Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • entries
    18
  • comments
    43
  • views
    3180

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ MARVEL. ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ 2000ς


Kurdy Malloy

1620 προβολές

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πιάσω πως σκέφτεται ο μικρός, αλλά ψάχνοντας να βρει τι άλλο έχει βγει από Μάρβελ προ MCU είδε διάφορα. Για κάποιο λόγο δεν ήθελε να δει τον Hulk, ήθελε να δει τις υπόλοιπες. Οπότε τις είδα κι εγώ

 

DAREDEVIL (2003) 

 

MV5BMjYwZDNhMTgtNjEwNS00Y2Y0LTkxYjMtY2My

 

Την είχα δει τότε, δε θυμόμουν και πολλά πράματα, θυμόμουν μόνο ότι ούτε μου είχε αρέσει ούτε με είχε ενοχλήσει. Βρήκα την Directror's Cut κόπια και την είδαμε. Με μισή καρδιά να πω την αλήθεια θεωρώ ότι οι ιστορίες του Daredevil ξεπερνούν το όριο βιαιότητας που θέλω για τον μικρό και έβλεπα το 5,3 και πίστευα ότι θα είναι χαμένος χρόνος. Τελικά τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι. Η ταινία δεν ήταν κακή. Δεν ήταν και καλή, δηλαδή δεν είχε κάτι για να τη θυμάμαι, αλλά κακή δεν τη λες, εκτός από το ότι ο κακός της ταινίας, ο Bullseye όχι ο Kingpin, ήταν λίγο καρικατούρα. Αλλά και πάλι σε σχέση με άλλους villains μια χαρά τον βρήκα. ΒΕΒΑΙΑ οι περισσότεροι λένε ότι το Director's Cut βελτιώνει πολύ την ταινία, που να θυμάμαι πως ήταν το Theater version 15+ χρόνια μετά.

 

Παρομοίως και ο γιος μου, ο οποίος μάλιστα από τότε με πρήζει να δούμε και την πατριώτισσά μας την Ηλέκτρα, αλλά ακόμα δεν έχει μπει στο πρόγραμμα, έχω ακούσει τα χειρότερα. Μάλιστα μετά με έπρηξε κατόπιν πολλών καβγάδων να δούμε και το TV series επειδή του άρεσε ο ήρωας. Δεν είναι για σένα, θα τρομάξεις, θα ενοχληθείς από τη βία. Όχι, όχι, όχι. Επειδή τον ξέρω ότι δεν την μπορεί την πολλή τη βία του έβαλα ένα επισόδειο και του κόπηκε ο βήχας. Αργότερα λοιπόν.

 

FANTASTIC FOUR (2005)

 

MV5BNWU1ZjFjMTctYjA5ZC00YTBkLTkzZjUtZWEy

 

Κι αυτό το είχα δει τότε παλαιά και το θυμόμουν σαν μία διασκεδαστική ταινία, αλλά μέχρι εκεί. Τωρα τόσα χρόνια μετά μπορώ να διακρίνω ποια ήταν τα βασικά ή μάλλον το βασικό μειονέκτημα της ταινίας. Το cast. Πραγματικά δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε οι ήρωες στα κόμικς δεν έχω διαβάσει ούτε καρέ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο λάστιχο τόσο υπερήρωα, αλλά δε θα το κάνω θέμα. Αλλά ούτε ο Ioan Gruffudd (ο ποιός; ) με έπεισε ότι είναι ο σουπερ ουαου επιστήμονας και δεν μπορείς να μου έχεις για πρωταγωνίστρια μία σούπερ επιστήμονα και να μου βάζεις την Τζέσικα Άλμπα. Δηλαδή μία Μπάρμπι. Γενικά αν και ήταν origin story δεν πίθηκα, αλλά δεν ενοχλήθηκα κιόλας. Και ο Τζούλιαν ΜακΜάον σαν Ντουμ ήταν αρκετά καλός.

 

Ο μικρός δεν ενθουσιάστηκε από την ταινία καθαυτή, αλλά του άρεσε που έβλεπε τον Κάπταιν Αμέρικα να είναι άλλος ήρωας πιο χαλαρός, λιγότερο δυσκοίλιος. Ο Έβανς ήταν γι αυτόν το highlight της ταινίας

 

FANTASTIC 4: RISE OF THE SILVER SURFER (2007)

 

MV5BYjU5NzYyMjktM2FmZi00N2IxLWFkZGQtNzYz

 

Για να φτάσουμε σε μία ιστορική ταινία. Ιστορική ως προς την πορεία των παρακολουθήσεών μας. Φτάσαμε στην πρώτη ταινία που ο μικρός είπε απερίφραστα: Δε μου άρεσε. Για μένα ο Silver Surfer ήταν αυτό:

707full-breathless-screenshot.jpg

Δε νομίζω να θυμούνται πολλοί το Breathless αλλά νομίζω ότι όσοι είχαν δει τότε τη Βαλερί Καπρίνσκι δύσκολα μπορούν να την ξεχάσουν. Κατά έναν περίεργο τρόπο στην ταινία έπαιζε και ο Silver Surfer. Οπότε ήρθε η ταινία του για να μας λύσει την απορία: Τι στο διάλο είναι ο Silver Surfer; Αλλά τζίφος, με την απορία μείναμε. Ο Σέρφερ το μόνο που έκανε ήταν να σερφάρει, κάθε προσπάθεια σύνδεσης με τους πρωταγωνιστές ήταν τραγική το bigger than life σενάριο ήταν ό,τι να'ναι, η σαπουνόπερα των σχέσεων των F4 μεταξύ τους άστα να πάνε.

 

Ο μικρός; Είπαμε. Κατάφερε αυτή η ταινία να μην του αρέσει...

 

 

To be continued

 

  • Like 4

2 Σχόλια


Recommended Comments

(α) Ioan Gruffudd. O τυπάς που έπαιζε τον Horatio Hornblower στις τηλεοπτικές ταινίες. Who cares? You will care! Όταν θα θελήσεις να δεις κάτι με ιστιοφόρα από τη Ναπολεόντεια περίοδο :) Πότε θα συμβεί αυτό? Δεν ξέρω :lol: 

 

(β) Μπάρμπι Invisible Woman? :) Πότε θα το χωνέψεις? Όταν αποφασίσεις να εντρυφήσεις στη δουλειά του θεούλη Greg Land και διαβάσεις τα Ultimate Power (όπου μπλέκει μια ομάδα τύπου Justice League με το Ultimate σύμπαν της Μαρβελ και τους F4). Γιατί θα το κάνεις αυτό? Γιατί είσαι γνώστης, μύστης, connaisseur και εκτιμάς την 9η τέχνη ειδικά όταν γίνεται με tracing από porn :D best of both worlds δλδ! :D 

RCO003_1467177744.jpgRCO004_1467177744.jpg

 

(γ) Μιας και μίλησες για Silver Surfer και origins. ΙΜΗΟ οτιδήποτε εκεί έξω ή δεν είναι καλό ή είναι παρωχημένο. Και έχω γενικώς κουραστεί με τα παραδοσιακά υπερηρωικά, οπότε.... :) Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει ένα εξαιρετικό retelling που έγινε για τους σκοπούς του Ultimate universe της Marvel. Δεν θα μάθεις το παραδοσιακό origin του Silver Surfer, δεν θα μάθεις ούτε ποιος είναι ο παραδοσιακός Galactus. Θα διαβάσεις όμως μια πάρα πολύ κομψή ιστορία και σε επίπεδο σεναρίου και σε επίπεδο σχεδίου. Ultimate Galactus Trilogy. wiki. Έχε την στα υπόψιν :) 

 

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Nα σου πω τη μαύρη αλήθεια δε βρίσκω ιδιαίτερα σέξι πάντως το φωτορεαλιστικό σχέδιο. Αν είναι να δούμε κάτι που μοιάζει με φωτογραφία, ας δούμε τη φωτογραφία. ;) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.