Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΡΚΑΣ - "Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων"


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94408
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

ΑΡΚΑΣ

 

"Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων"

 

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

 

 

2ος χρόνος

 

 

Θέατρο Σημείο

 

 

Από 5 Οκτωβρίου 2017
 
αφίσα.jpg

 

 

Γιαγιά Ιουλία

 

 

«Τα έχω 400! 

 

 

Η φίλη μου η Ελπινίκη είναι δέκα χρόνια μικρότερη μου 

 

 

και δε θυμάται ούτε το όνομα του άντρα της.»

 

 

Στέλλα

 

 

«Αλτσχάιμερ;»

 

 

Γιαγιά Ιουλία

 

 

«Οχι, Χαρίλαος»

 

 

 

 

Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις sold out εμφανίσεις τους, ξεπηδούν για 2η χρονιά μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ανεβαίνουν από τις 5 Οκτωβρίου στο θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά. Η "Ζωή Μετά", ο "Ισοβίτης", οι «Χαμηλές Πτήσεις», ο "Καστράτο", το "Μαλλί με Μαλλί" πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», που  θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

 

 

 

Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το "τέρας" που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ' ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

 

 

 

Στη «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

 

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

 

 

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

 

 

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης 

 

 

Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου

 

 

Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς - Μαρία Κακάρογλου

 

 

Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

 

 

Φωτισμοί: Anti Steve

 

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: 'Ελενα Τυρέα

 

 

Γραφιστική Επιμέλεια/ Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Αποστολοπούλου

 

 

 

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

 

 

Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαΐδης

 

 

 
Με τους: Δημήτρη Αγορά, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξη Βιδαλάκη, Δημήτρη Κανέλλο, Στέφανο Κοσμίδη, Μαρία Μπαλούτσου, Χαρά Τσιτομενέα

 

 

 
Μέρες και ώρες παραστάσεων

 

 

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15

 

 

Κυριακή στις 18:15

 

 

 

 

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

 

 

Τιμές Εισιτηρίων

 

 

Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ

 

 

Μειωμένο: 12,00 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ)

 

 

Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ

 

 

Ατέλειες: 5,00 ευρώ

 

 

 

ΠΡΟΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

 

 

αγοράστε τα εισιτήριά σας στην εκπτωτική τιμή προπώλησης: 12€

 

 

 

 

 

FB: Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων/ΑΡΚΑΣ

 

 

 

Παραγωγή

 

 

κινητήρας

 

 

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη | 

 

 

Τηλ: 2109248328 | www.kinitiras.com

 

 

Email: info@kinitiras.com FB: Kinitiras

 

 

 

 

 

 

 

 

:beer:

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Αγορά, σκηνοθέτη των κόμικς του Αρκά

της Ασπασίας Κακολύρη, www.ert.gr

4 Οκτωβρίου 2017

 

22119235_10214197405118992_312502637_n-1021x580.jpg

 

Οι αγαπημένοι ήρωες του ΑΡΚΑ ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς, «ζωντανεύουν» και από τις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου Σημείο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά, ο οποίος μιλάει στη «Ραδιοτηλεόραση» για την παράσταση “Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων” και για το τολμηρό εγχείρημα της μεταφοράς στη θεατρική σκηνή των χαρακτήρων του σκιτσογράφου.

 

Συνέντευξη στην Ασπασία Κακολύρη

 

Η «Ζωή Μετά», ο «Ισοβίτης», οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο «Καστράτο», το «Μαλλί με Μαλλί» είναι οι πρωταγωνιστές στην παράσταση, που φιλοδοξεί να «φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου». Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το «τέρας» που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρομερό ποντικό Μοντεχρήστο,ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετάυπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

 

01.jpg

 

- Δίνετε «ζωή» στους ήρωες του ΑΡΚΑ, στην παράσταση “Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων”, στην οποία έχετε αναλάβει τη σκηνοθεσία, τη διασκευή σεναρίου και συμμετέχετε ως ηθοποιός. Ένα τολμηρό και πρωτότυπο εγχείρημα. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην υλοποίησή του;

 

H μεγαλύτερη δυσκολία σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν να κάνεις θέατρο με ιστορίες που δεν είναι γραμμένες για θέατρο! Στα κόμικς, και ειδικά στα κόμικς του ΑΡΚΑ, ένα καρέ και δύο ατάκες είναι μια ιστορία ολόκληρη από μόνα τους! Είναι αρκετά για να δημιουργήσουν την αίσθηση της πληρότητας! Η σκηνή απαιτεί χρόνο θεατρικά δομημένο, με αρχή, μέση και τέλος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ιδρώτα που έχυσα, όταν προσπαθούσα να εξηγήσω στον δημιουργό πώς μπορούν να παντρευτούν δυο τέχνες τόσο διαφορετικές. Κατά βάθος, ούτε εγώ το ήξερα. Διαίσθηση είχα μόνο, και αυτή η διαίσθηση -με τη βοήθεια των συνεργατών μου- μετατράπηκε σε πραγμάτωση!

 

02.jpg

 

- Γιατί επιλέξατε τις συγκεκριμένες ιστορίες και αυτούς τους ήρωες και ποια είναι η δική σας προσέγγιση; Επιδιώξατε να μείνετε όσο κοντά γίνεται στους χαρακτήρες του ΑΡΚΑ ή θελήσατε να δώσετε τη δική σας οπτική;

 

Αυτή την ερώτηση μου την κάνουν συχνά! Όπως και γιατί δεν έβαλα τον κόκορα, τους συνομήλικους, τη Θέκλα και όποιον ήρωα αγαπάει ο καθένας. Μα, ο ΑΡΚΑΣ είναι ανεξάντλητος! 30 χρόνια ιστορία… Δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι στον συμπιεσμένο χρόνο μιας θεατρικής παράστασης. Επέλεξα κατ’ αρχάς τους δικούς μου αγαπημένους, και δεύτερο και κυριότερο, τις ιστορίες εκείνες που το υλικό τους ήταν εύπλαστο στη θεατρική διασκευή. Οι χαρακτήρες του ΑΡΚΑ σχολιάζουν την καθημερινότητα με τρόπο μοναδικό! Οι ατάκες τους χτυπούν στο ψαχνό! Και από τη στιγμή που ο δημιουργός τους μας εμπιστεύτηκε, δεν επιδιώξαμε τίποτα περισσότερο από το να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα του!

 

03.jpg

 

- Η δημοφιλία των ιστοριών και των ηρώων του ΑΡΚΑ ήταν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στη διαχείριση του έργου και στη μεταφορά του στη θεατρική σκηνή;

 

Ήταν και είναι δίκοπο μαχαίρι! Ο κόσμος αγάπησε τους ήρωες του ΑΡΚΑ έτσι όπως ακριβώς είναι… σκίτσα! Και ξαφνικά η φωνή τους δεν είναι γραπτός λόγος πια! Έχει ήχο, απέκτησαν κίνηση, χορεύουν! Η μεγάλη μου αγωνία ήταν και είναι πώς θα δεχθούν οι θαυμαστές του ΑΡΚΑ τους ήρωες-ζώα έτσι όπως εμφανίζονται στη σκηνή. Ο σκιτσογράφος έδωσε στα ζώα του ανθρώπινη υπόσταση! Εμείς κάνουμε τη διαδρομή αντίθετα. Από την ανθρώπινή τους υπόσταση, προσεγγίζουμε τη ζωική. Κάπου στη μέση ανταμώνουμε και το αποτέλεσμα είναι στην κρίση του κοινού!

 

04.jpg

 

- Ο κόσμος πώς αντιδρά; Πώς υποδέχεται την παράσταση;

 

Ο κόσμος πάντως, έχει, δεν έχει διαβάσει ΑΡΚΑ, γελάει και γελάει πολύ! Αρκετοί λένε τις ατάκες πριν από μας και πάλι γελάνε! Αυτό που εγώ αγαπώ, όμως, είναι ότι βλέπω στο θέατρο πολλές οικογένειες και αυτό δεν συμβαίνει συχνά πια! Ο ΑΡΚΑΣ ενώνει όλες τις ηλικίες!

 

- Ποιες είναι οι βασικές οδηγίες, οι κατευθύνσεις που δώσατε στους ηθοποιούς ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ρόλου τους;

 

Το ευτύχημα είναι ότι δεν χρειάστηκε να δώσω και πολλές οδηγίες στους ηθοποιούς μου! Ισως εκείνοι με το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την παράσταση να μου άνοιξαν καλύτερους δρόμους από αυτούς που εγώ είχα φανταστεί! Από την αρχή συμφωνήσαμε σ’ ένα πράγμα. Το κείμενο του ΑΡΚΑ δεν το «παίζουμε», το αφήνουμε να λειτουργήσει! Δεν εκβιάζουμε το αστείο. Υπηρετούμε την κατάσταση που δημιουργεί «αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» του σκιτσογράφου! Και εκείνοι απλά το έκαναν! Δεν χρειάστηκαν μαθήματα υποκριτικής από εμένα. Είναι όλοι τους έμπειροι ηθοποιοί και πάνω απ’ όλα έξυπνοι, άντε και όμορφοι… τα καλύτερα παιδιά… ε ναι, είναι και φίλοι μου και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που έκαναν την ιδέα μου πραγματικότητα! Και, βέβαια, η χορογράφος μου, η ενδυματολόγος μου, η βοηθός μου και ο φωτιστής μου (ο δεύτερος της παρέας που έχει ψευδώνυμο)! Α! το πιο σημαντικό! Οι μαθητές μου, οι ερασιτέχνες μου, οι γονείς και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Βούλας! Αυτοί ήταν οι πρώτοι διδάξαντες! Γι’ αυτούς και από αυτούς ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια. Και να που σε λίγες ημέρες βγαίνει και το βιβλίο από τις εκδόσεις ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ! Είναι πραγματικά ένα υπέροχο ταξίδι!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.