Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • entries
    18
  • comments
    43
  • views
    3180

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ MARVEL. ΜΕΡΟΣ 2α. MCU - PHASE ONE


Kurdy Malloy

1187 προβολές

Η αρχική ερώτηση ήταν απλή. Που ξεκινάμε μικρέ; Εγώ λέω από το MCU, ώστε να κάνουμε γρήγορα catch-up και να βλέπουμε τις επόμενες ταινίες κανονικά στο σινεμά όταν βγαίνουν και μετά ασχολούμαστε και με τα άλλα. ΟΚ, συμφώνησε και ο γιος (μέχρι να διαφωνήσει αργότερα), οπότε ξεκινάμε με τις ταινίες του MCU στη σειρά

 

1. IRON MAN 1 (2008)

 

The film's title is shown below juxtaposed images of Tony Stark and Iron Man.

 

Η αρχή λοιπόν έγινε με τον καταλληλότερο τρόπο. Οι συνομήλικοί μου ξεκίνησαν με τον Σούπερμαν, οι σημερινοί 30κάτι με τους Χ-ΜΕΝ. Τα σημερινά πιτσιρίκια με τον Iron Man. To βρήκα πολύ πιο κατάλληλο και ταιριαστό. Ένας απλός άνθρωπος με βασική του υπερδύναμη το χρήμα (ΟΚ, ΟΚ αυτός είναι ο Μπάτμαν, αλλά πλέον έτσι σκατά που τα έκανε η DC αυτός είναι ο Iron Man) που εξ ανάγκης εξελίσσεται σε υπερήρωα. Εντάξει για μένα η όλη φάση ήταν ελαφρώς αστεία, είμαι διατεθιμένος να πιστέψω σε μεταλλαγμένους που στραβώνουν υποβρύχια και εξωγήινους που πετάνε φωτιές από τα μάτια, αλλά έρευνα που οδηγεί στη στολή του Iron Man σε μία σπηλιά στο Αφγανιστάν; Ούτε στις τσόντες παιδιά δε γίνονται αυτά. Από την άλλη υπήρχε εξαιρετική επιλογή του καστ. Ένας εξαιρετικός ηθοποιός σε ένα ρόλο που φάνηκε να θέλει να παίξει, μία δευτεραγωνίστρια που το ταβάνι της είναι για εκεί (παρά τις τότε προσπάθειες να μας πείσουν ότι είναι πρωταγωνίστρια και Hollywood superstar) και στο ρόλο του κακού ο Dude. Όλα σωστά δεμένα, όλα σωστά βαλμένα. Ξεκίνημα με το δεξί για τη Μάρβελ, χατ-τρικ στο πρώτο 10λεπτο.

 

Ο μικρός; Δεν είμαι σίγουρος τι κατάλαβε και τι όχι, αλλά το wow factor της ταινίας ήταν υψηλότατο. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε μετά είναι η επόμενη ταινία και άρχισε να βλέπει βιντεάκια στο youtube για τον Iron Man

 

2. THE INCREDIBLE HULK (2008)

 

The Incredible Hulk poster.jpg

 

Uh, oh! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μετά το wow ξεκίνημα, συνέχεια με ένα απίστευτο πιλάφι. Απορώ ποιος είδε αυτή την ταινία και του άρεσε. Τι πήγε στραβά; Όλα. Ένας υπερήρωας που σε κανένα σημείο της ταινίας δεν παίρνουμε μία λογική εξήγηση ότι είναι ή του αξίζει να είναι υπερήρωας. Δηλαδή τι κάνει τον Χουλκ ήρωα και όχι villain; Σύμφωνα με την ταινία; Τίποτα. Ένας επιστήμονας που όταν γίνεται Χουλκ είναι ο Νο1 κίνδυνος για το ανθρώπινο είδος. Μία συμπρωταγωνίστρια που η δουλειά της είναι απλά να υπάρχει (μεγάλε Στιβ έκανες κούκλα κόρη - εδώ τελειώνουν τα καλά) και ένας antagonist (δυσκολεύομαι να τον πω villain) που είναι σαν τα σκατά τα μαύρα. Ο Έντουαρτ Νόρτον παρά την κάτω βόλτα που έχει πάρει η καριέρα του, έχει ένα στυλ "εγώ δεν είμαι για τέτοια σκουπίδια αλλά ας όψεται η κακούργα κενωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα κύριε Πετροχείλο" και ως εκ τούτου δεν πείθει καθόλου. Γενικά όλος ο κόσμος (αξιολογότατο καστ) έχει λογική ξεπέτας - νομίζω ότι τώρα αν έβλεπαν τι εστί MCU όλοι θα είχαν πάρει πολύ πιο σοβαρά τους ρόλους τους.

 

Ο μικρός; Αυτόν τον είδα ελαφρώς μπερδεμένο. Δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται η ταινία, δεν κατάλαβε τι είναι ο Χουλκ (το καημένο το παιδάκι τον λέει Χαλκ! έτσι κάνουν οι νέοι σήμερα; κατάντια), είδε μία ταινία με άφθονες καταστροφές και κλωτσοπατινάδα. Πάμε παρακάτω.

 

3. IRON MAN 2 (2010)

 

Tony Stark is pictured center wearing a smart suit, against a black background, behind him are the Iron Man red and gold armor, and the Iron Man silver armor. His friends, Rhodes, Pepper, are beside him and below against a fireball appears Ivan Vanko armed with his energy whip weapons.

 

Σίγουρα πράματα. Μας άρεσε ο Iron Man; Θα χτίσουμε το MCU γύρω του; (ε δεν έχουμε και κανέναν άλλον που δεν τον πουλήσαμε). ΟΚ πάμε για δεύτερη ταινία. FAIL! Ξεκινάμε με αυτογκόλ. Villain ή κάτι τέτοιο ο Μίκι Ρουρκ; Ο Μίκης ο Ρουρκ; Που η μόνη του προσφορά στην 7η τέχνη είναι ότι έβαλε την Κιμ να κάνει στριπ τιζ; Μπορώ παρακαλώ να μάθω ΜΙΑ ταινία που ο βασιλιάς του αποτυχημένου λίφτινγκ να είναι έστω και απλά αποδεκτός; Μπροστά του ο Νίκολας Κέιτζ μοιάζει Λόρενς Ολίβιε! Δεν ακούω σαχλαμάρες για το Sin City. Ο άνθρωπος δεν κάνει. Και ως εκ τούτου η ταινία δεν κάνει. Γενικά ως κομικ φαν έβρισκα ότι οι villains της Μάρβελ είναι (ευγενικά το λέω) αδύναμοι, βγάζω έξω τον Σπάιντι και τον Μαγκνέτο. Αλλά εδώ πλέον το παρακάναμε. Δεν περιγράφω άλλο βαρέθηκα γρήγορα τα υπαρξιακά του Σταρκ (εξαιρετικός ο Ντάουνι, μην τα ξαναλέμε), βαρέθηκα τον villain, βαρέθηκα τον Ρουρκ και στο τέλος της ταινίας είδα ότι είχα απόλυτο δίκιο. Έγινε ακριβώς ότι περίμενα να γίνει. Γιον!

 

Ο μικρός; Αυτουνού του άρεσε. Δεν μπορεί να καταλάβει βαρετές ερμηνείες, δεν έχει δει ακόμα εκατοντάδες ταινίες να δει το που το πάει από μία ώρα πριν (μην πω από το trailer), είδε ιπτάμενες στολές, είδε φανταιζί πράματα και παραδόξως (εδώ μου έκανε εντύπωση) τον είδα να δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον (κοινώς: με ζάλισε στις ερωτήσεις) για τα υπαρξιακά και τα ενεργειακά του Τόνι Σταρκ.

 

Για μένα μία φοβερή ταινία που ακολουθήθηκε από δύο αποτυχίες. Σε σημείο που να αναρωτιέμαι πως κρατήθηκε το MCU. Για τον μικρό μία wow ταινία ακολουθήθηκε από 2 ταινίες που του κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον. Έτσι μάλλον κρατήθηκε. Επανέρχομαι :) 

 

ΥΓ Οι επί μέρους κριτικές θα μπούνε κάποια στιγμή και στα τόπικ των ταινιών, να δω και τι έχετε γράψει να γελάσω με την ησυχία μου (εις βάρος σας :PPP::lol: )

  • Like 5
  • Αστείο 2

3 Σχόλια


Recommended Comments

''ο Μίκι Ρουρκ; Ο Μίκης ο Ρουρκ; Μπορώ παρακαλώ να μάθω ΜΙΑ ταινία που ο βασιλιάς του αποτυχημένου λίφτινγκ να είναι έστω και απλά αποδεκτός; Ο άνθρωπος δεν κάνει.''

 

Εδω δε με βρισκεις συμφωνο :) Πολυ υποτιμημενος.. Τουλαχιστον για τις δουλειες του πριν τα μεσα της δεκαετιας του '90. Και δεν μιλαω για το αν οι ταινιες σαν συνολο ειναι καλες, αλλα για την ερμηνεια του :) 

 

Υπαρχουν και καποιες που δεν εχω δει αλλα εχω ακουσει καλα λογια..

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρέφω την παραμικρή εκτίμηση σε ανθρώπους που δε σέβονται το εργαλείο της δουλειάς τους. Ο Ρουρκ δεν ήταν και πότε δεν προσπάθησε να γίνει κάτι παραπάνω από ένας μορφονιός. Αυτό έπαιζε πάντα με τα δήθεν αινιγματικά του χαμόγελα και φάτσες. Το απέδειξε και με τον τρόπο που φέρθηκε στο πρόσωπό του με τις πλαστικές. Δεν είναι δυνατόν να είσαι ηθοποιός και να καταστρέφεις τις ρυτίδες έκφρασης, απλά για να δείχνεις πιο ωραίος. Και τελικά θεία δίκη, δείχνεις τέρας. Επιφάνεια και εμφάνιση.

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Δεν είχε και πολλές επιλογές με τις αρχικές πλαστικές, έτσι κιμά που είχε κάνει την φάτσα του παίζοντας επαγγελματικό μποξ. :) Μετά το παραέ**σε φυσικά.

 

Το Angel Heart, A Prayer for the Dying & Sin City είναι ταινίες που κατάφερε να κρατήσει ένα επίπεδο ερμηνείας, αλλά κακά τα ψέματα, στηρίχθηκαν χάρη στους άλλους ηθοποιούς που συμμετείχαν, στα ενδιαφέροντα σενάρια τους και στους σκηνοθέτες, και θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει κάποιος άλλος στην θέση του και να είναι εξίσου καλές. Αυτό εγώ το καλώ The DeCaprio effect, όπου αν και καλύτερος από το Μίκη, επίσης δεν έχει παίξει σε κάποια ταινία του οποία η ερμηνεία να τον κάνει να φαντάζει αναντικατάστατος.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.