Μετάβαση στο περιεχόμενο

GREEN ARROW / ΓΚΡΙΝ ΑΡΟΟΥ


Jim®

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11191
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4689 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Green Arrow

green_arrow_by_spidermanfan2099-d48f7ho.jpg

 

Εταιρεία: DC Comics

Πρώτη εμφάνιση: Μοre Fun Comics #73 (Νοέμβριος 1941)

Όνομα: Οliver Jonas Queen

Iδιότητα: Λάτρης της περιπέτειας

Βάση: Star City

Ύψος: 1,80

Βάρος: 83 κιλά

Δυνάμεις/ Ιδιότητες: Αν και ο Green Arrow δεν έχει καθόλου υπερδυνάμεις, είναι ένας εξαιρετικός τοξοβόλος, ο οποίος μπορεί να παλέψει σε μάχες σώμα με σώμα ακόμα και με, δυνατότερους σωματικά αντιπάλους, ενώ έχει πολύ καλή αντοχή.

 

Κατα την διάρκεια μιας κρουαζιέρας στις Νότιες Θάλασσες, ο δισεκατομμυριούχος πλέιμποϋ, Όλιβερ Κουίν, βρέθηκε ναυαγός στο νησί Starfish. Κατασκεύασε ένα τόξο και βέλη, με τα οποία εξασφάλιζε τα απαραίτητα για την επιβίωση του, μέχρι που σώθηκε και επέστρεψε στην πόλη του, την Star City. Έχοντας σχεδιάσει μια στολή Ρομπέν των Δασών για ένα πάρτυ, απέτρεψε μια ληστεία και υιοθέτησε το ψευδώνυμο Green Arrow. O Oliver αποφάσισε να προστατέψει την πόλη του από την εγκληματικότητα, ένα έργο που, όπως φαίνεται, αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο.

 

Αποφασίζοντας να αλλάξει οριστικά τον τρόπο ζωής του, ο Όλιβερ σύντομα κατάλαβε πως τα προβλήματα της κοινωνίας ήταν πολύ περισσότερα απ'όσα είχε φανταστεί. Πριν το ναυάγιο, ο Όλιβερ ήταν ένας απερίσκεπτος δισεκατομμυριούχος που ενδιαφερόταν μόνο για τον εαυτό του, προκαλώντας πολλές φορές την αντιπάθεια όσων μάθαιναν τα κατορθώματα του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πλέον, η περίοδος αυτή άνηκε οριστικά στο παρελθόν.

 

Σε ένα ταξίδι του στο Βιετνάμ (στο οποίο γνώρισε τον Χαλ Τζορνταν, τον δεύτερο Green Lantern), αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει ενεργός υποστηρικτής καλών πράξεων, παίρνοντας υπο την κηδεμονία του τον Roy Harper. Ο Roy υπήρξε ο πρώτος βοηθός του Green Arrow, με το ψευδώνυμο Speedy. Μαζί πολέμησαν και κατατρόπωσαν αρκετούς εχθρούς που έκαναν σταδιακά την εμφάνιση τους. Την ίδια περίοδο, ο Oliver χρηματοδοτούσε ανώνυμα την Justice League. Μεγάλο μέρος των χρημάτων του πήγε στην κατασκευή οχημάτων, όπλων ακόμα και σε μια σπηλιά με το όνομα Arrow Cave, δείχνοντας έτσι τον σεβασμό του για τον Batman. Λίγο καιρό αργότερα, ο Green Arrow έγινε επίσημο μέλος της Justice League. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα την δεύτερη Black Canary, Dinah Lance, παρ'όλο που είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ο Queen, κάποια στιγμή, έχασε την περιουσία του από τον συνεργάτη του. Το γεγονός αυτό τον ώθησε να εξερευνήσει την Αμερική μαζί με τον φίλο του Hal Jordan και την Black Canary.

 

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα δούμε πως εξελίχθηκε η σχέση του με την Dinah, καθώς και τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του.

 

 

 

Τέλος Part 1

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Μήν ποστάρετε μέχρι να ανέβει το Part 2! ;)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Reputation:   11191
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4689 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

alex-garner-green-arrow-6-11410.jpg

 

O Οliver Queen αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει από την Justice League. Παραιτήθηκε μαζί με την Dinah και πήγαν να ζήσουν μαζί στο Σιάτλ, στην Ουάσινγκτον, όπου άνοιξαν ένα ανθοπωλείο με το όνομα Sherwood Florist. Όμως, το ζευγάρι ανακάλυψε τυχαία ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες εντάσεις μεταξύ του Oliver και Dinah, σχετικά με τον πόλεμο του εγκλήματος. Αναπάντεχα, όμως, η Dinah εξαφανίστηκε, κάνοντας τον Oliver να καταλάβει πόσο σημαντική ήταν για εκείνον. Κατά την διάρκεια της έρευνας, ο Oliver ανακάλυψε πως πίσω από την εξαφάνιση της Dinah κρυβόταν η σπείρα των ναρκωτικών που είχαν ανακαλύψει. Την είχαν βασανίσει και κακοποιήσει άσχημα. Όλα τα μέλη της σπείρας βρέθηκαν νεκρά από τα βέλη και τις γροθιές του Oliver. Κατά την διάρκεια της διάσωσης, ωστόσο, μια μυστηριώδης εξωτική τοξοβόλος έσωσε την ζωή του Oliver. Το όνομα της ήταν Shado. Ο δρόμος της Shado, διασταυρώθηκε με εκείνον του Oliver, καθώς η ίδια είχε μια προσωπική βεντέττα με τους εμπόρου ναρκωτικών. Ο Oliver και η Shado όμως ήρθαν ακόμα πιο κοντά, με αποτέλεσμα να γίνουν για μικρό διάστημα εραστές. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια στιγμή, ο Oliver κατηγορήθηκε άδικα σαν προδότης της κυβέρνησης και έγινε φυγάς. Η Dinah, καθώς ήταν έτοιμη να τα ξαναβρεί με τον Oliver ζήτησε την βοήθεια της Shado για να ξεκαθαρίσουν μαζί τις κατηγορίες που βάρυναν το όνομα του Green Arrow. Όταν η υπόθεση έκλεισε με επιτυχία, η επανένωση του ήρωα με την Dinah ήταν θέμα χρόνου. Όμως το ζευγάρι κλονίστηκε από την ανακάλυψη της Dinah πως η Shado είχε γεννήσει το παιδί του Green Arrow στο οποίο έδωσε το όνομα Robert.

 

Στο μεταξύ, ο Roy Harper ή αλλιώς Speedy, ο πρώτος βοηθός του Green Arrow, αισθάνθηκε εγκατάλειψη από τον μέντορα του, με αποτέλεσμα να καταφύγει στα ναρκωτικά. Ευτυχώς για εκείνον η Dinah ήταν δίπλα του και κατάφεραν να νικήσουν τον εθισμό του. Λίγο καιρό αργότερα, ο Green Arrow σκότωσε κατα λάθος έναν έναν ληστή και αναγκάστηκε να γίνει φυγάς (πάλι). Η Black Canary μαζί με τον Green Lantern (Hal Jordan) τον αναζήτησαν, μάταια όμως. Κατά την αναζήτηση του Green Arrow, η Dinah υπήρξε θύμα ατυχήματος με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η μετάγγιση αίματος. Ο Queen ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εγκαίρως το αίμα του, σώζοντας την τελευταία στιγμή την Dinah και επιστρέφοντας μετά από ένα διάστημα εξαφάνισης. Σύντομα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό της δημοσιότητας που είχε αφήσει πίσω του όταν αποφάσισε να βάλει την στολή του, και άρχισε να δίνει δημόσια πληροφορίες για την Justice League καθώς και για τους στόχους της ομάδας. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Hawkman με τον οποίο ο Green Arrow ήρθε σε ρήξη. Άλλωστε, ο Oliver είχε εγκαταλείψει την ομάδα και το να την εκθέτει δίνοντας πληροφορίες "εκ των έσω" κατακρίθηκε εντόνως.

 

Αργότερα, στην προσπάθεια του να απενεργοποιήσει μια βόμβα στην Metropolis, ο Green Arrow έπεσε θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης και βρήκε αναπάντεχο θάνατο, συγκλονίζοντας τους υπόλοιπους υπερήρωες και ιδιαίτερα την Dinah. Όμως ο φίλος του Hal Jordan (που τώρα είχε μεταμορφωθεί στον ψυχοπαθή Parallax), χρησιμοποίησε την κοσμική δύναμη του για να τον επαναφέρει. Κατάφερε να τον αναγεννήσει, αλλά δυστυχώς στην πορεία ο Ollie είχε χάσει την ψυχή του, με αποτέλεσμα να θυμάται ελάχιστα πράγματα και να είναι ένα αμίλητο, άβουλο ον. Με την βοήθεια πολλών φίλων του όπως του Hal Jordan, του Roy Harper και της Dinah, o Oliver κατάφερε να ξαναβρεί τον εαυτό του και αφοσιώθηκε ακόμα πιο παθιασμένα στον αγώνα για δικαιοσύνη. Απέκτησε τέτοια φήμη που λέγεται πως στον 853ο αιώνα, ιδρύθηκε μια ομάδα που προστάτευε την Γη με το όνομα Green Arrows.

 

Την περίοδο που μεσολάβησε από τον θάνατο του Ollie μέχρι την ολική επαναφορά του, αποκαλύφθηκε πως ο Oliver είχε αποκτήσει έναν γιό από την Sandra Moonday Hawke, τον Connor Hawke. Εκείνος φόρεσε την κουκούλα του Green Arrow μέχρι να επιστρέψει και πάλι ο πατέρας του. Ο Conner, αν και δεν ήταν τόσο επιδέξιος τοξοβόλος, είχε εξαιρετικές ικανότητες στην μάχη σώμα με σώμα με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται σε έναν από τους 5 καλύτερους μαχητές πολεμικών τεχνών στην Γη. Είχε μεγαλώσει άλλωστε, σαν Βουδιστής μοναχός σε ένα μοναστήρι. Όταν ο Oliver επέστρεψε, ανέλαβε την προστασία της Star City μαζί με τον γιό του, ο οποίος αν και μεγάλος καρδιοκατακτητής, προτιμά την περιπέτεια και την δράση.

 

Μια βίαιη επίθεση στον Connor έμελλε να φέρει τον Green Arrow αντιμέτωπο με έναν εχθρό με το όνομα Onomatopoeia. Αν και τελικά ο Oliver δεν κατάφερε να συλλάβει ή να σκοτώσει τον αντίπαλο του, το αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων ήταν να έρθει πιο κοντά με την Dinah. Παντρεύτηκαν όμως τελικά; Αυτό είναι μια άλλη ιστορία (την οποία την έχει περιγράψει ο Ορέστης οπότε τσεκάρετε το άρθρο του για την Black Canary, γιατί εγώ βαριέμαι :P).

 

Μια νέα αρχή
 

Ο Green Arrow ήταν ένας από τους 52 χαρακτήρες του ολικού reboot της DC. Στην νέα εκδοχή ο Oliver παρουσιάζεται σημαντικά νεότερος ενώ το μουσάκι και το μουστάκι έχουν εξαφανιστει. (Ξυρίστηκε)

 

Σημαντικές Ιστορίες

  • Τhe Brave and the Bold #85 (Αύγουστος 1969) Ο Όλιβερ αφήνει το χαρακτηριστικό μουσομουστάκι, σχεδιάζει νέα στολή και αλλάζει τον τρόπο δράσης του.
  • Green Arrow: The Longbow Hunter (1989) Ο Όλιβερ σώζει την Ντίνα από τους εμπόρους ναρκωτικών και συναντά την Shado.
  • Green Arrow: The Archer's Quest (2003) ο Όλιβερ επιστρέφει από τους νεκρούς.
  • Green Arrow new 52 (2011) Ολικό reboot

viu1323022349x.jpg

 

ΤΕΛΟΣ

 

΄Πηγή: The DC Comics Encyclopedia

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 years later...

  • Member ID:  23222
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  194
  • Content Count:  3502
  • Reputation:   24616
  • Achievement Points:  3325
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4558 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.