Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • entries
    18
  • comments
    43
  • views
    3225

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ MARVEL. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ


Kurdy Malloy

1442 προβολές

Δεν έχω βρει κάτι δυσκολότερο στο μεγάλωμα του γιου μου (κλείνει συντομότατα τα 9) όσο το τι να κάνω σε σχέση με τα δικά μου χόμπι και πάθη. Τον ωθώ στα κόμικς ή τον αφήνω (με τα κατάλληλα ερεθίσματα) να τα ανακαλύψει μόνος του; Παίζουμε επιτραπέζια; Με ποιανού την προτροπή; Δική μου ή δική του; Γήπεδο πάμε; Τον φανατίζω με τον Ηρακλή; (αστεία ερώτηση) Αυτοκίνητα; Φόρμουλα; Δεν ξέρω. Θα ήθελα να έχουμε παρόμοια ενδιαφέροντα, όχι τίποτε άλλο, αλλά να κάνουμε και μία μικρή απόσβεση των εξόδων μου, αλλά από την άλλη αν τον πιέζω μην του βγει αντίδραση αργά ή γρήγορα;

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και οι ταινίες, ειδικά οι ταινίες ποπ και κόμικ κουλτούρας, τα μεγάλα franchises δηλαδή. Τόλκιν, Star Wars, Star Trek, Marvel, DC κλπ. Τελικά από ένα σημείο και μετά σταμάτησα κι εγώ να βλέπω τις νέες παραγωγές και περίμενα να έρθει η ώρα να τα δω ή να ξαναδώ με τον μικρό όλες αυτές τις σειρές ταινιών. Πρώτη προσπάθεια Star Wars στα 7 περίπου. Παταγώδης αποτυχία, εκεί που εξαφανίστηκε ο Όμπι-ουάν το κλείσαμε και δεν το ξανανοίξαμε. Δεύτερη ήταν (ελεεινό και σαν σκέψη εκ μέρους μου) κατόπιν προτροπής του όταν το είδε στο media player η πρώτη ταινία Star Trek. Τον λυπήθηκα. Μετά με ρώτησε ποια είναι η πρώτη υπερηρωική που έχει βγει και του είπα ότι όλα ξεκίνησαν από τον θρυλικό Superman με πρωταγωνιστή τον Σούπερμαν. Ούτε αυτό το τελειώσαμε λόγω διάρκειας, αλλά δεν τον είδα να ψήνετε και να τελειώσουμε.

 

Και κάπου εδώ έρχεται η μάστιγα των μαθητών: Youtube. Δεκάδες βλακώδη βιντεάκια με ακόμα πιο βλακώδη μουσική να λένε ότι τους κατέβει. Πολλά από αυτά έχουν αναφορές στους ήρωες της Μάρβελ, σε δυνάμεις σε εξέλιξη και στις ταινίες. Έχει βέβαια και ένα αρκετά αστείο με το οποίο κόλησε ο μικρός:

Είχαμε δει και τον Βλακ Πάνθηρ το καλοκαίρι στο σινεμά του κάμπινγκ (τεράστιο Ποσείδι, το καλύτερο κάμπινγκ του γαλαξία), οπότε τέταρτη προσπάθεια: MARVEL! 

- Τι να δούμε μπαμπά;

- Κοίτα παιδάκι μου η Μάρβελ έχει βγάλει πάνω από 40 ταινίες, αν θες τη γνώμη μου περιοριζόμαστε στο MCU και προλαβαίνουμε να δούμε τον νέο Σπάιντερ-Μαν στο σινεμά το καλοκαίρι

- Γιατί έχει και άλλα; 

- Φυσικά και έχει κι άλλα, για την ακρίβεια το MCU βασίστηκε στην αρχή σε ότι είχε περισσέψει στη Μάρβελ και δεν είχε βρει στούντιο να τον πουλήσει τον καιρό που ήθελε κι εκείνη να μπει στα σινεμά. 

- Δηλαδή δεν είναι Μάρβελ = Αβέντζερς;

- Όχι βέβαια, κάθε άλλο. Για την ακρίβεια όταν ήμουν μικρός (υπήρξε και τέτοια εποχή) Μάρβελ ήταν ο Σπάιντερ-Μαν και οι άλλοι. Γούσταρα και τους Χ-ΜΕΝ (εν μέρει από τότε που ηρθε στον Ηρακλή ο Χ-ΜΑΝ :PPP: 

o κόσμος ήξερε και τον Χουλκ (τεράστια ξενερωσιά να λέει κάποιος Χαλκ :damn:) από ένα άθλιο Β-σήριαλ και για λόγους που αγνοώ είχαν αρκετή δημοφιλία και οι Φαντάστικ 4. Αλλά τον Κάπτεν Αμέρικα τον είχαν ξεχάσει όλοι και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ήταν στα πολύ κάτω του, ο Iron Man ελαφρώς δευτεράντζα και με τραγικούς villains και ο Θωρ εντάξει. Δεν τον λες και ο Μέσσι των κόμικς. Να μη μιλήσω για όλους τους άλλους που προ MCU πουλούσαν πιο λίγο και από το Σωφεράκι.

 

Εδώ να διακόψω και να πω ότι η εικόνα που έχω για τη Μάρβελ είναι το λιγότερο ελλειπής είναι η άποψη που είχα από την απ'όξω. Παρόλα αυτά τον έπεισα να ξεκινήσουμε με το MCU. Στην πορεία όμως ήθελε να δει και Χ-ΜΕΝ, να δει τα πρώτα Spider-Man, με έβαλε να δω τον Daredevil και θέλει να δει και το πατριωτάκι μας την Ηλέκτρα, είδαμε τους Φ4, όταν έχουμε λίγη ώρα βλέπουμε SHIELD και γενικά επικρατεί ένας αχταρμάς. Περίπου σαν το σύμπαν της Μάρβελ.

 

Από το επόμενο θα δούμε πιο αναλυτικά τον αχταρμά, μεταφέροντας και τις εντυπώσεις μου μέσα από τις αντιδράσεις του μικρού. Ενδιαφέρον το βρήκα.

 

 

 

  • Like 11
  • Respect 3
  • Αστείο 1
  • Ευχαριστώ 1

4 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν έχει σημασία που θα κατασταλάξει και τι θα του αρέσει.... σπάνιο να βρείτε τα ίδια χόμπυ... άλλες εποχές, άλλα ερεθίσματα...  όλη η ομορφιά είναι στο ταξίδι που κάνετε μαζί :)

 

Σε ευχαριστώ που το μοιράζεσαι μαζί μας.

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό

πεεεερίπου :) πίσω από τον Thing είναι η Scarlet Witch.  :D:D  :D Αλλά ναι. Θες μικροσκόπιο για να την δεις και όσοι φαίνονται ευκρινώς, δεν :) Και ο γίγαντας πίσω δεξιά (που του κρύβει τη μάπα το βελάκι) φαντάζομαι πως είναι ο Antman με τη Wasp δίπλα του (που θες ακόμα καλύτερο μικροσκόπιο)

 

σε μεγαλύτερη εκδοχή το thumbnail του video για όποιον έχει όρεξη να διυλίσει τη σφίγγα :D 

 

maxresdefault.jpg

 

:cheers5: 

 

εδιτ δεξί κλικ σε νέο παράθυρο για ολόσωμη :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.