Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/08/2020 in all areas

 1. @sarkas Δύσκολες ερωτήσεις αλλά θα κάνω μια προσπάθεια Ένα από τα σπανιότερα (που δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου - ούτε το έχω δει πουθενά) είναι τεύχη από τον Γέρο της Δημοκρατίας. Απίθανο εύρημα και άφαντο πολλές δεκαετίες... Αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές και ζητούμενο είναι ο Βίος και η Πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Όσα αντίτυπα και να βρεθούν στην αγορά θα εξαφανιστούν άμεσα. Δεν μπορείς να τα πεις φούσκες, απλά εμφανίστηκε κρυμμένο στοκ (για διάφορους λόγους). Θα αναφέρω τεύχη του Κοκομπίλ, τεύχη του Τζόννυ Λόγκαν, τεύχη του Μπλεκ Α' περιόδου. Για μένα παραμένει το Μίκυ Μάους 1 και η πρώτη πεντάδα του Γέλιο και Χαρά. Σχετικά με τη σπανιότητα, να τονίσω ότι έχει μεγάλη διαφορά το σπάνιο ενός συλλέκτη και το σπάνιο ενός μελετητή. Το σπάνιο του συλλέκτη έχει μεγάλη αξία λόγω ζήτησης ενώ το σπάνιο του μελετητή μπορεί να το βρεις στα σκουπίδια γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν Η ομορφιά αυτής της Κοινότητας είναι ότι μάζεψε και τα 2 είδη των αναγνωστών με αποτέλεσμα να έχουμε παρουσιάσεις και πληροφορίες από απίθανες εκδόσεις.
 2. Τα κόμικς στην Ελλάδα θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία και θα είχαμε πολύ καλύτερη παραγωγή αν οι "επαγγελματίες" που ασχολήθηκαν μαζί τους, τα έπαιρναν σοβαρά. Όταν δεκαετίες ολόκληρες εκδότες/αναγνώστες/Κοινωνία τα αντιμετώπιζε σαν κάτι χειρότερο από μια ημερήσια εφημερίδα και κατάλληλα να ασχοληθούν μαζί τους μόνο τα 5χρονα, τότε δεν είναι παράλογο που είμαστε σε αυτή τη θέση. Δεκαετίες ολόκληρες, τα "μικυμάου" δεν άξιζαν την προσοχή κανενός. Ακόμα και τώρα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τα θεωρεί ασχολία μερικών γραφικών νεαρών (ή σαλεμένων ηλικιωμένων). Και δυστυχώς, ο κακός εγωισμός του Έλληνα δεν αφήνει να μονιάσουμε και να κάνουμε μερικά βήματα μπροστά όλοι μαζί, αυτοί που αγαπάμε αυτή την υπέροχη τέχνη
 3. Kαι ναι!Να αλλάξω λίγο θέμα? Τον Ιούλιο θα δούμε και τον Μαύρο Κεραυνό 3Πάντως μου τη σπάνε κι εμένα τα άσχετα εξώφυλλα
 4. Η κίνηση με τα πακετάκια είναι πάρα πολύ καλή. Διαφήμιση, ίντριγκα, λίγο ψάξε βρες. Είναι έγκλημα όμως που δεν έχουν e shop. Αγωνιάς μήπως και χάσεις κάποιο τεύχος και μετά δεν μπορείς να το βρεις. Το 2020!!!!!
 5. Εξωφυλλο /οπισθοφυλλο "Περιπέτειας εβδομαδιαίας" νο 109 Αντικαταστάθηκε στη βάση
 6. Καλησπέρα, συλλέγω βιβλία μινιατούρες εδώ και λίγο καιρό, και η αγάπη μου για τα κόμικς με οδήγησε στην ανακάλυψη ότι υπάρχουν αρκετά κόμικ μινιατούρες. Αναλυτικά τι έχω καταφέρει να συλλέξω μέχρι τώρα: 1) Marvel Bubble Funnies - Η βασικότερη μίνι συλλογή που μπορεί κάποιος να αποκτήσει είναι η συλλογή με τα έξι τεύχη της Marvel από το νοσταλγικό 1981. Captain America, Hulk, Spiderman, Sabrina, Archie και Spider Woman σε τεύχη με διαστάσεις 8,2 cm x 6.3 cm. Κυκλοφόρησαν στην Αμερική σφραγισμένα με... τσίχλες ανάμεσα στις σελίδε τους. Πρέπει να είναι τα μόνα κόμικ που σφραγισμένα έχουν μάλλον μικρότερη αξία, κι αυτό γιατί οι τσίχλες στο εσωτερικό άφηναν μια λαδίλα στις σελίδες, αλλά δεν ξεσφράγισα ποτέ τα δικά μου για να το επιβεβαιώσω. 2) Marvel Gumball Prizes Comics - Η δεύτερη, αρκετά δυσκολότερη να αποκτήσει κανείς συλλογή, είναι πάλι της Marvel από το μακρινό 1966. Με εξωφρενικά μικρές διαστάσείς (2,2 cm x 1,5 cm) και περίπου 50 ασπρόμαυρες σελίδες, κυκλοφόρησαν έξι διαφορετικά τεύχη (Hulk, Thor, Spiderman, Sgt Fury, Captain America και Millie the model). Μεγάλο πρόβλημα είναι η προχειρότητα της κατασκευής (η ράχη είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οι σελίδες ήταν απλά συγκολλημένες με κόλλα που μετά από τόσα χρόνια έχει εξαφανιστεί και κάθε προσπάθεια να διαβάσει κανείς τα κομικ θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην καταστροφή τους). Το κάθε τεύχος κυκλοφόρησε σε διάφορα χρώματα, και αν ήσουν hardcore συλλέκτης έπρεπε να μαζέψεις και τα διάφορα χρώματα...Fun Facts: τα σχέδια υπογράφουν διάφοροι μεγάλοι, όπως ο Steve Ditko. Επίσης, στο τεύχος του Spiderman εμφανίζεται στις τελευταίες σελίδες ο Superman, μια δεκαετία σχεδόν πριν εμφανιστούν επίσημα μαζί στο Superman vs Spiderman του 1976. 3) Marvel Komikai - Συνεχίζουμε με Marvel. Μικρές διαστάσεις, 4,5 cm x 3 cm περίπου , κυκλοφόρησαν το 2005 σε σετάκια των 5 με δώρο μεγενθυντικό φακό. Άγνωστο πόσα τέτοια σετάκια έχουν κυκλοφορήσει. 4) Silly Dillies, Funny Tales κλπ - μια ακόμα σειρά από το 1965, ίδιας (δυστυχώς) ποιότητας με τα αντίστοιχα μικρά της Marvel της εποχής, περιελάμβαναν πάλι άγνωστο αριθμό (ανακαλύπτω συνεχώς καινούργια) από αστεία σε διάφορα μικρά βιβλιαράκια. Διαστάσεις 2cm x 1.5cm, έχουμε και εδώ διάφορα χρώματα ανά κόμικ. Bonus: Όποιος θέλει να το ψάξει περισσότερο, το παλαιότερο που έχω καταφέρει να εντοπίσω είναι το Bijou εκδοτικού οίκου London Rock Bros & Payne, με διαστάσεις 3cm x 2.5cm. Ανάλογα με την ποιότητα οι τιμές φτάνουν να είναι αστρονομικές.... (Υ.Γ. Τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι από τη συλλογή μου, όποιος ενδιαφέρεται για ανταλλαγές, πωλήσεις, συζητήσεις, έξτρα πληροφορίες κλπ ας μου στείλει)
 7. Ας βάλω κι εγώ λοιπόν μια και την τακτοποίησα: Η ντουλάπα με τα κόμικς Ο Καρλ Μπαρκς (Ελπίζω να ολοκληρώσω την σειρά) Τα "ΚΟΜΙΞ" Α΄ Περιόδου και ένα αντίγραφο του ΚΟΜΙΞ 1 ( απέτυχα στο μέγεθος) Όλος ο Σκάρπα Κάποια ΚΟΜΙΞ Β΄ Περιόδου + Ντόναλντ + Super Μίκυ Κάποια Μίκυ Μάους Β΄ Περιόδου Τόμοι (Βιβλιοθήκη Κόμιξ, Μπάρνυ - Μπένυ) και Αστερίξ Το σταντ δικής μου και του πατέρα μου κατασκευής με τα καινούργια τεύχη
 8. Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 4 νέες ιστορίες… ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ Αναζητήστε το τεύχος Νο.73 από την Τετάρτη 15/07 στα περίπτερα!
 9. @sarkas Εννοείται,έχουν υπερβολικά μεγαλύτερη αξία,απλώς ήθελα να πω ότι αυτό ισχύει και σε μικρότερο βαθμό για αλλά κόμικς (ελληνικά πχ). Δεν σημαίνει δηλαδή,ότι επειδή το αμερικάνικο Walt Disney comics and stories νο 1 έχει τεράστια αξία,δεν θα έχει και το ελληνικό Γέλιο και Χαρά 1 πχ.Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και ναι,η πρώτη ιστορία του ΜΜ νο 1 είναι ιταλικής προελεύσεως,εκδόθηκε πρώτη φορά στην Ιταλία.
 10. Παιδιά εγώ το "τυπωμένο χαρτί με αναμνήσεις" δεν το θεώρησα σαν απαξίωση, όπως βλέπω ότι το εκλάβατε, αλλά ότι πρόκειται για κάτι που πάνω από όλα έχει κυρίως συναισθηματική αξία και δε θα έπρεπε να εμπορεύεται στυγνά.
 11. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
 12. Α ναι,όσο για τα περί "χαρτιών" συμφωνώ με τον @archon ότι εμείς δίνουμε αξία σε αντικείμενα,από μόνα τους δεν έχουν καμία.Αλλιώς όλοι οι πανάκριβοι πίνακες στα μουσεία και στις συλλογές πλουσίων επιχειρηματιών,είναι απλά μπογιές και χρώματα πάνω σε επιφάνειες. Επίσης η αξία δεν είναι ίδια για όλους.Για μένα ας πούμε,οι προαναφερθέντες πίνακες δεν έχουν κάτι που να με συγκινεί,δεν θα αγόραζα ποτέ πίνακα του Νταλί ακόμα κι αν μου τον πρόσφεραν για 10€ Δε μου λέει κάτι,αν ήθελα να διακοσμήσω τον τοίχο του σαλονιού μου θα έβαζα κάτι άλλο Άλλοι δίνουν περιουσίες για τέτοια πράγματα. Αν το προεκτείνουμε κάπως,θα μπορούσαμε να πούμε ότι κανένα αντικείμενο δεν έχει αξία,αφού όλα θα γίνουν σκόνη αργά ή γρήγορα(συμπεριλαμβανομένων και των σωμάτων μας)
 13. Κοστίζουν εξ'ορισμού παραπάνω γιατι είναι καταρχάς τα πρωτότυπα: Το spider-man ή το batman γεννήθηκε εκεί, δημιουργήθηκε εκεί, εκδόθηκε για 1η φορά εκεί. Έπειτα έρχονται όλα τα άλλα (τιράζ, εποχή, grading, τεχνη ή όπως λες μεγαλύτερο κοινό κλπ για να διαμορφώσουν την αξία). Γιαυτό αν δεις #1 ιταλικό ελληνικό ή ακόμη και βρετανικό σπαιντερμαν επουδενί δε φτάνει τις αξίες του πρωτότυπου. Δεν ξέρω τι παίζει με τα ντίσνευ και τα μίκυ, υποθέτω όμως πως και η ιστορία του ελληνικού 1 κάποια ανατύπωση από αλλού είναι (αμερικανικο ίσως?)
 14. Χμμμ,δεν νομίζω ότι έχει και πολύ δίκιο...Δηλαδή γιατί τα αντίστοιχα σπάνια αμερικανικά κόμικς να είναι θησαυρός και τα ελληνικά σπάνια να μην είναι;Θα μου πεις τα αμερικανικά τα θέλουν και τα ψάχνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι,και εκτός των Αμερικανών,ενώ τα ελληνικά τα θέλουν μόνο οι Έλληνες.Οκ,αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.Επειδή το Action comics 1 ξέρω γω,είναι πολύ πιο ακριβό(πουλάνε για εκατομμύρια μια σελίδα του) δεν σημαίνει ότι και το ΜΜ 1 δεν είναι ένας (πολύ μικρότερος) θησαυρός. Γιατί τα ελληνικά Ποπαυ ειναι "απλά χαρτιά με αναμνήσεις" ενώ τα αμερικανικά Batman είναι θησαυρός;
 15. Τηρουμένων των αναλογιών, το Νο1 του "Σπάϊντερ-Μαν" του Καμπανά, δε μπορεί να συγκριθεί με το Νο1 του Spider-Man στην Αμερική. Αυτό είναι ξακάθαρο... Όμως, μην απαξιώνουμε και το εγχώριο... Κάτι θα πρέπει να αξίζει, βάσει όλων αυτών που αναφέραμε παραπάνω (προσφορά, ζήτηση κλπ.) Επίσης, δε βλέπω το λόγο να θέλει κάποιος συλλέκτης, να πουλήσει τη συλλογή του για να πάρει σπίτι... Εγώ θα πουλήσω μόνο όταν έρθω σε πολύ μεγάλη ανάγκη (θέμα υγείας ή βιοποριστικό)... Όσον αφορά τους εμπόρους, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους... Εμείς επιλέγουμε... Ας τα έχουν να τα καμαρώνουν...
 16. Μια πολύ σωστή και σχετική με το θέμα άποψη που δημοσιεύτηκε πριν λίγο σε ομάδα με αγοραπωλησίες κόμικ στο φβ.
 17. Έχει περισσότερες πιθανότητες από ένα μοντέρνο trade paperback με τα παλιά μέσα. Εντάξει,πάω πάσο.
 18. Ναι, αρχικά είχε γίνει το πλάνο να μεταφερθεί το τρίτο βιβλίο σε δύο ταινίες, το Allegiant Part 1 και Allegiant Part 2 και αργότερα άλλαξαν τα ονόματά τους σε Allegiant και Ascendant Περισσότερες πληροφορίες για το ακυρωμένο τέταρτο φιλμ και την τηλεοπτική σειρά που ακυρώθηκε μπορεί να δει κανείς εδώ.
 19. Απίστευτες ρετροαναμνήσεις στο οπισθόφυλλο του 23ου τεύχους πάλι... "Command & Conquer", "Space Quest 6", "Magic Carpet 2", "Need For Speed" και το εκπληκτικό "Fade to Black"!!
 20. Επομένως η 3η ταινία δεν είναι ολόκληρη η μεταφορά του βιβλίου. Μαλιστα. Αυτό δεν το ήξερα! Συμπληρωματικά, να πω πως οι τρεις ταινίες είναι οι εξής: 1. "Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί" ("Divergent") (2014) [imdb=tt1840309] 2. "Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία" ("Insurgent"/"Divergent. Part 2") (2015) [imdb=tt2908446] 3. "Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση" ("Allegiant"/"The Divergent Series: Allegiant") (2016) [imdb=tt3410834]
 21. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Έχεις δίκιο, έχει κυκλοφορήσει όντως από τις εκδόσεις Πλατύπους όπως και το Hunger Games (άλλη μια σειρά που έχω για παρουσίαση) και αργότερα έγινε επανέκδοση από τον Ψυχογιό. Στο Hunger Games είχα προλάβει την έκδοση του Πλατύπους (αυτήν έχω σκανάρει κιόλας), στου Divergent δεν την πρόλαβα και δυστυχώς έχει εξαντληθεί. Το διόρθωσα κιόλας στην πρώτη πρόταση.
 22. Η αρχική τιμή έχει λόγο που υπάρχει Δεν είναι αποτέλεσμα ενός ατόμου και μιας αγοράς, είναι αποτέλεσμα πωλήσεων, ζήτησης και αγοράς. Για να σου δώσω να καταλάβεις. Έχω το ΜΜ1, ξέρω ότι πουλήθηκε 1000 σε μία περίπτωση, 800 σε μία άλλη και οι έμποροι μου το αγοράζουν έως 400. Κρίνω λοιπόν ότι ή προσπαθώ να το δώσω μόνος μου στα 600 βγάζοντας κάτι παραπάνω ή το δίνω σε έμπορο και έχω άμεσα τα χρήματα. Η ίδια η αγορά με καθοδήγησε στην τιμή, δεν είναι τιμή ενός τυχαίου στο fb... Αν οι έμποροι το αγοράζουν έως 400€ δεν είναι δυνατόν να βγω να το δώσω 50, θα ήμουν εντελώς χαζός. Ο "πονηρός" απλά θα μπει στο νετ και θα προσπαθήσει να το πουλήσει 1200 Η μέση τιμή που υπάρχει σε διάφορα τεύχη διαμορφώθηκαν από την αγορά (πώληση-ζήτηση) και δεν είναι αποτέλεσμα ενός ατόμου. Τα παλαιοβιβλιοπωλεία είχαν ανέκαθεν ένα κανόνα, που τον τηρούν έως τώρα. Όταν εμφανίζεται μια νέα κυκλοφορία στο μαγαζί, πουλάνε στο μισό της αναγραφόμενης τιμής (και αγοράζουν κάτω από το 1/3). Αυτό για τα άλμπουμ. Αν ακούσουν για εξαντλημένο τεύχος, ανεβαίνουν, αν ζητήσουν πολλοί και συνεχόμενα το τεύχος ενώ δεν το βρίσκουν, ανεβαίνουν δραματικά. Όταν είχαμε κυκλοφορήσει τον μοναδικό Κατάλογό μας (την Βίβλο μας), πολλοί μου είχαν ζητήσει να κάνω ένα τιμοκατάλογο για τα πάντα. Τον απέφυγα και ακόμα τον αποφεύγω για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θα γινόμουν πολύ κακός με πάρα πολύ κόσμο και δεύτερον, αυτά που πιστεύω και γνωρίζω, είναι άποψή μου και δεν σημαίνει ότι είναι σωστά 100%. Πολλές φορές η αγορά με διέψευσε γιατί κάποιος "ξεφόρτωσε" στοκ, πουλήθηκαν συλλογές, άδειασαν αποθήκες, βγήκε επανέκδοση και πάει λέγοντας. Ας πούμε και λίγα πράγματα για τους αγοραστές Τον πρώτο λόγο έχει η αδημονία. "Θέλω άντρα και τον θέλω τώρα!" όπως λέει και η λαϊκή ρήση Ενθουσιασμός και βιασύνη να βρουν αυτό που θέλουν και να το πάρουν αμέσως. Το κυνήγι του θησαυρού Φόβος μήπως δεν ξαναβρεθεί στο δρόμο τους. "Μα είναι εξαντλημένο!" δικαιολογούνται Έχω δει δεκάδες παλέτες από "εξαντλημένα" τεύχη να πέφτουν στην αγορά. Σκεφτείτε λογικά : πως ένα τεύχος που βγήκε σε 2-3000 αντίτυπα, δεν θα ξαναβρεθεί; Η εμπειρία μου λέει: ΥΠΟΜΟΝΗ, όλα βρίσκονται, αρκεί να θέλουν να βρεθούν Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι, ήταν σπάνια η δεκαετία του ΄70, τώρα άρχισε να σπανίζει και η δεκαετία του '80. Οι τιμές του '70 δεν ανέβηκαν δραστικά γιατί δεν τα ζητάνε πλέον, βλέπεις η γενιά άλλαξε χέρια, τώρα οι αναμνήσεις των πολλών είναι στη δεκαετία του '80. Σε λίγα χρόνια θα κυνηγάμε τη δεκαετία του 90 και 00. Έτσι είναι η ζωή
 23. Μπορεί να έχω διαβάσει αρκετά απο αυτά που αναφέρεις αλλά να μη τα θυμάμαι. Πάντως απο ένα γρήγορο πέρασμα έχω να πω για τις εξής ιστορίες: -Το ωκεάνιο θησαυροφυλάκιο -Το διπλό μυστήριο του Μ. Φαντ. -Το νύχι της Κάλι -Το Σπαθί των πάγων. Καταπληκτικές ιστορίες όλες τους. Θυμάμαι πόσο με είχε μαγέψει αλλά και "τρομάξει" στο ωκεάνιο θησαυροφυλάκιο όταν ο Σκρούτζ τηλεφώνησε έντρομος στα ανήψια του και αυτά αντίκρυσαν τον φουρτουνιασμένο χρηματοκεανό!
 24. Μπραβο κια γι'αυτη την παρουσιαση. Η σειρα μου αρεσε παρα πολυ και μολις ειδα οτι υπαρχουν βιβλια στα ελληνικα επαθα αυτο που παθαινει ο Σκρουτζ οταν βλεπει χρηματα /χρυσαφι μπροστα του. Δεν τα εχω αγορασει ακομα (θα με πλακωσουν τα αδιαβαστα) αλλα ειναι στην λιστα κανονικα.
 25. Η σειρα κυκλοφορησε για πρωτη φορα στα ελληνικα το 2012 (το πρωτο βιβλιο, 2013 και 2014 τα επομενα δυο) απο τις εκδοσεις Πλατυπους. Ειναι μια σειρα που δυστυχως εχω ακομα στα αδιαβαστα. Μπραβο για την ωραια παρουσιαση.
 26. Νωρίς νωρίς η διαφήμιση του νέου τεύχους Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 11 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα. ΜΙΚΥ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ Χ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΜΙΚΥ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΟΡΑΤΙΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ Σ' ΕΝΑ ΚΡΑΚΕΡ ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ $9,99 ΚΥΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΜΙΚΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ Από την Τρίτη 21/07, αναζητήστε το 59ο τεύχος στα περίπτερα.
 27. Εντάξει δεν ήθελα να το πάω έτσι,το είπα περισσότερο για να εξηγήσω ότι από τη στιγμή που τα " τυπωμένα χαρτιά" έχουν για πολλούς αξία(έστω συναισθηματική) είναι πολύτιμα για αυτούς,ενώ για άλλους όχι. Άρα δεν υφίσταται το "δεν αξίζει να μεγαλοπιανόμαστε με αυτά" ,ανεξάρτητα αν υπάρχουν άτομα που τα εμπορεύονται με πονηριά.
 28. Πήρε φιλοσοφικές προεκτάσεις η συζήτηση
 29. Δε μπορούμε και να καταλάβουμε τι μας περιμένει με τα άκυρα εξώφυλλα.. Ευτυχώς έβαλαν το εξώφυλλο του Μαύρου Κεραυνού 3 και πήραμε μια πληροφορία. Εικάζω ότι θα δούμε 2 μέρη στο τεύχος της 17/7 και 2 στης 24/7. Edit: Τώρα που το ξαναβλέπω, παραείναι μεγάλο το κάθε μέρος για να ξοδέψει 80 σελίδες ανά τεύχος. Μάλλον θα δούμε 1 μέρος κάθε Παρασκευή μέχρι 7/8.
 30. To ΚΟΜΙΞ λείπει μόνο ε; Και εμένα δε μου αρέσουν τα άκυρα εξώφυλλα, αν μου άρεσε κάτι στα ΜΜ του Τερζόπουλου ήταν ότι η κεντρική ιστορία αναγραφόταν στο εξώφυλλο.
 31. Θεώρησα ότι το ανέφερε απαξιωτικά, αυτός που έκανε την ανάρτηση στο FB. Μεταξύ μας, κουβεντούλα να γίνεται... Κατά τα άλλα, τα Υπερηρωικά, είναι πάνω απ'όλα δημοφιλή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και εμείς φτιάξαμε τον "Υπεράνθρωπο" και τον "Μικρό ήρωα", αλλά... δεν.....
 32. Για τα "τυπωμένα χαρτιά", τα έχουμε ξαναπεί... Και η Μόνα Λίζα, ελαιογραφία σε ξύλο είναι... Αυτός που έγραψε το παραπάνω, αν είναι συλλέκτης (που νομίζω είναι), σίγουρα σκίρτησε η καρδούλα του όταν κράτησε στα χέρια του κάποιο σπάνιο τεύχος, κάποια στιγμή, κι ας ήταν τυπωμενες αναμνήσεις, λέω'γω τώρα...
 33. Εγώ έμεινα κυρίως στην τελευταία φράση του. Ότι στην τελική τυπωμένα χαρτιά με αναμνήσεις είναι και ας μην μεγαλοπιανόμαστε με αυτά. Εννοείται έχει αξία και το ΜΜ #1. Προφανώς όμως στην Αμερική όπως είπαμε υπάρχουν πολλά παραπάνω στοιχεία για την αγορά κόμικς που διαμορφώνουν τις τιμές με διαφάνεια.
 34. https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/3071-χαουαρντ-ντακ/
 35. Η Anubis σίγουρα θα βγάλει το Old Man Logan; Γιατί και αυτό και το Days of Future Past τα περιμένουμε κάτι χρόνια.
 36. Ερώτηση Βαλτασαρ για να ξεκολλήσω και γω απο την αρχική τιμή και την ανακύκλωση των ίδιων στη συζήτηση και να την ελαφρύνω: Ξέρω έχουν γραφτεί κατά καιρούς εδώ μέσα παρόμοια τοπικ περι σπανιοτητας κλπ αλλά πρόσφατο όχι αν έψαξα σωστά. Επομένως βάσει παρατήρησης σου τα τελευταία χρόνια ποιό θα έλεγες, λέγατε όσοι γνωρίζετε: 1) Είναι αυτό το καιρό το σπανιότερο κόμικ; (που εχει να εμφανιστεί καιρό εώς καθόλου τα τελευταία χρόνια) (παρόλο που μπορεί να είχε ή να μην είχε μεγάλη οικονομικη αξία) 2) είναι το κόμικ (ή και σειρά ) που έχει hype , έχει πάρει πολύ τα πάνω του σε θέμα ζήτησης, συζητιέται πολύ κλπ (ανεξάρτητα αν ειναι σπάνιο ή οχι, ακριβό ή φτηνό) 3) είναι το κόμικ που όλα δείχνουν ότι έχει υπερκοστολογηθεί στο παρελθόν ενώ τελικά εμφανίζεται πιο συχνά απότι περίμενε το αγοραστικό κοινό (κοινως φούσκα); 4) είναι το κόμικ που είναι το ακριβότερο αυτή τη στιγμή στην αγορά; Μιλάω πάντα για μεταχειρισμένα - εξαντλημένα τεύχη οποιασδήποτε εποχής και όχι σε κυκλοφορία (ειδικά για το 2 αναφέρομαι)
 37. Το ότι είναι αυθαίρετη, όπως το εννοείς, είναι εξ' ορισμού και συμφωνούμε απόλυτα. Επίσημος φορέας δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει για να μη μπαίνει το αυθαίρετο μπροστά από τη τιμή. Μιλάμε για μεταχειρισμένα, εκτός κυκλοφορίας τεύχη με ασαφές αγοραστικό κοινό που εναλλάσσεται διαρκώς (και μειώνεται). Το ότι είναι παράλογη, δεν θα το έλεγα. Βλέπεις τεύχη του 1970 (50 χρόνια πίσω) σε τιμή 3 ευρώ και τεύχη του 90 με τεράστιο τιράζ στα 35€. Παράγοντας: η ζήτηση. Κάτι που πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους. Επίσης, κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αντικείμενα : όλα είναι θέμα τσέπης και συναισθήματος γι' αυτό και οι αποκλίσεις είναι μεγάλες στην αγορά. Αν ήμασταν τεράστια αγορά όπως η Αμερική, θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα. Αυτό όμως δεν γίνεται στην Ελλάδα των 3-5.000 οπαδών. Φτάσαμε το 2007 για να αποκτήσουμε ένα κατάλογο και ένα φόρουμ συζήτησης. Ψάχνουμε ακόμα τα σκουπίδια και τα παζάρια για να βρούμε τεύχη. Υπάρχουν εκδοτικές χωρίς e-shop και χωρίς βιβλιογραφία. Όταν μιλάς σε εν ενεργεία εκδότη (40 χρόνια εκδόσεις) και τον ρωτάς αν έχει κρατήσει στη βιβλιοθήκη του τουλάχιστον ένα αντίτυπο από αυτά που έχει βγάλει και σου λέει όχι... τι να πεις; Τον ρώτησα πως θυμάται τι έχει βγάλει και μου απάντησε το μυθικό "Μπαίνω στο Greekcomics και βλέπω"!
 38. https://myboxes.gr/summer-offers/ Εκπτώσεις σε θεματικά κουτιά από την anubis........
 39. @nikolas12 Ναι, είχε ένα στην Στοά Αρσακειου. Μάλιστα θυμάμαι μια φορά είχα πει στην αδερφή μου να πάει να μου πάρει ενα ΜΜ που είχα χάσει (επειδή εγώ δεν μένω στην Αθήνα) και μου είχε πει: "Καλά,εκεί μέσα έχει τα πάντα,όλα τα τεύχη με τη σειρά σε βιβλιοθήκες!" Εγώ είχα χαρεί γιατί θα είχα έναν τρόπο να παίρνω τεύχη που έχω χάσει και δεν βρίσκονται στα περίπτερα.Που να ήξερα ότι θα έκλεινε λίγο καιρό μετά...
 40. Πραγματικά είναι λες και δεν θέλουν να πουλήσουν. Δεν ξέρω τι οπισθοδρομικοί τύποι κάνουν κουμαντο στην Καθημερινή, στο 2020 το να πουλάς κόμικς χωρίς e-shop δεν νοείται.
 41. Και μένα 2/7 πέρασε εκτελωνισμό Αγγλία, για να έχεις μια ιδέα η πορεία της τελευταίας παραγγελίας μου:
 42. @ValtasarΜήπως εννοείς τις φιγούρες δεινοσαύρων; δεν την έχω τακτοποιήσει ακόμα όταν την φτιάξω θα τις δείξω! (Είναι στο πάνω πάνω ράφι)
 43. Μάλιστα... Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μήπως και γίνει κίνηση κάποια στιγμή ή ακόμα καλύτερα..να διαβάσουμε τα βιβλία!! Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι για την παρουσίασή σου αυτή και την τιμή που μου έκανες!
 44. Τουλάχιστον κρατάνε το Old Man Logan για να το βγάλει η ίδια η Anubis,κρίμα που δεν θα βγει στη συλλογή αλλά έχει την δυνατότητα να υπάρχει εδώ στην Ελλάδα κάπως με μεγάλη πιθανότητα (με επιφύλαξη πάντα βέβαια).Ενώ το Howard the Duck αν δεν το έβγαλε ο Καμπανάς τότε το '80 '90 που ήταν ουσιαστικά πρόσφατο,δεν θα το βγάλει στην Ελλάδα κανείς άλλος,είμαι 99,9% σίγουρος.
 45. Σωστός σε αυτό περί πωλητών. Βέβαια και αυτοί δεν ξέρουν σε τι αγοραστή θα πέσουν. Π.χ κάποια στιγμή πριν μερικά χρόνια έψαχνα τα εξαντλημένα βιβλία Hannibal της Bell (που τα έκαναν επανέκδοση πέρυσι και τα αγόρασα ξανά, αλλά ευτυχώς για τα μεταχειρισμένα-εξαντλημένα είχα δώσει λίγα χρήματα) και για το τελευταίο έβλεπα τιμές από 15 έως και 30 ευρώ σε καταστήματα με μεταχειρισμένα, βιβλιοπωλεία, αλλά και αγγελίες. Τελικά βρήκα μια αγγελία από έναν τύπο που έδινε συνέχεια βιβλία και ήταν στα 5 ευρώ και το αγόρασα από εκείνον. Όταν του είπα, τι τιμές έπαιζαν για το βιβλίο, παραξενεύτηκε, σου λέει οι άλλοι πωλητές το δίνουν 15, εγώ γιατί μόνο 5; Επιπλέον μια άλλη περίπτωση που θέλω να προσθέσω σχετικά με όσα είπα πιο πάνω για τον παράγοντα της καλής φήμης ενός κόμικ ή βιβλίου, περί ποιότητας που ωθεί την τιμή προς τα πάνω είναι η περίπτωση του βιβλίου "Σπίτι από Φύλλα". Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ γνωστό για την υπόθεση του και κυρίως τις πολύ περίεργες τυπογραφικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν όπως μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ. Πολλοί λένε μάλιστα ότι δεν είναι τόσο καλό βιβλίο και η φήμη που το συνοδεύει έχει οδηγήσει την τιμή του τόσο ψηλά. Έχω δει αγγελίες από 400 έως και 1000 (!!!) ευρώ ή ανταλλαγές για εξίσου πολύ σπάνια βιβλία όπως το Θεσπέσιο Πτώμα των Εκδόσεων Οξύ. Προσωπικά επειδή ήθελα να το διαβάσω, βρήκα ένα τελευταίο αντίτυπο σε ένα βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο σε έκδοση μεγαλύτερη σε μέγεθος από την ελληνική και σε φυσιολογική τιμή, οπότε το αγόρασα (και δεν έχω προλάβει ακόμα να το διαβάσω ), αλλά είναι από τις πιο εξωφρενικές τιμές που έχω δει προσωπικά.
 46. Εννοείται ότι όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και βρίσκει κάτι ακριβά που το ψάχνει καιρό, το παίρνει. Απλά όπως είπε και ο @sarkas αυτό διαιωνίζει μια κατάσταση υπερκοστολογησης. Δηλαδή αν εγώ δώσω 200 ευρώ για το 1ο Κόμιξ σε έναν στο Μοναστηράκι, μετά αυτός θα το πει παραδίπλα και σιγά σιγά θα ανέβει η τιμή. Προφανώς δε θα συμβεί εύκολα από 1 αγορά αλλά πιστεύω η κατάσταση έχει να κάνει και με τους ίδιους τους συλλέκτες. Προσωπικά αν κάτι δεν θεωρώ ότι έχει λογική τιμή, δεν θα το αγοράσω όσο κι αν το θέλω. Τόσο γιατί μπορώ να ξοδέψω καλύτερα τα λεφτά μου σε πολλά περισσότερα κόμικς όσο και για να μην συμβάλλω στο να συνεχίζει αυτή η αισχροκερδεια. Όσο υπάρχει κόσμος που αποδέχεται τις παράλογες τιμές, τόσο θα υπάρχουν πωλητές που θα συνεχίζουν να τις κάνουν. Για τον Βίο και την Πολιτεία πχ προφανως υπάρχει κόσμος που έχει σκάσει 100 ευρώ για να συνεχίζουν να το δίνουν τόσο. Αν ο κόσμος βάλει ενα φρένο, θα τους μείνει στα χέρια και θα πουν "οκ δεν πουλάει με τίποτα στα 100, θα την δώσω στα 80" ύστερα στα 60 και πάει λέγοντας.
 47. pokoto

  ALAN FORD

  Hello I write from Italy! Sorry I cannot speak greek ok: 1 - Alan Ford is NOT from Bonelli, it was from editoriale corno and now is from Max Bunker Press 2 - Johnny Logan is a low imitation of Alan Ford 3 - If you need informations about Alan Ford please tell me .. but in english germanicus what do you want to know? chine means "ink", paolo chiarini was an official "alan ford" inker Alan ford is still out in Italy, now we are at numer 514! ciao
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.