Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΑΔΡΙΤΗ (ΙΣΠΑΝΙΑ)


Ion

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Μαδρίτη! Η πρωτεύουσα της Ισπανίας. Τις τελευταίες μέρες έκανα μια σημαντική διαπίστωση για την πόλη αυτή: Έχει και μαγαζιά με κόμικς!

1) Madrid Comics
Calle de Silva 17, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 59 16 02)

Madrid Comics.jpg

http://madridcomics.blogspot.com.es/
Eύκολη πρόσβαση γιατί είναι αρκετά κεντρικά. Ο Calle de Silva είναι κάθετος στην Calle Gran Via που είναι απ’τους κεντρικότερους δρόμους της Μαδρίτης. Αρκετά κοντά στους σταθμούς Μετρό Callao (γραμμές 3, 5) και Santo Domingo (γραμμή 2).
Στον κεντρικό όροφο έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε καινούρια. Και λέγοντας καινούρια εννοώ και εκδόσεις των τελευταίων χρόνων, όχι όμως παλιά τεύχη. Έχει και έναν μικρότερο χώρο στο υπόγειο, όπου θα βρει κανείς επίσης καινούριες εκδόσεις αλλά και κάποιες αγγλόφωνες. Κόμικς όλων των ειδών.

2) Atlantica Comics
Calle de la Estrella 20, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 23 33 16)

Atlantica Comics.jpg

Πολύ κεντρικό μαγαζί, στην ίδια περιοχή με το Madrid Comics, πιο εύκολη όμως η πρόσβαση από το Μετρό Santo Domingo (γραμμή 2). Ο Calle de la Estrella είναι κάθετος στον πολύ κεντρικό δρόμο Calle San Bernardo.
Ο χώρος του είναι αρκετά μεγάλος όμως όχι ιδιαίτερα γεμάτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το concept του μαγαζιού, πάντως θα μπορούσαν να μπουν περισσότερα ράφια και περισσότερα κόμικς. Γενικά πολύ λίγα τα κόμικς του. Φιγούρες όμως αρκετές, κυρίως Star Wars που απ’ ό,τι είδα στη Μαδρίτη είναι πολύ της μόδας.

3) Atlantica 3.0
Calle de la Estrella 18, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 22 91 41)

Atlantica 3.0.jpg

http://www.atlantica30.com/
Ακριβώς δίπλα από το Atlantica Comics, λογικά είναι κοινής ιδιοκτησίας για να έχουν σχεδόν το ίδιο όνομα. Οπότε τα γνωστά, Metro Santo Domingo, ανεβαίνετε τη San Bernardo, δεξιά, φτάσατε.
Πολύ μικρός ο χώρος, πιο εξειδικευμένος στις φιγούρες και στα manga.

Επίσης, αρκετά κοντά, στην Calle de la Luna 6, υπάρχει κατάστημα Atlantica Juegos, φαντάζομαι ότι και αυτό κάποια σχέση θα έχει με τα δύο προηγούμενα. Το μαγαζί αυτό όμως εξειδικεύεται μόνο σε επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, παιχνίδια γενικότερα.

4) Elektra Comics
Calle de San Bernardo 20, 28015, Madrid (Tel: 0034 915 21 39 75)

Elektra.jpg

http://www.elektramadrid.com/
Πάντα στην ίδια περιοχή με τα προηγούμενα, από σταθμό Μετρό Santo Domingo βρίσκω εύκολα την San Bernardo, και ακόμα πιο εύκολα το νούμερο 20.
Ίσως από τα καλύτερα μαγαζιά της Μαδρίτης. Μεγάλη ποικιλία σε καινούρια όλων των ειδών, υπερηρωικά, manga, BD. Όχι Ντίσνευ δυστυχώς. Υπάρχουν και κάποιες κούτες με πιο παλιά τεύχη σε άριστη κατάσταση σε πολύ καλές τιμές. Όλα ισπανικές εκδόσεις, ίσως και να υπάρχουν αγγλικές εκδόσεις κάπου αλλά δεν τις πήρε το μάτι μου. Έχει και φιγούρες όλων των ειδών, όχι πάρα πολλές αλλά αρκετές, απ’ τις οποίες ξεχώρισα μια ωραία βιτρινούλα με φιγούρες Τεντέν. Σαν χώρος μου άρεσε πολύ, και να πω ότι προτού το εντοπίσω από το Google Maps, μου το είχαν ήδη προτείνει δύο συνάδελφοι ως το καλύτερο μαγαζί για κόμικς.

5) Crisis Comics
Calle de la Luna 28, 28004, Madrid (Τel: 0034 915 32 78 85)

Crisis.jpg

Ανάμεσα στους σταθμούς Μετρό Santo Domingo (γραμμή 2) και Noviciado (γραμμές 2, 3), που και οι δύο περνάνε από την Calle San Bernardo. H Calle de la Luna είναι κάθετη στην San Bernardo.
Aκόμα ένα πολύ ενδιαφέρον μαγαζί που ναι μεν ειδικεύεται στα καινούρια παντός τύπου (υπερηρωικά, manga, BD, ντόπια), έχει όμως και ένα τραπέζι με μεταχειρισμένα σε αρκετά καλές τιμές (κυρίως υπερηρωικά ή πολυθεματικά στυλ Βαβέλ). Έχει ποικιλία σε κόμικς τρόμου, ή τουλάχιστον τα έχουν απλώσει ωραία σε μία βιβλιοθήκη και σου χτυπάνε στο μάτι όταν μπαίνεις μέσα. Έχει και κάποια βιβλία φαντασίας. Επίσης είχε κάποια τεύχη σε άριστη κατάσταση, από στοκ και όχι μεταχειρισμένα, που τα έδιναν σε πολυ χαμηλές τιμές.

6) Otaku
Calle de la Luna 24, 28015, Madrid (Tel: 0034 915 23 00 42)

Otaku.jpg

http://www.omegacent...p?id_category=2
Όπως και πριν, ανάμεσα στους σταθμούς Μετρό Santo Domingo (γραμμή 2) και Noviciado (γραμμές 2, 3), που και οι δύο περνάνε από την Calle San Bernardo. H Calle de la Luna είναι κάθετη στην San Bernardo.
Hombre! Δεν μου αρέσουν τα manga, αλλά αν μου άρεσαν αυτό το μαγαζί θα ήθελα να επισκεφτώ. Μόνο manga, τίποτα άλλο. Απίστευτη ποικιλία σε κόμικ της ιαπωνικής σχολής, φιγούρες, videogames, DVD με ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αξεσουάρ... ό,τι έχει να κάνει με manga. Το πιο “άσχετο” σε σχέση με τα manga (αλλά πολύ ενδιαφέρον) ήταν ότι πουλούν και κασέτες παλιών κονσολών (Game Boy, Super Nintendo κλπ).

7) Metropolis
Calle de la Luna 11, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 21 76 80)

Metropolis.jpg

http://www.metropoliscomix.es/
Όπως και στα προηγούμενα δύο καταστήματα, βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς Μετρό Santo Domingo (γραμμή 2) και Noviciado (γραμμές 2, 3), που και οι δύο περνάνε από την Calle San Bernardo. H Calle de la Luna είναι κάθετη στην San Bernardo.
Μαγαζί κυρίως με καινούρια, απ΄όλα τα είδη όπως συνηθίζουν τα περισσότερα μαγαζιά. Έχει και φιγούρες, πάρα πολλές Star Wars για τους φαν του είδους. Σε κούτες υπάρχουν παλιότερα τεύχη, λογικά από στοκ, σε αρκετά χαμηλές τιμές, κάποια σε πακέτα ορισμένων τευχών σαν προσφορά. Σε κάποια ράφια υπήρχαν προσφορές τόμων παλαιότερων ετών, που όμως δίνονταν σαν πακέτο (π.χ. εγώ ξεχώρισα τόμοι Σπιρού & Φαντάζιο 1- 7 που κρίνοντας απ’ το μέγεθος του τόμου κάθε ένας πρέπει να περιείχει γύρω στα 5 τεύχη στα 89,90 € ).

8) Shen Comics
Calle de Marques de Santa Ana 9, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 21 84 32)

Shen.jpg

http://www.shen-comics.com/
Αρκετά κοντά στο σταθμό Μετρό Noviciado (γραμμές 2, 3). Από την Calle San Bernardo βρίσκω κάθετα την Calle Pez, και πάλι κάθετα την Calle de Marques de Santa Ana.
Πολύ μικρό μαγαζί, οπότε περιέχει λίγα πράγματα. Επικεντρώνεται και αυτό στα manga, οπότε θα βρει κανείς εκεί κυρίως κόμικς και φιγούρες της σχολής αυτής.

9) Generation X Puebla
Calle de la Puebla 15, 28004, Madrid (Tel: 0034 915 21 99 85)

Generation X.jpg

http://www.generacionx.info/
Μάλλον λίγο πιο κοντά στο σταθμό Μετρό Callao (γραμμές 3, 5), νομίζω ο ευκολότερος τρόπος είναι συνεχίζοντας την Calle de Silva (βλέπε Madrid Comics), δεξιά στην Calle de la Luna, αριστερά στην Calle Corredera Baja de San Pablo και το βλέπω στη γωνία με Calle de la Puebla.
Aρκετά μεγάλο μαγαζί, καινούριες εκδόσεις, πιο μεγάλη ποικιλία απ’ τα περισσότερα γιατί συνάντησα εκδόσεις που δεν τις είδα αλλού. Φυσικά και φιγούρες όπως όλα τα υπόλοιπα, ενώ έχει και δεύτερη αίθουσα μόνο με βιβλία φαντασίας αλλά και παιχνίδια. Είναι μεγάλη αλυσίδα και υπάρχουν κι άλλα καταστήματα όχι μόνο στην Μαδρίτη αλλά σε όλη την Ισπανία. Κάθε κατάστημα παίρνει το όνομα του δρόμου στον οποίο βρίσκεται.

10) El Corte Ingles

Corte Ingles.jpg

http://www.elcorteingles.es/
Δεν έχει και πολύ νόημα να προσθέσω διεύθυνση γιατί τα εν λόγω καταστήματα βρίσκονται παντού! Και όχι μόνο στη Μαδρίτη αλλά σε όλη την Ισπανία. Ουσιαστικά είναι αλυσίδα εμπορικών κέντρων που έχουν τα πάντα, και φυσικά συν τοις άλλοις τμήμα με βιβλία και κόμικς. Εγώ προσωπικά επισκέφτηκα το πιο κεντρικό της Μαδρίτης που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Puerta del Sol, αλλά και αυτό πάνω στην Calle de Serrano. Και τα δύο είχαν μεγάλη ποικιλία σε καινούρια ισπανικά κόμικς και μπορώ να πω ότι συνάντησα επιτέλους αρκετές σειρές με κόμικς ντόπιας παραγωγής. Έχει και έναν πάγκο που πωλούν ταλαιπωρημένα / ελαφρώς τσαλακωμένα τεύχη σε πολύ χαμηλή τιμή για να τα ξεφορτωθούν.

11) Arte 9
Calle de la Cruz 37, 28012, Madrid (Tel: 0034 915 32 47 14)

Arte 9.jpg

http://www.arte9cruz.com/
Πολύ κεντρικό, 3 λεπτά με τα πόδια από Puerta del Sol (γραμμές 1, 2 και 3). Στο google maps θα συναντήσετε το κατάστημα με την ονομασία Capital Comics y Juegos. Υπάρχει και άλλο κατάστημα Arte 9 λίγο πιο μακριά (δείτε νούμερο 17).
Άλλο ένα πολύ ενημερωμένο κατάστημα που έχει τα πάντα από καινούρια κόμικς όλων των ειδών. Επίσης έχει πάρα πολλές φιγούρες αλλά και παιχνίδια με κάρτες.

12) Mundo Fantasia
Calle de Costanilla de Los Angeles 7, 28013, Madrid (Tel: 0034 915 59 20 32)

MundoFantasia.jpg

http://www.mundofantasiacomics.es/
Πιο κοντά στο σταθμό μετρό Opera (γραμμές 2 και 5), αλλά βολεύει και ο σταθμός Callao (γραμμές 3 και 5) που είναι πιο κεντρικός πάνω στην Gran Via.
Ίσως είναι το μαγαζί που προτείνω περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στη Μαδρίτη. Όχι τόσο λόγω μεγέθους και χώρου, γιατί μάλλον η αρκετά μεγάλη ποικιλία που διαθέτει είναι στριμωγμένη σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, αλλά λόγω των προσφορών. Πάνω από τα μισά κόμικς που είναι προς πώληση είναι σε προσφορά, και μιλάω για βαρβάτες προσφορές. 4 τόμοι γαλλοβελγικών κόμικς κανονικής αξίας 40 € (10 € έκαστος αναγραφόμενη τιμή αλλά και η τιμή πώλησης σε όοοολα τα άλλα καταστήματα) στα 15 €. Πλήρεις συλλογές κόμικς 17 τευχών, πχ Martin Mystere ή Dylan Dog στα 29 € με κανονική αξία πολύ πολύ μεγαλύτερη. Ή 10 τόμοι Creepy με τιμή 30 € ο τόμος σε όλα τα μαγαζιά, στα 190 € όλοι μαζί. Πουθενά αλλού δεν είδα τόσο χαμηλότερες τιμές από τις αναγραφόμενες. Ίσως τα περισσότερα κόμικς είναι δεύτερο χέρι, ίσως απλά έχουν ξεμείνει απούλητα πολύ καιρό.

13) Friki-Hobbies S.L.
Calle Torija 8, 28011, Madrid (Tel: 0034 910 07 24 75)

Friki hobbies.jpg

http://www.frikihobbies.com/shop/
Aρκετά κοντά στο σταθμό Μετρό Santo Domingo (γραμμή 2) που είναι πάνω στην Gran Via.
Μαγαζί κυρίως για φιγούρες και όχι τόσο για κόμικς τα οποία είναι ελάχιστα. Και φυσικά ειδίκευση σε Star Wars που έχει την τιμητική του σε όλη την Ισπανία.

14) Fnac
Calle de Preciados, 28, 28013 Madrid, (Tel: 0034 902 10 06 32)

Fnac.jpg

http://www.fnac.es
Τα γνωστά και στην Ελλάδα πολυκαταστήματα Fnac έχουν δεκάδες καταστήματα και στην Ισπανία. Στη Μαδρίτη το πιο κεντρικό βρίσκεται πάνω στην πλατεία Callao (Mετρό γραμμές 3 και 5).
Στον τελευταίο όροφο υπάρχει τμήμα βιβλίων και φυσικά με τις απαραίτητες βιβλιοθήκες αποκλειστικά και μόνο με κόμικς. Πολλά κόμικς, όχι αστεία. Πλήρως ενημερωμένα, με μεγάλη ποικιλία όπως ακριβώς και ένα κατάστημα κόμικς. Απλά εδώ δε θα πετύχει κανείς προσφορές, θα το αγοράσεις όσο λέει η αναγραφόμενη τιμή.

15) El Coleccionista
Calle de Tribulete 7, 28012, Madrid (Tel: 0034 915 30 01 33)

El Coleccionista.jpg

http://www.elcoleccionistacomics.com/
Πολύ κοντά στο σταθμό Lavapies (γραμμή 3).
Πολύ μικρό μαγαζί που όμως έχει πάρα πολύ υλικό. Όχι μόνο καινούρια πράγματα αλλά και πολλά παλιά, κάποια σε συμπαθητικές προσφορές. Άρα για κάποιον που ψάχνει παλιά θα το πρότεινα, όχι όμως προτού περάσει από το Mundo Fantasia που ανέλυσα πιο πάνω.

16) Legend Comics
Calle Jose Antonio de Armona 8, 28012, Madrid (Tel: 0034 912 22 33 90)

Legend Comics.jpg

http://www.legendcomics.es/
Αρκετά κοντά στο σταθμό Embajadores (γραμμές 3 και 5), όμως μάλλον βολεύει και από το σταθμό Lavapies (γραμμή 3) ώστε να συνδυαστεί και με επίσκεψη στο παραπάνω μαγαζί.
Συμπαθητικό μαγαζί με καινούριο υλικό, όμως υπάρχουν άλλα πολύ πιο ενημερωμένα και με μεγαλύτερη ποικιλία.

17) Arte 9
Calle del Doctor Esquerdo 6, 28028, Madrid (Tel: 0034 914 02 96 08)

Arte 9.jpg

Πολύ κοντά στο σταθμό Manuel Becerra του Μετρό (γραμμές 2 και 6). Ίδιας ιδιοκτησίας με το κατάστημα Arte 9 που ανέλυσα παραπάνω (νούμερο 11). Αυτό είναι ίσως από τα καλύτερα καταστήματα της Μαδρίτης (πάω στοίχημα ότι αυτό το έχω ξαναπεί πολλές φορές αλλά με τόσα μαγαζιά που έχω περιγράψει ούτε που θυμάμαι τι έχω γράψει), ενθουσιάστηκα με το υλικό που υπάρχει μέσα. Πάρα πολλά κόμικς όλων των κατηγοριών (καινούρια μόνο), φέρνει σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί. Επίσης έχει αρκετές φιγουρίτσες και είδη με εικόνες από κόμικ. Στο βάθος έχει τμήμα με βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Έχει και κάτω όροφο αποκλειστικά με επιτραπέζια και παιχνίδια ρόλων, καθώς και ένα τεράστιο τραπέζι για παιχνιδομαζώξεις.

18) Keystone Comics
Calle de Padilla 65, 28006, Madrid (Tel: 0034 914 025 834)

Keystone.jpg

http://www.keystonecomics.es/
Aρκετά κοντά στο σταθμό Manuel Becerra του Μετρό (γραμμές 2 και 6), ακολουθώντας την Calle de Francisco Silvela βρίσκω την Calle de Padilla στα αριστερά μου. Συμπαθητικό μαγαζάκι, έχει αρκετά κόμικς όλων των κατηγοριών, όμως αν κάποιος βρεθεί στη γειτονιά θα βρει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στο πιο πάνω μαγαζί. Όμως εδώ μπορεί να βρει κανείς κάποιες προσφορές, οπότε είναι στα πολύ θετικά του. Από έξτρας έχει μόνο μπλούζες με ήρωες κόμικς.

19) Ultimate Comics
Calle Elfo 120, 28027, Madrid (Tel: 0034 913 67 47 91)

Ultimate Comics.jpg

Κοντά στο σταθμό Μετρό Pueblo Nuevo (γραμμές 5 και 7) που αφήνει πάνω στην Calle Alcala. Η Calle Elfo είναι παράλληλος δρόμος. Συμπαθητικό μαγαζί και αυτό, όμως έχει κυρίως υπερηρωικά και μάνγκα, άντε και κάποια graphic novels. Από λοιπά είδη υστερεί αρκετά. Έχει όμορφες βιτρινούλες με φιγούρες και είδη με ήρωες κόμικς.

20) The Comic Co.
Calle Divino Pastor 17, 28015, Madrid (Tel: 0034 914 45 79 15)

The Comic Co.jpg

http://www.thecomicco.com/
Koντά στο σταθμό Bilbao του Μετρό (γραμμές 1 και 4), ο Calle Divino Pastor είναι 2ος παράλληλος της Calle de Carranza απ' όπου βρίσκεται η στάση του μετρό. Πολύ ωραίος σαν χώρος, αρκετά άνετος. Από κόμικ έχει καινούριες εκδόσεις κυρίως. Από φιγούρες ελάχιστα πράγματα, από τα οποία το 95% είναι φιγούρες Τεντέν.

21) Generation X Galileo
Calle de Galileo 14, 28015, Madrid (Tel: 0034 914 47 07 46)

Generation X Gal.jpg

http://www.generacionx.info/
Koντά στο σταθμό San Bernardo (γραμμές 2 και 4) αλλά και στον Arguelles (γραμμές 3, 4 και 6) του Μετρό. Αλυσίδα καταστημάτων κόμικς (βλέπε και νούμερο 9 πιο πάνω). Έχει καινούριες εκδόσεις κόμικς, αλλά και μπόλικα έξτρας μεταξύ των οποίον φιγούρες και μπλούζες. Δεν συγκρίνεται πάντως με το κατάστημα Puebla, αρκετά μικρότερο.

Στον ίδιο δρόμο Calle de Galileo 31 υπάρχει και άλλο κατάστημα της αλυσίδας Generation X, το οποίο είναι συμπληρωματικό του ανωτέρω και περιέχει μόνο επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων

Αυτά!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Προστέθηκαν περιγραφές για μερικά ακόμα μαγαζιά, καθώς και φωτογραφίες των προσόψεων.

 

:cheers2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11236
  • Group:  Members
  • Topic Count:  17
  • Content Count:  362
  • Reputation:   5950
  • Achievement Points:  362
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5313 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  60

Καταπληκτική ''ξενάγηση''. Εχω επισκεφθεί πολλές φορές τη Μαδρίτη αλλά με εξαίρεση 3-4 κεντρικά μαγαζιά τα υπόλοιπα δεν τα είχα αντιληφθεί και αγνοούσα την ύπαρξή τους. Αν σου είναι εύκολο και για να είναι πλήρης η αναφορά ξεκαθάρισε ποιά ακριβώς έχουν αγγλόφωνα γιατί σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι σαφές. Εκτός αν έχουν όλα πράγμα που δεν το πιστεύω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  940
  • Content Count:  4356
  • Reputation:   35540
  • Achievement Points:  4409
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6160 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Δεν αναφέρθηκα σε αγγλόφωνα γιατί γενικά οι ισπανοί είναι τσακωμένοι με τα αγγλικά, οπότε οι αγγλόφωνες εκδόσεις είναι ελάχιστες. Άρα κάποιος που θα επισκεφτεί τα παραπάνω καταστήματα θα το κάνει είτε σε περίπτωση που ξέρει ισπανικά, είτε απλά για να ρίξει μια ματιά στην ντόπια παραγωγή. Στο κάτω κάτω τα αγγλόφωνα που θα πετύχει τα βρίσκει και στην Ελλάδα ή στο ίντερνετ, δεν είναι ότι θα συναντήσει ισπανικά κόμικς μεταφρασμένα στα αγγλικά.

 

Πάντως, για να απαντήσω και στο ερώτημα, εκεί που σίγουρα έχω εντοπίσει αγγλόφωνα είναι στο 1) Μadrid Comics. Υποθέτω ότι λίγα αγγλόφωνα θα πετύχει κανείς στα πιο μεγάλα καταστήματα, όπως στα 4) Elektra Comics, 9) Generation X Puebla και στα πολυκαταστήματα 10) Εl Corte Ingles και 14) Fnac. Για τα υπόλοιπα το αποκλείω.

 

:cheers2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9879
  • Group:  Members
  • Topic Count:  21
  • Content Count:  929
  • Reputation:   9584
  • Achievement Points:  929
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5437 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Πω, πολύ ενδιαφέρον! Σίγουρα την επόμενη φορά που θα πάω Μαδρίτη θα αναζητήσω κάποια από αυτά τα μαγαζιά! Έχω έρθει δύο φορές αλλά καμία δεν το έψαξα τόσο. Ευχαριστώ! :respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11236
  • Group:  Members
  • Topic Count:  17
  • Content Count:  362
  • Reputation:   5950
  • Achievement Points:  362
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5313 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  60

Το Fnac δίπλα στην Gran Via έχει σίγουρα αγγλόφωνα και μάλιστα αρκετά. 'Εχω αγοράσει κάποια πράγματα στο παρελθόν. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση, ήταν πολύτιμη και σωστή η επισήμανση. Σε μια χώρα που δεν μιλάνε παρά ελάχιστα ξένες γλώσσες είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9879
  • Group:  Members
  • Topic Count:  21
  • Content Count:  929
  • Reputation:   9584
  • Achievement Points:  929
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5437 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Το Fnac δίπλα στην Gran Via έχει σίγουρα αγγλόφωνα και μάλιστα αρκετά. 'Εχω αγοράσει κάποια πράγματα στο παρελθόν. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση, ήταν πολύτιμη και σωστή η επισήμανση. Σε μια χώρα που δεν μιλάνε παρά ελάχιστα ξένες γλώσσες είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο!

 

Σίγουρα δεν είναι το φόρτε τους οι ξένες γλώσσες αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Επειδή όσες φορές έχω πάει Ισπανία έχω γνωρίσει και φιλοξενηθεί από ντόπιους φοιτητές και γενικά άτομα 20-30 χρονών, μπορώ να σου πω ότι σχεδόν όλοι ξέρουν και μιλάνε αγγλικά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.