Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bigby

Members
  • Περιεχόμενο

    106
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Λονδίνο
  • Χώρα
    United Kingdom
  • Ενδιαφέροντα
    Ιστορία, πολιτική, μουσική, κόμιξ. Όχι απαραιτήτως με αυτή τη σειρά.

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1844 προβολές προφίλ
  • flash

Bigby's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

336

Συνολική φήμη στο GC

  1. Bigby

    ΟΙ ΒΟΡΓΙΕΣ

    Νταξ. Το αγαπώ αυτό το φόρουμ. Είμαι φαν του κόμικ από τα χρόνια τα παλιά και ο GreekComicFan μου έφτιαξε τη μέρα. Έστειλα ήδη παραγγελιά Ελλάδα να μου το πάρουν - αν υπάρχει ακόμα. Δεν το πολυκόβω να είναι επανέκδοση - αλλά ακόμα και στοκ απούλητο να είναι, η τιμή είναι εξωπραγματική στην καλύτερη. Ο ορισμός του instabuy.
  2. Vasilis Lolos... σαν να λέμε Ο Βασίλης Λώλος;
  3. Τι εξαιρετικό θρεντ είναι αυτό; Πως το αγνοοούσα τόσο καιρό; Τι κομιξάρες είναι αυτές εδώ μέσα;
  4. Ευχαριστούμε dimis. Όμορφη παρουσίαση. To Rapaces το είχα γνωρίσει κι εγώ από το 9 αλλά είχε κι αυτό τη μοίρα πολλών άλλων ξένων έργων και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και μεταξύ μας, έχοντας δει από κοντά πόσο όμορφο είναι στις hardcover bd εκδόσεις του, καλύτερα που δεν το πήραμε όλο στο φορμάτ του 9. Να προσθέσω με τη σειρά μου - για όποιον ενδιαφέρεται να κοσμήσει τη βιβλιοθήκη του με δαύτο- ότι η Dargaud έβγαλε παραπρόπερσι ένα πανέμορφο integrale complete 240 σελίδων το οποίο συλλέγει αν κατάλαβα καλά τους τόμους 1-4 σε μέγεθος μεγαλύτερο από τα ορίτζιναλ κόμικ- τα οποία ήταν ήδη στο κλασσικά μεγάλο hardcover bd format. Στα 39 ευρώπουλα, δεν το λες καθόλου κακό.
  5. Χωρίς πλάκα, αυτό το πράγμα με τις Ελληνικές εκδόσεις τέτοιων έργων είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουνε κάποτε. Στην ανάγκη, να βγάζουν ένα τόμο omnibus μια και καλή αντί για το 60-70% του έργου. Είναι η ίδια ακριβώς ιστορία με τους Μεταβαρώνους. Τώρα θα πρέπει να τα σκάσω πάλι για το γαλλικό omnibus (το αγγλικό προφανώς βγήκε σε 999 αντίτυπα μόνο- ή κάτι τέτοιο- και εξαντλήθηκε).
  6. Φαίνεται εξαιρετικό. Έχω τρομερή περιέργεια να δω ποιά γεγονότα έχει απεικονίσει και πως τα απεικονίζει. Θα αγορασθεί.
  7. Bigby

    ΤΟ ΠΤΩΜΑ

    Διάβασα αρκετά ώστε να το θέλω. Θα μπει κι αυτό στη λίστα με τα ψώνια του καλοκαιριού. dionik... είσαι μόρτης!
  8. Νομίζω πιάσαμε μεγάλο θέμα με τις μεταφράσεις φίλε jimtsel (το οποίο έθιξε κι ο tik πριν). Εγώ συνήθως στηρίζω τις μεταφράσεις στα Ελληνικά (και απ' αυτά που βλέπω για την συγκεκριμένη, και τη συγκεκριμένη) για τους εξής 2 λόγους: α) Κατά κανόνα, οι ελληνικές μεταφράσεις συνοδεύονται (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, και με βάση όσα ξέρω προσωπικά) από καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερα σε μέγεθος τομάκια. Το οποίο είναι τρελλό θετικό στοιχείο, ειδικά σε ένα μέσο όπως τα κόμικ. Ειδικά στα μάνγκα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Να φανταστείς δεν αγοράζω το αγγλικό Death Note για να το πάρω στα Ελληνικά όταν κατέβω, κι αυτό γιατί η Ελληνική έκδοση μου άρεσε περισσότερο σαν εμφάνιση και ποιότητα. β) Συμφωνώ ότι κάποιες φορές μπορεί να χάσεις κάτι στη μετάβαση, αλλά από την άλλη υπάρχει κάτι πιό άμεσο όταν διαβάζεις κείμενο σωστά μεταφρασμένο στη γλώσσα σου. Τώρα θα μου πεις, ανάλογα το επίπεδο της γνώσης, και κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι Έλληνες από μια ηλικία και κάτω έχουν πολύ καλή ικανότητα ανάγνωσης Αγγλικών. Αλλά και πάλι. Προσοχή: δε στηρίζω το άμυαλα πατριωτικό shopping. Υποστηρίζω τις ελληνικές προσπάθειες μόνο όταν προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Αν παρατηρήσεις, το πρώτο σημείο που τονίζω είναι ότι η Ελληνική έκδοση είναι συνήθως και ποιοτικά ανώτερη. Αυτό για μένα δείχνει ότι οι εταιρίες στην Ελλάδα έχουν πιάσει το νόημα και κάνουν σωστά βήματα. Για ποιό λόγο άλλωστε να δώσεις παραπάνω λεφτά για το ίδιο φτηνό και μικρό χαρτί; Χίλιες φορές στα Αγγλικά σε τέτοια περίπτωση.
  9. Bigby

    MEGALEX [ ALEJANDRO JODOROWSKY, FRED BELTRAN ]

    Στον πλανήτη Μεγκαλέξ, όσο προχωρημένη είναι η τεχνολογία, τόσο εφιαλτική είναι η ζωή. Οι ωκεανοί και τα δάση έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Παντού κτίρια, μέταλο, μπετό, ρομπότ. Τα συναισθήματα απαγορεύονται, και τα ναρκωτικά επιβάλλονται. Ο πληθυσμός του πλανήτη αναπαράγεται μόνο με κλωνοποίηση, και οι νόμοι της κλωνοποίησης αυτής είναι αδίστακτοι. Ενώ οι ανώτερες τάξεις ζουν χιλιάδες και εκατοντάδες χρόνια, οι απλοί άνθρωποι δεν επιτρέπεται να περάσουν τα 40 χρόνια ζωής, και οι αστυνομικοί τις 400 μέρες. Όσοι άνθρωποι δημιουργούνται, πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις. Διαφορετικά θεωρούνται ανωμαλίες και καταστρέφονται αυτόματα. Μια μέρα, μια τέτοια "ανωμαλία" καταφέρνει να περάσει τον αρχικό έλεγχο, και βρίσκεται μόνος του στη μέση ενός τεράστιου, εχθρικού κόσμου. Και θέλει να ζήσει. Το τι γίνεται μετά (δηλ. ο χαμός) πιάνει 150+ σελίδες ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΗΣ από τον Fred Beltran και εντελώς "φευγάτου" σεναρίου από τον Alexandro Jodorowsky. Τι να πω για τον Beltran. Ο άνθρωπος είναι ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ καλλιτέχνης, και τα σκίτσα του είναι πανέμορφα. Ενδιαφέρον έχει το πως αλλάζει το στυλ του στο 3ο "μέρος" του βιβλίου, όπου ρίχνει αρκετά τη χρήση του υπολογιστή και μας δείχνει ένα πιο παλιοσχολίτικο, κομιξάδικο ύφος. Είναι τόσο καλός, που και τίποτα να μην είχαν τα συννεφάκια μέσα που λέει ο λόγος, και πάλι θα άξιζε να πάρει κανείς τον τόμο. Βέβαια τα συννεφάκια δεν είναι άδεια. Είναι γεμάτα με μελλοντολογικό, δυστοπικό, κλασσικό Jodorowsky σενάριο, στο οποίο το μέλλον είναι μαύρο, οι άνθρωποι κακοί, και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν είναι και ό,τι πιο ιδιαίτερο έχεις διαβάσει ποτέ, και θα σου θυμίσει πολλά άλλα σενάρια, αλλά είναι καλογραμμένο και ευφάνταστο. H συγκεκριμένη έκδοση συλλέγει τις προηγούμενες εκδόσεις σε ένα hardback τόμο 168 σελίδων με όμορφο glossy χαρτί, με μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή από τον Beltran, και πρώιμα, making-of σκίτσα από το κόμικ στις τελευταίες σελίδες (τα οποία έχουν τρομερό ενδιαφέρον, και δείχνουν πόσο μπροστά είναι ο Beltran στην τέχνη του). Τώρα εγώ θα μπορούσα να γίνω σχολαστικός γέρος και να γκρινιάξω ότι θα μπορούσαν να είχαν συμπεριλάβει κι άλλα εξτρά, όπως τα εξώφυλλα των επεισοδικών εκδόσεων, πιν-απς από τους χαρακτήρες κτλ αλλά τώρα είναι μάλλον αργά για κάτι τέτοιο. Οπότε θα πω το εξής: αν σας αρέσει ο Beltran, ή ο Jodorowsky, ή το sci-fi ή το καλό κόμικ γενικότερα, θα έπρεπε ΗΔΗ να είχατε τσεκάρει το Megalex. Διαβάζεται απίθανα εύκολα και είναι πανέμορφο και στο μάτι, και στην αφή, και στη βιβλιοθήκη. Παρουσιαση της ελληνικης εκδοσης ΕΔΩ Αφιερωμα στον Alejandro Jodorowsky ΕΔΩ Περισσοτερα κομικς του : ΤΟ ΙΝΚΑΛ (σε σχεδιο του Moebius) ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΝΚΑΛ ΟΙ ΒΟΡΓΙΕΣ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΡΟΝΩΝ BORGIA
  10. ΕΥΓΕ στη SΕΛΙΝΙ για τη μεταφορά της σειράς αυτής, λογικά θα βρει το κοινό που της αξίζει παρά τους ζόρικους καιρούς. Δυστυχώς το έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό στα Αγγλικά, αλλά έχω φίλους Ελλάδα που δεν το έχουν ξεκινήσει και που θα γουστάρουν πολύ να το ξεκινήσουν. Και η τιμή λογικότατη. Ό,τι καλύτερο στους εκδότες, και καλή απόλαυση σε όσους το ξεκινάνε τώρα. Θα κολλήσετε άσχημα.
  11. Δε μου το "φορτώνει" ο Chrome. Πρόβλημα του παρόχου μου ή "πεσμένο" το website τους;
  12. To hardcover του Megalex. Άντε να συγκεντρωθώ στη δουλειά τώρα.
  13. Παιδιά, κακά τα νέα. Ψάχνοντας σήμερα τι στο διάβολα απέγινε με την Del Rey, έμαθα ότι έκλεισε το '10 και ότι τους τίτλους της ανέλαβε το αμερικάνικο κομμάτι της Kodansha. Έψαξα εκεί μήπως βρω τίποτα για το μάνγκα, και βρήκα αυτό ακριβώς: τίποτα. Σκανλέησιονς στο ίντερνετ παίζουν χοντρικά μέχρι τον τόμο 8/ 9. Έχει μπόλικο ψωμί ακόμα. Αλλά φοβάμαι ότι το ψωμί αυτό δε θα το φάμε ποτέ.
  14. Εξαιρετική δουλειά η παρουσίαση μεγάλε Duck. Το Torpedo το έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό, αλλά έχω τόσες σειρές -και έξοδα- να "τρέχουνε" ταυτόχρονα που αναγκαστικά θα περιμένει. Πόσο μπροστά η Βαβελάρα που έχει δημοσιεύσει τόσες ιστορίες, συμπεριλαμβανόμενης αυτής που η IDW "κόλ*σε" κι έκοψε. Και τι ωραία που θάτανε να κυκλοφόραγε ο Τορπίλης σε τομάκια ομορφοτυπωμένα στα ελληνικά. Τι τα θες, θα συμβιβαστούμε με τα εγγλέζικα.
  15. Bigby

    BERSERK [ KENTARO MIURA ]

    Εντάξει. Το τρέηλερ είναι τόσο υπερβολικά, τόσο απιστευταπίθανα, τόσο αφάνταστα καλό, που μου έφυγε ένα δάκρυ όταν τέλειωσε. Θα μετράω μέρες μέχρι να βγει στη μεγάλη οθόνη. Ή στη μικρή. Ή οπουδήποτε.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.