Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • entries
    9
  • comments
    3
  • views
    2341

Εισαγωγή σε έναν unstable κόσμο


nikolas12

1055 προβολές

Η αρχή ενός καινούριου ιστολογίου

 

Εδώ και αρκετό καιρό έλεγα ότι θα μου άρεσε να bloggάρω ξανά. Όταν είδα ότι το GreekComics μου δίνει αυτή τη δυνατότητα, σκέφτηκα να την εξερευνήσω, αλλά η αλήθεια είναι πως συμμετέχω με τόσους διαφορετικούς τρόπους εδώ μέσα που δε μπορούσα να κάνω καταχωρήσεις και σε ένα blog. Η απόφαση που πήρα ήταν ότι θα χρησιμοποιήσω αυτήν την πλατφόρμα για να φέρω την κοινότητα του GC με κάποια παλιότερα κείμενα μου, ενδεχομένως και σε αναδιαμορφωμένες τους εκδόσεις, αλλά και κάποιες πιο καινούριες μου σκέψεις για διάφορα θέματα. Λόγω του ότι είχα αρκετά blogs παλιότερα, θα ήθελα σαν πρώτη καταχώρηση να κάνω μια αναδρομή στο πως φτάσαμε εδώ και κυρίως να γνωριστούμε, καθώς θεωρώ ότι όταν έχεις ένα προσωπικό blog, καλό θα ήταν να σε γνωρίζουν λίγο παραπάνω.

 

Πως ξεκίνησα να γράφω

 

Από μικρή ηλικία μου άρεσε πολύ το γράψιμο. Όποτε πήγαινα στο σπίτι μου στην Καλαμπάκα, μαζί με το φίλο μου Θοδωρή, φτιάχναμε αυτοσχέδιες εφημερίδες στο χαρτί με άρθρα, ζωγραφιές κτλ. Αργότερα με κέρδισαν τα αθλητικά και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα ένα τετράδιο που έγραφα συνόψεις αγώνων για όλα τα ματς της Εθνικής. Ο πατέρας μου τότε με έλεγε χαϊδευτικά Σωτηρακόπουλο :lol: Έχω ακούσει ότι πολλοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν ακριβώς έτσι. Και η αλήθεια είναι ότι όλα τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στο Λύκειο έδειχναν ότι όσον αφορά τους κλάδους ασχολίας, είχα ταύτιση 10/10 στα οικονομικά και 9/10 στα ΜΜΕ. Εν τέλει ακολούθησα τον πρώτο δρόμο και δε μετάνιωσα ποτέ γι' αυτό.

 

Με το Θοδωρή που ανέφερα και πριν μας χώριζαν πολλά χιλιόμετρα, αλλά το Ίντερνετ μείωνε τις αποστάσεις. Από το 2003 ανταλάσσαμε e-mails και μαζί φτιάχναμε διάφορα forums και blogs, αλλά οι παρέες που μαζεύαμε ήταν 5-6 άτομα μαξ. Δε γνωρίζαμε κόσμο γενικά. Το 2009 ξεκίνησα το πρώτο μου blog που ουσιαστικά έγραφα για αθλητικά θέματα ή προσωπικά. Το λάτρευα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Και έτσι έφτιαξα ένα εντελώς καινούριο, το οποίο ήταν η πρώτη φορά που είχε απήχηση.

 

Ήταν 2010-2011 που πήγαινα Λύκειο και εξασκούμουν στην Έκθεση. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα blog να γράφω δοκιμαστικές εκθέσεις, άρθρα και δοκίμια για περαιτέρω εξάσκηση. Φυσικά δεν ενδιέφερε κανέναν. Και τότε έσκασε η ιδέα. Όλοι στα 15 μας ήμασταν θυμωμένοι, τσαντισμένοι, κτλ. Με οποιαδήποτε βλακεία μας γύριζε. Οπότε αποφάσισα να κάνω ακριβώς αυτό. Να κράξω, να σατιρίσω, να σχολιάσω κτλ. Το βιτριολικό χιούμορ σε συνδυασμό με καυστικές ατάκες το λάτρεψαν αρκετοί φίλοι και μάλιστα σιγά σιγά άρχισαν να σχολιάζουν άτομα που δεν ήξερα, ούτε γνώριζα πως έμαθαν για το blog. Ήταν μια πολύ ωραία φάση που τη γούσταρα άπειρα. Όσο πλησίαζαν οι Πανελλήνιες, τόσο πιο αραιά έγραφα και αφού μπήκα στο Πανεπιστήμιο είπα να κάνω ένα comeback, αλλά δεν ήταν αυτό που έψαχνα πλέον.

 

Το κεφάλαιο Anthem.gr

 

Το πρώτο μας σήμα

 

Κάπου το 2011-2012 ενώ είχα ακόμα το άλλο blog με πλησίασε πάλι ο Θοδωρής (που με στήριζε σε τεχνικά θέματα σε όλα μου τα blogs) και με ρώτησε αν ήθελα να φτιάξουμε ένα καινούριο κοινό blog να βάζουμε κριτικές με δίσκους. Ροκάς-μεταλλάς από τότε, του είπα ότι ψήνομαι γιατί έψαχνα πολλούς δίσκους τότε και ήθελα να μιλάω κάπου αποκλειστικά για μουσική. Η ιδέα πάγωσε λόγω Πανελληνίων και το 2013 στο πρώτο έτος είπαμε μήπως τη βάλουμε μπροστά. Εννιά μήνες και μηδέν καταχωρήσεις μετά, είχα αποφασίσει πως πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσω να γράφω reviews. 

 

47211424_1111347095705812_3050314360921522176_o.png

 

Και κάπου εκεί μπαίνει το δεύτερο πρόσωπο που θα αναφέρω ονομαστικά. Ο Τζανέτος. Γνωριστήκαμε τυχαία και ανακαλύψαμε πως είχαμε 3-4 διαφορετικούς γνωστούς που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο Τζαν είχε μια μπάντα τότε και πήγαινα στις συναυλίες τους, οπότε τον ρώτησα αν θέλει να μου δώσει το δίσκο τους να κάνω review σε ένα καινούριο blog. Μου είπε κατευθείαν ναι. Όμως μερικές μέρες μετά μου έστειλε μήνυμα μήπως πάμε για καφέ γιατί είχε μια ιδέα. Βγήκαμε λοιπόν και μου είπε ότι η ιδέα του είναι η εξής: Να φτιάξουμε ένα σάιτ όπου θα κάνουμε συνεντεύξεις με συγκροτήματα αντί για reviews και να προωθήσουμε underground μπάντες. Θα το ντύναμε με πολλά άρθρα για τη μουσική και την ποπ κουλτούρα. Τους έφερα σε επαφή με το Θοδωρή που θα ήταν ο τεχνικός του σάιτ και έτσι τον Ιούλιο του 2014 γεννήθηκε το anthem.gr. Μόλις τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς διοργανώσαμε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Rainbow Metal Club στο Γκάζι που πήγε τέλεια και νιώθαμε ότι κάτι καλό γεννιέται.

 

Η άνοδος και η πτώση του Unstable

 

46345846_1328719677268996_5481924359138312192_n-768x576.png

 

Ώρα να μάθετε γιατί η λέξη Unstable στον τίτλο. Από το 2014 έως το 2016 τα πάντα πήγαιναν τέλεια. Πλέον κάναμε ραδιοφωνική εκπομπή με πολλούς καλεσμένους. Διοργανώσαμε δύο νέα φεστιβάλ στο Death Disco που έσκισαν. Μιλάγαμε στα Reflections, events του ίδιου μαγαζιού σχετικά με κόμικ και RPG. Και κυρίως ο καθένας είχε μια στήλη, για την οποία γινόταν χαμός. Η δικιά μου ήταν το Unstable Madness. Μου άρεσε ο όρος Unstable γιατί με περιέγραφε σαν ασταθή και το Madness εκπροσωπούσε την τρέλα των κειμένων της στήλης. Με τον γραφίστα του πατέρα μου που έχει βιοτεχνία με ρούχα δημιουργήσαμε ένα σήμα, εμπνευσμένο από το Parental advisory αυτοκολλητάκι και το τύπωσα σε μπλούζες. Και οι δύο στήλες είχαν αυτό που αγαπούσε αρκετός κόσμος στα κείμενα μου. Καυστικό χιούμορ, βιτριολικές ατάκες, κράξιμο με επιχειρήματα. Κάθε άρθρο έκανε χαμό από views, η επισκεψιμότητα είχε αυξηθεί, γνώριζα άκυρο κόσμο και ήξερε το σάιτ και το Unstable Madness.

 

14102576_568768569982490_1923516356171364041_n.jpg

 

Ό,τι αρχίζει ωραία όμως, ενδέχεται να τελειώσει με πόνο. Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο ο Τζανέτος και μου είπε ότι πρέπει να αλλάξουν ονόματα οι στήλες. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά η διάδοση των στηλών οδήγησε στο να φτάσουν σε έναν ανεξάρτητο φορέα σχετικά με το κοινωνικό στίγμα και μας είπαν ότι λέξεις όπως Madness ή Σχιζοφρένεια απαγορεύονται σε τίτλους στηλών. Μιλήσαμε με ψυχολόγους και ανεξάρτητους συνεργάτες του φορέα που μας είπαν ότι οι στήλες έπρεπε να αλλάξουν όνομα αλλιώς θα ακολουθούσαν τη νομική οδό. Έγινα έξαλλος. Πρώτη φορά μετά από χρόνια που με διαβάζανε μερικές δεκάδες άτομα, που είχα κάνει forums που πήγαν άπατα, που είχα γράψει κείμενα απλά για να τα διαβάσουν ελάχιστοι, είχα κάνει κάτι που είχε διαδοθεί, που είχε επιτυχία, που πηγαίναμε σε φεστιβάλ, που έφερνα γνωστούς καλλιτέχνες στην εκπομπή, όλα πήγαιναν καλά. Η στήλη του Τζανέτου είχε περισσότερα άρθρα και ακόμα πιο πολλά views. Εκείνος άλλαξε το όνομα. Εγώ από τα νεύρα μου κατέβασα τα άρθρα. Στα 20 όταν σου διαλύουν κάτι τέτοιο, τσαντίζεσαι και αντιδράς σπασμωδικά. Δεν έγραψα για μερικούς μήνες τίποτα. Υποσχέθηκα να μην επαναφέρω τη στήλη, εκτός αν βρω άλλο όνομα που θα μου αρέσει.

 

Την επανέφερα 3 χρόνια μετά ως Unstable Show. Πάλι άρεσε και είχε επιτυχία, αλλά καμία σχέση με πριν. Πλέον είχα ωριμάσει και δεν υπήρχε η ίδια τρέλα. Ούτε ο χρόνος φυσικά. Όταν ήμουν φοιτητής μπορούσα να βγάζω 3-4 άρθρα το μήνα, σαν εργαζόμενος ήταν πολύ πιο δύσκολο. Πλέον είμαι σίγουρα πιο ώριμος για να καταλάβω ότι ήταν κάτι που έκανε τον κύκλο του, μια ωραία εμπειρία που και ας μη συνεχίστηκε, χάρηκα που την έζησα και ψυχαγώγησε τον κόσμο.

 

Το κεφάλαιο Super Hero News

 

91802085_2584350858519139_4764535537895735296_n.jpg

 

Το 2016 ένας γνωστός μου με ρώτησε αν θέλω να γράφω και σε άλλο blog σχετικά με ταινίες. Έτσι μπήκα στο superheronews.gr που έχει γίνει κανονικό σάιτ πλέον. Ετοίμαζα αφιερώματα και αργότερα συμμετείχα μόνο στις κριτικές. Ίσως κάποια κείμενα από εκεί, κυρίως rankings ταινιών να ανέβουν κι εδώ.

 

Εν τέλει τι είναι αυτό το blog;

 

Νομίζω ότι θα είναι η πιο ώριμη εκδοχή μου. Συνεχίζω να δημοσιεύω άρθρα στο anthem.gr και στο superheronews.gr αραιά και που και δε βρίσκω λόγο κάποια παλιότερα εξ αυτών να μην ανέβουν κι εδώ. Κάποια θα είναι μουσικά, κάποια θα είναι προσωπικά, κάποια θα είναι σκέψεις για κόμικ και κάποια μπορεί να είναι βοηθητικά για κόσμο. Σίγουρα θα είναι μια επέκταση πραγμάτων και σκέψεων που δε μπορώ να γράψω σε σχόλια. Ελπίζω να σας αρέσει αυτό που θα δείτε και να μπείτε στον Unstable κόσμο του nikolas12.

  • Like 9
  • Ευχαριστώ 1

1 Σχόλιο


Recommended Comments

Ενδιαφέρουσα πορεία και ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας :) 

Το έχεις με το γράψιμο και να είσαι σίγουρος ότι θα είμαι ένας από αυτούς που θα σε παρακολουθεί, άσχετα με το θέμα :) 

 

Keep rocking!

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.