Μετάβαση στο περιεχόμενο

TO GC ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ ΤΟΥ 2016 Απολογισμός


leonidio

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  12189
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  848
  • Content Count:  3050
  • Reputation:   41683
  • Achievement Points:  3061
  • Days Won:  28
  • With Us For:  5158 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Η πρώτη ψηφοφορία μεταξύ των μελών του φόρουμ μας για την ανάδειξη των καλύτερων εκδόσεων κόμικς και σχετικών με κόμικς για τη χρονιά που μας πέρασε, έληξε πριν από λίγες ώρες.

 

Είναι λοιπόν η στιγμή να ανακηρύξουμε τους νικητές και να δούμε λίγο πώς κύλησαν οι ψηφοφορίες. :)

 

Στην πρώτη κατηγορία (Καλύτερο ελληνικό άλμπουμ αυτοτελές ή όχι), ο μεγάλος νικητής ήταν - αναμενόμενα - ο Ερωτόκριτος του Βιντσέντζου Κορνάρου, που αναμφισβήτητα σημάδεψε το 2016, όσον αφορά στα ελληνικά άλμπουμ και συγκέντρωσε το 40% των ψήφων σε αυτήν την κατηγορία, αφήνοντας πολύ πίσω του το δεύτερο άλμπουμ, Αμανίτα Μουσκάρια.

Σε αυτήν την κατηγορία, ψήφισαν 69 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 60.

Ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν τον Ερωτόκριτο, ήμουν κι εγώ, επειδή από όλες τις εκδόσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας ήταν αυτή που σημάδεψε τη χρονιά που μας πέρασε. :)

 

Στη δεύτερη κατηγορία (Αυτοτελείς Μεταφρασμένες Εκδόσεις) έγινε μια πάρα πολύ σκληρή μάχη ανάμεσα στο Mezolitth - Όνειρα και Εφιάλτες στην Εποχή του Λίθου και στο Ποιος Σκότωσε τον Λούκυ Λουκ με τελικό νικητή το πρώτο με 21 ψήφους έναντι 20. Είναι ενδιαφέρον ότι και οι δύο αυτές εκδόσεις βγήκαν το Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση στα μέλη του φόρουμ μας. Οι δε υπόλοιπες εκδόσεις έμειναν πολύ πίσω από αυτές τις δύο με το Ο Αστερίξ και ο Πάπυρος του Καίσαρα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. :)

Σε αυτήν την κατηγορία, ψήφισαν 85 μέλη, τα περισσότερα από κάθε άλλη κατηγορία, και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 76.

Κι εγώ ψήφισα το Mezolith, επειδή θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικό κόμικ και εξαιρετική έκδοση και έκανε τη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. :)

 

Στην τρίτη κατηγορία (Καλύτερη Αυτοέκδοση) είχαμε επίσης ντέρμπι μεταξύ των ΚΟΜΙΞ WIK! FANZINE και του Η Δανάη στο Στόμα του Λύκου με τελικό νικητή το πρώτο με 15 ψήφους έναντι 14. Αυτές οι δύο αυτοεκδόσεις, άφησαν όλες τις υπόλοιπες πολύ πίσω τους και φάνηκε ότι θα μονομαχήσουν για την πρωτιά, από την προκριματική κιόλας φάση. Πιστεύω ότι η τελική επικράτηση του ΚΟΜΙΞ ήταν αναμενόμενη, αφού είναι μια δουλειά φτιαγμένη με μεράκι και απευθύνεται και σε ένα δυνητικά μεγαλύτερο κοινό, από ό,τι οι υπόλοιπες αυτοεκδόσεις.

Σε αυτήν την κατηγορία, ψήφισαν 74 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 60. Είναι εντυπωσιακό το ότι ο αριθμός των μελών που ψήφισαν για την καλύτερη αυτοέκδοση ήταν ίσος με τον αριθμό των μελών που ψήφισαν για το Καλύτερο Ελληνικό άλμπουμ. Ίσως αυτό δείχνει πόσο δημοφιλείς είναι οι αυτοεκδόσεις στο φόρουμ μας ή πόση δυσπιστία υπάρχει απέναντι στα "επίσημα" ελληνικά άλμπουμ ή ίσως και τα δύο. :)

Εδώ εγώ ψήφισα την Αλληγορία, Μου άρεσαν πολύ όλες οι αυτοεκδόσεις που είχα διαβάσει από τη τελική εννιάδα, αλλά η Αλληγορία είχε το κάτι παραπάνω, που με εντυπωσίασε. :) Δυστυχώς, δεν έχω διαβάσει τη Δανάη, κάτι που θα επιδιώξω να διορθώσω σύντομα. :)

 

Η τέταρτη κατηγορία (Καλύτερη LImited Series) σημαδεύτηκε από την άνετη επικράτηση του Star Wars, που γαι μένα ήταν μια κάποια έκπληξη, αφού περίμενα να επικρατήσει κάποιο υπερηρωικό ή το Μπλεκ, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η έκδοση της κλασικής ταινίας συγκίνησε πολύ κόσμο και μέσω της εφημερίδας έφτασε σε πολλά σπίτια. :) Προσωπικά, με εξέπληξε ακόμα περισσότερο η σχετικά καλή (συγκριτικά) πορεία του Σέρλοκ Χολμς, που ισοψήφησε στη δεύτερη θέση ξεπερνώντας πολύ πιο διαφημισμένες εκδόσεις. 

Σε αυτή την κατηγορία ψήφισαν 74 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 63. Μου έκανε αρνητική εντύπωση οι 17 ψήφοι που πήρε η επιλογή "Κανένα από αυτά", αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία υπήρχε ένα σημαντικό εύρος επιλογών για όλα σχεδόν τα γούστα.

Η δική μου ψήφος πήγε στο Batman Europa, του οποίου οι πολιτιστικές αναφορές και η όλη σύλληψη με εντυπωσίασαν. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο κόμικ βρήκε μόνο τη δική μου ψήφο. :P. Αν δεν υπήρχε αυτό, θα ψήφιζα το Παιχνίδι του Στέμματος, το οποίο με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. :)

 

Η πέμπτη κατηγορία (Καλύτερη Σειρά) επιφύλασσε και την πιο άνετη επικράτηση από όλες, αφού Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΤΙΣΝΕΫ, επικράτησε έχοντας τριπλάσιους ψήφους από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή. Απολύτως αναμενόμενη και δίκαια επικράτηση, για ένα πολύ σημαντικό εκδοτικό επίτευγμα, που μέσω της εφημερίδας, έφτασε σε πάρα πολλά σπίτια. Μου προξένησε έκπληξη, που δεν πήγαν καλά οι εκδόσεις του Ανεμοδουρά (περίμενα έστω μια από αυτές να έχει διψήφιο αριθμό ψήφων), αλλά ο τυφώνας Καρλ Μπαρκς τα σάρωσε όλα στο διάβα του.  :lol:

Σε αυτή την κατηγορία ψήφισαν 74 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 63. Λίγοι ψήφοι, τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς λογικά αγοράζουμε μια ελληνική σειρά.

Σέβομαι απόλυτα την εκδοτική προσπάθεια της Βιβλιοθήκης Ντίσνεϋ, αλλά ψήφισα τη Συλλογή DC Comics από το Έθνος της Κυριακής, η οποία βρίσκεται πολύ πλησιέστερα στα δικά μου γούστα. :) . Προφανώς τα γούστα μου τα συμμερίζονται και κάποιοι ακόμα και τελικά η συγκεκριμένη έκδοση κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

 

Η επόμενη κατηγορία (Καλύτερη Ανθολογία) δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη. Ήταν αναμενόμενο το ότι Το Πιο Κρύο Καλοκαίρι επικράτησε, αφού, όπως έγραψε και ο totally_wired, έχει πολλά χαρακτηριστικά που δεν έχουν τα άλλα, αλλά και επειδή το περιεχόμενό του ευαισθητοποίησε πολλούς. Για να είμαι δίκαιος, πιστεύω ότι συνέβαλε και η δωρεάν διάθεση στο να προσεγγίσει πολλούς αναγνώστες. Το The Very Close Circle πάλεψε, αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

Σε αυτή την κατηγορία ψήφισαν 74 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 63. Δυστυχώς, η επιλογή "Κανένα από αυτά", πήρε δυσανάλογα πολλούς ψήφους (25 τελικά). :(

Εγώ ήμουν ένας από αυτούς που έριξαν την ψήφο τους στο Πιο Κρύο Καλοκαίρι. :)

 

Στην έβδομη κατηγορία (Καλύτερη Επανέκδοση) είχαμε την τελικά άνετη επικράτηση του Elysium Online. Πραγματικά, περίμενα να επικρατήσουν Οι Επίγονοι του Καρλ Μπαρκς, αλλά τελικά, η πολύ ωραία επανέκδοση του κόμικ του Κυριαζή, συγκίνησε - δικαίως - πολύ περισσότερους. 

Σε αυτή την κατηγορία ψήφισαν 65 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 56. 

Ψήφισα τους Επίγονους, επειδή ήταν η μοναδική επανέκδοση που αγόρασα, αφού σχεδόν όλα τα υπόλοιπα τα είχα από τις πρώτες εκδόσεις. :)

 

Η όγδοη κατηγορία (Καλύτερο Λαϊκό Ανάγνωσμα - Πρωτότυπο Υλικό ή Επανέκδοση) ήταν και η μεγαλύτερη απογοήτευση. :( Μόλις 19 μέλη ψήφισαν κάποιο ανάγνωσμα και οι ψήφοι στην κατηγορία "Κανένα από αυτά" ήταν 37, σχεδόν διπλάσιοι από το σύνολο των ψήφων που έπεσαν σε κάποια άλλη επιλογή. :( Κρίμα, αποδεικνύεται ότι αυτές οι εκδόσεις αφορούν πλέον πολύ λίγο κόσμο και αναρωτιέμαι αν θα έχουμε υποψήφιους του χρόνου σε αυτή την κατηγορία. :( Με αυτά και με εκείνα, τελικός νικητής ήταν η Άγρια Δύση με 7 ψήφους, που νομίζω ήταν και το μοναδικό ανάγνωσμα που περιείχε πρωτότυπο υλικό.

Ψήφισαν 74 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 56.

Ανήκω σε αυτούς που ψήφισαν "Κανένα από αυτά", αφού δεν είχα αγοράσει ή διαβάσει ούτε ένα. :(

 

Η ένατη κατηγορία ήταν το Καλύτερο Άλμπουμ Γελοιογραφιών. Είχαμε 10 υποψήφιες εκδόσεις και οι μισές άνηκαν στον ίδιο δημιουργό (Αρκά). Μοιραία, και ο νικητής ήταν μια δημιουργία από την πένα του και συγκεκριμένα, ο πολυσυζητημένος Προφήτης, κατά γενική ομολογία το πιο εύστοχο, το πιο καυστικό, το πιο αστείο και το καλύτερο από τα αλμπουμάκια τα οποία έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία δύο χρόνια. Από την άλλη, ήταν μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για εμένα, ότι η έκδοση αφιέρωμα στον αείμνηστο Γιάννη Καλαϊτζή 1963-2016 με τη ματιά του Γιάννη Καλαϊτζή συγκέντρωσε διψήφιο αριθμό ψήφων και βρέθηκε δεύτερο.

Σε αυτή την κατηγορία ψήφισαν 65 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 56. Οι 24 από τους 39 που ψήφισαν κάποια έκδοση, ψήφισαν κάποιο αλμπουμάκι του Αρκά (λογικό).

Ανάμεσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ, που ακολούθησα την πεπατημένη και ψήφισα Προφήτη. :) 

 

Η τελευταία κατηγορία ήταν το Καλύτερο Βιβλίο ή Μελέτη σχετικά με τα Κόμικς, που είχε και μακράν τις λιγότερες υποψηφιότητες - μόλις τρεις. Νικητής, απολύτως αναμενόμενα, και με μεγάλη διαφορά το βιβλίο Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά - Ανθολογία Ιστοριών, που διαβάστηκε από πολλούς, άρεσε σε πολλούς και απέδειξε ότι οι εκδόσεις του Ανεμοδουρά συγκινούν ακόμα έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό συμφορουμιτών μας. 

Σε αυτή την κατηγορία ψήφισαν 65 μέλη και οι έγκυροι ψήφοι ήταν 56.

Προσωπικά, αν και σέβομαι απόλυτα τη μεγάλη εκδοτική προσπάθεια που κατεβλήθη, για να εκδοθεί το συγκεκριμένο βιβλίο, προτίμησα το Η Αμφισβήτηση στα Κόμικ, το οποίο θεώρησα πιο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι έφερε κάτι πιο φρέσκο στην ελληνική βιβλιογραφία.

Εύχομαι να εκδίδονται βιβλία σχετικά με τα κόμικς και να συνεχίσουμε να έχουμε αυτήν την κατηγορία και σε μελλοντικές ψηφοφορίες. :) 

 

 

Κλείνοντας, ορισμένες παρατηρήσεις:

 

Όπως επισημαίνει ο germanicus, σε όλες τις ψηφοφορίες ψήφισαν συνολικά 132 διαφορετικά μέλη, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος.  :clap2: . Η ευχή όλων μας, είναι του χρόνου να ψηφίσουν ακόμα περισσότεροι, επειδή ως γνωστόν, όσο περισσότεροι συμμετέχουμε σε κάτι, τόσο περισσότερο κύρος δίνουμε στην προσπάθεια. Με πιο απλά λόγια: η ισχύς εν τη ενώσει. :) 

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να διαβάζουμε (όχι απαραίτητα να αγοράζουμε - οι καιροί είναι χαλεποί) περισσότερα κόμικς, για να είμαστε κι εμείς περισσότερο διαβασμένοι του χρόνου ;)

 

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία είχαν όλες οι εκδόσεις που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2016 και είχαν παρουσίαση στο φόρουμ. Δεν είμαστε σε θέση ούτε εμείς να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ποιες εκδόσεις κυκλοφόρησαν μέσα σε κάποια χρονιά, εκτός εάν γίνει παρουσίαση εδώ μέσα. αν λοιπόν, δεν είδατε κάποια έκδοση που διαβάσατε και σας άρεσε, θυμηθείτε την επόμενη φορά, που θα διαβάσετε κάτι, να κάνετε μια παρουσίαση, για να ενημερωθούμε και να την έχουμε υπόψη μας και εμείς. :) Ελπίζουμε να έρθει η μέρα που όλοι οι εκδοτικοί οίκοι ή/και οι δημιουργοί, οι οποίοι κυκλοφορούν κάποιο κόμικς να μας στέλνουν κάποιο αντίτυπο για τη βιβλιοθήκη της Λέσχης, έτσι ώστε να έχουμε κι εμείς μια ακόμα πληρέστερη εικόνα της εκδοτικής παραγωγής, αλλά δυστυχώς είμαστε ακόμα πολύ μακρυά από αυτή τη στιγμή.

 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με βοήθησαν πρακτικά και όχι μόνο στο στήσιμο των δημοσκοπήσεων. Οφείλω να προβώ και σε μια αναγκαία διάψευση σε κάτι που γράφτηκε: δεν ξέρω εάν είμαι μαιευτήρας ή απλή μαμμή  :lol: , αλλά την περισσότερη και ουσιαστικότερη δουλειά, χαμαλίκι ή όχι, την έκανε ο germanicus, τον οποίον και ευχαριστώ δημοσίως.  :cheers3:

 

Άντε, και του χρόνου με ακόμα περισσότερες υποψηφιότητες. :) Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε ότι αυτή είναι η ευχή όλων μας. :) 

  • Like 30
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12721
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  88
  • Content Count:  1922
  • Reputation:   17545
  • Achievement Points:  1922
  • Days Won:  10
  • With Us For:  5055 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Συγχαρητήρια στους νικητές, στους δημιουργούς και σκιτσογράφους.

Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η ψηφοφορία, στον leonidio, στον germanicus και σε όσους άλλους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα.

 

Επί της ουσίας τώρα :

 

Α' Κατηγορία : Ψήφισα το Αμανίτα Μουσκάρια, ως καλύτερο από αυτά που έχω διαβάσει. Όχι τόσο για την ιστορία, παρόλο που ήταν καλή, αλλά για το ωραίο σχέδιο του Πέτρου. Τον Ερωτόκριτο δεν τον έχω πάρει, αλλά μπαίνει στα υπόψη ενόψει Comicdom.

 

Β' Κατηγορία : Ψήφισα και εγώ το Mezolith, το οποίο θεωρώ ίσως και το καλύτερο μεταφρασμένο κόμικ των τελευταίων ετών. Συγκινητικό σενάριο και σχέδιο ταιριαστό, ίσως πολύ "digital" για τα γούστα μου, αλλά σίγουρα πολύ ωραίο. Συγχαρητήρια στον εκδότη για την επιλογή, ανυπομονώ για τον 2ο τόμο.

 

Γ' Κατηγορία : Εδώ δεν ψήφισα κανένα γιατί δεν είμαι φαν των αυτοεκδόσεων.

 

Δ' Κατηγορία : Ψήφισα το Σέρλοκ Χολμς γιατί είναι από τις καλές μεταφορές του ντετέκτιβ σε κόμικ, με έξυπνο σενάριο, αλλά και γιατί θέλω να βλέπω και άλλες εκδόσεις εκτός από υπερηρωικά ή/και νοσταλγικά. Το ίδιο πιστεύω και για τα Δράκουλας και James Bond.

 

Ε' Κατηγορία : Ψήφισα την Συλλογή DC γιατί βρίσκεται πιο κοντά στα γούστα μου από όλες τις υπόλοιπες επιλογές.

 

ΣΤ' Κατηγορία : Δεν έχω διαβάσει κάποιο από τα υποψήφια, για αυτό και δεν ψήφισα.

 

Ζ' Κατηγορία : Elysium Online γιατί είναι ένα επίπεδο παραπάνω από όλα τα άλλα.

 

Η' Κατηγορία : Μικρός Αρχηγός 839 για νοσταλγικούς λόγους.

 

Θ' Κατηγορία : Αρκάς και Προφήτης γιατί θίγει τον Νεοελληνάρα και γουστάρω.

 

Ι. Κατηγορία : Κανένα γιατί δεν τα έχω διαβάσει.

 

Αυτά και περιμένω τις δικές σας απόψεις.

  • Like 13
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30826
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Reputation:   11291
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  3314 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

@leonidio συγχαρητήρια για την οργάνωση του όλου project!  :cheers3:

 

Και μια ερώτηση: Όταν μιλάς για έγκυρες ψήφους, τι εννοείς;

  • Like 10
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  26001
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  97
  • Content Count:  7145
  • Reputation:   85704
  • Achievement Points:  7165
  • Days Won:  165
  • With Us For:  4205 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  57

@leonidio συγχαρητήρια για την οργάνωση του όλου project!  :cheers3:

 

Και μια ερώτηση: Όταν μιλάς για έγκυρες ψήφους, τι εννοείς;

Εννοεί τις πραγματικές ψήφους και οχι τα views.

Tο συστημα μετραει σαν ψήφο το αν κάποιος κλικάρει για να δει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας χωρίς να ψηφίσει.

Ετσι μπορεί σε μια δημοσκόπηση που δειχνει π.χ σύνολο ατόμων που ψήφισαν 80, οι πραγματικές ψήφοι να είναι π.χ  72 και να έχουν καταμετρηθεί και 8 ακόμα που απλά είδαν το τι ψήφισαν οι άλλοι χωρις αυτοί οι ίδιοι να έχουν ψηφίσει. :)

  • Like 13
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12967
  • Reputation:   94924
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ειλικρινά χαίρομαι που έλαβα μέρος σε μία τόσο μεγάλη και οργανωμένη δημοσκόπηση και θα ήθελα κι επίσημα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δημιούργησαν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και ιδιαίτερα στους leonidio και Germanicus...! :respect:

 

Μία τέτοια μεγάλη συμμετοχή (132 άτομα δεν τα λες και λίγα) δείχνει ότι δεν είμαστε απλά ένα φόρουμ ερασιτεχνικό...!Αντιθέτως είμαστε μία παρέα ατόμων που αγαπά και γνωρίζει βαθιά το αντικείμενο,έχει κρίση και δεν φοβάται να την δείξει και φυσικά έχει αναγάγει τα κόμικς σε κάτι περισσότερο από ένα απλό χόμπι...!Εύχομαι του χρόνου να επαναληφθεί μία παρόμοια προσπάθεια και να έχουμε περισσότερες συμμετοχές...!

 

Όσον αφορά τα βραβευθέντα κόμικς,μπορώ να πω ότι στην πλειοψηφία των κατηγοριών συμπίπτουν οι ψήφοι μου...!Έλαβα μέρος σε όλες τις κατηγορίες...! :yes: Με εξαίρεση 2-3 κατηγορίες που ψήφισα διαφορετικά,ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχω διαβάσει ακόμα αυτά που έλαβαν τελικά την πρώτη θέση...!Θα φροντίσω του χρόνου να είμαι πιο διαβασμένος...! :P

 

 

:beer:

  • Like 11
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25133
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  281
  • Content Count:  6399
  • Reputation:   63248
  • Achievement Points:  6463
  • Days Won:  42
  • With Us For:  4371 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Ούτε μία από τις επιλογές μου δεν ανέβηκε στο βάθρο!  :(

 

Ειδικά για την καλύτερη ανθολογία όπου κέρδισε το Πιο κρύο καλοκαίρι έναντι του TVCC βράζω στο ζουμί μου  :Ungry:

 

Άντε και του χρόνου!  :roll:

  • Like 11
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4236
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  153
  • Content Count:  1514
  • Reputation:   18103
  • Achievement Points:  2201
  • Days Won:  21
  • With Us For:  5993 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Να λοιπόν που έφτασε στο τέλος του κι αυτό...όλα τα καλά τελειώνουν κάποια στιγμή, έτσι δεν λένε? :angels: 

 

Αυτό που έχω να πω είναι ότι το χάρηκα για πολλούς λόγους..! :)  Δεν το είδα απλώς σαν άλλη μια δημοσκόπηση ή σαν τυπική ψηφοφορία, όπου υπάρχουν νικητές και ηττημένοι...Λογικό κι αναμενόμενο ότι κάποια θα έβγαιναν πρώτα και κάποια τελευταία. Δεν είναι όμως αυτή η ουσία, κατά την ταπεινή μου άποψη!  :)  Νικητές πιστεύω ότι είναι ΟΛΑ τα κόμικς και βιβλία που συμμετείχαν σε όλο αυτό, και μαζί μ' αυτά οι δημιουργοί τους με τους εκδότες τους! Δεν περίμενα ότι είχαν βγει τόσα πολλά πράγματα μέσα στο 2016!  :wow:  Οι εποχές είναι δύσκολες αλλά - κόντρα σε αυτό - οι εκπρόσωποι της 9ης τέχνης συνεχίζουν πεισματικά να βγαίνουν και να μας ψυχαγωγούν! Και πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που συμβαίνει αυτό και να μη "μιζεριάζουμε" με ό,τι δεν μας αρέσει. Υπάρχουν πράγματα για όλα τα γούστα, για να διαβάζουμε όλοι μας από κάτι και να το απολαμβάνουμε! :alex:

 

Προσπάθησα λοιπόν να το δω περισσότερο σαν μια καλή ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε και διαπίστωσα ότι αρκετές κυκλοφορίες δεν τις είχα προσέξει ιδιαίτερα! Άλλες πάλι μου ξέφυγαν τελείως..! :oops: Οπότε, έστω και καθυστερημένα, κάποια από αυτά θα τα τιμήσω δεόντως, προσεχώς!  :gnews:  

 

Και ο αριθμός ατόμων που ψήφισαν ήταν εντυπωσιακός και εύχομαι στο επόμενο να είναι ακόμα περισσότεροι! :valt:

 

Να ευχαριστήσω, τέλος, τους leonidio και germ που ετοίμασαν το μεγαλύτερο κομμάτι του εγχειρήματος, αλλά και όλους όσους τους βοήθησαν ώστε να φτιαχτεί αυτή η τιτάνια δουλειά! :respect:

 

Να ΄μαστε καλά και του χρόνου! :beer:

 

 

  • Like 11
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30061
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Reputation:   53908
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  3651 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Μ' αρέσουν πολύ οι ψηφοφορίες (και οι λίστες), γιατί θεωρώ ότι είναι καλές για να μαθαίνει κάποιος κόμικς που αγνοούσε. Κι αυτή, μιας και ήταν και η πρώτη απόπειρα στο φόρουμ, μου τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον. Τι ψήφισα:

  • Αμανίτα Μουσκάρια: όχι απλά το αγαπημένο μου ελληνικό της χρονιάς που πέρασε, ίσως μέσα στο διαχρονικό μου top 10 ελληνικών κόμικς. Ο Ερωτόκριτος δε μου έκανε τόσο κλικ, αλλά κατανοώ απόλυτα το γιατί βγήκε και σίγουρα αποτελεί ένα έργο που ήδη έγινε σημείο αναφοράς για την εγχώρια σκηνή.
  • Ποιος Σκότωσε τον Λούκυ Λουκ: μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και το γουστάρω πολύ. Όπως και από πάνω, το Mezolith το έβαλα μερικά κλικ παραπάνω, αλλά επίσης είναι εξαιρετική έκδοση και χάρηκα με τη (μη αναμενόμενη για εμένα) ανατροπή και νίκη του. :)
  • Η Δανάη στο Στόμα του Λύκου: μου αρέσει το στυλ της Σιαδώρας και παρότι μου άρεσε κάπως λιγότερο απ' όσο περίμενα, ήταν το αγαπημένο μου φανζίν του 2016. Το Κομιξ Wiki Fanzine δεν το έχω διαβάσει και πιθανώς να μην το διαβάσω ποτέ. Αλλά δίνω πολλά :respect: στα παιδιά που το έκαναν, γιατί έβαλαν την αγάπη τους στο χαρτί. Μεράκι για τα κόμικς το λέω αυτό και το σέβομαι απόλυτα. :)
  • Καμία από αυτές: δεν είχα διαβάσει καμία, καμία δεν είναι του γούστου μου.
  • Το ίδιο και το αυτό. :P
  • Ρίγη 5: μόνο αυτό είχα διαβάσει.  :ftsgr:
  • Elysium Online: εξαιρετικό κόμικ, εξαιρετικό έκδοση. Το ότι βγήκε τόσο άνετα σε μια κατηγορία που είχε τρεις δυνατές υποψηφιότητες (Intra Muros, Αρκάς και Επίγονοι) δείχνει την αξία του. :)
  • Κανένα από αυτά: δεν διαβάζω τέτοιου είδους πράγματα.
  • Με τη Ματιά του Γιάννη Καλαϊτζή: γιατί είναι Καλαϊτζής. Περίμενα μεν τη νίκη κάποιου Αρκο-άλμπουμ, αλλά αυτή είναι η μόνη κατηγορία που θα ήθελα έντονα να υπάρχει διαφορετικό αποτέλεσμα. :P
  • Η Αμφισβήτηση στα Κόμικς: δεν το έχω διαβάσει όλο, αλλά από αυτό το δείγμα, θεωρώ ότι πρόκειται για έναν τύπο βιβλίου που λείπει από την ελληνική σκηνή και πιστεύω ότι του πρέπει περισσότερη αναγνώριση. :)

 

Και του χρόνου, με πιο αιματηρές μάχες και ανατροπές! :beer:

  • Like 12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31159
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  283
  • Content Count:  5004
  • Reputation:   32803
  • Achievement Points:  5005
  • Days Won:  99
  • With Us For:  3111 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

4 στις 5  απο τις επιλογες μου επιασαν βαθρο...πολυ χαιρομαι!!!! :yahoo:

 

 

Να 'μαστε καλα και του χρονου! :cheers3:

  • Like 11
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31052
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  121
  • Content Count:  2070
  • Reputation:   15091
  • Achievement Points:  2070
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3175 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Ετοίμασα καφεδάκι και είπα να ρίξω μια καλή ανάγνωση στα σεντόνια. :lol: (Edit: Και να γράψω το δικό μου μετά...)

Δεν συμμετείχα στην ψηφοφορία γιατί θεωρώ πως με τα ελάχιστα ελληνικά κόμικς που διάβασα αυτόν τον χρόνο (και πόσο μάλλον κόμικς που κυκλοφόρησαν μέσα σε αυτόν) δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Χρησιμοποιώντας και εγώ την ψηφοφορία ως ανασκόπηση, είπα να δω τι έχω διαβάσει και να κάνω κάποια σχόλια.

 

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ; Πολύ καλό κατ' εμέ. Δεν το προσέγγισα με προσδοκίες και το ευχαριστήθηκα πολύ. Και να μην είχε τον Τυχερό Λουκά για πρωταγωνιστή, λίγο θα μ' ένοιαζε. Α, ναι - το διάβασα από scanalation.  :blush:

FIGHT CLUB 2 Είχα γράψει μια ψευτο-αναλυτική γνώμη στο τόπικ και αυτή δεν αλλάζει. Καλή έκδοση από το οξύ, πολύ ωραίο σχέδιο, μέτρια και χαμένη στην εκτέλεση υπόθεση.

STAR WARS (2 τόμους) Εντυπωσιασμένος από την έκδοση και φυσικά την εξευτελιστική τιμή του. Σαν κόμικ σε πολύ καλά επίπεδα. Προσωπικά τα διαβάζω πριν δω την αντίστοιχη ταινία και έτσι γνωρίζω και το franchise ταυτόχρονα σε δύο μέσα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ (31-34) Η μοναδική Disney που ασχολήθηκα γιατί με τράβηξαν τα εξώφυλλα και το σχέδιο. Πολύ εντυπωσιασμένος από τα λίγα τεύχη που διάβασα. Λυπάμαι που σταμάτησε, αλλά δεν θα τη συνέχιζα με τη νέα της τιμή.

ΣΥΛΛΟΓΗ DC COMICS ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Οκ. Δεν θέλω να αμφισβητώ τη γνώμη των πολλών, αλλά για μένα είναι ο ορισμός της κακής σειράς. Σαν περιεχόμενο μέτρια, αλλά το κόψε ράψε είναι ό,τι χειρότερο κατ' εμέ. Μάλιστα εκ των υστέρων εντόπισα περίπτωση που έκοψαν την αρχή και το τέλος από ένα κανονικό, ολόκληρο τεύχος! Νομίζω ότι δεν θα ξαναυποστήριζα τέτοια προσπάθεια - δεν είσαι σε καμία περίπτωση για μένα και δεν ξέρω πόσο καλό παρά κακό κάνει να υπάρχει, γενικά. Μόνο ως φθηνή διαφήμιση των υπερηρωικών στο ευρύ κοινό μπορώ να την εκλάβω.

 

Από αυτά που δεν προκρίθηκαν

HOMO 5 Θέλω να πιστεύω πως δεν προκρίθηκε επειδή δεν το διάβασε πολύς κόσμος και όχι επειδή το βρήκαν κακό.

HARLEY QUINN AND THE SUICIDE SQUAD: ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΔΟΣΗ Μεχ. Τίποτ' άλλο.

 

 

Αυτά τα ολίγα από μένα. Εννοείται πως θέλω να διαβάσω περισσότερα ελληνικά αυτόν το χρόνο. Καλώς ή κακώς, όμως, δίνω προτεραιότητα σε άλλα κόμικς αυτή την περίοδο. Δυστυχώς δεν διαθέτω τόσο μεγάλο budget για τα comics μου για να πω ότι θα χωρίζω τις αγορές μου σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις. Προς το παρόν έχω αποφασίσει να επικεντρωθώ κυρίως σε δουλειές Ελλήνων και αφήνω τα μεταφρασμένα για άλλη φάση. Τα επόμενα που θέλω να διαβάσω πολύ είναι τα ΜΥΘΟΝΑΥΤΕΣ, Elysium Online και Ερωτόκριτος.

Επεξεργασία από ΔαΔηΡάθυμος
  • Like 13
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190099
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Πολύ δυνατή ιδέα εντέλει, απορώ γιατί δεν το είχε σκεφτεί κάποιος νωρίτερα :)

 

Άκρως εντυπωσιασμένος από την συμμετοχή. 5-6 δημοσκοπήσεις μόνο έχουν πιάσει μεγαλύτερη συμμετοχή αυτά τα 10,5 χρόνια. Η μια είναι το άμα είναι ακριβά τα κόμικς στην Ελλάδα, που είναι ανοιχτή εδώ και 7-8-9 χρόνια (και οι περισσότεροι λέμε ότι είναι ακριβά... :lol: αλλά ας μην παρεκτραπώ), οι άλλες είναι για ΜοΥ. 

 

Να επισημάνω ότι η μεθοδολογία (ψηφίστε μόνο 1) έχει τα θετικά της, έχει και τα αρνητικά της. Κάτι που θα πρέπει κάποιος να κρατήσει είναι το ότι με μια τέτοια μεθοδολογία, πράγματα που δεν παίρνουν ψήφο, δεν σημαίνει ότι είναι κακά. Το μόνο που σημαίνει είναι το ότι αυτοί που ψήφισαν δεν θεώρησαν ότι *αυτό* είναι το καλύτερο. Τα δίπολα "Ερωτόκριτος"-"Αμανίτα Μουσκάρια" και "Κόμιξ wiki φανζιν"-"Δανάη" απλώς συσπείρωσαν ανθρώπους με παρόμοια γούστα. Το σχέδιο του Γούση λχ είναι αρκετά "αρχιτεκτονικό", το σχέδιο του Πέτρου είναι αρκετά "καλών τεχνών/ζωγραφική". Διάκριση του "αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό" έρχεται κυρίως όταν η μεθοδολογία είναι "ψηφίστε όσΑ σας άρεσαν". Ως εκ τούτου, τα πράγματα που πέρασαν από προκριματικό για να φτάσουν σε τελικό, έχουν υποστεί ένα τέτοιο φιλτράρισμα. Για παράδειγμα το Κουλούρι 7 που πήρε μόλις μια ψήφο, εάν πάει κανείς στην παρουσίαση θα δει πως κόσμος και κοσμάκης γυρνάει και λέει ότι είναι ένα πολύ δυνατό κόμικ γενικώς και αορίστως :) Γι'αυτό και πέρασε από το "φιλτράρισμα" των προκριματικών :) 

 

Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος του "τα έχεις διαβάσει όλα και επέλεξες"... Προσωπικά δεν τα έχω διαβάσει όλα. Ακόμα χειρότερα, δεν έχω διαβάσει τα περισσότερα. Έχω διαβάσει λίγα. Δεν περίμενα ότι θα με ρώταγε κάποιος τώρα "τι έχεις να πεις για το A Better Story της Λένας". Του χρόνου θα είμαι λίγο περισσότερο διαβασμένος. Με δεδομένο όμως το ότι τα οικονομικά μου είναι σε άθλια κατάσταση πλέον, ευελπιστώ να πετύχω πράγμα στη βιβλιοθήκη της Λέσχης για να μπορέσω να το κάνω :) Πάνε οι εποχές που έμπαινα στην αίθουσα με τα φανζίν στο Comicdom και τα σήκωνα όλα :)

 

Συνολικά πάντως, από τα όσα διάβασα πέρυσι, δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε κάτι που να με συνεπήρε. Κάτι που να με έκανε να ουρλιάζω "πάρε, πάρε, πάρε. πάρε όσο προλαβαίνεις. κομιξάρα" (όπως λχ είχα κάνει παλιότερα με την πρώτη Μαύρη Φουστανέλλα και το Μπάτμαν αυτή η αδερφή 2, που καρφώθηκαν στην καρδιά μου με την μια). Προσοχή. Δεν λέω ότι δεν υπήρξαν καλά πράγματα. Λέω ότι δεν υπήρξαν μαγικά πράγματα :) IMHO φυσικά, με πολύ περί gustibus φυσικά και στον βαθμό που τα διάβασα φυσικότατα :) Πλην ενός πράγματος. Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Disney. Η τρίτη "σεζόν" δεν ήταν η καλύτερη :) Η πρώτη ήταν αυτή με τις καλύτερες ιστορίες. Αλλά δεν μπορώ να την κρίνω μόνο έτσι. Εξ'αλλου αυτή θα είναι και η μόνη χρονιά που μπορώ να μιλήσω για τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Disney με όρους της υφής "αξίζει μια βράβευση?". Αποκτήσαμε 47 τόμους με όλη την εργογραφία ενός από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών, σε σκληρό εξώφυλλο για 4 ευρώ τον τόμο...... Γίναμε όλοι μάγκες! Πρακτικά τζάμπα. Εξαιρετικό κόμικ σε ασυναγώνιστη τιμή. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη συνολικά ως έκδοση, αλλά όταν μου δίνουν έναντι πινακίου φακής μια τριχίλιαρη BMW M2, τι θα πω? ότι υπάρχουν και οι Bentley και οι Lamborghini?.... :D Υπάρχουν. Αλλά εγώ ζω σε περιβάλλον όπου το 1600αρι VW θεωρείται ως μια εξαιρετική ρεαλιστική λύση και το 1400αρι Peugeot είναι μια χαρά αμάξι. Θυμάμαι όταν τα έβγαζε ο Τερζό για κανά 20αρικο τον τόμο. Τότε είχα πει "ωραία ρε γμτ, αλλά 20 είναι 20. και τα έχω από τα Κόμιξ". Εδώ όμως, για 4 γιούργια τον τόμο............. Εδώ πέρασα (και νομίζω "περάσαμε") 3 υπέροχα μαγικά καλοκαίρια. Μέχρι και ο μακαρίτης ο κολλητός μου, που ανάθεμα κι άμα είχε διαβάσει 20 Αστερίξ στη ζωή του (για να μη μιλήσω για άλλα. Ας είναι καλά εκεί που είναι ο μπαγάσας :) ) τα έπαιρνε και τα κατασπάραζε. Τι να λέμε τώρα. ***αυτή*** η σειρά είναι κάτι από τα πλέον επικά πράγματα που έχουν συμβεί στον χώρο των κόμιξ στην Ελλάδα ever. Μέσα στην ατυχία που έχουμε με όλη αυτή την κρίση εδώ και τόσα χρόνια, είχαμε την τύχη να βιώσουμε αυτό το πράγμα. Πιθανότατα όχι επειδή μας αγάπησε ο εκδότης της Καθημερινής :) Πιθανότατα ακριβώς επειδή υπάρχει η κρίση. Αλλά oh well, συνέβη :) Και είναι epic! :)

 

αυτά :) Ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ευχαριστίες σε όσους από την ΔΟ βοήθησαν σε διάφορα σημεία, και εξυπακούεται ιδιαίτερες ευχαριστίες στον leonidio που το σκέφτηκε, το πίστεψε, το δούλεψε και το έφερε σε πέρας. :best::thanks::respect: (που δεν είναι "πέρας" ακόμα, αλλά νταξ. για σήμερα, 2/3/17, καλά είναι :) )

 

:cheers5:

  • Like 16
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.