Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τραγούδια που μας έμαθαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας


nikolas12

813 προβολές

Το συγκεκριμένο blog entry αποτελεί μια καινούρια εκδοχή του, προ πενταετίας, άρθρου μου και πρεμιέρας της στήλης Six Songs στο anthem.gr! Fun fact πριν ξεκινήσουμε. Το Six Songs είναι ένα reference στο μαγαζί Six Dogs. Γιατί όμως έγινε reference; Γιατί όταν ήμουν φοιτητής το 2013 ήταν στη μόδα το να κάνεις check in με τη φοιτητοπαρέα σου σε κάποιο μαγαζί της Αθήνας. Όλοι πηγαίνανε τότε στο Six Dogs λόγω του κήπου, οπότε έβλεπα χαλαρά 6-7 check in τη μέρα. Και επειδή οι λίστες μου δεν ήθελα να έχουν καμία δεκαριά κομμάτια, αλλά μία χούφτα λόγω του πολύ συγκεκριμένου concept που επέλεγα κάθε φορά, είπα να βάζω έξι, οπότε προέκυψε το Six Songs σαν ομόηχο.

 

Το τραγούδι στη διαφήμιση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μίας καλής διαφήμισης, αφού μπορεί να την αναδείξει σε μεγάλο βαθμό και να διορθώσει τυχόν ατέλειες σε αυτή, αποσπώντας το θεατή. Επίσης σε βοηθάει να το συνδέσεις με την εταιρία χάρη στις αλλεπάλληλες επαναλήψεις της διαφήμισης. Στο σημερινό Six Songs θα δούμε 6 τραγούδια που μας έμαθαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ή τραγούδια που έγιναν ευρέως γνωστά μέσω αυτών. Ετοιμαστείτε για πολλές στιγμές που θα πείτε "Ω ρε φίλε, που το θυμήθηκε αυτό;"

 

1. Kasabian-Fire

 

 

 

Η σχετικά ήρεμη αρχή του Fire δε σε προετοιμάζει για το δυναμικό ρεφρέν του που το ανέδειξε σε indie χιτάκι και φυσικά ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που έχουν παιχτεί σε διαφημίσεις. Καταπληκτικό τραγούδι και ωραίο μουσικό ντύσιμο για να ακούς προσφορές πακέτων :lol: Μπορεί και όχι. Ειδικά για εμάς που προτιμάμε τους πιο πρώιμους Kasabian του Club Foot.

 

2.Dandy Warhols-Bohemian Like You

 

 

 

Πάμε σε κάτι πιο παλιό. Από τα λίγα τραγούδια σε τέτοιου είδους διαφημίσεις, που έγιναν γνωστά όχι λόγω του ρεφρέν, αλλά λόγω της εκπληκτικής εισαγωγής, το χιτ των Dandy Warhols αποδείχθηκε ένα από τα τραγούδια που έψαχνα πολύ καιρό, γιατί μου είχε κολλήσει σε λούπα στο κεφάλι μου. Η εισαγωγή εννοείται πως έχει μείνει χαραγμένη σε όλους, ενώ και το ρεφρέν είναι εξαιρετικό. Νομίζω ότι αποτελεί γενικά μια από τις κορυφαίες στιγμές του συγκροτήματος.

 

3. Kaiser Chiefs-Never Miss A Beat

 

 

 

Θα πήξουμε στο indie των 00s σε αυτή τη λίστα. Προσωπικά δε με χαλάει καθόλου, τη λατρεύω αυτή τη μουσική και την έχω ψάξει πολύ. Φοβερή κομματάρα από τις εποχές που οι Kaiser Chiefs ανήκαν στην αφρόκρεμα της indie σκηνής. Παίζει σκηνές από το video clip να ήταν και στο background της διαφήμισης με το ίδιο το τραγούδι όμως να κλέβει την παράσταση. Όποιος θυμάται καλύτερα, ας μας πει.

 

4. Cyanna-Shine

 

 

 

Η ελληνική συμμετοχή στο σημερινό Six Songs. Ναι, οι Cyanna αποτελούν ελληνικό συγκρότημα και σε αυτό το τραγούδι ακολουθούν τη συνταγή της επιτυχίας με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεφρέν, ενώ και το υπόλοιπο τραγούδι ξεχωρίζει χάρη και στα ηλεκτρονικά στοιχεία που διαθέτει. Κολλητικότατο, οπότε λογική η ένταξή του σε διαφήμιση.

 

5. Imagine Dragons- On Top Of The World

 

 

 

Πάμε στο πιο πρόσφατο τραγούδι της λίστας. Η αλήθεια είναι πως ίσως αυτό το κομμάτι το αγάπησα περισσότερο λόγω του Pro Evolution Soccer που είχα λιώσει παρά εξαιτίας της διαφήμισης. Άρτιο τραγούδι, με το ρεφρέν να κορυφώνεται και να τραγουδιέται από όλο το συγκρότημα. Οι Imagine Dragons όμως έχουν βγάλει και πολύ καλύτερα τραγούδια, αλλά και πολύ χειρότερα. Ναι, εσένα κοιτάω Thunder που σε βάλανε και εσένα σε διαφήμιση και ψάχναμε βουλοκέρι να κλείσουμε τα αυτιά μας.

 

6. Ten Years After – I’d Love To Change The World

 

 

 

Το καλύτερο για το τέλος δε λένε; Τι να πει κανείς για το απίστευτο I’d Love To Change The World; Το κομμάτι του Alvin Lee και των Ten Years After αποτελεί ένα από τα καλύτερα blues κομμάτια που έχουν γραφτεί. Κυκλοφόρησε το 1971 και ακούγεται τόσο φρέσκο σαν να βγήκε την προηγούμενη δεκαετία. Τα φοβερά φωνητικά, το εξαιρετικό σόλο και αυτή η χαρακτηριστική εισαγωγή το κάνουν απλά το καλύτερο κομμάτι που έχει παιχτεί σε διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας. Ναι, δεν το διαπραγματεύομαι.

 

Bonus: Expert Medicine-If I Could Build My Whole World Around You

 

 

 

Είναι και σε διαφήμιση, αλλά το ακούς και στην αναμονή, όταν παίρνεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Cosmote και αποτελεί αρκετά ευχάριστο άκουσμα.

 

Bonus 2: Weezer-Perfect Situation

 

 

Καταπληκτικό τραγούδι, οριακά εκτός λίστας.

 

Προσθέστε κι εσείς στα σχόλια κι άλλα τραγούδια από τέτοιες διαφημίσεις που μπορεί να παρέλειψα ή να μη μπορούσα να συμπεριλάβω (ήδη έχω σκεφτεί 2-3).

  • Like 8

0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.