Μετάβαση στο περιεχόμενο

LEX LUTHOR


Jim®

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11191
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4689 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Lex Luthor

Lex_Luthor.jpg

 

 

Εταιρεία: DC Comics 

Πρώτη Εμφάνιση: Action Comics 23 (Απρίλιος 1940)

Όνομα: Alexander Joseph Luthor

Βάση: Metropolis/ Washington (Οταν εγινε πρόεδρος)

Ύψος: 1,88

Βάρος: 95 κιλά

Μάτια: Πράσινα

Μαλλιά: Ανύπαρκτα :P

Επάγγελμα: Επιχειρηματίας, Πολιτικός

Δυνάμεις: Ένας από τους εξυπνότερους και πιο βίαιους ανθρώπους στον κόσμο. Ερασιτέχνης πυγμάχος που όμως χρησιμοποιεί κυρίως όπλα.

 

Όταν ήταν μικρός ο Lex στην ηλικία των 18 ετών στάλθηκε στην Smallville προκειμένου να ελέγξει την ευφυΐα του όπως αυτή είχε προκύψει από ένα τεστ. Οι γονείς του θεωρώντας πως η εξυπνάδα του γιου τους θα τους κάνει πλούσιους τον έκρυψαν προκειμένου να μην τον εκμεταλλευτούν άλλοι. Ο Lex είχε έντονη αντικοινωνικη συμπεριφορά και σε ένα πείραμα έχασε τελείως τα πλούσια, όμορφα κόκκινα μαλλιά του! Ο μόνος φίλος που απέκτησε ήταν ο Κλαρκ Κεντ τον οποίο όμως ο Lex παραμέρισε.

 

Χρόνια αργότερα ο Lex εμφανίστηκε στην Metropolis και χάρη στο μυαλό του απέκτησε πολύ χρήμα. Ιδρυτής της εταιρείας νέων τεχνολογιών LexCorp απολάμβανε τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων. Αυτό όμως σταμάτησε όταν εμφανίστηκε στους ουρανούς της πόλης ο άνθρωπος από ατσάλι, Superman. Τυφλωμένος από ζήλια ο Λεξ αποφάσισε πως θα εξόντωνε τον Superman με κάθε κόστος. Ο ίδιος αν και έχει υποψίες αδυνατεί να πιστέψει πως ο Superman είναι το αγροτόπαιδο που είχε συναντήσει πριν δέκα χρόνια στο Smallville.

 

Γνωρίζοντας την αδυναμία του Superman, τον Κρυπτονίτη ο Lex πάντα φύλαγε ένα κομμάτι του μετεωρίτη για τις μάχες με τον Superman. Η πολύχρονη έκθεση του στην ραδιενέργεια του όμως, του προκάλεσε καρκίνο. Ο ίδιος σκηνοθέτησε τον θάνατο του και κλωνοποίησε το σώμα του, υγιές αυτή την φορά. Όταν αργότερα εμφανίστηκε δήλωσε πως ήταν ο γιός του. Στο μέλλον μάλιστα, κόντεψε να καταστρέψει τελείως την Metropolis οταν το πλάσμα Sun-Eater την απείλησε.

 

Έχοντας απαλλαγεί από την Daily Planet, καθώς την εξαγόρασε και απαγόρευσε αρνητικά άρθρα για την εικόνα του (κάτι που έκανε την Lois Lane να φάει τα μολύβια της), ξεκίνησε την καμπάνια του για πρόεδρος των Η.Π.Α. Αν και γνώριζε πως ο Imperiex έφτανε στην Γη το κράτησε κρυφό και απαγόρευσε στην Lois να γραψει γι'αυτό (τότε η Lois ηταν που έφαγε και τις γόμες της). Αντ'αυτού το θέμα το έφερε στην δημοσιότητα ο Clark Kent, γεγονός που έπληξε την φήμη του Lex. Παρ'όλα αυτά κατάφερε να γίνει πρόεδρος και στράφηκε όχι μονο εναντίον του Superman αλλά και του Batman, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

LUTHOR_ARMADURA.jpg

 

 

Πηγή: The DC Comics Encyclopedia

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.