Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/25/2021 in all areas

 1. Όντας σταθερός αγοραστής και των δύο συλλογών πρέπει να πω ότι με κάλυψε σε πάρα πολλά points του ο @ Bilis . Για να πω κι εγώ με τη σειρά μου τη γνώμη μου, θεωρώ ότι η κάθε συλλογή διαφέρει πολύ στο θέμα του στόχου που έχει για το κοινό της. Η Hachette έχει σαν στόχο να φέρει πολύ καλές ιστορίες από διαφορετικούς ήρωες του σύμπαντος της Marvel, σε προσιτή τιμή και προσεγμένη έκδοση με έξτρα αφιερώματα και ωραίο υλικό. Έχει μια απίστευτη ποικιλία και κυρίως με 10 ευρώ διαβάζεις ιστορίες από ήρωες όπως ο Ghost Rider, οι Secret Avengers και πολλοί άλλοι που δεν περίμενες να δεις στα ελληνικά και αν κάποιους εξ αυτών τους έχεις δει, τους έχεις πληρώσει ακριβότερα. Η Radnet από την άλλη έχει σαν στόχο να συστήσει στο κοινό κλασικές ιστορίες από το σύμπαν της Marvel, να σε φέρει σε επαφή με τις τρομερές και καινοτόμες ιδέες του Stan Lee και το σχέδιο του Kirby και του Ditko. Η τιμή είναι ακόμα καλύτερη, αλλά η έκδοση δεν είναι εξίσου πολυτελής και της λείπουν τα εξαιρετικά αφιερώματα της Hachette (τα κείμενα της Radnet έως τώρα μου φαίνονται ολόιδια). Από την άλλη σου δίνει μια καλή χρονολογική σειρά και έχει μια ροή, άρα μπορείς να ακολουθείς έναν ήρωα ή ένα storyline χωρίς να διαλέγεις τόμους στο σωρό ή επειδή διάβασες καλά λόγια στο Greekcomics. Νομίζω ότι τελικά το κριτήριο που θα διαλέγει κάποιος δεν επαφίεται τόσο στο στόχο, όσο στο τι κόμικς σου αρέσουν. Αν σου αρέσει το ρετρό σχέδιο και η σειρά των ιστοριών πας με Radnet, αν σου αρέσουν σχετικά πιο σύγχρονες ιστορίες και ποικιλία, πας με Hachete. Βέβαια δεν αποκλείεται ποτέ το μιξ. Το να αγοράζεις και τις δύο συλλογές σημαίνει 48 ευρώ κάθε μήνα, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό δεδομένου ότι πολλοί ψάχνουν να κλείσουν και τρύπες από παλιότερες συλλογές, βγάζουν νέες κυκλοφορίες οι εκδοτικές που είναι ακριβές και πολλά άλλα. Άρα στο περιορισμένο μπάτζετ πρέπει είτε να αυστηροποιήσεις τις Hachette επιλογές σου π.χ αγοράζεις 1 εκ των 2 τόμων κι αν και ύστερα να διαλέξεις από Radnet ποιοι ήρωες σε ενδιαφέρουν. Πχ τον ένα μήνα μπορεί να αγοράσεις 3/4 ή όλους, τον άλλον 1/4. Η δική μου τακτική δεδομένου ότι μου αρέσουν πολύ και οι δύο συλλογές, έχω αφήσει πολύ λίγους τόμους Hachette (Kraven, 2 X-Men και 2 Spider-Man, το ένα δεν έχει βγει) και θα αφήσω προσωρινά κάποιους τόμους Radnet (από το δεύτερο τόμο και μετά των Thor, Iron Man, Hulk) και θα τους παραγγείλω μαζικά τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα που μπαίνει το δώρο και θα έχω αρκετά χρήματα για τέτοιες δαπάνες.
 2. Πιστεύω είναι καθαρά θέμα του τι θέλει να διαβάσει ο καθένας. Προσωπικά, προτιμώ την συλλογή της Hatchette για διάφορους λόγους. Αρχικά, υπάρχει μια "εγγύηση" ποιότητας στις ιστορίες. Όντως έχουν επιλεχτεί μερικές από τις κορυφαίες ιστορίες της Marvel και ακόμη και μερικές που δεν μου γέμιζαν το μάτι αρχικά, αποδείχτηκαν πολύ καλές. Έχω διαβάσει όλους τους τόμους που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και μόνο τρεις ήταν αυτοί που δεν μου άρεσαν. Η συλλογή της Radnet ακολουθεί χρονολογική σειρά οπότε μπορεί να συμπεριλάβει και αρκετές μέτριες ή κακές ιστορίες. Επιπλέον, ως κάποιος που ασχολείται με κόμικς εδώ και αρκετό πλέον καιρό, έχω συνειδητοποιήσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να διαβάσει κάποιος όλα τα τεύχη ενός ήρωα από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι σήμερα. Ακόμα και κάποιος με άπειρο ελεύθερο χρόνο θα βαρεθεί/κουραστεί κάποια στιγμή. Μερικοί χαρακτήρες έχουν χιλιάδες τεύχη οπότε προτιμώ να διαβάζω συγκεκριμένα runs που τις περισσότερες φορές έχουν αρχή μέση και τέλος από μόνα τους. Άσε που ακολουθώ ένα σωρό σειρές εκτός Marvel. Ακολουθώντας παράλληλα και μερικούς ήρωες από την συλλογή της Radnet χάνεται λίγο η μπάλα. Μεγάλο ρόλο παίζει και το περιεχόμενο των συλλογών. Η Hatchette έχει μεγάλη ποικιλία ενώ η Radnet είναι περιορισμένη στις κλασσικές. Όταν ξεκίνησε η συλλογή της Hatchette με ενδιέφεραν περισσότερο οι κλασσικές ιστορίες επειδή ήταν το πρώτο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό όταν άκουγα για κόμικς και δεν είχα διαβάσει καμία από αυτές. Τώρα που είμαι πιο έμπειρος και έχω καταλάβει τις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής, με ενδιαφέρει να διαβάσω καλές ιστορίες, ανεξάρτητα από το ποια εποχή προέρχονται. Θα έλεγα και ότι η συλλογή της Hatchette είναι καλύτερη για όσους δεν έχουν μυηθεί ακόμα στον κόσμο της Marvel καθώς προσφέρει ιστορίες από μια πληθώρα εποχών και δημιουργών. Τέλος, πιστεύω πως η συλλογή της Hatchette είναι καλύτερη από την πλευρά της ποιότητας (hardcover με 10 ευρώ δεν βρίσκεις πουθενά) ενώ και η εικόνα στην ράχη είναι ένα ωραίο bonus.
 3. Εσείς οι... αναποφάσιστοι, αν μπορείτε να κάνετε αυτό που προτείνει ο φίλος manaleak θα ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη συλλογή κατά τη γνώμη μου. Κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και το ποια θα επιλέξει ο καθένας (αν πρέπει να επιλέξει μία) εξαρτάται από τις προτιμήσεις του. Στην Hachette υπάρχουν πρόσφατες ιστορίες αλλά το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οι περισσότεροι τόμοι είναι ξεκάρφωτοι "taken out of context" και ο αναγνώστης χάνεται. Σε κάτι ιστορίες Avengers/X-Men με πληθώρα χαρακτήρων πολλοί εδώ διαμαρτυρήθηκαν ότι "έχασαν τη μπάλα". Αντίθετα η Radnet τα πιάνει όλα από την αρχή και τα προχωράει συγχρόνως, οπότε π.χ. με τον τόμο Avengers θα ξέρουμε άμεσα σε ποια φάση είναι ο Κάπταιν Αμέρικα, ο Άιρον Μαν, ο Θωρ και ο Χουλκ από τους δικούς τους τόμους και δεν θα αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε κάποια διαφορά σε κάποιον από αυτούς του ήρωες στο συλλογικό περιοδικό Avengers "τι στο καλό έγινε", κάτι που επί εποχής Καμπανά που οι τίτλοι δεν έτρεχαν μαζί, γινόταν συνέχεια.
 4. Κριτική για τον τόμο Φαντάστικ Φορ: Το Τέλος, με ελαφρά σπόιλερ. Στην Earth-71166 στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον, η Πρώτη Οικογένεια της Μάρβελ, οι Τέσσερις Φανταστικοί, έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος που έλαβε χώρα στην τελευταία τους μάχη με τον Δόκτωρ Ντουμ. Από τότε έχουν περάσει περίπου δεκαπέντε χρόνια, και στο μεταξύ, ο Ριντ έχει ανακαλύψει το "ελιξίριο της ζωής" επιτρέποντας μεταξύ άλλων σε πολλούς ανθρώπους να εποικίσουν σε διάφορα μέρη του ηλιακού συστήματος. Επίσης, λόγω ενός γεγονότος γνωστού και ως ο Πόλεμος των Μεταλλαγμένων, οι Εκδικητές έχουν συνάψει με τις υπόλοιπες εξωγήινες αυτοκρατορίες (Σκραλ, Κρι, Σι'αρ κ.ά.) ένα σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ τους για όσο διάστημα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν παραβιάζουν τα "διαστημικά σύνορα" που έχουν συμφωνηθεί. Μία ομάδα από βαριεστημένους εγκληματίες όμως θα προσπαθήσει μέσω ενός καταχθόνιου σχεδίου να παραβιάσει την συνθήκη ειρήνης, προκειμένου να ξεκινήσει έναν τρομερό πόλεμο δίχως προηγούμενο. Η τελευταία (χρονολογικά) περιπέτεια των Τεσσάρων Φανταστικών είναι γεγονός! Η δύσκολη αυτή αποστολή ανατέθηκε στον Άλαν Ντέιβις γνωστό σε εμάς μέσα από τον τόμο του Κάπτεν Μπρίτεν. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ντέιβις τόσο στο σενάριο, όσο και στο σχέδιο, τα πηγαίνει περίφημα. Καταφέρνει και παρουσιάζει μία αρκετά πολύπλοκη (από άποψη συνοχής-κατανόησης), αλλά όχι κουραστική ιστορία, σε συνδυασμό με ένα πρωτότυπο και "σκοτεινό" σχέδιο, το οποίο ελάχιστα θυμίζει αυτό που είχε κάνει σαν σχεδιαστής στον τόμο του Κάπτεν Μπρίτεν. Προσωπικά το σχέδιο σε εκείνον τον τόμο το είχα λατρέψει, αλλά όπως αναφέρεται και στα εξτραδάκια στον τόμο των Φαντάστικ Φορ, ο Ντέιβις καταφέρνει να δώσει την δική του σφραγίδα. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω ότι κατά την διάρκεια της ιστορίας θα κάνουν την εμφάνισή τους (με μικρή ή μεγάλη συμμετοχή) μερικοί από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς εχθρούς των Τεσσάρων Φανταστικών. Αδιαμφισβήτητα ένας χορταστικός τόμος. Βαθμολογία: 8,5/10. Υ.Γ.: Η μητέρα της Κλέα, της κόρης του Δόκτωρ Στρέιντζ, είναι η Κλέα του αντίστοιχου χαρακτήρα της Γης-616. Ο χαρακτήρας έκανε επίσης την εμφάνισή του στο 16ο τόμο της συλλογής, βοηθώντας τον Δόκτωρ Στρέιντζ να δραπετεύσει από την Σκοτεινή Διάσταση του Ντορμάμου.
 5. Σήμερα 25/10, παραμονή Αγίου Δημητρίου, εθεάθη στο κέντρο της Αθήνας να περιφέρεται σε διάφορα σημεία διάθεσης τύπου "Ο Πρίγκιπας της Ατλαντίδας" Ναμόρ (για τους Έλληνες Δημήτριος). Ο 5ος τόμος της συλλογής και 2ος των "Fantastic Four". Ο Πρίγκιπας διαβεβαίωσε τους υπηκόους του ότι ο φίλος του "Iron Man Ο Χρυσός Εκδικητής" θα κυκλοφορήσει, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή 29/10. Για να δούμε...
 6. must read είναι f4 και spider-man. Μετά ότι σου γυαλίσει, όλα σταδιακά γίνονται όλο και καλύτερα ....
 7. Συμφωνώ απόλυτα με @ constantinople εκτός για τον Thor που προσωπικά δε με κέρδισε. Για μένα αν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιες σειρές, πιστεύω must είναι ο Spider-Man και οι F4 και από εκεί και μετά X-Men για κάτι διαφορετικό και Daredevil, αν και δεν ξέρω κατά πόσο οι προ Miller ιστορίες είναι καλές ή όχι. Στο Marvel Origins της Hachette μου άρεσε πολύ η πρώτη ιστορία. Θολή είναι η άποψη μου και για Avengers, δεν τρελάθηκα με τα τεύχη που διάβασα στο Origins, αλλά θα δούμε Kang και υπάρχουν σίγουρα ενδιαφέρουσες ιστορίες.
 8. Εμένα μου αρέσουν και οι δύο συλλογές για όλους τους παραπάνω λόγους. Κάτι που νομίζω ότι δεν έχει ειπωθεί είναι σχετικά με τα εξώφυλλα των δύο. Στους τόμους της "Radnet/Luppa" η εικόνα πιάνει όλο το εξώφυλλο ενώ στους τόμους της "Anubis/Hacheete" είναι μέσα σε πλαίσιο. Εδώ για εμένα υπερτερεί η "Radnet/Luppa". Ενώ γενικά σε ποιότητα η "Anubis/Hacheete". Νομίζω είναι 48 ευρώ (20 "Anubis/Hacheete" και 28 "Radnet/Luppa")
 9. Βάσει δημοσίευσης της Μικρός Ήρως εδώ, γίνονται πολλές εκπτώσεις στο site τους: https://www.mikrosiros.gr/ Απ' όσο βλέπω υπάρχουν και ολόκληρες σειρές με πολύ καλές εκπτώσεις και άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια.
 10. Καταχωρήθηκε κι άλλο Stranger Things. (ISBN:978-960-623-367-8). Stranger Things και Dungeons & Dragons / Jody Houser Τίτλος: Stranger Things και Dungeons & Dragons Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Jody Houser, Συγγραφέας ; Ηλίας Τσιάρας, Μεταφραστής ; Χρήστος Τσέλιος, Επιμελητής Έκδοση: 1η Εκδότης: Κορωπί [GR] : Εκδόσεις Anubis / Compupress S.A. Έτος Έκδοσης: 2021 Σελιδοποίηση: 96 Μέγεθος: 17 X 26 ISBN: 978-960-623-367-8 Γλώσσες: Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Αγγλική (eng) Ημ/νία Παραχώρησης: 25/10/2021 WWW: http://www.anubis.gr
 11. Η Hachette δίνει σκόρπια μεν αλλά πολλά διαμάντια δε. Ας πούμε στον Spiderman. Αν θες να παρακολουθήσεις όλη την ιστορία θέλεις πολλά ψωμιά και πάμπολα τεύχη. Η Hachette σου δίνει επιλεγμένα στιγμιότυπα από όλα τα χρόνια που είναι πολύ ωραία.
 12. Eγω θα προτεινα φιλε @ Lykid να αγορασεις απο τον καθε χαρακτηρα τους πρωτους 2 με 3 (τουλαχιστον) τομους και να δεις μονος σου ποια storylines σε τραβανε να ακολουθησεις και να κρινεις μονος σου.Εγω πχ αρχικα δεν γουσταρα κατι περα απο Spidey F4 και Xmen αλλα ο Thor με τραβηξε που ελεγα δεν τα μαζευω με τιποτα.Ο Hulk οχι και τοσο, αλλα παλι διαβαστηκε ευχαριστα, θελω να δω τι θα παιχτει στη συνεχεια. Τωρα αναμενω να κρινω για Ironman και τους Avengers. Επισης μια γενικη ερωτηση. Γιατι ο κοσμος προτιμαει τη συλλογη της Hachette?(περα απο το λογο οτι τρεχει χρονια και αμα τα εχεις ολα δεν τα κοβεις λογω OCD ) Εγω ως ασχετος του συμπαντος με κερδισε η Radnet γιατι παρουσιαζει τα απαντα με χρονολογικη σειρα τευχων. Το αλλο απο οσο ξερω ειναι τυχαια επιλογη ή με βαση καποιον κακο ή ενα συγκεκριμενο event(πχ Dark Phoenix Saga). Επισης οι τομοι δεν επικοινωνουν μεταξυ τους. Με τα χιλια ψηφιζω Radnet. Εξαλλου γιαυτο δεν ειχα ασχοληθει και με την Hachette οταν ξεκινησε η κυκλοφορια της.
 13. Νομιζω ότι το κόμικ δεν έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αναγνωστών και είναι χαμηλής αποδοχής . ισως θα πρέπει να μην έχει τόσα πολλά θέματα σε κάθε τεύχος 2 ιστορίες κάθε φορά και μόλις τελειώνουν να αλλάζουν και οι ήρωες και ίσως λίγες περισσότερες σελίδες κάπου χάνεται με την θεματολογία και με μικρά αποσπάσματα από τις ιστορίες Θεωρω ότι δεν θα πάει μακρυά με αυτό το στυλ ........
 14. Το πρόβλημα: Έχω πάει 3 φορές να δω το Dune. Χτες πήγα στην Αίθουσα 13 στο Village στου Ρέντη. Σοκαρίστηκα από το πόσο χάλια ήταν η εικόνα και πόσο ζημιωμένοι ήταν όσοι την είδαν σε αυτή την αίθουσα. Στους άλλους 2 κινηματογράφους που την είδα, είδα πολύ περισσότερα πράγματα. Εκεί, στην 13 (το έλεγε το νούμερο ) δεν ξεχώριζες πράγματα όταν ήταν σκοτεινή. Παράδειγμα: Υπήρχε μια σκηνή με ένα μικρό και ένα μεγάλο αντικείμενο δίπλα-δίπλα, που στόχο είχε να σου δείξει πόσο τεράστιο ήταν το μεγάλο, αλλά ήταν τόσο χάλια η οθόνη που δεν έβλεπες το μικρό, οπότε χάνονταν η σύγκριση. Κάποιοι χαρακτήρες είχαν εξ'επι τούτου μπλε μάτια αλλά στις μισές σκηνές αυτή η πληροφορία δεν φαίνονταν. Ειλικρινά μια τραγωδία. Κυριολεκτώ όταν λέω ότι οι θεατές σε αυτή την αίθουσα ΔΕΝ έχουν δει στην πραγματικότητα την ταινία. Είδαν κάτι σαν σε ανάλυση VHS/.avi, κάτι σαν σε 360p, ενώ άλλοι το έχουν βιώσει σαν σε 1080p για να μην πω σαν σε 4Κ (και φυσικά ή σε mkv φορμά ή σε mp4). Η διαφορά του κρύσταλλο με την θολούρα. Κοιτάζω λοιπόν στο Αθηνόραμα που παίζει την ταινία. Στις διάφορες αίθουσες όμως, το πολύ να μνημονεύσει το ηχοσύστημα. Όντως. Στην 13 που το είδα ήμουν ικανοποιημένος από τον ήχο και φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στο Dolby SRD, DTS. Δεν βλέπω όμως πουθενά μια ένδειξη ότι η οθόνη είναι φόλα ή ότι κάποια άλλη οθόνη είναι καλύτερη. λχ το είδα στην 5 στο Odeon Escape στο Ιλιον (τώρα έχει εκεί τον Bond) και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι εκεί χρησιμοποιούν ένα καλύτερο σύστημα προβολής. Πως στο δαίμονα λοιπόν μπορεί κάποιος να βρει από το σπίτι του πότε μια αίθουσα κινηματογράφου έχει καλή εικόνα? Για τι πρέπει να ψάξει και που? Υπάρχει κάποιο site που να δείχνει όλες τις προβολές της εβδομάδας όπως το Αθηνόραμα, αλλά ταυτόχρονα να δείχνει με μια κωδικογράφηση ότι η τάδε οθόνη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, η δείνα τα άλλα? Θα πρέπει να μπαίνει στο site του κάθε κινηματογράφου και να κοιτάζει για συγκεκριμένους όρους? Και αν ναι, (α) ποιοι είναι αυτοί οι όροι και (β) πως καταλαβαίνεις την ιεράρχησή τους. Εάν μιλάγαμε για IMAX λχ, οκ... θα ήταν προφανές Αλλά IMΑΧ υπάρχει μόνο στη Θεσσαλονίκη Άμα μιλάγαμε για μια μικρή πόλη, θα ήξερε κανείς από τις προσωπικές του εμπειρίες. Στην Κόρινθο λχ ο Φλοίσβος έχει καλύτερη εικόνα από τον Απόλλωνα. Αλλά ακόμα και εκεί, νομίζω πως υπάρχει διαφορά στις 3 αίθουσες του Φλοίσβου και δεν θυμάμαι ποια! (ίσως μόνο στο ότι στην 3 είναι καραάνετες οι θέσεις σαν reclining chairs. Αλλά την ανοίγουν τόσες λίγες φορές, που δεν θυμάμαι ) Στην Αθήνα όμως πως στο δαίμονα θα ξεχωρίσεις ότι "τράβα εδώ, απέφυγε εκεί".?
 15. Σωστό αυτό, έχουμε και τον φόρο περιπτέρου!
 16. Εμενα παντως ο περιπτερας 2 + 7 μου κραταει συνεχως.Δεν πηρα απο κανεναν μονολεπτο στο τελος... στα 100 τευχη μας κλεβουν 1 ολοκληρο ευρω
 17. Τα Stranger things comics πρέπει να πουλησαν αρκετά καλά για τον Anubis για να συνέχιζει να βγάζει.
 18. To Kill or be Killed είναι ιστορία 20 τευχών. Δεν γίνεται να βγάλεις τη μισή. Aπ΄τη στιγμή που την ξεκίνησαν οφείλουν να την ολοκληρώσουν. Άρα (θεωρητικά) υπάρχει δέσμευση ότι θα βγουν τουλάχιστον 20 τεύχη του περιοδικού. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όποιος θέλει να τη διαβάσει ολόκληρη πρέπει να περιμένει 40 μήνες, δηλαδή πάνω από 3 χρόνια. Δεν ξέρω επομένως κατά πόσο ήταν σωστή κίνηση να ξεκινήσουν μ΄ένα τόσο μεγάλο run Για να άρχισαν από τώρα παράπονα από ορισμένους, ούτε εγώ έχω την αίσθηση πως το περιοδικό θ΄αντέξει για 20 τεύχη Στο Largo Winch ευτυχώς δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση. Οι ιστορίες είναι των 4 τευχών (του περιοδικού εννοώ, επειδή σε κάθε τεύχος του περιοδικού μπαίνει μισό άλμπουμ Λάργκο). Άρα και να μη βγουν όλες, μικρό το κακό. Άσχετα αν προσωπικά θέλω να βγουν όλες. Βασικά ο Largo είναι και ο μόνος λόγος που παίρνω το περιοδικό Λέτε τώρα για Βαλεριάν, Μουρήνα, Μισέλ Βαγιάν κτλ. Δεν θεωρώ ότι όσο υπάρχει ένα BD στο περιοδικό θα μπει κι άλλο. Αν με το καλό τελειώσει ο Largo βλέπουμε. Αν και προσωπικά ο Βαλεριάν ειδικά δεν μ΄αρέσει καθόλου. Ο Βαγιάν έτσι κι έτσι, τον Μουρήνα ok, θα ήθελα κάποια στιγμή να τον διαβάσω. Τώρα να βγάλουν Λάργκο για να βάλουν Βαγιάν ή Βαλεριάν, ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω. Το κόβω επιτόπου το περιοδικό. Υποτίθεται μια αλλαγή πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί το προϊόν, όχι να υποβαθμιστεί...
 19. Προσωπικά θα προτιμούσα Thor, Daredevil και Χ-ΜΕΝ να δω κάτι διαφορετικό...
 20. Καλή ιδέα! Συμφωνώ, υπάρχει και περιθώριο για πολλά άλμπουμ...
 21. Κριτική για τον τόμο Εκδικητές: Η Γέννηση του Ούλτρον, με ελαφρά σπόιλερ. Η ομάδα των Εκδικητών αποτελούμενη από τους Χανκ Πιμ (Γολιάθ), Τζάνετ Βαν Ντάιν (Γουόσπ), Κλιντ Μπάρτον (Χόκαϊ) και Τ'Τσάλα (Μαύρος Πάνθηρας), θα δεχτεί μία αιφνίδια επίθεση μέσα στο ίδιο της το σπίτι από τους Νέους Άρχοντες του Κακού, μίας ομάδας αποτελούμενης από μερικούς από τους μεγαλύτερους εχθρούς των Εκδικητών και στην οποία ηγείται αυτής ο μυστηριώδης Κρίμσον Κάουλ. Στην συνέχεια της ιστορίας οι Εκδικητές έπειτα από ένα φαινομενικά απλό ταξίδι στο χρόνο, θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν "νέο" εχθρό που ακούει στο όνομα Κόκκινος Εκατόνταρχος, καθώς επίσης και με μία εναλλακτική, πιο σκοτεινή, εκδοχή των Εκδικητών. Στο τέλος και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ήρωες θα έχουν μία πρωτόγνωρη γνωριμία με ένα συνθετοειδές με το όνομα Όραμα, όπως επίσης και με έναν "νέο", αυθάδη και εριστικό τύπο που αυτοαποκαλείται Γέλοουτζακετ. Λοιπόν, αυτή η ιστορία θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί και "Εκδικητές: Τέσσερις Μάχες και Ένας Γάμος". Οι τέσσερις μάχες αφορούν σε αυτές των Εκδικητών με Ούλτρον, Νέους Άρχοντες του Κακού, Κόκκινο Εκατόνταρχο και Τσίρκο Μεντράνο. Για τον γάμο δεν θα αναφέρω κάτι, όποιος έχει διαβάσει τον τόμο θα καταλάβει. Ο Τόμας γράφει μία αρκετά τίμια ιστορία δίνοντας σε ικανοποιητικό βαθμό πότε σκηνές με άπλετη δράση και πότε σκηνές με υψηλό συναισθηματικό φορτίο. Από την άλλη ο Μπουσέμα δίνει ένα καθαρό και γεμάτο χρώματα σχέδιο με μεγάλα χορταστικά καρέ, το τελευταίο από τα οποία και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς για κόμιξ του 20ού αιώνα περίμενα πιο μικρά καρέ σε κάθε σελίδα. Η αλήθεια είναι ότι πριν διαβάσω τον τόμο περίμενα από τον τίτλο αυτού την ιστορία πιο επική, αλλά σε γενικές γραμμές στο τέλος έμεινα ικανοποιημένος για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Ήθελα λίγο παραπάνω Ούλτρον, αλλά ο τόμος έχει κάποια σημαδιακά τεύχη (πρώτη εμφάνιση Ούλτρον, Οράματος και Γέλοουτζακετ, καθώς και το συμβάν του "γάμου") που πιστεύω ότι η ιστορία στο σύνολό της αξίζει. Βαθμολογία: 7,5/10. Υ.Γ.1: Στον 24ο τόμο της συλλογής, στο τεύχος #8, παρουσιάζεται μέσω retcon η πλήρης προέλευση του αγαπημένου πράσινου συνθετοειδούς, του Οράματος. Υ.Γ.2: Ο χαρακτήρας του Μαύρου Ιππότη που εμφανίστηκε στα πρώτα τεύχη αυτού του τόμου, αναμένεται να κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην επερχόμενη ταινία των Eternals.
 22. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και 4η (!) συλλογή σχετική με Marvel στην Ελλάδα. Η επιτυχία του MCU είναι γεγονός, και αυτή την φορά η DeAgostini φέρνει στην χώρα μας την συλλογή με τις φιγούρες Marvel Movie Collection, με τους ήρωες από τις ταινίες. (η παραπάνω φώτο είναι από γκρουπ στο φβ) Το πρώτο τεύχος με την φιγούρα του Iron Man ήρθε στην τιμή γνωριμίας 2,99. Περιείχε επίσης ένα έντυπο 18 σελίδων με διάφορες πληροφορίες για τον χαρακτήρα στα κόμικς και τις ταινίες, αλλά και ένα έντυπο "Οδηγό Συλλογής" που από πισω έχει μια αφίσα με όλες τις ταινίες του MCU από το Iron Man (2008) μέχρι το Avengers Endgame (2019). Από το 2ο τεύχος θα είναι στα 7.99 και έπειτα στα 14.99. Κυκλοφορεί κάθε 2 βδομάδες. Κάποιες εικόνες από το τεύχος: και από τον οδηγό: Η φιγούρα αυτή καθεαυτή, είναι μεταλλική, ζωγραφισμένη στο χέρι. Για τα προσωπικά μου γούστα, τα χαρακτηριστικά δεν είναι και ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένα, αλλά αν δεν το κοιτάς από πολύ κοντά, δεν φαίνεται τόσο. Προσοχή: μέσα το τεύχος γράφει ημερομηνία κυκλοφορίας 12-10-2021. Πρώτη αναφορά που είδαμε στο φόρουμ ήταν 20/10/21, πιθανόν να άργησε μια βδομάδα και να κυκλοφόρησε τελικά 19-10-2021. Επίσης όπως φαίνεται είχε ελάχιστη διανομή σε περίπτερα.
 23. Και όμως σήμερα ίσως για πρώτη φορά μου δώσανε και το μονόλεπτο, για την ακρίβεια τα ρέστα ήταν 43 ευρώ και 1 λεπτό (πλήρωσα με 50ευρω).
 24. Βασικά είναι 2*9,99+4*6,99=19,98+27,96=47,94 βαριέμαι να υπολογίσω τα υπόλοιπα, (αλλά υπάρχει και περίπτωση σε έναν μήνα να δούμε 3 τόμους Hachette -Υπολογίζω ότι θα γίνει, πρώτα ο Θεός, τον Δεκέμβρη- οπότε αυξάνεται το κόστος περισσότερο)
 25. Τι γίνεται! Ο καθένας έχει και άλλη τιμή για τους τόμους! Τους μήνες που έχουν 4 Παρασκευές είναι 2 Χ 10 = 20 + 4 Χ 7 = 28 = €48 Τους μήνες που έχουν 5 Παρασκευές είναι 2 Χ 10 = 20 + 5 Χ 7 = 35 = €55 Όπερ έδει δείξαι!
 26. Δε νομίζω πάντως να μείνει ανενεργή η σειρά της Hachette. Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει!
 27. Προσωπική άποψη: Το μόνο που ελπίζω είναι η Hachette να μην ξεκινήσει την επέκταση της συλλογής στα καπάκια μετά τον 60ό τόμο, γιατί θα πρέπει να σφίξουμε πολύ το ζωνάρι των επιλογών είτε στη μια συλλογή είτε στην άλλη. Όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μείνει ανενεργή η Hachette, τόσο περισσότερους τόμους θα αγοράσω από την Luppa.
 28. Να αναφέρω επιπρόσθετα ότι μελλοντικά (εάν γίνει επέκταση της συλλογής) στα εξώφυλλα του Hulk κάνουν την εμφάνισή τους οι Silver Surfer, Rhino, Wolverine, Avengers, οπότε θεωρώ ότι ενώ δεν είναι από τους χαρακτήρες που με ξετρελαίνουν, βλέπω ότι υπάρχει μια σύνδεση με άλλους υπερήρωες του σύμπαντος Μαρβελ, η οποία με καλύπτει και με πείθει να επενδύσω σε αυτόν.
 29. Respect για τη νέα σειρά γιατί με οδήγησε στο chat με τις φιγούρες Μανάρα. Αλήθεια τώρα? Κυκλοφόρησε τέτοιο έπος ? Α ρε κατακαημενε iron man μου θες και φιγουριτσα...
 30. Καλησπέρα παιδιά! Μέχρι τώρα έχω πάρει όλους τους τόμους και της hachette και της radnet. Παρόλα αυτά το μπάτζετ δεν τα χωράει και τα δύο..την hachette θα την συνεχίσω μέχρι την 60αδα και μετά θα κάνω επιλεκτικές αγορές. Της radnet όμως με έχει προβληματίσει... θέλω να συνεχίσω να παίρνω όλες τις ιστορίες μέχρι 2-3 ηρώων. Σίγουρα του Σπάιντερμαν. Μετά σκεφτόμουν μια ομαδική όπως φ4 ή avengers. Και μετά ποιόν θα μου προτείνατε να συνεχίσω; Ποιοί θα λέγατε ότι έχουν must ιστορίες; Να τονίσω ότι καμία δεν με έχει ενθουσιάσει τρέλα στα πρώτα τεύχη αλλά διαβάστηκαν ευχάριστα.
 31. πήγα για τρίτη φορά αυτή τη φορά πήγα τα ανήψια μου ελπίζοντας ότι μετά από χρόνια θα το κουβαλάνε μέσα τους όπως κουβαλάω εγώ μέσα μου την παλιά, την καλή, την ορθόδοξη τριλογία των Star Wars 2 σχόλια. (α) αυτή τη φορά πρόσεξα πολύ την πλοκή διότι φοβόμουν μη τυχόν υπάρχουν πράγματα που δεν θα καταλάβαιναν τα μικρά. Παρατήρησα λοιπόν ότι συνέχεια δίνει πράγματα στις διάφορες σκηνές (που βοηθούν στην κατανόηση άλλων πραγμάτων αργότερα) χωρίς όμως να καρφώνεται ότι το κάνει. Είδα ελάχιστα πράγματα που θα μπορούσα να αφαιρέσω (λχ την ατάκα στον Gurney Halleck "play us some music") αλλά τίποτα που να πω "αυτό μπήκε εξ'επι τούτου γιατί θα χρησιμεύσει αργότερα και χαλάει τη σκηνή ή τη ροή της ιστορίας". Όλα κόλλαγαν αρμονικότατα. (β) Αυτή τη φορά πήγα στα Village. Η αίθουσα ήταν μεγαλύτερη από τις άλλες 2 που είχα πάει τις άλλες φορές. (όχι σε Village όμως) Η ανάλυση ήταν επιπέδου VHS/.avi... Σε σκηνή με τον Πολ και ένα σκουλήκι, που υπάρχει για να δούμε πόσο μεγάλα είναι τα σκουλήκια, ο Πολ δεν φαίνονταν. Σε πάρα πολλές σκηνές δεν φαίνονταν το μπλε των ματιών των Φρέμεν. Και πολλά ακόμα παρόμοια. Το είδα σε καλύτερη οθόνη στην Κόρινθο απ'ότι σε ένα Multiplex. Το μόνο παραπάνω που μου παρήχε η συγκεκριμένη αίθουσα σε σχέση με το σπίτι μου ήταν η ένταση του ήχου. (γιατί αφού ζω σε πολυκατοικία, δεν μπορώ να την βάλω εκεί που πρέπει ). Κρίμα. Πολύ κρίμα. Εάν θέλουν να πηγαίνουμε κινηματογράφο, θα πρέπει να παρέχουν πράγματα που δεν έχουμε σπίτια μας Καλό το μέγεθος, αλλά άμα είναι να συγκρίνουμε κασσέτα VHS με BluRay (για να μην πω 4Κ)... Σαφώς και μου άρεσε πάρα πολύ και την 3η φορά. Σαφώς και το βλέπω και 4η. Άνετα εδιτ πλέον κυκλοφορεί και σε 20GB... και πάλι όμως. Του αξίζει να το δείτε, να το βιώσετε, σε οθόνη και ηχοσύστημα κινηματογράφου φτάνει βέβαια να μιλάμε για καλή οθόνη...
 32. Πάντως παιδιά για να πω και εγώ την γνώμη μου και χωρίς καμία πρόθεση να θέλω να ρίξω "λάδι στη φωτιά", η αλήθεια είναι ότι εμένα δεν με ενόχλησε που ο τόμος του Σπάιντι (δεν τον έχω διαβάσει ακόμα) περιλαμβάνει μόνο 4 τεύχη. Εννοείται ότι όλες οι απόψεις που διατυπώθηκαν παραπάνω είναι σεβαστές, απλά εγώ συμφωνώ περισσότερο με αυτά που ανέφερε ο @ Tsaklas . Από τους 56 τόμους της συλλογής μόλις οι 3 από αυτούς έχουν 4 τεύχη (τόμοι Γούλβεριν, New Χ-ΜΕΝ και Marvel Knights Σπάιντερ-Μαν). Οι υπόλοιποι 53 τόμοι έχουν κατά μέσο όρο 7-8 τεύχη. Γενικά πιστεύω ότι η συλλογή από άποψη ποσότητας μας έχει φερθεί πολύ γενναιόδωρα. Επίσης σαφώς και εγώ θα ήθελα ο τόμος του Σπάιντι (και ο επόμενός του) να ήταν χωρισμένος του στυλ, 6 τεύχη αυτός και 6 τεύχη ο επόμενος, αλλά από την στιγμή που σαν exclusive κυκλοφόρησε (όπου κυκλοφόρησε) με 4 και 4 τεύχη, δεν το βρίσκω λάθος αφού στον κάθε τόμο ολοκληρώνεται το κάθε arc που παρουσιάζεται (και ας αφήνει την βασική ιστορία ημιτελή). Τέλος όσον αφορά γενικά τους τόμους που έχουν λίγα τεύχη, δεν είναι απαραίτητο ότι αυτοί θα είναι μέτριοι/κακοί από άποψη ιστορίας, ή ότι αυτοί δεν θα αξίζουν τα 10 ευρώ. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί για εμένα ο πρώτος τόμος του Γούλβεριν της συλλογής, τον οποίο και δεν μπορώ να "κοστολογήσω". Παρότι αυτός έχει μόνο 4 τεύχη, η ιστορία μου άρεσε τόσο πολύ που είναι ο μοναδικός τόμος της συλλογής που διάβασα στο καπάκι τρεις φορές. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο αν ένας τόμος έχει 4 τεύχη ότι η ιστορία (ή ο τόμος όλος) δεν αξίζει. Εννοείται ότι αφού κάποιος έχει διαβάσει τον (οποιονδήποτε) τόμο και καταλήξει στο ότι δεν του αρέσει, να καταλάβω αν αναφέρει ως αιτία αυτού τον αριθμό των τευχών.
 33. Τρεις ώρες έλειψα και νόμιζα ότι μπήκα σε φόρουμ αφιερωμένο στον Καραθεοδωρή ρε 'σεις
 34. Κι αν το πολλαπλασιάσεις και με το π θα βρεις τον κύκλο της ζωής του τεύχους!
 35. Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια είναι 6,99 + 9,99/2 την εβδομάδα, δηλαδή ≈11,98 την εβδομάδα, 11,98/7*365/12≈ 52,05 το μήνα
 36. Ακριβώς! Ακόμα κι όταν πληρώνεις με κάρτα, €10 χτυπάνε στο μηχάνημα αντί για €9.99 οι παραδόπιστοι !!
 37. Πάντως, μιας που λέμε τι θα θέλαμε να έχει το περιοδικό- όπως έχω ξαναπεί- βάζει που βάζει ύλη απ' το 2000AD, γιατί δε βάζει και τίποτα παλαιότερες ιστορίες(όχι απαραίτητα απ' τη δεκαετία το '70 και του '80). Θα μπορούσε για παράδειγμα να εκδώσουν ιστορίες απ' τα τέλη του '90 ή των αρχών της χιλιετίας. Επίσης, μακάρι να έβαζαν κι άλλα βρετανικά κόμικς εκτός απ' τον δικαστή Ντρέντ. Θα μπορούσαν να βάλουν rogue trooper, judje death αλλά και παλιές ιστορίες, εκτός του 2000AD που ήδη είχαν κάνει αφιερώματα πάνω σ' αυτές στον Νέο Μπλέκ, όπως τον θησαυρό των βυθών ή τον εκδικητή. Ναι μεν είναι παλιές ιστορίες αλλά αν τις αναχωμάτιζαν και τις παρουσίαζαν κατάλληλα, θα μπορούσαν πιστεύω να κοιτάξουν στα μάτια τις ιστορίες του Ντρέντ που μπαίνουν στο περιοδικό.
 38. Καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι οι εκπτωτικοί κωδικοί που στέλνονται στα emails ενδέχεται να λήγουν πολύ αργότερα από την προθεσμία. Δεν ξέρω αν αποτελεί κανόνα αλλά είναι η δεύτερη φορά που το παρατηρώ. π.χ. κωδικός που μου είχε σταλεί με ημερομηνία λήξης 18 Οκτώβρη δούλεψε σήμερα 25 Οκτώβρη.
 39. Φίλε @ Lykid βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα. Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω (εκτός απο Spiderman και Fantastic Four) και τον Hulk, επειδή στην πρώτη 60αδα υπάρχουν μόνο 4 τόμοι, καθώς επίσης εμφανίζεται στον τόμο 16 των Fantastic Four, οπότε θεωρώ ότι συνδυάζεται ωραία.
 40. Πήγα και το είδα την Παρασκευή νιώθοντας τυχερός που δεν είχα φάει κάποιο spoiler (όπως ο τιμιότατος αδερφός που δε μου είπε τίποτα ενώ είχε φάει). Έχω διαβάσει πάρα πολλά κόμικ με πρωταγωνιστή τον Venom και περίμενα εναγωνίως το μεγάλο αντίπαλο του, τον Carnage να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι το ανέμενα αρκετά καλύτερο το sequel αναλογιζόμενος ότι πήραν το feedback από την προηγούμενη ταινία, ωστόσο δεν είναι ούτε κάτι εξαιρετικό, ούτε κάτι πολύ κακό κακό. Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο accurate σε σχέση με τα κόμικ και να έχει λιγότερο exposition, δίνοντας μας περισσότερες σκηνές με τον Cletus Kasady του Woody Harrelson. Ο Harrelson είναι πολύ καλός ως Carnage όπως και ο Tom Hardy σαν Venom. Δε μου άρεσε το υπερβολικά πολύ χιούμορ, με κούραζε και δεν ήταν και έξυπνο, ενώ δυστυχώς είναι μεγάλο λάθος που μια ταινία με τον Carnage δεν είναι rated R, καθώς έπρεπε να έχει περισσότερες σκηνές βίας. Οι μάχες είναι αισθητά καλύτερες σε σχέση με τον προκάτοχο του και καλύτερα ορατές, χωρίς όμως να είναι εξίσου εντυπωσιακές με το MCU. Θεωρώ πως η επόμενη ταινία θα πρέπει να είναι το Lethal Protector, βάσει και του πόσες φορές αναφέρθηκε η φράση και είναι σίγουρα η καλύτερη ιστορία Venom στα κόμικ. Επίσης η post credit scene είναι από τα πιο σοκαριστικές, συγκλονιστικές και υπέροχες που έχω δει και ενίσχυσε το αίσθημα μου ότι πάμε για Lethal Protector. Ούτε εντυπωσιακό, ούτε κακό, το Venom είναι σταθερό franchise που του λείπουν όμως στοιχεία για να γίνει ακόμα καλύτερο και χρειάζεται πολλές βελτιώσεις. Το Let There Be Carnage θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια, πιο στρωτό, πιο σοβαρό και πιο ακραίο.
 41. Μου μυρίζει περίπτωση δοκιμαστικής κυκλοφορίας... το έκανε και παλιότερα αυτό η DeAgostini. Οι φιγούρες με τις γυναίκες του Μανάρα είχαν κυκλοφορήσει εδώ στο Αγρίνιο και σε μερικά ακόμα σημεία και μετά τέλος.
 42. Όντως ο τόμος 61 της Hachette θα βγει 15 ημέρες μετά τον τόμο 60. Και στο εξωτερικό έτσι έχει γίνει. Δεν θέλουν να χάσουν το momentum...
 43. Το ανέκδοτο με το γρύλο το ξέρεις? Αυτό μου θύμισες εδώ.
 44. Κυριακή 7 Νοεμβρίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης Μετά από την τεράστια επιτυχία του καλοκαιρινού Comicdom Bazaar, το αγαπημένο event των απανταχού κομιξόφιλων επιστρέφει και πάλι στο ίδιο venue, με ακόμα μεγαλύτερο space, περισσότερους πωλητές και, όπως πάντα, με παααααάρα πολλά comics! Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ., περιμένουμε όλους τους φίλους των comics, από απλούς αναγνώστες που αναζητούν νέα ενδιαφέροντα αναγνώσματα, μέχρι φανατικούς συλλέκτες που ψάχνουν μανιωδώς για να κλείσουν τρύπες στη συλλογή τους, στον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42). Χιλιάδες τεύχη από Marvel, DC, Image, Dark Horse, indies, τεράστια ποικιλία από ελληνικά, manga, Disney, ευρωπαϊκά, trade paperbacks, hardcovers, καθώς και πολλά action figures, statues, Funko Pop!, games και πάσης φύσεως collectibles, σας περιμένουν στο καλοκαιρινό Comicdom Bazaar! Μια τεράστια ποικιλία παλιών και καινούριων comics, graphic novels και merchandise για όλα τα γούστα, κατευθείαν από ιδιωτικές συλλογές συλλεκτών, σε τιμές για όλα τα βαλάντια! Συμπληρώστε κενά στη συλλογή σας, δοκιμάστε νέους τίτλους, αποκτήστε graphic novels και trade paperbacks που πάντα θέλατε να διαβάσετε, ή ψωνίστε δώρα για φίλους. Και επειδή πλέον έχει καθιερωθεί, θα έχουμε και αυτή τη φορά κληρώσεις με δώρα συλλεκτικά comics και comic-related items για όσους επισκεφτούν το event και ψωνίσουν από κάποιον από τους φιλοξενούμενους πωλητές! (Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα, στη σελίδα του event στο Facebook.) Έρχεστε, διασκεδάζετε, ψωνίζετε, κάνετε και μια βόλτα στη Φωκίωνος και, με λίγη τύχη, μπορεί να φύγετε από εκεί με κάποια υπέροχα freebies! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Εξοπλιστείτε, λοιπόν, με ευχάριστη διάθεση και επισκεφθείτε, είτε μόνος είτε με παρέα, τον υπέροχο και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, συνδυάζοντας την κυριακάτικη φθινοπωρινή βόλτα σας με ψάξιμο ανάμεσα σε longboxes και αγορές comics και collectibles για εσάς και τους φίλους σας. Οι πωλητές που συμμετέχουν στο Comicdom Bazaar θα σας περιμένουν από το πρωί, με πλατιά χαμόγελα και χιλιάδες comics! Για να πάρετε μια ιδέα του τι σας περιμένει, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω gallery, αρχίστε από τώρα να σκέφτεστε τι θα ψωνίσετε και μην ξεχάσετε να σημειώσετε την ημερομηνία! Κυριακή 7 Νοεμβρίου! Μη λείψει κανείς!
 45. Κυκλοφορεί εδώ και 12 μέρες αυτή η συλλογή;; Άρα την Τρίτη 26/10 (μαζί με την Radnet/Luppa) θα έχουμε το 2ο τεύχος.
 46. Θα προτιμούσα αντί για αυτόν να ξεκινούσαν κανονικά οι Χ-ΜΕΝ και να έμενε χώρος για άλλον ήρωα σε επόμενη δεκαετία. Είναι πρωτότυπος ήρωας και οι πρώτες πρώτες ιστορίες του που είχε δημοσιεύσει ο Καμπανάς ήταν ευχάριστες από όσο θυμάμαι. Κι εμένα μου άρεσαν. Από κάποιο σημείο κι έπειτα όμως, από όσα διάβασα, η σειρά κάνει μεγάλη κοιλιά και γι αυτό έγινε διμηνιαία, μέχρι που την ανέλαβε ο Μίλερ και την ανέστησε. Δηλαδή ο θρύλος του ξεκινάει τη δεκαετία του 80. Δεν έχω όμως προσωπική άποψη για το επίπεδο των ενδιάμεσων ιστοριών, αφού δεν τις έχω διαβάσει. Ήδη είστε δυο άτομα που ξέρετε περισσότερα για τη σειρά, και οι δυο "ψηφίζετε" υπέρ. Τον Daredevil θα τον αγοράζω πάντως, έτσι κι αλλιώς. Το καλό είναι ότι πρόκειται για ιστορίες που δεν έχουμε δει στην Ελλάδα. Βέβαια, όπως λένε και οι Ιταλοί, που τώρα έχουν φτάσει κοντά στο τεύχος 120, επιβάλλεται πια, η συλλογή να συνεχιστεί ώστε να περιλαμβάνει και την περίοδο του Μίλερ! Αν υπάρχει κοινό του Ατρόμητου και στην Ελλάδα, αυτό είναι ευχάριστο, γιατί η σειρά θα πάει καλά στις πωλήσεις.
 47. Μέχρι τον τόμο 94 θα βλέπουμε συνήθως 8 σταθερούς τίτλους, μέχρι τον τόμο 170 συνήθως 9 και από κει και πέρα ξεκινάνε οι 10. Οπότε μην ανησυχείς για την... πολυκοσμία φίλε μαναλήκ, τουλάχιστον όχι ακόμα... Κατά τα άλλα ο Daredevil είναι πραγματικά ένας παρεξηγημένος τίτλος. Και είναι παρεξηγημένος επειδή όντως την εποχή του Frank Miller (No.158 και πάνω) μας παρουσίασε εξαιρετικές ιστορίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι προηγούμενες δεν ήταν καλές. Αν δεν ήταν καλές ο τίτλος δεν θα παρέμενε σε συνεχόμενη κυκλοφορία μέχρι τότε, αλλά θα είχε διακοπεί όπως είχαν διακοπεί τόσοι άλλοι τίτλοι της Μάρβελ που όντως οι ιστορίες τους έπεσαν κάτω του μετρίου (π.χ. ο... πολύς Κάπταιν Μάρβελ). Ήδη στο τεύχος Νο.7 του τίτλου θα δούμε μια εξαιρετική ιστορία, όπου μάχεται τον Sub-Mariner: "Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπεις στην καρδιά ενός ήρωα από το να τον βάλεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να νικήσει. Και ενώ αυτό έχει γίνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών με τον Daredevil, όπως η αντιπαράθεση με τον Hulk στο «Blind Alley» του Roger KcKenzie (No.163), η πρώτη φορά έρχεται σε αυτό το πρώιμο παραμύθι του Stan Lee και του Wally Wood που αναγκάζει τον Ατρόμητο ήρωα να καταπολεμήσει τον εξαγριωμένο Namor. Το αίτιο, όπως τα περισσότερα εκείνη την εποχή, είναι απλοϊκό. Ο Namor ωθείται να προκαλέσει σάλο στη Νέα Υόρκη και όταν ο Matt ο δικηγόρος δεν μπορεί να τον σταματήσει, ο Matt ο υπερήρωας αναλαμβάνει δράση για να τον νικήσει μόνος του. Το θέαμα του Daredevil, που φοράει για πρώτη φορά την κόκκινη στολή του, να υποφέρει από τον πανίσχυρο Namor, δείχνει πόσο ευάλωτος είναι αυτός ο χαρακτήρας ήδη από την αρχή της καριέρας του, κάτι που κάθε επόμενος συγγραφέας θα επεκτείνει με διαφορετικούς τρόπους." Όλες οι σχέσεις του Ατρόμητου με τους χαρακτήρες που είδαμε στη σειρά του Νetflx εισάγονται εδώ, συμπεριλαμβανομένης και της σταδιακά αυξανόμενης φιλίας του με τον Σπάιντερμαν, την οποία ελάχιστα είδαμε στα περιοδικά του αραχνάκια. Καθώς και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει ως δικηγόρος θα γίνονται όλο και πιο "περίτεχνες" κάτω από τα μάτια μας: π.χ. στο Daredevil #47, ο Matt Murdock υπερασπίζεται έναν τυφλό βετεράνο του Βιετνάμ έναντι μιας πλεκτάνης που στήθηκε εναντίον του. Πολύ αργότερα ο ίδιος ο Stan Lee ανέφερε πως αυτή ήταν μία από τις αγαπημένες ιστορίες της καριέρας του. Λίγο αργότερα, από το τεύχος 81 έως το 124 η Μαύρη Χήρα εισέρχεται στο κόμικ και γίνεται συμπρωταγωνίστρια και love interest του Ματ. Μάλιστα στα τεύχη 93-108 ο τίτλος του περιοδικού αλλάζει σε "Daredevil & Black Widow" !! Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν, φτάνει να δείξουμε όλοι την απαραίτητη υπομονή στις πρώτες απλοϊκές ιστορίες όλων των τίτλων και σύντομα θα ανταμειφθούμε...
 48. Με αυτή την τιμή που τα δίνουν ας τα επιστρέψουν καλύτερα στην αποθήκη. Μας έχει ξανακάνει τέτοια "κόλπα" η "Anubis" αρκετές φορές στο παρελθόν. Κάτι με "Green Lantern: No Fear", κάτι με "The Flash: Αναγέννηση" κ.α. που ενώ τα είχε εξαντλημένα, ξαφνικά τα βλέπαμε σε boxes.
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.