, η ενασχόλησή μου με τα Κόμικς έχει περιορισθεί στο ελάχιστο. Κορεσμός; Ηλικία, ΄Αλλες ασχολίες; Μάλλον όλα αυτά μαζί. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει στο παραμικρό τα φιλικά μου αισθήματα προς όλους εσάς που γνώρισα και που σας αγαπώ πάρα πολύ. Διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για αποχαιρετισμό, αφού θα συνεχίσουμε να τα λέμε και να συναντιόμαστε, έστω και όχι πολύ συχνά. Απλώς, θεωρώ ότι σας όφειλα μια εξήγηση και μάλιστα έχω καθυστερήσει να την δώσω.
  12. Εδώ και 2-3 μήνες, ο ξεχωριστός μου φίλος Γιώργος Βλάχος, aka Δεινοθήσαυρος, μου χάρισε 118 τεύχη του Γαλλικού περιοδικού Picsou Magazine, με εκατοντάδες συνολικά ιστορίες Disney με παπιά, ποντίκια κλπ. Τον ευχαριστώ από καρδιάς. ΄Οταν τα πήρα, τα τακτοποίησα με σειρά και τα τοποθέτησα σε ντουλάπι της βιβλιοθήκης μου και ξεκίνησα την αναζήτηση, μέσω Inducks των αδημοσίευτων στην Ελλάδα ιστοριών, που δεν είναι και λίγες, με σκοπό να τις διαβάσω κάποτε στα γαλλικά. Δυστυχώς, μετά από καμιά 25 τεύχη την σταμάτησα. Ελπίζω κάποια στιγμή να την ολοκληρώσω και κάποτε να καταφέρω να διαβάσω τις ιστορίες. Το βλέπω όμως δύσκολο γιατί ακόμη δεν έχω διαβάσει τους 8 από τους 10 τόμους του Gottfredson (της Fantagraphics) και τους 2 τόμους με τα strip του Taliaferro της IDW. Και μια πληροφορία: Το σύνολο των κάθε είδους και προέλευσης τευχών, τόμων κλπ. Disney της συλλογής μου έφτασε αισίως τα 4769.
  13. ΄Επειτα από έρευνα στον πίνακα όλων των ιστοριών του Inducks https://inducks.org/recommend.php?top100=1 (η παραπομπή γίνεται στην 1η σελίδα) διαπίστωσα τα εξής: Με 7,2/10 βαθμολογούνται 20075!!!! ιστορίες (από την 2437η στην κατάταξη μέχρι την 22512η). Στον ανωτέρω πίνακα η βαθμολογία γίνεται με εκατοστά της μονάδας, τα οποία όμως στις επί μέρους παρουσιάσεις των ιστοριών στρογγυλοποιούνται στο παραπάνω ή στο παρακάτω δέκατο. ΄Ετσι, το 7,2/10 περιλαμβάνει ιστορίες με βαθμολογία από 7,25/10 μέχρι 7,15/10. Τέλος, στο κάτω μέρος κάθε σελίδας παρουσιάζεται αναλυτικά ο περίπλοκος μαθηματικός τύπος με βάση τον οποίο υπολογίζεται η βαθμολογία των ιστοριών.
  14. Φίλε μου θα συμφωνήσω στα περισσότερα από όσα λες. Ειδικότερα: Συμφωνώ για το μέγεθος και το εξώφυλλο. Ως προς την τιμή τώρα. Μόνο στα πρώτα πρώτα από τα ένθετα της Καθημερινής της Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney (Barks) αναγραφόταν τιμή. Στα επόμενα της σειράς αυτής αλλά και στα ένθετα του Scarpa δεν αναφέρεται τιμή. Προφανώς γιατί τα ένθετα αυτά δεν πωλούνται μόνα τους αλλά αποκλειστικά μαζί με την εφημερίδα της οποίας η τιμή καλύπτει και αυτήν των ενθέτων. Το χαρτί είναι όπως το λες. Μόνο λίγο πιο βαρύ (και επομένως πιο παχύ) από εκείνο της εφημερίδας. Το κόψιμο και τη βιβλιοδεσία μόνο η λέξη ΑΘΛΙΑ μπορεί να τα περιγράψει. Πας να διαβάσεις τα εσωτερικά καρέ και νομίζεις πως το τεύχος έχει ρόζους σαν τα σανίδια. ΄Οσο για το περιεχόμενο, διάβασα μόνο τις δύο αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες. Η πρώτη με την Ατλαντίδα, μου άρεσε πολύ. Η δεύτερη με τον ΄Ολυμπο όχι και τόσο. Είδα μόλις τώρα ότι και στο Inducks, ενώ και οι δύο βαθμολογούνται με 7,2/10 η πρώτη κατατάσσεται στην 5305η θέση και η δεύτερη στην 19937η σε σύνολο 34709 ιστοριών. Βέβαια αυτό το σύστημα βαθμολογίας μου φαίνεται αρκετά περίεργο αφού στον ίδιο βαθμό περιέχονται σχεδόν 15000 ιστορίες.
  15. Δυστυχώς η έκδοση είναι μέτρια (μέγεθος, ποιότητα χαρτιού κλπ.). ΄Ομως, θεωρώ το γεγονός ότι περιλαμβάνονται και αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες επαρκή λόγο για να συνεχίσω να αγοράζω την σειρά, με την ελπίδα ότι και τα υπόλοιπα τεύχη (ή τομίδια) θα περιέχουν και αδημοσίευτες ιστορίες. Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ. Μπαίνοντας χτες λίγο βιαστικά στο "thread", είδα τους τίτλους των ιστοριών στην καταχώριση που ανέβασες την Παρασκευή στις 8.37 μ.μ. και πατώντας επάνω μπήκα στο Inducks. Βλέποντας, λοιπόν, τους τίτλους μεταφρασμένους στα ελληνικά, δεν φαντάσθηκα πως θα είχε ήδη αρχειοθετηθεί η "ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ" από τον φίλο Γιώργο aka Phantom Duck και νόμισα ότι όλες οι ιστορίες ήταν δημοσιευμένες στην Ελλάδα και αρχειοθετημένες από παλιά. ΄Ετσι, προσανατολιζόμουν προς τη λύση να αγοράζω μόνο όσους τόμους περιέχουν αδημοσίευτες ιστορίες. Τώρα όμως, το γεγονός ότι 2 στις 5 ιστορίες του 1ου τόμου είναι αδημοσίευτες, με ενθαρρύνει και σκέπτομαι να ολοκληρώσω την σειρά.
  16. Εγώ θα την πάρω παρ' όλα τα μείον. Εκείνο που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι το πρώτο τεύχος τουλάχιστον περιλαμβάνει μόνο ιστορίες δημοσιευμένες στην Ελλάδα.
  17. Παραθέτω ένα συνοπτικό αλλά πλήρη κατάλογο των 37 τόμων και των 5 Special της σειράς από την ιταλική Wikipedia (δυστυχώς δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα): https://it.wikipedia.org/wiki/Le_più_belle_storie_Disney
  18. Καλό νέο. Αν οι τόμοι είναι πανομοιότυποι με τους ιταλικούς, τότε ο πρώτος με την Μυθολογία περιέχει τρεις ιστορίες αδημοσίευτες στην Ελλάδα ενώ ο δεύτερος με τους Εξωγήινους δύο. Προσωπικά, σκοπεύω να τους αγοράσω όλους.
  19. μέχρι

    Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην εκδήλωση, αλλά η μέρα και η ώρα συμπίπτουν με οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι των γονιών του γαμπρού μου με αφορμή τετραπλή γιορτή. 5/12 τρίτα γενέθλια εγγονού, 6/12 γενέθλια και ονομαστική γιορτή του άλλου παππού και 7/12 γενέθλια της κόρης μου. Εύχομαι να περάσετε καλά.
  20. ΄Απαντα Carpi. Πού τέτοια τύχη! Αλλά και ο Scarpa καλός είναι.
  21. Μίλησα πολύ λίγο στην αρχή για να τον ευχαριστήσω που αποδέχθηκε την πρότασή μου. Δυστυχώς τα ιταλικά μου δεν επαρκούν για να συντάξω σωστά κείμενο. ΄Οταν διαβάζω, καταλαβαίνω τα περισσότερα, αλλά στο γράψιμο δεν τα καταφέρνω.
  22. Φίλε μου, από έρευνα που έκανα στο Inducks, στα τεύχη του Topolino Libretto 172/10.10.1957 και 173/25.10.1957 στα οποία πρωτοδημοσιεύθηκε, διαπίστωσα ότι η ιστορία αυτή καταλαμβάνει τις σελίδες 31-55 (Α΄ Μέρος) του πρώτου και 1-20 (Β΄ Μέρος) του δεύτερου τεύχους. Προφανώς λοιπόν, η σελιδαρίθμηση στο ιταλικό περιοδικό τυπωνόταν εκείνη την εποχή εντός κειμένου κι έτσι βλέπουμε στην ελληνική έκδοση των "Απάντων", η οποία (όπως ασφαλώς και η αντίστοιχη ιταλική) ανατυπώθηκε με βάση την αρχική του Topolino (ή ίσως -δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να το πω με βεβαιότητα- και απ' ευθείας από αυτήν), τους αριθμούς σελίδων της πρώτης έκδοσης που είναι από 32-54 για το πρώτο μέρος και 2-19 για το δεύτερο, δεδομένου ότι η πρώτη και η τελευταία σελίδα κάθε μέρους δεν έφεραν αριθμούς. Και κάτι ενδιαφέρον: Ο 23χρονος τότε (1957) Luciano Gatto είναι ενεργός ακόμη στα 83 του και έχουμε γίνει, με δική μου πρωτοβουλία, φίλοι στο Facebook. Στους κοινούς μας φίλους περιλαμβάνονται και άλλα μέλη του GC ενώ, μεταξύ των φίλων του Gatto διαβάζω τα ονόματα κορυφαίων ιταλών δημιουργών, καθώς επίσης και της Laura Scarpa, που προφανώς είναι κόρη του Romano, γεννημένη το 1957, τη χρονιά δηλαδή που πρωτοδημοσιεύθηκε η Χιονάτη. Με την ευκαιρία, της έκανα μόλις πρόταση φιλίας και περιμένω να δω αν θα την αποδεχθεί.
  23. Ξεχωριστέ μου φίλε, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αν και εμπεριέχουν αρκετή δόση υπερβολής. Κι εγώ θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που σας έχω φίλους και τους δύο και καμαρώνω τον μικρούλη σας. ΄Οσο για την πρώτη παράγραφο της ανάρτησής σου, την προσυπογράφω 100%. Ο όρος "Value for money'' είναι καταλυτικά εύστοχος και επί πλέον εξαιρετικά επίκαιρος στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.