Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sing [ Τραγούδα! ] (2016)


Θρηνωδός

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55520
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3424 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Ιλουμινέισον, Ιλουμινέισον, Ιλουμινέισοοοοοοον! 

 

sing.jpg

 

Έχουμε δει ανθρώπους να τραγουδάνε σε μιούζικαλ, έχουμε δει ανθρώπους να τραγουδάνε σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς της κακιάς ώρας, ευκαιρία να το δούμε και σε animated μορφή. Το 2014 οι Janet Healy και Chris Meledandri σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να ενσωματώσουν τους διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού που έχουν απασχολήσει το τηλεοπτικό κοινό των περισσότερων χωρών στην μία ή την άλλη μορφή (Fame Story, Idol, The Voice) σε σενάριο για ταινία κινουμένων σχεδίων, η Illumination Entertainment τους στήριξε και στις 21 του περασμένου Δεκέμβρη η ταινία άνοιξε στις Η.Π.Α.

 

 

Δοκιμάζοντας την πλέον δοκιμασμένη ανθρωπομορφική συνταγή που έχει ξαναέρθει στην μόδα τελευταία με το Zootopia και το Secret Life of Pets, το Sing διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου τα ζώα συνυπάρχουν σε οργανωμένες κοινωνίες ίδιες με των ανθρώπων, χωρίς βέβαια να ξεφεύγουν από τα στερεοτυπικά κλισέ - η γουρουνίτσα είναι stay-at-home μαμά με 20κάτι παιδιά, η σκατζοχοιρίνα είναι το ατίθασο νιάτο που ακούει μέταλ και έχει άγριο χαρακτήρα που παραπέμπει στα αγκάθια του σώματός της, η Ελεφαντίνα είναι μια κοινωνικά αμήχανη φιγούρα που έχει θέμα με το μέγεθός της, ο γορίλας είναι μέλος συμμορίας διαρρηκτών κ.ο.κ. Αυτοί και διάφοροι άλλοι παίρνουν μέρος σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού με δυσανάλογα μεγάλο χρηματικό έπαθλο που οργανώνεται από ένα κοάλα ατζέντη ως η τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει τα περασμένα μεγαλεία στο παρακμάζον θέατρό του και να δώσει πνοή στα δεκάδες χρέη του. 

 

sing2.jpgsing4.jpg

 

Η αλήθεια είναι ότι αμυδρά θυμάμαι ένα άρθρο κάπου λίγο πριν βγει, που έκραζε την ταινία ως μια ακόμα προσπάθεια για προώθηση της ποπ Αμερικάνικης μουσικής με κύριο σκοπό την έμμεση διαφήμιση συγκεκριμένων ονομάτων. Όντως η ταινία περιέχει γνωστά κομμάτια από διάφορους νέους και παλιούς (πιάνει μέχρι και Leonard Cohen, Freddie Mercury, David Bowie, Elton John) αλλά α) δεν νομίζω ότι η ταινία είναι αυτή που θα κάνει περισσότερο γνωστά ονόματα τύπου Taylor Swift και β) θα συμφωνούσα με την κριτική αν τα singing parts των ρόλων τα έκαναν οι κανονικοί τραγουδιστές, αλλά κυρίως τα κάνουν οι voice actors με κάποιους έξτρα που αναφέρονται ως "additional voices". Δεν ξέρω κατά πόσο συμμετείχαν, αλλά δεν είχα ιδέα ότι ηθοποιοί τύπου Witherspoon και McConaughey μπορούσαν να τραγουδήσουν τόσο καλά. Όσο για την Scarlet..υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να κάνεις καλά;  :choco:

 

sing3.jpgsing5.jpg

 

Το Sing είναι η δεύτερη ταινία της Illumination στο 2016 μετά το Secret Life of Pets, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εταιρία βγάζει δύο φιλμ σε μια χρονιά. Ήδη άρχισε να ετοιμάζεται το sequel με εκτιμώμενη κυκλοφορία κάπου στο 2020, λογικότατο μετά τα - 8 φορές παραπάνω από το μπάζετ - κέρδη που απέφερε. 

 

axx.jpg

Αχ.

 

Χαζοταινιούλα για να περάσεις την ώρα σου, τίποτα παραπάνω. Όπως η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω. Κλασικό underdog στόρι που ο κατατρεγμένος και καταπιεσμένος κρύβει μεγάλες δυνατότητες και ταλέντο, κλασική ιστορία "όσο σκ@τένια και να είναι η ζωή σου, πάντα μπορείς να ξεφύγεις και να κάνεις αυτό που θέλεις" #not. Για να τραγουδάνε τα παιδιά μαζί είναι καλό, για να το πάρετε στα σοβαρά, όχι. :) Εκεί που έφερε πλέον τον μεταλο-σκατζόχοιρο στην  ποπ νόρμα γιατί "έτσι θα την αποδέχονταν καλύτερα", με έχασε οριστικά. Αν ακόμα η κοινωνία τους δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί κάτι που όλος ο υπόλοιπος πλανήτης σχεδόν έχει ξεπεράσει, βράστα χαράλαμπε. :D

 

 

Στην Ελληνική μεταγλώττιση σύμφωνα με το greektoons.org  συμμετέχουν τα παρακάτω ονόματα:

 

Buster Moon: Θέμης Γεωργαντάς
Rosita: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Ash: Ντορίνα Θεοχαρίδου
Eddie: Ντένης Μακρής
Meena: Τζωρτζίνα Λιώση
Johnny: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Mike: Χρήστος Θάνος
Gunter: Γιάννης Χατζηγεωργίου
Δεσποινίς Crawly: Σπύρος Μπιμπίλας
Μεγάλος Μπαμπάς: Κώστας Τερζάκης
Παππούς Μίνας: Γιάννης Στεφόπουλος
Γιαγιά Μίνας: Γιώτα Μηλίτση
Μαμά Μίνας: Βίνα Παπαδοπούλου
Norman: Άγγελος Λιάγκος
Caspar: Μελίνα Χατζηγεωργίου
Lance: Ακίνδυνος Γκίκας
Harry: Πέτρος Δαμουλής
Συμμετέχουν: Βαγγέλης Ρόκκος, Αργύρης Κανδήλης

 

wiki

imdb

trivia

 

 

[imdb=tt3470600]

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.