Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • entries
    2
  • comments
    12
  • views
    1197

ΕΔΚΕ. Αυτό το παράξενο αρκτικόλεξο.


imacmaria

1295 προβολές

Το σημερινό κείμενο δεν αφορά κόμικς! Αφορά ένα μάτσο ανυπότακτους -στην πλάνη της αδιαφορίας- τρελούς που έπεσαν ομαδικά στην μαρμίτα με ένα μείγμα προποφόλης και κεταμίνης, πριν 4 περίπου χρόνια. :D Πλέον έχουμε φτάσει κάτι παραπάνω από 400 και είμαστε απλωμένοι σε όλα τα μήκη, πλάτη και καμιά φορά βάθη και ύψη της Ελλάδας! Ονομάζουμε τους εαυτούς μας ως ομάδα, "Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας" και μιλάμε συχνά για εμάς στο τρίτο πρόσωπο. :nek:  Και το φβ μας.

edke.jpg.4573b3680b38f70795d966df551406b9.jpg

Αυτό που κάνουμε είναι απλό! Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνό μας και μας ζητάνε από κάποιο μέρος της Ελλάδας την κτηνιατρική μας βοήθεια (στειρώσεις και εμβολιασμούς κατά κύριο λόγο). :batman: Εμείς μαζεύουμε μια ομάδα τρελών, ακονίζουμε τα νυστέρια μας, ετοιμάζουμε τις σύριγγές μας, βάζουμε τα καλά μας, συμφωνούμε με τους συναδέλφους της περιοχής, μπαίνουμε σε κατάλληλο χώρο και στειρώνουμε ό,τι μπει μέσα σε αυτόν, αρκεί να είναι αδέσποτο. Να μην έχει στον ήλιο μοίρα.  Και όλα αυτά χωρίς λεφτά! Το αφεντικό τρελάθηκε! Αυτός είναι και ο λόγος που χρειαζόμαστε χορηγούς και δωρεές. Γιατί εμείς δεν παίρνουμε λεφτά, αντίθετα βάζουμε την συνδρομή μας, αλλά οι φαρμακαποθήκες, οι βενζινάδες και οι αεροπορικές ή πλοιοκτήτριες εταιρίες θέλουν λεφτά. :shit:  Και τα δικά μας μόνο δεν φτάνουν. Όσοι από εσάς νομίζετε ότι μπορείτε να στηρίξετε την τρέλα μας, σας έχω έναν δωρεάν τρόπο και έναν με οικονομική ενίσχυση.

 

Ο δωρεάν είναι αυτός. Με την ψήφο σας στην ΕΔΚΕ βοηθάτε να πάρουμε χρηματοδότηση του project που έχουμε βάλει μπροστά για να κάνουμε τα Κουφονήσια πρότυπα νησιά διαχείρισης των αδέσποτων ζώων!!! (καθένας με την τρέλα του, εμείς με την δικιά μας).

 

Με τον όβολό σας εδώ και ελάχιστη βοήθεια τα 5 ευρώ (εξαιρετικά σημαντικά πιστέψτε με) βοηθάτε να στειρωθούν περίπου 150 αδέσποτα.

Εκτός από τις στειρώσεις, εμβολιάζουμε και περιθάλπτουμε τα ζώα των άστεγων σε συνεργασία με το PRAXIS, φροντίζουμε τα ζώα του Εθνικού κήπου, ενημερώνουμε για την κατάσταση των αδέσποτων στην Ελλάδα σε φορείς, ανθίζουμε το φιλοζωικό πνεύμα στα σχολεία. Και ό,τι άλλο βρεθεί στον δρόμο μας δλδ.. Χρόνος υπάρχει! :lol:

 

Ευχαριστώ που διαβάσατε τα κουραστικά και ανιαρά λόγια μου.. :choco: Κάτι τελευταίο, για όσους έχουν κατοικίδιο, σκύλο ή γάτα και μάλιστα θηλυκό. Στειρώστε το. Μην το φοβηθείτε. Μια φορά στη ζωή του θα είναι. Θα του χαρίσετε 2 χρόνια επιπλέον προσδόκιμο ζωής και θα μας χαρίσετε λιγότερα αδέσποτα και λιγότερες αγωνίες. Γιατί με έρευνα το 70% των αδέσποτων προέρχεται από κάποια γέννα δεσποζόμενου.

 

Κτηνιατρικές καληνύχτες!

:imac:

  • Like 14
  • Respect 3

10 Σχόλια


Recommended Comments

Έριξα το ψηφουλάκι μου για την ΕΔΚΕ. :) Έχω και όμως μια απορία: Τα αδέσποτα στειρώνονται δωρεάν γιατί είναι αδέσποτα. Η στείρωση είναι εγχείρηση και κοστίζει αρκετά χρήματα (τα οποία δεν αμφιβάλλω ότι αντιπροσωπεύουν την δουλειά που απαιτεί η όλη διαδικασία). Τι συμβαίνει σε περίπτωση που πάει ιδιώτης ο οποίος θέλει να στειρώσει το κατοικίδιο του αλλά δεν έχει να διαθέσει τα 200τόσα ευρώ που κοστίζει; Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί γιούφτοι που δίνουν τα λεφτουδάκια τους αλλού, αλλά υπάρχουν και αυτοί που τα σκυλάκια/γατάκια τους τα πήραν όταν ήταν σε καλύτερη οικονομική μοίρα από τώρα, αλλά παρόλα αυτά θέλουν να τα φροντίσουν και να μειώσουν το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής. Δυστυχώς έχω δει να αρνούνται να εξυπηρετήσουν άνθρωπο επειδή δεν είχε τα χρήματα, και να παίρνει το ζωάκι του αστείρωτο. Δεν λέω να γίνεται δωρεάν, αλλά δεν προβλέπεται κάτι για αυτές τις περιπτώσεις; Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι ή δώσε 1/3 του μισθού σου ή παράτησε το ζώο σου ή κράτα το έγκλειστο ή ακόμα χειρότερα θανάτωσέ το. :( 

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Μπράβο Μαρία για τον χρόνο που αφιερώνεις σε κάτι τόσο σημαντικό! Ελπίζω να βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Εγώ έκανα μια μικρή συνεισφορά και μακάρι να πιάσετε τον στόχο!

 

:Ion:

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Πραγματικά μία αξιέπαινη προσπάθεια. :best:  

Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί "τρελοί" που όχι μόνο τιμούν το επάγγελμα,αλλά δείχνουν έμπρακτα και την αγάπη τους σε αυτές τις ανυπεράσπιστες ψυχούλες.Σίγουρα έχετε την ψήφο μου και τις ευχές μου να πιάσετε τους στόχους σας. :respect: 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Θα σου απαντήσω εγώ Αλέξανδρε το τι ακριβώς λες. Η Μαρία σηκώνεται στις 07:30, φροντίζει τα γατιά στο σπίτι της, και ή πάει 1-2 κατ'οίκον, ή κουρεύει και φροντίζει τα ζώα στο κτηνιατρείο άμα τυχόν προλάβει πριν τις 09:30 οπότε και ανοίγει. Μετά μπαίνουν μέσα όλες οι φυλές του Αβραάμ. Από φυσιολογικούς μέχρι ντιπ πυροβολημένους. Μέχρι τις 13:30. Αν και πολλοί Ελληνάρες φτάνουν στις 13:25 (ενώ ξέρουν το ωράριο) οπότε πρακτικά κλείνει στις 14:00. Μετά έχει ή χειρουργεία ή κατ'οίκον αλλά και να φροντίσει τα ζώα στο κτηνιατρείο που δεν πρόλαβε το πρωί. Αυτά μέχρι τις 17:30. Συνήθως δεν προλαβαίνει να φάει (κυριολεκτώ). 17:30 ανοίγει μέχρι τις 20:30. Εκεί ή θα συνεχίσει με κάποιο κούρεμα ή με κάποιο κατ'οίκον. Και μετά θα πρέπει να καθαρίσει όλο το κτηνιατρείο. Αίματα, κόπρανα, τρίχες και ότι άλλο καλό έχει κουβαληθεί. Θα πάει σπίτι, θα φροντίσει τα γατιά εκεί, θα φάει και ή θα μου στείλει ένα sms καληνύχτα ή θα πέσει ξερή. Χτες έπεσε ξερή. Προχτές μου έστειλε το καληνύχτα στις 02:10. Παρασκευή προς Σάββατο μου το έστειλε στις 02:44. Πέμπτη προς Παρασκευή στις 01:20. :)

 

 

Υπάρχει και το μενού των κατ'οίκον στην Αθήνα, υπάρχει και το μενού της Κυριακής. Της μέρας που βρίσκεται με εμένα και συνήθως στειρώνουμε και σφουγγαρίζουμε :) Με το μενού να περιέχει επίσης το να γυρνάς στις 00:00 στο Λουτράκι, να έχεις κάνει τρελό κέφι στο δρόμο με το πρόγραμμα στο ραδιόφωνο (RMG Ιωσήφ Καλαμαράκης για όποιον ξέρει) και να σου βγαίνει από τη μύτη διότι κάποιο δίποδο έχει ρίξει φόλα, οπότε κάθεσαι μέχρι τις 03:00 κουτουλώντας,με τον Άλφα ανοιχτό και περιμένοντας να πάρει μπρος ο σκύλος και να σιγουρευτείς ότι την σκαπούλαρε :) Τις μέρες που κατορθώνεις να κάνεις και αυτό που οι υπόλοιποι αποκαλούν "προσωπική ζωή", τότε στήνεις πάρτυ :)  Το οποίο άνετα θα σου βγει ξινό βέβαια, διότι είναι τρομακτικά συχνό φαινόμενο τα ΣΚ να σε παίρνουν στις 01:00 και να σου λένε "γιατρέ μου, ο σκύλος μου έχει βγάλει ένα μαύρο σημάδι στο πέος του. Είναι κακό?". (φακτ). Ή να σε παίρνουν στις 23:00 "γιατρέ μου, ο σκύλος μου έχει να φάει μια εβδομάδα" ή "γιατρέ μου, το γατί μου έχει να πάει στην άμμο του 4 μέρες". (Αυτό κατ'εμέ συμβαίνει διότι τότε προλαβαίνουν να βγούνε από το άγχος/ρουτίνα της καθημερινής ζωής και να προβληματιστούν για το ζώο τους). 

 

 

Όλα αυτά δεν είναι αποκλειστικά δικά μου βιώματα :) Με όσους συντρόφους κτηνιάτρων έχω μιλήσει, τα ίδια πράγματα βλέπουμε :) Ως εκ τούτου αυτό το "κάτσε να σε γ*μήσω λίγο ακόμα και εγώ στο τζάμπα" που έχω ακούσει από πολλούς ΝεοΈλληνες, διότι ο ΝεοΈλληνας δεν ξέρει να αποτιμά ορθά τα πράγματα (άλλη συζήτηση αυτή), μου κάθεται κάπως :) Οι περισσότεροι ούτε που φαντάζονται την κατάσταση και το τι λένε. Αυτό αληθεύει :) Άμα δεν το ζήσεις, δεν το πιστεύεις, δεν το διανοείσαι :) Η Μαρία έχει κάνει όλους όσους γνωρίζω (όλους (και εμένα μέσα)) να μου φαίνονται από τεμπέληδες μέχρι κοπρόσκυλα. :) Αλλά είναι και αυτό που είπα. Οι ΝεοΈλληνες δεν ξέρουν να αποτιμούν ορθά τα πράγματα. Ότι ανοίκει σε άλλους θέλουν να το αποκτήσουν φτηνά, ότι ανοίκει σε αυτούς θέλουν να το αποχωριστούν ακριβά. Είτε μιλάμε για απτά πράγματα (ένα κόμικ, ένα αμάξι, ένα σπίτι), είτε μιλάμε για αφαιρετικά (χρόνος, εργασία). 

 


Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι διττή.

 

 

(α) παίρνεις ο,τι πληρώνεις. χαμηλό κόστος πιθανότατα σημαίνει χειρουργείο χαμηλότερης ποιότητας (χειρότερα φάρμακα, χειρότερη μέθοδος, λιγότερες απολινώσεις για να τελειώνουμε) ή και χώρο που δεν έχει καθαριστεί σωστά 

(β) κάνεις το σκ*τό σου παξιμάδι, κόβεις τα έξοδα που δεν είναι απαραίτητα για τη συνέχεια της διαβίωσής σου, πιάνεις 2η-3η δουλειά και τα μαζεύεις.

 

 

ένας άξονας αυτός. Ο άλλος άξονας.... Αυτός από τη μια συσχετίζεται με την κρατική παρέμβαση. Αλλά σε ένα κράτος όπου πολίτες μαζεύουν υπογραφές προκειμένου ο Δήμος να εφαρμόσει τα όσα λέει η νομοθεσία για τα αδέσποτα, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά (φακτ. έχει συμβεί τουλάχιστον με έναν Δήμο στην Ηλεία). Από την άλλη συσχετίζεται με την εξάλειψη των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και την δημιουργία μεγαλύτερων. 10-20 επαγγελματίες, που θα μπορούν να προσλάβουν άλλους με συγκεκριμένα set skills (γραμματεία, καθαρισμό, κ.ο.κ.) ώστε να παράσχεται καλύτερη υπηρεσία στο κοινό. Αυτό πιάνει και τον δικό μου τον κλάδο, πιάνει πάρα πολλούς κλάδους. Άλλη η υπηρεσία που σου δίνει ένας παθολόγος (τράβα εκεί για ακτινογραφία, τράβα εκεί για μικροβιολογική εξέταση κ.ο.κ.) και άλλη αυτή που σου δίνει ένα νοσοκομείο. 

 

 

Το να έχεις ζώο απαιτεί 3 πράγματα. ΧΧΧ. Χρόνο, χώρο, χρήμα. 

 

 

Υπήρχε μια πυροβολημένη στο Λουτράκι, που πίστευε πως ήταν φιλόζωη. Πέθανε εντέλει από καρκίνο. Είχε μαζέψει καμιά 50αριά σκύλους. Μέχρι να καταλάβουν τι είχε συμβεί (το ότι μπήκε νοσοκομείο άρα δεν υπήρχε κανείς για να τα φροντίσει) κάποια είχαν φάει κάποια άλλα. Αλλά πέρα από αυτό το "προσωρινό/έκτακτο" πρόβλημα, ήταν τιγκα στην αρρώστια τα σκυλιά. Διότι πολύ απλά δεν μπορούσε να τα φροντίσει. Τελεία. Και ναι, θα ήταν καλύτερα αυτά τα σκυλιά να ήταν στο δρόμο και όχι μέσα στο σπίτι αυτής της ψυχασθενούς. :) Άρα έχουμε τόσα ζώα, όσα μπορούμε να φροντίσουμε. 

 

Και μάλλον απλώς άγγιξα επιφανειακά το θέμα :) Εάν πάντως εφαρμόζονταν από το κράτος ο νόμος του ίδιου του κράτους, τα πράγματα θα ήταν αιώνες καλύτερα :)

 

 

:cheers5: 

 

 

edit :) Η σύντομη απάντηση είναι "κόβει κανείς το λαιμό του και τα μαζεύει" :) Εάν την έδινα όμως έτσι ξερά, ανάθεμα κι άμα καταλάβαινε κανείς. Walk a mile in my shoes που λένε. Γι'αυτό και η μακροσκελής απάντηση :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Δεν αμφισβητώ τον όγκο δουλειάς ειδικά για την Μαρία :) Γιατί έχω συναντήσει στη Ρόδο μπόλικους ρεμπεσκέδες κτηνιάτρους που βρίσκονται ακριβώς στο άλλο άκρο :) 

 

Η ερώτηση μου αφορούσε περισσότερο μια υποθετική κρατική μέριμνα που μετά από υποτυπώδη οικονομικό έλεγχο θα υιοθετούσε μια ενέργεια του στιλ "όσοι έχετε οικονομική δυσχέρεια μπείτε στο τάδε σάιτ όπου θα καταθέσετε το τάδε έγγραφο, και αν έχετε π.χ. εισόδημα κάτω από τόσο μια φορά τον μήνα διοργανώνεται μια ομάδα κτηνιάτρων για αυτό το λόγο". Σε φάση οι κτηνίατροι πληρώνονται κανονικά, εγώ σαν κράτος σου βάζω τα 2/3 για να σε βοηθήσω να στειρώσεις και συ σαν ιδιώτης το 1/3. Πολλά ζητάω μάλλον ε; :thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό

Το θέμα αδέσποτα αποτελεί βάσει της νομοθεσίας αρμοδιότητα των ΟΤΑ. Το ίδιο το νομοθέτημα για τα ζώα συντροφιάς είναι τρομερά απλό και τρομερά καλογραμμένο (έχω μια χ εμπειρία από νόμους :lol: ). Οι ίδιοι οι ΟΤΑ δεν εφαρμόζουν το νόμο. Άντε τώρα να μιλήσουμε για ένα νομοθέτημα για τα δεσποζόμενα που να κάνει αυτό που λες :lol:  Εδώ μας βγαίνει ο αδόξαστος για να δουλέψει το σύστημα υγείας και πρόνοιας για τους ανθρώπους :) (αν και κάποιος θα μπορούσε να πει πως καταλαβαίνεις το ποιόν ενός πράγματος στα "ψιλά και τις λεπτομέρειες", όχι στα "χοντρά")

 

 

:cheers5: 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό

@Θρηνωδός ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ξέρω ότι για κάποιους που έμειναν άνεργοι είναι τραγικά δύσκολο να τα φέρουν βόλτα. Αλλά. :D  Είναι ένα ποσό και μια επέμβαση που θα γίνει μια φορά σε όλη την ζωή του ζώου. ΜΙΑ.  :spidey_yeah_that:  Άρα για εμένα, πρώτον μην λυπηθείτε τα χρήματα και δώστε βάση στην ποιότητα του χειρουργείου. Όπως δεν θα διαλέγατε για τον εαυτό σας να χειρουργηθεί όπως να'ναι και όπου να'ναι, με βάση μόνο το κόστος. :sick: Κάντε ένα κουμπάρα και ρίξτε μέσα χρήματα από την στιγμή που θα πάρετε τον σκύλο ή την γάτα. Μπορεί να κάνετε 2 χρόνια βάζοντας πχ. 20 ευρώ τον μήνα (λιγότερο από ένα ευρώ την μέρα) αλλά θα τα μαζέψετε. :up: Βρείτε κάποιον συνάδελφο που να κάνει ευκολίες. Πλέον με πάρα πολλούς κανονίζω και παίρνω 50 ευρώ τον μήνα μέχρι να εξόφλησουν. Απλά μην τον ξεχάσετε. :fiou: Δυστυχώς το κράτος δεν έχει καλά καλά λεφτά για τα αδέσποτα, πόσο μάλλον για κάποιον ιδιώτη, που ήταν απόφαση του να πάρει ένα ζώο. Όπως θα ήταν απόφαση του να κάνει ένα παιδί. Και δυστυχώς οι κτηνίατροι είναι άνθρωποι όπως όλους. Άρα για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε χρήματα.  Και η μόνη πηγή εσόδων μας είναι οι ιδιοκτήτες. Μακάρι να είχαμε λεφτοδεντρα, αλλά που..:kabouris: Άρα για να μπορούμε να ζούμε και βοηθάμε και κανένα αδέσποτο, πρέπει να παίρνουμε χρήματα από τους ιδιοκτήτες. Στη ίδια μοίρα είμαστε όλοι. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.  :sun3:

 

Χίλια χίλια ευχαριστώ σε όσους μας βοηθάτε!!! :flowers9::respect::hop:

 

@germanicus:love4::kisses::hug2:

Επεξεργασία από imacmaria
Σύνδεσμος για σχολιασμό

@imacmaria Συγχαρητήρια! Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να προωθούνται! Ακόμα θυμάμαι πριν από 2 χρόνια να παίρνω τηλέφωνο (σε κατάσταση πανικού) καθε φιλοζωική της Θεσσαλονίκης για να με βοηθήσουν και το μόνο που μου έλεγαν είναι "εμείς ανεβάζουμε μόνο φωτογραφίες στο fb" *. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν και φυσικά αυτοί χρειάζονται την δική μας στήριξη. Θα βοηθήσω όσο μπορώ τις επόμενες μέρες. Συγχαρητήρια και πάλι! :thanks:

 

* Εννοείται πως δεν υποτιμάω την δουλειά των συγκεκριμένων ανθρώπων, απλά θέλω να τονίσω την έλλειψη ομάδων που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Επισκέπτης
Add a comment...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.