Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα ...αναμενόμενο μεσημέρι με τον Enrico Marini.


Θρηνωδός

1978 προβολές

IMG_5358.JPG

 

Όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι λέει ο θυμόσοφος λαός. Έχοντας στο βιογραφικό την πρότερη, σχεδόν τραυματική, εμπειρία με τον Ταρντί επιστρέψαμε στην Βασιλεία για ακόμα μια κομιξική εξόρμηση. Αυτή τη φορά δεν πήγαμε στο Cartoon Museum αλλά στο Comix Shop Basel, το μεγαλύτερο κομιξομάγαζο της πόλης του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει τακτικά πάρε δώσε με τον Enrico Marini, σχεδιαστή των γνωστών σειρών Gypsy και Scorpion καθώς και του φρέσκου Batman: The Dark Prince Charming (όπου υπογράφει και το σενάριο). 

 

IMG_5361.JPGIMG_5362.JPG

 

Από σύμπτωση είχα δει τον Μαρίνι για πρώτη φορά 7 μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα αρχές Μαΐου, στο Swiss ComicCon Basel όπου ήταν ο κύριος καλεσμένος και προμόταρε το νέο Batman. Τότε τον είχα γνωρίσει από κοντά, είχε υπογράψει στην Μαριάννα τον πρώτο από τους δύο τόμους του Μπάτμαν και είχα πάρει στο scetchbook ένα bust της Mejai μολύβια δωρεάν ( :respect:). Τυχαία λοιπόν αρχές Δεκέμβρη είχα πάει στο μαγαζί για να το δω, μιας και οι βόλτες στην Βασιλεία έχουν γίνει συνήθεια (υπέροχη πόλη). Πιάνοντας κουβέντα με την κοπέλα που δουλεύει στο ταμείο, μαθαίνω πως σε δύο εβδομάδες θα ερχόταν ο Μαρίνι για να υπογράψει αντίτυπα των κόμικ του. Σκεπτόμενος πως μια ακόμα ευκαιρία να τον δω τόσο σύντομα δεν με χαλάει καθόλου και όντας υποψιασμένος για τον χαμό που γίνεται με τις υπογραφές, ρωτάω αν θα δίνουν χαρτάκια περιορισμένου αριθμού. 40 τον αριθμό, αυστηρά ένα ο καθένας για υπογραφή και μικρό σκίτσο σε ένα κόμικ.

 

IMG_5363.JPGIMG_5336.JPG

 

Περνούν οι δύο εβδομάδες και το προηγούμενο Σάββατο ανηφορίζουμε στις 7 το πρωί στον χιονισμένο σταθμό για να πάρουμε το τραίνο για την Βασιλεία. Θα έδιναν τα εισιτήρια στις 9 το πρωί και το signing θα λάμβανε χώρα στις 2 το μεσημέρι. Έτσι για σιγουριά ήμασταν έξω από την πόρτα στις 8:05 και πήραμε τους αριθμούς 4 και 5. Μετά από μια υπέροχη βόλτα με καφεδάκι και χριστουγεννιάτικο κλίμα στην πόλη, επιστρέψαμε 2 παρά πέντε στο κατάστημα και μπήκαμε στις θέσεις μας. Ο Μαρίνι είχε έρθει με τον γιο του και εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. 

 

IMG_5335.JPGIMG_5340.JPGIMG_5345.JPG

 

Τον είδαμε, μας υπέγραψε τα κόμικ μας, μας έκανε δύο εξαιρετικά σκιτσάκια με λευκή ξυλομπογιά επειδή ήταν μαύρο το εσώφυλλο και μιλήσαμε ολίγον. Του είπα για την φήμη ότι μπορεί το Μπάτμαν να βγει στα Ελληνικά αλλά δεν θυμόμουν από ποιον εκδότη. Του είπα ξανά ότι είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να έρθει στην Ελλάδα για ένα συνέδριο, μου είπε ότι έχει σκοπό πρώτα να έρθει για διακοπές και μετά βλέπουμε. :lol: Σχετικά με το Scorpion δεν θα συνεχίσει να δουλεύει στην κύρια σειρά ως σχεδιαστής αλλά θα κάνει κάτι δικό του με τον ίδιο πρωταγωνιστή, γελώντας μου είπε ότι δεν θα αποκαλύψει παραπάνω. Μετά από ερώτηση σχετικά με το ποιος προσέγγισε ποιον για το Μπάτμαν μου είπε ότι η DC έκανε την πρώτη νύξη, ενώ ευχαριστήθηκε πολύ όταν σχεδίαζε τον Τζόκερ και τις σκηνές των μαχών. Μας σχεδίασε δύο τζόκερ μιας και ήταν ο αγαπημένος του και περίμενα (όπως και έγινε) ότι θα έπαιρνε τον χρόνο του να τα φτιάξει όμορφα, ενώ αναφερόμενος στην επερχόμενη ταινία Τζόκερ είπε με λίγο πικρό ύφος πως αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το οτιδήποτε από το κόμικ του δεν θα τον ρωτήσουν μιας και τα δικαιώματα τα έχουν αυτοί πλήρως. 

 

IMG_5356.JPGIMG_5355.JPG

 

Ευχάριστος άνθρωπος, κάτι που ήξερα ήδη. Ελβετός αν και όχι τόσο Ελβετός :P , εκτίμησε το ότι του έπιασα κουβέντα πέρα από τα κλισέ που του λένε όλοι και μου μίλαγε κανένα πεντάλεπτο αφήνοντας τους υπόλοιπους 35 στην ουρά να περιμένουν καρτερικά. :lol: Ακριβώς γι'αυτό και ασχολήθηκε παραπάνω με το dedicace κάνοντας μου ένα από τα καλύτερα. Γνώρισα και τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού το οποίο είναι από τα πιο ιστορικά στην Ελβετία με δική του γκαλερί στο υπόγειο και μπόλικα original art πραγματάκια από Jared Muralt, Zep και Thomas Ott. Ο τελευταίος έχει σχεδιάσει και το σκίτσο που κοσμεί το logo του καταστήματος όπως έχει κάνει και με την Analph της Ζυρίχης ( @GeoTrou κράτησα σακουλίτσα να στείλω μαζί με τις κάρτες :) ). Έμαθα και μερικά ενδιαφέροντα νέα σχετικά με τους κομιξοεπισκέπτες που θα έρθουν στο μέλλον στα πέριξ της χώρας των τρυπητών τυριών. :D 

 

IMG_5353.JPGIMG_5433.JPGIMG_5436.JPG

Κυρ Ερρίκο, έχεις ένα θέμα να κοιτάς στην κάμερα ε; :lol: 

 

Αυτή τη φορά που ξέρουμε πως τις κάνουν αυτές τις δουλειές οι Ελβετοί στα μικρά comic events, πήραμε τον χρόνο μας και κάναμε την δουλειά μας κύριοι χωρίς άγχος και εντάσεις. :) Άντε και στα επόμενα που θα έρθουν :beer: 

 

IMG_5438.JPGIMG_5434.jpg

Αριστερά η αφίσα που υπήρχε στο collector's edition της Γαλλικής έκδοσης της Dargaud  που πήρε η Μαριάννα, δεξιά τα δύο ex libris που πήραμε και ήταν μόνο για το event. 99 o αριθμός για τον Batman, 99 για την Catwoman (όλοι βέβαια ζήταγαν τον Batman). :P 

 

Δείτε και την φάτσα μου εδώ :D :D :lol: https://telebasel.ch/2018/12/15/mit-batman-hat-sich-ein-kindheitstraum-erfuellt/

  • Like 8
  • Respect 4
  • Ευχαριστώ 3

5 Σχόλια


Recommended Comments

Δε θα επαναλάβω πόσο εκτιμώ τον Μαρίνι, το πόσο εξελίσσεται διαρκώς ακόμα και τώρα που πλησιάζει τα 50 και το πως διαχειρίζεται το κοινό του. Τελικά το επανέλαβα :lol:. Παρόλα αυτά η ερώτηξη είναι άλλη: Θα κάνει και Superman τελικά όπως έχει υπαινιχθεί; αναφέρθηκε σε αυτό;

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Εντάξει δεν του είπα ακριβώς αυτό, του είπα προς πρόκειται να βγει κάποια στιγμή από μια ελληνική εκδοτική. Όταν με ρώτησε ποια δεν θυμόμουν αλλά του είπα ότι ή ανούμπις λέγεται ή οξύ. :)  Πάντως δεν το ήξερε ότι θα βγει στα Ελληνικά. Ακόμα, τουλάχιστον. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.