Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/16/2019 in all areas

 1. Καταρχάς ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ανάλυση! Ήταν περιεκτικότατη. Κατα δεύτερον ένα σχόλιο έχω να κάνω για τα σύμπαντα αυτά όπως τα περιγράφεις. Ο λόγος που οι περισσότερο ψυχαναγκαστικοί δεν διαβάζουν MARVEL και DC! Ρε παιδιά είπαμε να έχουμε διάφορους σεναριογράφους και κάποιες παραλλαγές στα σύμπαντα. Αυτοί όμως το έχουν ξεφτιλίσει δικέ μου !!!
 2. Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα "σύμπαν"... Τόσο της "Marvel Comics" όσο και της "DC Comics" θεωρούνται πολυσύμπαντα, επειδή υπάρχει κάποιο βασικό σε κάθε εταιρία (στην "Marvel Comics" η Earth-616 και στην "DC Comics" η Earth-One) και δημιουργούσαν ιστορίες με παράλληλούς χαρακτήρες που υπήρχαν "κάπου αλλού" έως και πολύ διαφορετικές εκδοχές ιστοριών. Δε ξέρω πως ξεκίνησε όλο αυτό, υποθέτω ότι δεν ασπάζονταν την επιστημονική θεωρία τότε , απλώς για τις ανάγκες νέων σεναρίων και μιας και μιλάμε για κόσμους επιστημονικής φαντασίας, ξεκίνησε όλο αυτό. Κάποια στιγμή ξεκίνησαν να καταγράφουν όλους αυτούς τους παράλληλους κόσμους και να τους καταχωρούν με τις παραπάνω κωδικές ονομασίες. Στη "Marvel Comics" φαίνεται πως η εταιρία είχε κάποιους υποτυπώδεις κανόνες και δεν άφηνε ανεξέλεγκτους τους επόμενους σεναριογράφους να κάνουν το μακρύ και το κοντό τους, αλλά στην "DC Comics" έφτασαν να υπάρχουν πλέον πολλές Supergirl (τη μία στην ανέφερα ήδη σε άλλο νήμα), πολλοί Superman, να έχουν τη μία υπερβολικά τεράστιες δυνάμεις (αν θυμάσαι τον Christopher Reeve στις ταινίες, περιστρέφει ανάποδα την τροχιά της Γης και γυρίζει πίσω στο χρόνο ή θα δεις ιστορίες με τον Σούπερμαν και τη Wonder Woman να τραβάνε τη Γη απ' το διάστημα για να τη βγάλουν έξω απ' την τροχιά της και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα...) ενώ στην πορεία να έχουν θέσει όρια, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγει άκρη τι είναι πραγματικό και τι όχι και έτσι έγινε το 1ο "Crisis on Infinite Earths". Ένα κοσμογονικό συμβάν ("events" ονομάζονται τα αντίστοιχα και στις 2 εταιρίες) όπου όλα τα σύμπαντα θα κατέληγαν, πλέον σε ένα! Βέβαια, τα πράγματα στην πορεία ξανάγιναν μπάχαλο, οπότε ακολούθησε το "Infinite Crisis", έπειτα το "Final Crisis" και συνέχισαν με το "The New 52" όπου οδήγησαν τα γεγονότα του "Flashpoint" με τελευταίο το "DC Rebirth". Αντίστοιχα στη "Marvel Comics", η μοναδική φορά που υπήρξε ένα τέτοιο συμβάν ήταν με το "Secret Wars". Βέβαια, στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλα μεγάλα events όπως με το Γάντι της Αιωνιότητας (του οποίου μια άλλη εκδοχή παρακολουθούσαμε τα τελευταία 10 χρόνια, κινηματογραφικά!) κτλ. (γενικά, "events" λέγονται όσα έχουν και δική τους αυτόνομη μίνι σειρά ενώ "crossovers" όσα συμμετέχουν χαρακτήρες στις δικές τους σειρές, όμως!) αλλά κάτι που να άλλαξε ριζικά το πολυσύμπαν της "Marvel Comics" δεν υπήρξε. Καταστροφές εντός αυτού, ακόμη κι επαναδημιουργία του βασικού σύμπαντος (Earth-616) ναι! Εν συντομία τα αναφέρουμε "Crisis" λοιπόν στη "DC Comics", εννοώντας όλα εκείνα τα events που μετέτρεψαν το γνωστό πολυσύμπαν σε κάτι άλλο. Ένα (μικρότερης κλίμακας, φυσικά!) τηλεοπτικό Crisis τώρα έρχεται φέτος (μας προετοίμασαν οι προηγούμενες σαιζόν!) στις σειρές του λεγόμενου "Arrowverse" του καναλιού "The CW". Μιας και δεν έχω διαβάσει όλες τις ιστορίες, αν θέλει κάποιος άλλος φίλος ας συμπληρώσει/διορθώσει οτιδήποτε!
 3. Τόσο καιρό λέω το μακρύ μου και το κοντό μου εδώ πέρα αλλά δεν είχα διαβάσει τους τόμους! Βρήκα λοιπόν χρόνο χθες να διαβάσω το Spider-Man. Πολύ καλή ιστορία, φρέσκια και ενδιαφέρουσα. Ο Ιεζεκιήλ και ο κακός ωραίες προσθήκες στο σύμπαν του Σπαιντερμαν και γενικά η μυστικιστική προσέγγιση στην προέλευση του ήρωα μ άρεσε. Ωραίοι διάλογοι επίσης, φυσικοί και αστείοι. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η μετάφραση. Είχε πολύ καλή απόδοση. Πολλές φορές εμπεριέχει καθημερινές ελληνικές εκφράσεις που δεν περίμενα να συναντήσω. Πολύ καλή δουλειά. Δεν συναντάς συχνά τόσο προσεγμένες μεταφράσεις. Ελπίζω να ναι στην ίδια ποιότητα και τα υπόλοιπα. Μετά από αυτό που τελειώνει στο #35 διάβασα και το #36 από το τομάκι της Espresso. Είναι ουσιαστικά ένα σπέσιαλ τεύχος που αφορά την 11η Σεπτεμβρίου. Πραγματικά ανατριχιαστικο. Το προτείνω σε όλους.
 4. Εγώ, μια φορά, δεν έχω ακόμα εξοικειωθεί. Όπως βγαίνουν οι εκδόσεις στην Ελλάδα, δύσκολα εξοικειώνεσαι... Απλώς έχεις κατά νου τις περιόδους και βγάζεις άκρη με ότι νέο κυκλοφορεί. Παλαιότερα που δεν υπήρχαν ξένες βάσεις δεδομένων διαδικτυακά, άντε γεια... Μόνο όσοι είχαν συνέπεια σε αγορές εξωτερικού (και διάβαζαν οδηγούς όπως το κορυφαίο "Wizard"!) γνώριζαν κάποια πράγματα. Στην περίπτωση της "Marvel Comics", εάν κάποιος διαβάσει με χρονολογική σειρά τις ιστορίες όπως αυτές βγαίνουν σε πακέτα σαρωμένες στο διαδίκτυο (σε torrents με την ένδειξη "chronological"), θα έχει μια σωστή εικόνα. Στην περίπτωση της "DC Comics" με τόσες αλλαγές, το χάος... Με τις chronological, μάλιστα, τα διαβάζεις ακόμη πιο σωστά, καθώς έχουν βάλει όλες τις σειρές κόμικς με τη σειρά που πρέπει να διαβαστούν και όχι κάθε σειρά ξεχωριστά. Π.χ. για τους X-Men συνδύαζαν τη βασική σειρά "Uncanny X-Men" με τα "Excalibur", "X-Factor", "Spider-Man and X-Factor", "Cable", "Northstar", "Wolverine" και οτιδήποτε σχετικό με τη σωστή σειρά των γεγονότων! Εγώ είχα ξεκινήσει να τα συγκεντρώνω μια περίοδο (πάνε καμιά 10αριά χρόνια τουλάχιστον) αλλά "πέθανε" το 2014 ένας σκληρός 3Tb όπου είχα με όλα τα ελληνικά & ξένα κόμικς (μέσα σ' άλλα διάφορα...) και γεια σας... Είχα διαβάσει κάποια τεύχη, βέβαια, αλλά κυρίως για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου με κάποιες ιστορίες και να "κλείσω" κάποιες που δεν είχαν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα (π.χ. του "Θορ" της "Μαμούθ Comix" που μας άφησε στα κρύα του λουτρού...) και με "έτρωγε" τόσα χρόνια... Δεν έπιασα τα πάντα από την αρχή... Το έχω παρατήσει το "σπορ", βέβαια, γι' αυτό και δεν τα αναζήτησα ξανά. Δε ξέρω αν θα καταφέρεις να εξοικειωθείς με τα εκδοτικά "μπρος-πίσω" των Ελλήνων εκδοτών, ας ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα βγαίνουν ολοκληρωμένες οι ιστορίες που ξεκινούν.
 5. Blast from the past Ασπίδα της Αρβέρνης Ο Γύρος της Γαλατίας Engagez-vous rengagez-vous qu'y disaient στο πρωτότυπο ή και Engagez-vous, rengagez-vous, ils disaient… Vous verrez du pays, ils disaient… (θα δείτε χώρες έλεγαν) Υπάρχει και αγαλματάκι! Η ατάκα έρχεται από τσιτάτο για στρατολόγηση στη Γαλλία την δεκαετία του 30, όταν ήταν αποικιοκρατική δύναμη Bad boys, bad boys Whatcha gonna do, whatcha gonna do When they come for you
 6. Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό. Θεωρώ πως υπάρχουν 2 τινά σχετικά με τα 10 ευρώ. Πρώτον η τιμή μπορεί να φαίνεται υψηλή προς όσους δεν αγοράζουν συχνά κόμικ, αλλά στους γνώστες που αξιολογούν σε μεγάλο βαθμό και την έκδοση φαίνεται λίγο πιο λογική. Δηλαδή σκληρό εξώφυλλο, ωραίες ιστορίες που δεν έχουμε δει στα ελληνικά και προσεγμένο γενικότερα, τα 10 ευρώ είναι καλή τιμή, όταν π.χ. η Anubis και το Οξύ έχουν βγάλει τίτλους με λιγότερες σελίδες και πιο ακριβούς στην τιμή. Δεύτερον παίζει μεγάλο ρόλο ότι η συχνότητα της έκδοσης είναι κάθε 2 εβδομάδες. Οι προαναφερόμενοι εκδοτικοί μπορεί να έχουν κάθε graphic novel σε υψηλότερη τιμή, αλλά εκδίδουν ένα συγκεκριμένο αριθμό τίτλων το χρόνο, από τους οποίους μπορείς να επιλέξεις. Αντίθετα η συγκεκριμένη συλλογή, κυκλοφορεί κάθε 2 εβδομάδες, άρα 20 ευρώ το μήνα για όποιον δε θέλει να επιλέξει και θέλει όλες τις ιστορίες. Αυτό είναι που προβληματίζει και εμένα προσωπικά, αλλά από την άλλη δύσκολα θα επιλέξω.
 7. Καλησπέρα σε όλη την παρέα και από εμάς και καλώς σας βρήκαμε. (Για τον πληθυντικό εξηγώ παρακάτω). Είμαι ο Νίκος, γεννημένος “Summer of 69” οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνετε έχω μεγαλώσει κυρίως με όλα τα Disney (Μίκυ, Κλασικά, Μεγάλο Μίκυ κλπ) με Ποπάυ, Σεραφίνο, Τιραμόλα, Μπλέκ, Αγόρι, Πολεμικά (Κράνος, Μάχη, Τανκς, Έφοδος κλπ), Λούκυ Λούκ, & Αστερίξ (…ουφ, τα’γραψα). Πενηντάρης πλέον κι έχοντας ένα γιο δεκατεσσάρων ετών τον Δημήτρη, εξαιτίας του κυρίως, «ξανακύλησα» στις παλιές αγάπες κι εδώ και κανα δυο χρονάκια περίπου, αρχίσαμε συστηματικά να διαβάζουμε και να συλλέγουμε παρέα, μανιωδώς. Το forum το ανακαλύψαμε εδώ και κάμποσο καιρό κι όπως καταλαβαίνετε, παρ'ότι και οι δυο μας είμαστε αρκετά "διαβασμένοι", έχουμε "βουτήξει" στην μελέτη και στην απίστευτη πληροφορία που υπάρχει εδώ μέσα. Πριν κάμποσο καιρό, κάποιο Σάββατο επισκεφτήκαμε και τα γραφεία της λέσχης και βρίσκοντας λίγο χρόνο είπαμε να κάνουμε το πρώτο μας ποστ. ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ λοιπόν και ελπίζουμε να τα λέμε συχνά από δω και πέρα.
 8. Aυτό ακριβώς. Καιρό είχαμε να δούμε τόση ζωντάνια στο φόρουμ. Μη χαλάσουμε τη συνταγή. H ιστορία εδώ μέσα έχει δείξει πως όταν μεταφέρουμε συζητήσεις σε άλλο thread, μειώνεται το ενδιαφέρον και η συμμετοχή
 9. "Η επίσημη συλλογή της Μάρβελ το GC και το φαινόμενο της πεταλούδας καθώς αυτά επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των καρχαριών της Γροιλανδίας." Οποτε ρωταω εγω τωρα. Αυτα που κουβεντιαζουμε επηρεάζουν αραγε την γευση του Hákarl ή οχι ;; Και αν ναι τι μπορουμε να κανουμε για αυτο ;; Και μετα απο αυτη τη ατυχη προσπαθεια για χιουμορ να πω οτι ψηφιζω να μεινει ενα μεγαλο τεραστιο που να γινεται τζερτζελο! Και μετα μπορουν να νοιξουν αλλα thread-ακια κατα την αναγκη της καθες συζητησης πχ "ποιος τευχος θεωρειται καλυτερο". "thread ανα ηρωα και ποιος τομους περιλαμβανει", κτλ κτλ
 10. @Mandrake και @constantinople ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Πολύ μπέρδεμα αυτό με τα παράλληλα σύμπαντα. Κατανοώ βέβαια ότι οι σεναριογράφοι έπρεπε να βρουν καινούριες ιδέες. Θα εξοικειωθώ, που θα πάει;
 11. Στο αρχείο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ", στο φύλλο με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου του 1951, ξεκίνησε να δημοσιεύεται μία σειρά κόμικ-στριπ με τίτλο "Ο Καβαλάρης με την Προσωπίδα" και θεματολογία από το far west. Πρόκειται, φυσικά, για τον πασίγνωστο Lone Ranger, ο οποίος αποδεικνύεται, έτσι, πως "επισκέφτηκε" την Ελλάδα αρκετά πριν εμφανιστεί στο περιοδικό "Βέλος" (1968). Ψάχνοντας για την "πηγή", βρήκα ΑΥΤΟ, από όπου παραθέτω και το σχετικό δείγμα. Οι συγκρίσεις, δικές σας.
 12. +φωνώ το θέμα να παραμείνει ως έχει. Επίσης για να γίνει η μελλοντική ζωή μας λίγο πιο εύκολη καλό θα ήταν να μπει στο πρώτο ποστ, μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας του κάθε τόμου και ο αριθμός του αντίστοιχου ποστ που ξεκινάει η κουβέντα (ή ένα λινκ ή ακόμη και τη σελίδα) Έτσι αν θέλει κάποιος να βρει σχόλια-κριτική για έναν τόμο (πχ. το #3) να ξέρει από που να ξεκινήσει να διαβάζει τα αντίστοιχα ποστ.
 13. 6 ιστοριες δια 10 ευρω μας κανουν 1,6 ευρω η ιστορια..... δεν θα ανεφερω ουτε εγω για σκληρόδετα εξώφυλλα και έξτρα υλικό μέσα.. εγω που δεν ασχολουμαι με κομικς τοσο πολυ, απλα μου αρεσουν οι μαρβελς, σας λεω οτι δεν παιζει να ηταν πιο φτηνο... με λιγα λογια το ενα τευχος ειναι πιο φτηνο απο τον μικυ η τον λουκι λουκ. απλα ειναι 6 τευχη μαζι και σας φαινονται πολλα... αλλο το ενα ομως αλλο το αλλο
 14. Και κάτι τελευταίο,μια σελίδα στο τεύχος τρία στη κάτω γωνία είχε κολλημένη στην άκρη μια μικρή γονίτσα σελίδας να εξέχει,μάλλον θα ξέφυγε στο κόψιμο γωνιών και εκτύπωση σελίδων.Ελπίζω να μην έλειπε από κανενός το τεύχος και έχει μια σελίδα με λειψή γωνία. Και τα περιοδικά κόμικ κάνουν γενικά 2,50 ευρώ και βάλε,το κάθε τεύχος έχει μια ολοκληρωμένη ιστορία,δηλαδή 5-6 κανονικά περιοδικά κόμικ,άρα η τιμή είναι εντάξει και μικρότερη ακόμα.Δεν βάζω καν σκληρόδετα εξώφυλλα και έξτρα υλικό μέσα.Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως η τιμή είναι ιδανική,απλά θέλει μια επίσκεψη σε κανά περίπτερο ή ψιλικατζίδικο και να δει τι τιμή ενός κανονικού κόμικ και να του πεις τι ακριβώς περιέχει γενικά το κάθε τεύχος της συλλογής αυτής.Αλλά εντάξει,δεν μπορούν να δώσουν το δεκάρικο (ή εικοσάρικο το μήνα) έτσι απλά. Δείτε το αλλιώς,τα τεύχη είναι πιο υγιεινά από τσιγάρα κάθε μήνα,αλλά ο καθένας τη τρέλα του κάνει
 15. Έγινε,ευχαριστώ!! Θα τα έχω υπόψην μου. Ώρα να πω λίγα πράγματα για το τεύχος 3,το πήρα και εγώ,το διάβασα με συνοδεία φιστικιών αράπικων. Μου άρεσε πολύ,είχε πολύ δράση,ωραίο σχέδιο και καλή χημεία χαρακτήρων.Μπορώ να πω (παρόλο που δεν έχω ιδέα τι παίζει γενικά) πως μου άρεσε πολύ η πλοκή. Ο Luke Cage είναι θεούλης! Αυτός μαζί με τον Spidey θα έκαναν τρομερά comedy σόου. Η Spider-Woman γκομενάρα και πανέξυπνη γενικά,πω ρε φίλε τι γυναίκα είναι αυτή! Αυτά,α και θα κάνω spoiler τον κακό,ο κεντρικός κακός του τεύχους είναι... Και ένα απ΄΄ο τα επόμενα τεύχη είναι-Men,πανέμορφα!!!! (γιατί έχουν φάει τόσο λούτσο και υποτίμηση από σχεδόν όλους/όλα ή τους περισσότερους.Με θερμή και αγαπητή εξαίρεση την ταινία Logan.) Δικό σου,Wolverine!!! Υ.Γ.=Δεν ανησυχώ για το τι/ποια ιστορία ή ποιον ήρωα/κακό θα βάλουν στα τεύχη (θα ξινίσω λίγο αν βάλουν ιστορία του καρκίνου και AIDS που λέγεται Captain Marvel (oxi Shazam),αλλά εντάξει θα το δέχτω υποθέτω) γιατί δεν έχω σχεδόν τίποτα/κανένα κόμικ. Πάντως αρχίζω και παρατηρώ ένα μοτίβο με τη σειρά των 6 τευχών όπως τη ξέρουμε ως τώρα, είναι Ιστορία Ήρωα,Ιστορία Ήρωα,Ιστορία Ομάδας. Άρα αν συνεχίσει αυτό,μετά τους X-men είναι 2 τεύχη με ιστορίες ενός ήρωα ανά τεύχος και μετά μία ιστορία μίας ομάδας (πολλών ηρώων που συμμετέχουν).Αλλά δεν είναι σίγουρο και θα δούμε πως θα είναι αργότερα.
 16. Να σας δω όλους εσάς που τώρα κάνετε επιλογές που μετά θα ψάχνετε να βρείτε τους παλαιούς τόμους και δεν θα τους βρίσκετε!
 17. έχουν ξεκινήσει από το φέισμπουκ του Μπλεκ, οι ανακοινώσεις για τα περιεχόμενα του 7ου τεύχους. Ως τώρα έχουμε: στις 3/10 ανακοίνωση για την επόμενη ιστορία του Μπλεκ (το Ένα επεισοδιακό κυνήγι σε σενάριο F. Frescura και σχέδιο F. Bignotti) στις 8/10 ανακοινώνεται ότι ο Έλληνας φιλοξενούμενος δημιουργός θα είναι ο Δημήτρης Κοσκινάς και η δημιουργία του θα έχει ήρωα τον δικαστή Ντρεντ στις 10/10 ανακοινώνεται η επιστροφή του Γιορ με την ιστορία Μεγάλη προσδοκία, η τελευταία των D. Navarro και J. Zanotto στις 15/10 ανακοινώνεται ότι στα τεύχη 7 κ 8 θα φιλοξενηθεί ο Ποπάυ, με τα τεύχη 11 & 12 της IDW Σήμερα (16/10) ανακοινώθηκε η (αντικειμενικά σίγουρη) έκδοση του 2ου μέρους του πρώτου τεύχους του Λάργκο Γουντς.
 18. Κοίταξε να δεις... Κάποιες σειρές μετράνε πολύ και ήταν ευκαιρία για ένα "φρεσκάρισμα". Το θέμα είναι να μην το παραχέσουν και να έρθουν κάποια στιγμή επιτέλους σε έναν παρονομαστή (αν και πλέον υποθέτω πως είναι αφορμή για "φρεσκάρισμα", σε προσπάθειες να κερδίσουν νέους αναγνώστες)... Τα "The New 52" και "DC Rebirth" νομίζω πως ήταν πολύ κοντά... Σε 4-5 χρόνια μέσα ή κάτι τέτοιο.
 19. Κανένας δε συνέχισε τη συλλογή από τη μέση και μετά, αλλά η εκδοτική κάνει αναδιανομές στα σημεία (υποθέτω) που εμφάνισαν τις περισσότερες πωλήσεις με τους πρώτους τόμους ώστε να είναι ακόμα εύκολο να μπεις. Όχι πως θα μπούνε πολλοί γιατί σε ένα μήνα το "μπαίνω" θα μεταφράζεται σε 40 ευρώ με τη μία
 20. Ειδικά αν ισχύει αυτό που είπε ο Laz, δεν βλέπω λόγο να "σπάσουμε" το thread. Εξάλλου, ήδη έχει περάσει ένας μήνας από τότε που βγήκε το πρώτο τεύχος οπότε όσοι νέοι χρήστες (σαν εμένα) ήταν να μπουν, μπήκαν ήδη. Δεν νομίζω να ξεκινήσει κανένας τέτοια συλλογή από την μέση και μετά. Προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου δύσχρηστο, έτσι γίνεται στα περισσότερα forum.
 21. και εγώ θα έλεγα οτι προτειμώ να γίνει ένα τεράστιο που υπάρχει ήδη θέμα, που γίνεται ήδη τζερτζελο παρα να σπάσει σε θέμα για το κάθε τεύχος.
 22. Πρόκειται για την Απριλιά/Απριλία/Απρίλια/Αρκούδο/Ναζιάρη/Ονούφριο/Σεραφίνο/Χάμφρεϋ/Χνουδωτό και τον αρχηγό/κύριο Γούντλοαρ/κύριο Λουκουμάκη/Παχούμιο/Φούσκα/φύλακα/φύλακα Παχουλό/φύλακα του πάρκου. Ο πρώτος είναι ένας τεμπέλης αρκούδος/μία τεμπέλα αρκούδα, που διαρκώς πεινάει και σκαρφίζεται τεχνάσματα, για να τρώει, ενώ ο δεύτερος είναι ο υπεύθυνος τού δρυμού, στον οποίο ζει η αρκούδα, και ο οποίος προσπαθεί να τηρήσει την τάξη, ερχόμενος διαρκώς αντιμέτωπος με την αρκούδα. Επίσης στην ιστορία κάνουν σύντομες εμφανίσεις και το αυτοκίνητο Whizzix από την ιστορία The Wonderful Whizzix και η Κορίνα Κόλινς, που ως πράκτωρ τής ΤΝΤ μάλλον δεν μας ενδιαφέρει για το συγκεκριμένο νήμα συζητήσεως.
 23. Και δεν έχεις διαβάσει τίποτα στην ουσία για να μπερδεύεσαι Που να δεις πράμα με τον HickMan
 24. Δεν βλέπω τον λόγο να μην παραμείνει το θέμα όπως είναι, μια χαρά κουβέντα και χαβαλέ κάνουμε. Ας μην τα βλέπουμε όλα υπερβολικά εγκυκλοπαιδικά και οργανωμένα...
 25. Εχω το ίδιο τεύχος με το ''μέσα'' το νο 25 ΤΑ ΛΥΤΡΑ ,το ειχα πάρει πριν από 30 και δεν ήξερα από μου μας ήρθε τούτο ,ευτυχως υπάρχει το τζι .σι . και οι απορίες λύθηκαν .Συμφωνώ με Κιλ κ Φλοκ για ξέχωρο πινακα .Στην βάση εξωφύλλων είναι μπερδεμένα τα κανονικά με τα εξτρα . Μου φαίνετε ότι το εξώφυλλο που ανέβασε ο ΚΙΛΛ δεν υπάρχει στην β'αση εξ .
 26. Εμένα ο θείος μου, πατέρας των μικρών μου ξαδερφών ηλικίας γυμνασίου, που τους το αγόρασε (άσχετοι από κόμικς, αλλά fans του MCU) μου ανέφεραν ότι είναι υπερβολική η τιμή του. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι χάρισμα και ότι τέτοιες εκδόσεις σε Public κλπ κοστίζουν τουλάχιστον 20-25 ευρώ.
 27. Γράφει μέσα! Αλλά εν συντομία, κάποια στιγμή διαλύθηκαν οι παλαιοί Avengers και δεν υπήρχαν καθόλου Avengers. Και κάποια στιγμή ξαναμαζεύτηκαν διάφοροι και ξανάφτιαξαν την ομάδα των Avengers. Γι'αυτό και... New Avengers!
 28. Το δικό μου τεύχος είχε ένα μικρό σχίσιμο στη μέση των πρώτων δύο σελίδων (μάλλον και αυτό θα δημιουργήθηκε με την εκτύπωση). Ευτυχώς οι σελίδες του κόμικ δεν είχαν τίποτα.
 29. thor77

  ΖΑΓΚΟΡ

  Όχι είναι καινούρια. Και στην Ιταλία το 2019 εκδόθηκε.
 30. Γνωρίζει κανείς αν το επερχόμενο "Captain America εκτός χρόνου" είναι το ίδιο η περιλαμβάνει μέρος του εξαντλημενου Captain America " η αρχή" της Anubis ?
 31. @Kriton @Manitou Βρε θυμόμουν ότι κάπου την ήξερα και είχα διαβάσει ιστορίες αλλά ίσως βαρέθηκα πολύ πρωί με την δροσούλα να παιδέψω το μυαλό μου περισσότερο!!! Την Κορίνα θα την έβαζα αν δεν έπερνε μέρος στην πλοκή... Χρήστο μου φυσικά και έχω διαβάσει ιστορίες τους!!! Τα σχόλια σας επανέφεραν την μνήμη μου!!! Και μου άρεσαν πολύ κιόλας!!! Άμα αρχίσω να ξεχνάω από τώρα την έκατσα!!! Και δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας... Δύο χρόνια, 6 μήνες και 18 ημέρες... x2!!!
 32. To πήρα σήμερα αλλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω, αυτή η ιστορία έχει ξαναδημοσιευτεί σε παλαιότερο τεύχος?
 33. Δεν έχω κάνει καμία αγορά από το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά οι τιμές που βλέπω για τα τεύχη της εφημερίδας είναι χώμα... Φαντάζομαι σύντομα θα μπει και το Endgame#2 και αργότερα το #3. Στη θέση σου θα έπαιρνα και τα 3 του Θανάτου της Οικογένειας http://www.paper-bookland.gr/books.asp?action=search
 34. @Kriton Λίγη βοήθεια παρικαλώ με την αρκούδα και τον δασοφύλακα στο βάθος του πρώτου καρέ της σελίδας 100 στο τελευταίο Ντόναλντ; Αν δεν απατώμαι πρέπει να είναι αναφορά σε κινούμενο σχέδιο.Όπου η αρκούδα κάνει διάφορα και ο δασοφύλακας την κυνηγάει. Για αυτό και εδώ φαίνεται ότι την επιπλήτει. Η μόνη άλλη αρκούδα που ξέρω (πέρα από τον Μπαλού) είναι μία φιλική και πεινασμένη που επισκεπτόταν το αγρόκτημα της Ελβίρας. Οποιαδήποτε πληροφορία για το δίδυμο ευπρόσδεκτη!!!
 35. Στο Jemma το Inifinty Saga της ίδιας σειράς το είχα αγοράσει 12 ευρώ το τομάκι, ενώ σε Amazon/Ebay βρίσκεις κάποια τομάκια της ίδιας πάντα συλλογής, από 4 ευρώ, πάντα στα αγγλικά. Αν τα Public τα χρεώνουν τόσο κρίμα για όποιον δεν γνωρίζει και δώσει τόσα λεφτά.
 36. Σήμερα πείρα τον τρίτο τόμο, η αλήθεια είναι ότι δεν τον βρήκα εύκολα τα περισσότερα περίπτερα είχαν μόνο κανα δύο IRON MAN και εκεί τελικά που το βρήκα είχε τρία AVENGERS και δύο IRON MAN όπου στα AVENGERS το χαρτόνι πάνω εκεί που γράφει την τιμή ήταν διπλωμένο προς τα πίσω (στα IRON MAN όχι). Ήθελε να κρύψει την τιμή; Ή ίσως να ήταν τυχαίο.
 37. Eγώ πάντως εξακολουθώ να μην έχω δει διαφήμιση το 3ο τεύχος. Τα δύο πρώτα τα έβλεπα πολύ συχνά, το Spiderman ειδικά όλη την ώρα. Μάλλον τις μειώσαν. Όσον αφορά τους New Avengers έλεγα να μην το πάρω αλλά αρχίσατε να με ψήνετε. Έχω κάνει πολλές αγορές τον τελευταίο μήνα κι έλεγα να βάλω ένα φρένο. Αφήστε που δεν μου πολυαρέσουν τα υπερηρωικά που μπλέκονται πολλοί ήρωες. Αλήθεια γιατί New Avengers; Ποια η διαφορά με τους παλιούς; Αυτά με το multiverse της Marvel και το Crisis της DC μ΄έχουν μπερδέψει. Μπορεί κάποιος με λίγα λόγια να μου πει τι είναι;
 38. Καλό θα ναι. Θα το ξέρουμε και 6 βδομάδες πριν μην τα ψάχνουμε για διάβασμα και τα πάρουμε στα αγγλικά. Για Eternals σίγουρα μπορούν να βγάλουν του Gaiman πριν την ταινία.
 39. Το Red Son πάντα ήταν εκτός σειράς και αυτόνομο και είναι του γνωστού προβοκάτορα Millar. Βλέπω πάντως φίλε Λαζ πως τα καταπίνεις τα υπερηρωικά. Σε λίγο θα έχεις διαβάσει πιο πολλά και από εμένα που διαβάζω 35 χρόνια ... Και εμένα στην αρχή Superman και Spiderman ήταν οι αγαπημένοι μου ήρωες. Θυμάμαι 1992,1993 έφευγα από Σαλαμίνα ένα Σάββατο το μήνα να πάω Solaris να ξοδεψω όλο το χαρτζηλικι μου σε κομικσακια. Τα Superman μετά το Man of Steel του Wolfman, του Stern και του Μichelinie αλλά και των Ordway, Louise Simonson και Jurgens ήταν τότε τα αγαπημένα μου. H Μαρβελ τότε περνούσε κρίση μετα την φυγη του Shooter και εκτός από Iron Man (Byrne-Romita), Wolverine (Larry Hama), Fantastic Four (Simonson), Hulk (David) και Daredevil (Nocenti) δεν είχε πολλές επιλογές.
 40. Laz33

  SUPERMAN

  To καλύτερο μας το φύλαξε για το τέλος η σειρά. Η ιστορία Red Son τα σπάει Η βασική υπόθεση είναι αρκετά τολμηρή και εύκολα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια παρωδία(με την κακή έννοια) του σύμπαντος του Σούπερμαν. Ευτυχώς συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Οι πολλές ελευθερίες στο σενάριο, που δεν χρειαζόταν να βασιστεί στο continuity της DC, δημιούργησαν μια ιστορία άκρως ενδιαφέρουσα και με πολύ φαντασία. Σχεδόν όσα ξέρουμε απ΄το "κλασικό σύμπαν" ανατρέπονται. Δεν ξέρεις ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός. Κι εκεί που νομίζεις ότι κατάλαβες, έρχεται το τέλος και στ΄ανατρέπει όλα. Συστήνεται σε όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο στους φανς του ήρωα. Κάλλιστα θα μπορούσε να βγει σε graphic novel Ας κάνω και μια σειρά κατάταξης τις ιστορίες της σειράς απ΄την καλύτερη στη χειρότερη: Red Son Up, Up and Away Brainiac Angel Camelot Falls For Tomorrow Back in Action
 41. Παρασκευή και 13 έσκασε τελείως από το πουθενά μια απόπειρα της ιταλικής Hachette να μεταφράσει στα Ελληνικά την πολύτομη Official Marvel Graphic Novels Collection. Η σειρά περιέχει κάποιες από τις καλύτερες υπερηρωικές ιστορίες της Μάρβελ. Η πρωτότυπη ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011 και μέχρι τον Αύγουστο του 2019 έχει βγάλει 201 τόμους. (wiki) Σκληρό εξώφυλλο και ιλλουστρασιόν σελίδες όπως και στην πρωτότυπη. Στα καθ'ημάς σκοπεύουν να μεταφράσουν 60 τόμους. Η ράχη σχηματίζει σχέδιο του Gabrielle Dell'Otto. Ο πρώτος τόμος κοστίζει 3,99, ο δεύτερος θα κοστίζει 6,99 και οι υπόλοιποι 58 θα κοστίζουν 9,99. Η μετάφραση - σελιδοποίηση και επιμέλεια έκδοσης είναι από την Anubis. Κάθε έκδοση θα περιέχει επιπλέον υλικό (συνεντεύξεις, σχέδια κ.ο.κ.) Ο πρώτος τόμος είναι το Amazing Spider-Man Η Επιστροφή (Coming Home) που συλλέγει τα Amazing Spider-Man (Vol. 2) #30-35, σε σενάριο J. Michael Straczynski και σχέδιο John Romita Jr. Ο δεύτερος θα είναι το Iron Man Extremis. Την είδηση της κυκλοφορίας μας την μετέφερε τα άγρια μεσάνυχτα ο tsironick Κυκλοφόρησαν: 01. Amazing Spider-Man Η Επιστροφή - Coming Home - Amazing Spider-Man (Vol. 2) #30-35 - J. Michael Straczynski & John Romita Jr. - 2001 - goodreads 4,11 (12.642 ratings) - 13/9 02. Iron Man Extremis - Iron Man (Vol.4) #1-6 - Warren Ellis & Adi Granov - 2005 - gr 4,08 (11.491 r) - 27/9. Πρώτη αναφορά στο τόπικ εδώ 03. New Avengers Απόδραση - Breakout - The New Avengers (Vol. 1) #1-6 - Brian Michael Bendis & David Finch - 2005 - gr 4,03 (9.434 r) - 11/10. Πρώτη αναφορά στο τόπικ εδώ 04. Captain America Εκτός Χρόνου - Out of Time (aka Winter Soldier volume 1) - Captain America (Vol. 5) #1-7 - Ed Brubaker & Steve Epting - 2005 - gr 4,14 (9.036 r) - 25/10. Πρώτη αναφορά στο τόπικ εδώ. 05. Deadpool Ο Πόλεμος του Γουέιντ Γουίλσον - Wade Wilson's War - Deadpool: Wade Wilson’s War #1-4 & X-Men Origins: Deadpool - Duane Swierczynski & Jason Pearson - 2010 - gr 4,07 (1.474 r) - 8/11 06. X-Men Το Χάρισμα - Astonishing X-Men Gifted - Astonishing X-Men #1-6 - Joss Whedon & John Cassaday - 2004 - gr 4,17 (24.705r) - 22/11 07. Thor Αναγέννηση - Thor: Reborn - Thor (Vol. 3) #1-6 - J. Michael Straczynski & Olivier Coipel - 2007 - gr 4,13 (7.917r) - 6/12 08. Hulk Σιωπηλές Κραυγές - The Incredible Hulk: Silent Screams - The Incredible Hulk #370-377 - Peter David & Dale Keown - 1990 - gr 3,79 (334r) - 20/12 09. Guardians of the Galaxy Κοσμικοί Εκδικητές - Guardians of the Galaxy : Cosmic Avengers - Guardians of the Galaxy: Tomorrows Avengers #1 και Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #0.1 & 1-3 - Brian Michael Bendis & Steve McNiven & Yves Bigerel & Michael Avon Oeming & Sara Pichelli - 2013 - gr 3,88 (11.887r) - 3/1 10. Spider-Man Η Γέννηση του Βένομ - Spider-Man: Birth of Venom - The Amazing Spider-Man #252, 256-259 + 300, Web Of Spider-Man #1 και απόσπασμα από The Amazing Spider-Man #299 - Tom DeFalco & David Michelinie - 1984 - gr (hachette 200 pages edition) 3,73 (240r) gr (original 352 pages edition) 4,24 (4.012r) - 17/1 11. Captain America Στρατιώτης του Χειμώνα - Captain America: Winter Soldier - Captain America (Vol. 5) #8-9 and #11-14 - Ed Brubaker & Steve Epting - 2005 - gr 4,29 (4.787r) - 31/1 12. Fantastic Four Ασύλληπτη Παγίδα - Fantastic Four: Unthinkable - Fantastic Four (1998) #67–70, 500–502 - Mark Waid & Mike Wieringo - 2003 - gr 3,90 (406r) - 14/2 13. Wolverine - Wolverine - Wolverine (1982) #1-4, Uncanny X-Men (1963) #172-173 - Chris Claremont & Frank Miller - 1982 - gr 4,02 (7.696r) - 28/2 14. Daredevil Αναγέννηση - Daredevil: Born Again - Frank Miller & David Mazzucchelli - 1964 - gr 4,32 (9.858r) - 13/3 15. She-Hulk Μια Μοναδική Ηρωίδα - She-Hulk: Single Green Female - Dan Slott & Juan Bobillo & Paul Pelletier - 2004/05 - gr 4,08 (2.052r) - 27/3 16. Doctor Strange Άγνωστοι τόποι, άγνωστοι καιροί - Doctor Strange: A Nameless Land, A Timeless Time - Stan Lee & Steve Ditko - gr 3,43 (87r) - 10/4 17. The Incredible Hulk Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Πρώτο - The Incredible Hulk: Planet Hulk - Greg Pack & Carlo Pagulayan & Aaron Lopresti - 2006 - gr 4,25 (11.735r) - 24/4 18. Captain Britain Ένας παράλογος κόσμος - Captain Britain: A Crooked World - Alan Moore & Alan Davis - 1996 - gr 3,85 (1.130r) - 8/5 19. Avengers Μάχη στο χρόνο, Μέρος Πρώτο - Avengers: Forever, Part 1 - Kurt Busiek & Carlos Pacheco - 1998 - gr 3,19 (149r) - 22/5 20. The Amazing Spider-Man Το τελευταίο κυνήγι του Κρέιβεν - The Amazing Spider-Man: Kraven's Last Hunt - J. M. DeMatteis & Mike Zeck & Bob McLeod - 1963 - gr 4,28 (298r) - 5/6 21. The Incredible Hulk Πλανήτης Χαλκ, Μέρος Δεύτερο - The Incredible Hulk: Planet Hulk - Greg Pack & Carlo Pagulayan & Aaron Lopresti - 2006 - gr 4,16 (215r) - 19/6 Θα κυκλοφορήσουν: 22. New X-Men: Ε Όπως Εξάλειψη - New X-Men: E is for Extinction - Grant Morrison & Frank Quitely - 2001 - gr 4,06 (8.079r) - 3/7 Κριτική του κάθε τόμου σε αυτό εδώ το τόπικ. Γενική συζήτηση στο Κρυστάλλινη σφαίρα: GRAPHIC NOVELS ΤΗΣ MARVEL - Κουβεντούλα και προβλέψεις
 42. Εδώ λοιπόν φίλτατε Γιάνναρε φαίνεται το σφρίγος της νιότης σου. Από τις πιο αστείες ιστορίες των παλιών Μίκυ και Σούπερ Μίκυ είναι οι ιστορίες με τον Ναζιάρη και τον καημένο φύλακα. Υπέροχες φάτσες και απίθανες ιστορίες. Μιλάμε για τρελό γέλιο!
 43. Το Spider-Man το πήρε πολύς κόσμος γιατί η τιμή ήταν σκοτωμα. Με το Iron Man σίγουρα πολλοί ξενισαν και έδωσαν δυσκολότερα το εφτάρι. Ε και μετά οταν είδαν πως το Avengers πήγε στο δεκάρικο σίγουρα ήταν πολύ πιο μειωμένες οι πωλήσεις. Εδω μέχρι και η κοπελα στο περίπτερο σχολίασε πως το δεκάρικο ειναι too much.
 44. germanicus

  JUSTICE

  Εικαστικά είναι πανέμορφο. Έχει μέσα και τα έξτρα όπως: λογικά ναι. Γιατί 380/12=31,7 παραπάνω από τις 20κάτι σελίδες που έχει κάθε τυπικό αμερικάνικο.
 45. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία σχέση με τις ταινίες και τις σειρές. Για She-Hulk είναι νωρίς να πούμε κάτι, αλλά από Black Widow πιστεύω κάτι θα δούμε. Ίσως ένα δυο μήνες πριν (ή μετά) την ταινία της. Θα εκδώσει πιθανώς ο Άνουβις αυτόνομη εκδόση βιβλιοπωλείου τον ίδιο μήνα που κυκλοφορεί η ταινία, για να αυξήσει τις πωλήσεις του, ενώ με την Επίσημη Συλλογή θα δούμε κάτι με απόσταση μερικών μηνών.
 46. Το 1ο αφιέρωμα στον Αντώνη Βαβαγιάννη έγινε και φυσικά το ρεπορτάζ που σας υποσχέθηκα είναι εδώ Για την εκδήλωση ετοιμάστηκαν 100 αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν σε όλες τις γύρω περιοχές, στα Εξάρχεια, σε πανεπιστήμια (Καλών Τεχνών, Νομική, Δυτικό κ.λ.π.), καθώς και σε διάφορες σχολές σχεδίου. Από τις αρχές του μηνός, όλη η ΛΕΦΙΚ ντύθηκε με στριπάκια του Αντώνη. Μας έστειλε 20 έργα του τα οποία εκτυπώθηκαν σε prints αλλά έντυσαν και όλους τους τοίχους της ΛΕΦΙΚ. Η έκθεση θα παραμείνει ενεργή για όλο τον Οκτώβριο φυσικά και θα αντικατασταθούν στο τέλος του μήνα, από έργα του επόμενου καλλιτέχνη. Η προσέλευση άρχισε από νωρίς και γνωρίσαμε αρκετούς φανς του Αντώνη. Ο περισσότερος κόσμος κάθισε στη βεράντα καθώς ο καιρός ήταν υπέροχος. Κατά τις 9 έγινε μια μικρή παρουσίασή του (το βίντεο στο τέλος), όχι για να δείξουμε τη διαδρομή του αλλά για να τον τιμήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του. Σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ, ο Αντώνης, φιλικός και πρόσχαρος, υπέγραφε αντίτυπα/prints και συνομιλούσε με όλους. Δεν παρέλειψε να κάτσει σε όλες τις παρέες και ήταν φανερή η αμηχανία που ένοιωθε όταν του έλεγαν καλά λόγια ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Αντώνη Βαβαγιάννη για την τιμή που μας έκανες ! Κουραφελκιθρα.mp4
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.