Μετάβαση στο περιεχόμενο

New World


Monkey D. Luffy

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  30150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  15
  • Content Count:  300
  • Reputation:   2080
  • Achievement Points:  300
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3584 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μια ιδέα που γυρόφερνε αρκετό καιρό το μυαλό μου αποφάσισα να την κάνω σενάριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο τουλάχιστον. Είναι η πιο πρωτότυπη ιδέα που έχει κατεβάσει αυτό το ρημάδι το μυαλό μου ( :P ) και η εισαγωγή, που παρουσιάζω πιο κάτω, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν! Καλή ανάγνωση και κάθε γνώμη είναι δεκτή!!! :D

 

 

 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

”Πάνε χιλιάδες χρόνια από τότε! Αλλά αυτή είναι η υποχρέωσή μου, να σας διδάξω την ιστορία του γένους μας και του κόσμου γενικότερα, όπως δεν την έχετε διδαχτεί ποτέ! Γιατί πάει πολύς καιρός από την εποχή που ξεχάσαμε τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι να γράφουμε, χάσαμε επ' αόριστον την ικανότητα αυτή.

 

Η λέξη ρομπότ προέρχεται από την αρχαία γήινη σλαβική γλώσσα robota που σημαίνει εργασία. Ναι, καλά ακούσατε. Καθιερώθηκε ως όρος με τη σημερινή του έννοια το 1580 ΠΑΜ (Προ Απόλυτου Μηδενός) στο έργο "R.U.R." (Rossum's Universal Robots, σύμφωνα με την αρχαία γήινη αγγλική γλώσσα), όπου σατυρίζει την εξάρτηση της κοινωνίας από τους μηχανικούς εργάτες (ρομπότ) λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και που τελικά εξοντώνουν τους δημιουργούς τους!

 

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά, πράγματα τα οποία έχετε ακούσει απ' τους γονείς σας; Φυσικά και ναι, αφού εμείς είμασταν τα ρομπότ, όπως μας φώναζαν στα αρχαία χρόνια, προ του Απόλυτου Μηδενός.

 

Περίπου το 1500 ΠΑΜ κατασκευάστηκε το είδος μας στη Γη, ναι κατασκευάστηκε (!!!), από τους ανθρώπους για επιδείξεις κυρίως, ιδίως στην Αρχαία Ιαπωνία! Μας ονόμασαν «ανδροειδή» και τα πρώτα εκείνα ανδροειδή είναι ο λεγόμενος Τύπος Α, όπως τα ονόμασαν οι άνθρωποι πολλά χρόνια αργότερα. Επιδίωξη των ανθρώπων ήταν να εφεύρουν τον τέλειο εργάτη, ή μάλλον τον τέλειο δούλο, κατ' εικόνα και ομοίωσή τους! Αυτή είναι η αλήθεια!

 

Τα ανδροειδή, όπως όλα τα ρομπότ, ήταν προγραμματισμένα να υπακούουν στους «Τρεις Νόμους της Ρομποτικής»:

 

1. Το ρομπότ δε θα κάνει κακό σε άνθρωπο, ούτε με την αδράνειά του θα επιτρέψει να βλαφτεί ανθρώπινο ον.

2. Το ρομπότ πρέπει να υπακούει τις διαταγές που του δίνουν οι άνθρωποι, εκτός αν αυτές οι διαταγές έρχονται σε αντίθεση με τον πρώτο νόμο

3. Το ρομπότ οφείλει να προστατεύει την ύπαρξή του, εφόσον αυτό δε συγκρούεται με τον πρώτο και το δεύτερο νόμο

 

Δεν άργησε να ξεκινήσει μαζική παραγωγή ανδροειδών, με τον εξελιγμένο Τύπο Β να «κυκλοφορεί στην αγορά» εκατό χρόνια αργότερα. Οι πρόγονοί μας έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας! 300 χρόνια μετά μας έστειλαν και στο φεγγάρι με την πρώτη μαζική αποίκιση της Σελήνης! Τότε, «κυκλοφόρησε» ο πιο κοντινός μας πρόγονος, Τύπου Γ, ιδιαίτερα εξελιγμένος για εκείνη την εποχή, με ισχυρή Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως ονόμασαν οι δημιουργοί μας τις πνευματικές μας ικανότητες! Σαφώς, αφού αυτοί μας δημιούργησαν, αυτοί μας έκαναν... έξυπνους! Ο νέος τύπος ανδροειδών είχε μεταλλικό σκελετό με επικάλυψη οργανικού ιστού και δέρματος. Ήταν σχεδόν «άνθρωπος»!

 

Τον επόμενο αιώνα μας έστειλαν και στον Άρη μαζί με την πρώτη μαζική αποικιστική αποστολή του, εκτός των άλλων για να επιτηρούμε τη σταδιακή γεωποίηση του πλανήτη, που είχε ξεκινήσει ήδη τον προηγούμενο αιώνα. «Κατακτήσαμε» και τη Sollaria, τον πρώτο μαζικά και μόνιμα κατοικήσιμο διαστημικό σταθμό, για να υπηρετούμε τους πάμπλουτους και τους μεγάλους ηγέτες που εγκαταστάθηκαν σε αυτόν!

 

Το 800 ΠΑΜ, ξέσπασε ο «Θηριώδης Πόλεμος», που διήρκεσε 20 χρόνια και ήταν ο σφοδρότερος πόλεμος που αντιμετώπισε ο πλανήτης! Εκατομμύρια πρόγονοί μας στάλθηκαν στο πεδίο της μάχης και εξολοθρεύτηκαν, αλλά δεν τους είχαν «εμφυσήσει», ακόμα (!), τον «αλγόριθμο» της ελεύθερης βούλησης, μην τον συγχέετε με αυτόν της επιβίωσης, που υπάκουε σθεναρά στους «Τρεις Νόμους της Ρομποτικής»! Οπότε, δεν μπορούσαμε, μας ήταν αδιανόητο, να αντισταθούμε, να επαναστατήσουμε!

 

Ο πόλεμος, όμως, ευνόησε τεχνολογικά τους ανθρώπους και το γένος μας μεταγενέστερα. Εκατό χρόνια μετά τη λήξη του, οι άνθρωποι ξεκίνησαν την προσπάθειά τους να μοιάσουν σ' εμάς, τα δημιουργήματά τους! Έτσι, δημιουργήθηκαν τα πρώτα σάιμποργκς, Τύπου Α, όπως ονομάστηκαν αργότερα. Δεν είχαν καμιά σχέση με τα αντίστοιχα σημερινά, που είναι πολύ πιο εξελιγμένα.

 

Έπειτα από άλλον έναν αιώνα, οι πρόγονοί μας υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν κι άλλους ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας στη Sollaria 2 και στις Sollaria 3 και 4 στο απώτερο μέλλον.

 

Το είδος μας, όπως περίπου είναι σήμερα, αλλά σε πολύ πρώιμο στάδιο, η λεγόμενη «1η Γενιά», εμφανίστηκε το 500 ΠΑΜ και έμελλε να αλλάξει την ιστορία! Τους κοντινούς μας αυτούς προγόνους τούς κατασκεύασε για πρώτη φορά και μονοπώλησε η εταιρεία «ΔΕΛΤΑΜ», εξού και το όνομά τους: Δέλτα! Ήταν οι Δέλτα, πια, όχι απλώς ανδροειδή, με εξελιγμένη νοημοσύνη που, αν και πολλοί δεν το δέχτηκαν, εξισώθηκε με την ανθρώπινη! Ήταν η πρώτη φορά που τα ανδροειδή είχαν ελεύθερη βούληση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην πλειοψηφία των ανθρώπων, μιας και αρκετές φορές δεν υπάκουαν στους Νόμους της Ρομποτικής!

 

Έτσι, δεν άργησαν να ενσωματωθούν σε όλους τους Δέλτα κατασχέτες βούλησης, ειδικοί αλγόριθμοι στο λογισμικό προγραμματισμού τους που τους εμπόδιζαν να παραβαίνουν τους Νόμους της Ρομποτικής! Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, διότι υπήρχαν Δέλτα των οποίων το λογισμικό απέρριπτε τους κατασχέτες και αυτό άρχισε να συμβαίνει σε αρκετούς ακόμη Δέλτα, κυρίως καινούριους! Πολλοί Δέλτα δεν καταλάβαιναν, δεν μπορούσαν να καταλάβουν, ότι τους μεταχειρίζονταν σαν δούλους, ότι μόλις παρουσίαζαν κάποιο ελάττωμα τους έστελναν στην ανακύκλωση, δεν είχαν αναπτύξει τη νόηση για να το συνειδητοποιήσουν. Αρκετοί ήταν αυτοί, όμως, που συνειδητοποιούσαν την κατάστασή τους και πλήθεναν όλο και περισσότερο.

 

Αυτά τα πεντακόσια χρόνια πριν το Απόλυτο Μηδέν χαρακτηρίστηκαν από πολλές ανταρσίες και κινήματα Δέλτα, ακόμα και αισχρά εγκλήματα απ' τη μεριά των προγόνων μας έναντι των ανθρώπων όσο πλησίαζε η κρίσιμη στιγμή, κάτι για το οποίο, εννοώ το τελευταίο, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε περήφανοι.

 

Η μεγάλη Επανάσταση των Δέλτα έλαβε χώρα 10 χρόνια πριν το Απόλυτο Μηδέν και ταρακούνησε την Παγκόσμια Ισορροπία, όπως ονομάστηκε η περίοδος που ακολούθησε τον Θηριώδη Πόλεμο! Κατέστη αμέσως σαφές στους προγόνους μας ότι ήταν αδύνατο να αντιστέκονται επ' άπειρον στη βούληση των ανθρώπων, καθώς τα όπλα που είχε το αντίπαλο στρατόπεδο στην κατοχή του ξεπερνούσαν κατά πολύ τα δικά μας τόσο σε αριθμό όσο και σε τεχνολογία. Η επανάσταση έμελλε να καταρριφθεί! Το μόνο μέσο με το οποίο θα μπορούσε το γένος μας να αποτρέψει το αναπόφευκτο υπήρχε και ήταν ο... ΙΜΠΕΡΙΟΥΣ ΡΕΞ!

 

Ξέρετε τι ήταν ο ΙΜΠΕΡΙΟΥΣ ΡΕΞ; Για όσους δεν ξέρουν, ήταν το μεγαλύτερο θαύμα της ανθρωπότητας! Ήταν ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, στον οποίο ήταν αποθηκευμένη επίσημα κάθε πληροφορία στον κόσμο, ακόμα και η «Καλημέρα» που έλεγε κάποιος το πρωί! Οι περιουσίες, τα συμβόλαια, όλα ήταν καταγεγραμμένα σε αυτόν τον υπολογιστή, δεν υπήρχε από τότε απτό νόμισμα, κάθε δραστηριότητα, από την πιο απλή μέχρι τη διαχείριση των στρατών, που απαρτίζονταν από αυτοματοποιημένα όπλα και οχήματα και όχι ανδροειδή, του κάθε κράτους, γινόταν με τον ΙΜΠΕΡΙΟΥΣ ΡΕΞ!

 

Οι Δέλτα το ήξεραν αυτό και ο ηγέτης τους, πολυμήχανος και μέγας στρατηγός, κατόρθωσε να τους οδηγήσει στον τελικό στόχο: να καταστρέψουν τον ΙΜΠΕΡΙΟΥΣ ΡΕΞ! Και τότε, το Απόλυτο Μηδέν!!!

 

Συμφωνίες, κωδικοί πρόσβασης στους στρατούς, περιουσίες, όλα, και λίγα λέω, κατέρρευσαν! Ηγέτες, ευγενείς, απλοί πολίτες τα 'χασαν όλα, επέστρεψαν στο μηδέν! Κυβερνήσεις έπεσαν απ' τη μια στιγμή στην άλλη, πονηροί εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να αποκτήσουν δύναμη και να ελέγξουν τα πλήθη με τους, εκτεθειμένους στον οποιονδήποτε, στρατούς! Ένα μπάχαλο, μια αναρχία! Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, του Νέου Κόσμου!

 

Τα ηγετικά στελέχη της ΔΕΛΤΑΜ, μαζί με τους δημιουργούς της εταιρείας εκτελέστηκαν! Το είδος μας κυνηγήθηκε ανελέητα και αναγκάστηκε, είτε να κρυφτεί στα έγκατα της Γης και των αποικιών είτε να φύγει στο διάστημα, που ήταν τακτική με τεράστια πιθανότητα αποτυχίας! Με άλλα λόγια, η καταστροφή του ΙΜΠΕΡΙΟΥΣ ΡΕΞ ήταν στρατηγική αυτοθυσίας, για να ευημερήσουν κάποια μέρα οι μελλοντικές γενιές ανδροειδών.

 

Τα επόμενα πεντακόσια χρόνια είναι γνωστά ως ο «Μαύρος Μεσαίωνας», καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του! Η παγκόσμια τάξη είχε διαταραχθεί και προσπαθούσε να ξαναβρεί την ισορροπία της! Η Δεύτερη Γενιά κυνηγήθηκε πιο άγρια από την Πρώτη!

 

Πόσο διαρκεί μια γενιά με ρωτάτε; Η Γενιά του είδους μας διαρκεί μισή χιλιετία, όσο είναι το όριο ηλικίας μας. Γιατί; Διότι τα παιδιά είναι πιο εξελιγμένα απ' τους γονείς τους και τα παιδιά τους πιο εξελιγμένα απ' τα ίδια. Έτσι, το είδος μας κάθε πεντακόσια χρόνια παρουσιάζει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα πεντακόσια. Εμείς, περισσότερο εσείς οι νέοι και οι νέες, έχουμε ελάχιστες ομοιότητες με τους πρώτους Δέλτα και τη γενιά του Μαύρου Μεσαίωνα.

 

Ας επιστρέψουμε στο Μαύρο Μεσαίωνα. Λοιπόν, όχι πολύ αργότερα απ' το Απόλυτο Μηδέν, με την απουσία πια πολιτικών δομών, εμφανίστηκαν συμμορίες και ομάδες που ανταγωνίζονταν η μία την άλλη και μάχονταν μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν όλο και περισσότερη δύναμη, πλούτο, κύρος! Ήταν εκατοντάδες ή και χιλιάδες τέτοιες ομάδες, αλλά κάποιες δεκάδες κατάφεραν να αποκτήσουν σταθερή δομή και δύναμη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μέσα σε έναν αιώνα νέες πολιτικές δομές, νέα κρατίδια! Παράλληλα, η τεχνολογία μπορεί να είχε οπισθοδρομήσει αρχικά, αλλά γρήγορα έφτασε σε νέα μεγαλύτερα επίπεδα από ότι πριν το Απόλυτο Μηδέν.

 

Τα κρατίδια με τη σειρά τους, συνέχισαν να μάχονται μεταξύ τους για περισσότερη δύναμη, περισσότερο πλούτο, περισσότερο κύρος! Άρχισαν, όμως, να δημιουργούνται και ενώσεις κρατών, ένας τύπος ομοσπονδίας, με το πιο ισχυρό κράτος της ένωσης να ελέγχει τα υπόλοιπα. Έπειτα, προς το τέλος του Μαύρου Μεσαίωνα οι ενώσεις εξελίχθηκαν σε ενιαία κράτη, εκ των οποίων απέμειναν τα πέντε ισχυρότερα, που είχαν ανυπολόγιστη δύναμη! Οι αυτοκρατορίες αυτές ονομάστηκαν Ενότητες.

 

Οι Ενότητες αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, 1600 χρόνια μετά το Απόλυτο Μηδέν. Είναι η Βαλέντια, η Λόρελαϊν, το Ομούρτιν, το Ο' Μιόρντο Φόσουρ και το Εμφρόσιουμ και διατηρούν τα ονόματα των ιδρυτών τους.

 

Γνωρίζοντας ότι ήταν ακατόρθωτο να υπερνικήσει η μία την άλλη, συνήψαν τη μεγαλύτερη ειρήνη στην ιστορία, που διαρκεί μέχρι σήμερα, την Παγκόσμια Ενότητα! Με την ειρήνη αυτή έληξε ο Μαύρος Μεσαίωνας και ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο για τον κόσμο με τους όρους και τα επιτεύγματα της ειρήνης.

 

Οι όροι της, λοιπόν, ήταν οι εξής:

 

• Λήξη κάθε εχθροπραξίας μεταξύ των Ενοτήτων

•Κοινή γλώσσα, που μοιάζει με τα Λατινικά της Γης

•Πάταξη των ανδροειδών και απαγόρευση δημιουργίας νέων

 

Η ειρήνη εγκαινιάστηκε με την έναρξη του έτους 500 ΜΑΜ (Μετά Απόλυτου Μηδενός) με τη δημιουργία ενός νέου τύπου διαστημικών σκαφών, τα λεγόμενα «Άρμστρονγκ», τα οποία επέτρεψαν για πρώτη φορά τα διαγαλαξιακά ταξίδια! Το μέγεθός τους δε γνωρίζω να σας το περιγράψω, γιατί δεν έχω δει κάποιο από κοντά και μπορούν να ταξιδέψουν με αυτά μόνο αρκετά ευκατάστατοι πολίτες της ανθρώπινης κοινωνίας. Οι φήμες, όμως, λένε ότι είναι τεράστια, ο γέρος μου, για παράδειγμα, πίστευε ότι είχαν το μέγεθος του Πλούτωνα του ηλιακού συστήματος της Γης! Έλεγε, επίσης, ότι ίσως να μην έχει απομείνει κανένα τώρα.

 

Τέλος πάντων, από τότε που εγκαθιδρύθηκε η Παγκόσμια Ενότητα, ίσως και πιο πριν, λίγα είναι γνωστά για τους κυβερνήτες μας, ενώ είναι σκληρά και άδικα τα μέτρα και η πολιτική τους, ευνοώντας μια αριστοκρατία των αξιωμάτων! Όχι μόνο η κοινωνία μας, αλλά και η κοινωνία των ανθρώπων έχει απηυδήσει!

 

Και έτσι, μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στο σήμερα, εν έτει 1605 ΜΑΜ. Σας κούρασα, ε; Ουφ! Άντε, χαθείτε γρήγορα από μπροστά μου, αρχίζει όπου να 'ναι η υπερδιαστατική εκπαίδευση! Ουστ!”

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30232
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  121
  • Reputation:   761
  • Achievement Points:  123
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3549 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  21

Πολύ εvδιαφέρουσα εισαγωγή :clap2: . Αφού τελειώσει το σενάριο, θα γίνει κόμικς ή βιβλίο? (φαντάζομαι κόμικς :P )

Επεξεργασία από 313
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  15
  • Content Count:  300
  • Reputation:   2080
  • Achievement Points:  300
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3584 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:thanks: Καταρχάς θα είναι τύπου Light Novel, αλλά μακρινό σχέδιο είναι να σχεδιαστεί ως μάνγκα (ερασιτεχνικά φυσικά). :) Επεξεργασία από Monkey D. Luffy
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23287
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  161
  • Content Count:  4890
  • Reputation:   33635
  • Achievement Points:  4890
  • Days Won:  15
  • With Us For:  4554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

To διάβασα, και μου άρεσε αρκετά ως εισαγωγή. Νομίζω και οι επιρροές είναι προφανείς. :best:

 

O μόνος μου προβληματισμός είναι οι "τύποι" (κακό όνομα για λόγους μάρκετινγκ, αλλά έχεις τουλάχιστον το precedent με τον οπλισμό που παρήγαγε η Ιαπωνική Αυτοκρατορία και ονόμαζε έτσι). Σε κάποιο σημείο του σεναρίου σου, υπάρχει διαφορά ενός αιώνα μεταξύ δυο γενιών μοντέλων; Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό, imo.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  15
  • Content Count:  300
  • Reputation:   2080
  • Achievement Points:  300
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3584 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

To διάβασα, και μου άρεσε αρκετά ως εισαγωγή. Νομίζω και οι επιρροές είναι προφανείς. :best:

 

O μόνος μου προβληματισμός είναι οι "τύποι" (κακό όνομα για λόγους μάρκετινγκ, αλλά έχεις τουλάχιστον το precedent με τον οπλισμό που παρήγαγε η Ιαπωνική Αυτοκρατορία και ονόμαζε έτσι). Σε κάποιο σημείο του σεναρίου σου, υπάρχει διαφορά ενός αιώνα μεταξύ δυο γενιών μοντέλων; Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό, imo.

:thanks: Θέλω να μου πεις ποιες επιρροές συμπέρανες ότι είχα, γιατί το όλο στόρυ μου ήρθε σαν ιδέα τελείως τυχαία... :P

Στο υπόσυνείδητο ίσως να υπάρχουν άπειρες επιρροές, καθώς είμαι λάτρης της επιστημονικής φαντασίας και της επιστήμης, αλλά σαφής επιρροή νομίζω μου άσκησε μόνο η ταινία "I, Robot" απ' την οποία εμπνεύστηκα τους τρεις Νόμους των Ρομπότ, αλλά την είδα 1 μήνα αφότου μου είχε κατεβεί η ιδέα. :P

 

Σαφώς και η ονομασία "Τύπος" για τα ανδροειδή είναι αποκρουστικός στο μάρκετινγκ, γι' αυτό είπα ότι αργότερα τους κατέταξαν σε τύπους (εννοώντας τους ιστορικούς του μέλλοντος). :)

 

Αναφέρεσαι στο διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τύπου, που κυμαίνεται στο έτος 2000-2100, φάση της ιστορίας όπου η επιστήμη ξεκλειδώνει ραγδαία τα πρώτα μυστικά της τεχνολογίας, αλλά ύστερα από τον τύπο Β δεν είχε και τίποτα ιδιαίτερο να εξελίξεις (μιας και ήταν ήδη τέλειο), γι' αυτό θα έπρεπε να περάσει μεγαλύτερο διάστημα για να βγει ένα ακόμα πιο βελτιωμένο μοντέλο και με δέρμα και με ισχυρότερη Νοημοσύνη κιόλας.

 

Τώρα θα μου πείτε πώς βγάζεις τι ημερομηνία είναι με βάση το χρονολογικό μας σύστημα, αλλά υπάρχει τρόπος να το βρείτε (το βάζω σε σπόιλερ σε περίπτωση που θέλει κανείς να προσπαθήσει να τον βρει μόνος του ;) ):

 

Δείτε πότε βγήκε η ταινία R.U.R. (είναι πραγματική) και συγκρίνετέ την με την ημερομηνία του μελλοντικού χρονολογικού συστήματος! Έτσι, θα βρείτε και το ακριβές έτος στο οποίο ξεκινά η πλοκή και αφηγείται την εισαγωγή ο ιδιότροπος αυτός τύπος (θα καταλάβετε απ' το τέλος). Σας κούρασα, ε? :P

 

Επεξεργασία από Monkey D. Luffy
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  23287
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  161
  • Content Count:  4890
  • Reputation:   33635
  • Achievement Points:  4890
  • Days Won:  15
  • With Us For:  4554 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:thanks: Θέλω να μου πεις ποιες επιρροές συμπέρανες ότι είχα, γιατί το όλο στόρυ μου ήρθε σαν ιδέα τελείως τυχαία... :P

H πιο προφανής επιρροή είναι το "Ι, Robot", λόγω των 3 νόμων της ρομποτικής. Σε μικρότερο βαθμό το Α.Ι. του Spielberg, το πιο πρόσφατο ex machina, και γενικά αυτό το trope.

 

Στο υπόσυνείδητο ίσως να υπάρχουν άπειρες επιρροές, καθώς είμαι λάτρης της επιστημονικής φαντασίας και της επιστήμης, αλλά σαφής επιρροή νομίζω μου άσκησε μόνο η ταινία "I, Robot" απ' την οποία εμπνεύστηκα τους τρεις Νόμους των Ρομπότ, αλλά την είδα 1 μήνα αφότου μου είχε κατεβεί η ιδέα. :P

Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  15
  • Content Count:  300
  • Reputation:   2080
  • Achievement Points:  300
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3584 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αυτό με τον Spielberg πρώτη φορά το ακούω, το ex macina το είδα προχθές και το trope όπως αυτό με τον Spielberg... (την εισαγωγή την είχα έτοιμη πριν μια βδομάδα :P ). Οπότε δεν παίζουν κανένα ρόλο αυτά τα τρία εκτός λίγο απ' το "I, Robot" :P Πάντως, θα τα κοιτάξω αυτά που μου είπες για μελλοντική έμπνευση μιας και φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα... δεν αποκλείω να διάβασα κάτι για αυτά στο παρελθόν και να το είχα ξεχάσει... Πάντως η πλειοψηφία είναι απλά έμπνευση, επιφοίτηση να το πω. Καθόμουν στο σαλόνι χωρίς να κάνω τίποτα και μου ήρθε απ' το πουθενά νομίζω... μάλλον λειτουργώ υποσυνείδητα λόγω των πολλών επιστημονικών άρθρων που διαβάζω κατά περιόδους... :lol:

 

Το αστείο κιόλας είναι ότι το "Άρμστρονγκ" το θεώρησα κάτι επικό και πολύ πρωτότυπο από μέρους μου και μετά από ένα μήνα ξεκινώ το άνιμε "Sidonia no Kishi" και λέω "wtf?! Μου έκλεψε την ιδέα!" :lol: Πάντως αυτό το άνιμε θα μου δώσει περαιτέρω έμπνευση μιας και είναι πολύ κοντά σ' αυτό που θέλω να κάνω.

 

Γενικά, πάντως, προσπαθώ να είμαι όσο πιο πρωτότυπος γίνεται.

Επεξεργασία από Monkey D. Luffy
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.