Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • entries
    18
  • comments
    43
  • views
    3180

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ MARVEL. ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΝ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ Χ-MΕN


Kurdy Malloy

1192 προβολές

Επιστροφή από τις διακοπάρες μας, επιστροφή και στο χρονολόγιο. Να πω την αλήθεια προσπάθησα να αποτρέψω τον μικρό από το franchise των Χ-ΜΕΝ γιατί πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις η βία ξεφεύγει πέρα από το χρειαζούμενο, μιλάμε για ταινίες από κόμικς, ΟΚ; Δε θα ωριμάσουν με στοιχεία από σπλάτερ. Αλλά δεν πρέπει να ήμουν και πολύ πειστικός γιατί οι πρώτες ταινίες Χ-ΜΕΝ είναι ΙΜΗΟ από τις καλύτερες υπερηρωικές, από τις περιπτώσεις που ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες και πήγαν όλα καλά. Οπότε ήρθε η ώρα για το αναπόφευκτο. Ξεκινάμε και τα Χ-ΜΕΝ.

 

1. X-MEN (2000)

 

X-Men Poster

 

Δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι κακό για αυτή την ταινία. Δύο εκπληκτικοί ηθοποιοί για πρωταγωνιστές σε μία φοβερή συνάντηση και παίζοντας στα ζεστά και σοβαρά το ρόλο τους. Ένας Γουλβερίν να παίζει το ρόλο για τον οποίο γεννήθηκε. Και όλο το υποστηρικτικό καστ να αποδίδει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να έχουμε πειστικές ερμηνείες ακόμα και από γνωστές μετριότητες όπως η Hale Berry. Villain με λόγο ύπαρξης που κατά καιρούς να κερδίζει τη συμπάθεια του κοινού για μένα είναι το Α και το Ω μίας πετυχημένης ταινίας. Αυτό δίνει τις ανατροπές και όχι τα ψευτοϋπαρξιακά και οι αμπελοφιλοσοφίες. 

 

Ο μικρός ενθουσιάστηκε και επειδή παρακολουθεί το AVX που βγάζει η Ανούμπις κατά μεγάλη μου έκπληξη δε χαώθηκε με τα πρόσωπα και τις ιδιότητες τους. Του άρεσε φυσικά (ή έτσι μου είπε, γιατί έχω την υποψία ότι αν δει πως κάτι μου αρέσει αυτός λέει συμφωνεί έτσι κι αλλιώς) και προχωράμε.

 

2. X2: X-Men United (2003)

MV5BMTQxNDYyOTk3NV5BMl5BanBnXkFtZTYwMjU2

 

Συνεχίζουμε όπως πριν. Για μένα ότι ίσχυσε νωρίτερα, ισχύει και εδώ. Μου άρεσε ακόμα παραπάνω γιατί αυτή η uneasy alliance που έχουν συχνά ο Μαγκνέτο με τους άλλους Χ-ΜΕΝ δίνει την ανατροπή που χρειάζεται αλλά δομημένα και αιτιολογημένα. Θυμάμαι τότε παλαιά που το είχα δει, είχα αρχίσει να μπερδεύομαι με τα ποιος είναι ποιος, τι κάνει ο ένας, τι κάνει ο άλλος. Προς μεγάλη μου έκπληξη αυτό δεν συνέβη τώρα, έχω βέβαια σταματήσει να σνομπάρω τα αμερικάνικα υπερηρωικά και έχω μία μεγαλύτερη οικειότητα. Ο μικρός βέβαια δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Πως τα καταφέρνουν έτσι τα μικρά δεν ξέρω - μπράβο του.

 

Τι κριτική βέβαια να κάνω; Νομίζω ότι μιλάμε για μία αξεπέραστη στιγμή του υπερηρωικού σινεμά, τολμώ να πω ότι πρόκειται για ότι καλύτερο βασίστηκε σε Μάρβελ κόμικ.

 

3. X-Men 3: The Last Stand (2006)

 

MV5BNDBhNDJiMWEtOTg4Yi00NTYzLWEzOGMtMjNm

 

Και πάμε στην 3η ταινία με την οποία έκλεισε ο πρώτος κύκλος της σχετικής ομάδας. Εδώ να πω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του MCU στην κινηματογραφική βιομηχανία είναι ότι την ξεκόλησε από τις τριλογίες, τότε όμως είχαμε ακόμα το κόλημμα αυτό. Και ερχόμαστε στο πιο ευαίσθητο όπως αποδεικνύεται κομμάτι της ιστορίας των Χ-ΜΕΝ. Η μετατροπή της Τζιν Γκρέι σε Phoenix/Dark Phoenix. Δεν ξέρω, δε βγαίνει καλά στην οθόνη, φορτώνεται πολύ η δράση, μία δίωρη ταινία έχει άλλες δυνατότητες από 10-20-50 κόμικς; Ίσως όλα αυτά, οι πολλοί νέοι χαρακτήρες (βέβαια γνωστοί στους κομιξάδες: Beast, Angel, Colossus αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρχαν πριν) δε βοήθησαν στο όλο μπάχαλο. Παραδόξως ο μικρός όχι δεν μπερδεύτηκε αλλά χάρηκε που είδε τους παραπάνω ήρωες στην οθόνη γιατί τους ήξερε από τα κόμικς. Εγώ όμως θυμάμαι τότε που το είχα δει είχα ζαλιστεί, τώρα και πάλι ζαλίστηκα αλλά λιγότερο. Και φυσικά νομίζω ότι ήταν η πρώτη ταινία που η βία ξέφυγε. Δεν είμαι σίγουρος ότι ξέφυγε πέραν του απαραίτητου, αλλά ξέφυγε και εγώ αισθάνομαι άβολα να εξοικειώνω τον μικρό με τόση βία. Και υπάρχει και ένα λεπτό σημείο. Καλά τα PG, αλλά όταν κάτι έχει υπογραφή Μάρβελ δύσκολα το κόβεις από έναν 10χρονο. Το ξέρω ότι ψάχνω δικαιολογίες για το ότι δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου σα γονιός, αλλά και πάλι.

 

 

Παρά το μπάχαλο της τρίτης ταινίας νομίζω ότι τόσο ο μπαμπάς, όσο και ο μικρός το ευχαριστήθηκαν. Οι ταινίες δε φαίνονται παρωχημένες παρά το ότι η πρώτη είναι σχεδόν 20 ετών και (προσωπικά) τις βρίσκω αρτιότατες ειδικά τις 2 πρώτες. Ενδιάμεσα είδαμε και μερικές άλλες ταινίες των 2000ς (Daredevil, F4) αλλά σε αυτές είναι αφιερωμένο το επόμενο entry

  • Like 5
  • Ευχαριστώ 1

1 Σχόλιο


Recommended Comments

Πιθανολογώ ότι φχαριστήθηκες το 3ο αποκλειστικά και μόνο διότι το είδες με το γιο σου και το φχαριστήθηκε εκείνος :) Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς :) Ούτε καν με ένα "μόλις είχε διαβάσει 10 φορές απανωτά το τελευταίο Αστερίξ του Uderzo, οπότε θα χαιρόταν με οτιδήποτε άλλο" :D 

 

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.